Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: "θα καταβάλλω μία ύστατη προσπάθεια σε ότι αφορά τη «Δωδώνη»"

0 Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Ν.Δ. Ιωαννίνων κ. Σταύρου Καλογιάννη σχετικά με το μέλλον της «Δωδώνης».
«Η προσπάθεια εξυγίανσής της συνδέεται και με τη δυνατότητά της να δώσει θετικές απαντήσεις σε αυτό που όλοι αγωνιζόμαστε να κάνουμε. Εγώ ως Υπουργός Γεωργίας θα καταβάλλω μία ύστατη προσπάθεια σε ότι αφορά τη «Δωδώνη», για να μπορέσει να υπάρξει μία θετική εξέλιξη, διαφορετική από αυτή που ίσως προμηνύεται από τις αποφάσεις που παίρνει η Αγροτική Τράπεζα».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Στοίχημα ο ρόλος της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό στερέωμα»

Κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξουν θέσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της αγοράς και, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί μέσα από θέσεις, «ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν κάτι και ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να γίνουν κάτι».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι το «στοίχημα» δεν είναι μόνο η οικονομική διάσωση αλλά και η συνέχιση της παρουσίας και του ρόλου της χώρας μας στο ευρωπαϊκό στερέωμα.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι η οικονομική διάσωση δεν διασφαλίζεται μόνο με τις χτεσινές θετικές εξελίξεις για το PSI, αλλά από το συντονισμό και τη στήριξη της χώρας προς σαφείς στόχους.

Αρωγός και ο Κάρολος Παπούλιας για τη Γεωργική Σχολή στην Πωγωνιανή

Θα υλοποιηθεί υπό τη σκέπη της «Κιβωτού»

Προχωρούν οι διαδικασίες ίδρυσής της…

Πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια που κάνουν ο Δήμος Πωγωνίου και η «Κιβωτός του Κόσμου» να ιδρύσουν στην Πωγωνιανή Γεωργική Σχολή, όπου θα φιλοξενούνται άπορα παιδιά, που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (το θέμα ανέδειξε ο «Π.Λ.» την Τρίτη) είναι ο Κάρολος Παπούλιας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες στην Αθήνα με τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, τον Αντιδήμαρχο Στέλιο Κουκουλάρη, τον γνωστό Πωγωνήσιο επιχειρηματία Σπύρο Γκίλα και την «ψυχή» της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρα- Αντώνιο. Η συνάντηση είχε διάρκεια πάνω από μια ώρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία να γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του ένα καταφύγιο για άπορα παιδιά, το οποίο παράλληλα θα τους δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσουν.
Οι εγκαταστάσεις…
Χθες το απόγευμα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Πωγωνίου με τον παπά- Αντώνη και τον κ. Γκίλα επισκέφθηκαν το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, όπου συζήτησαν για τη διαδικασία παραχώρησης στο Δήμο των κτιρίων των Σχολών Λάτση, των οποίων ο κύκλος τελειώνει φέτος, μετά από 20 και πλέον χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Στη συνέχεια, ο Δήμος θα το διαθέσει προς χρήση στη Γεωργική Σχολή.
Αναγνωρισμένο…
Να σημειωθεί, ότι η «Κιβωτός του Κόσμου», υπό την επίβλεψη της οποίας θα λειτουργούν οι Σχολές, είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο και σίγουρα ένα από τα κορυφαία φιλανθρωπικά ιδρύματα στη χώρα, με πλούσια δράση, χάρη κυρίως στην προσπάθεια του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου.
• Η «Κιβωτός του Κόσμου» βραβεύθηκε το Νοέμβριο του 2003 στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις πάνω στη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία επέλεξε την «Κιβωτό» ως «το φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην Ελλάδα για το έτος 2003».
Το Δεκέμβριο του 2004 βραβεύτηκε για το έργο της από την UNESCO, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου 2005 σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο η «Κιβωτός» βραβεύτηκε από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού. Το 2008 ο παπά-Αντώνης έλαβε το Βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για πράξη ανθρωπισμού και κοινωνικής αρετής.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr

Κυνήγι μαζί με το βιβλιάριο υγείας

Στο εθνικό πρόγραμμα επιτήρησης για τη λύσσα μετέχουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις της περιοχών που βρίσκονται δίπλα σε σύνορα και συγκεκριμένα οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες Ηπείρου και Μακεδονίας-Θράκης.


Ο γενικός γραμματέας της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Χαράλαμπος Μπρέχας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν πλέον οι κυνηγετικές οργανώσεις και οι σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους κατά τόπους, έτσι ώστε εάν αυτοί διαπιστώσουν κάποιο ύποπτο κρούσμα στη συνέχεια, να ενημερώσουν με τη σειρά τους τις αρμόδιες Διευθύνσεις Κτηνιατρικής και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μπρέχας στις προβλέψεις του ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου, στο οποίο τονίζεται ξεκάθαρα πως οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους κατά τη διάρκεια της άσκησης θήρας το βιβλιάριο υγείας για κάθε κυνηγετικό σκυλί, που θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο και εφοδιασμένο με μικροτσίπ.
Οι έλεγχοι, σύμφωνα με την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία, θα είναι συνεχείς και εντατικοί από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή που θα εφοδιαστεί παράλληλα με ειδικά σκάνερ ελέγχου των μικροτσίπ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα πρόστιμα που προβλέπονται στη νομοθεσία είναι ιδιαίτερα υψηλά και φτάνουν τα 300 ευρώ, αλλά και την αφαίρεση της άδειας.
Για την κατηγορία των αδέσποτων ζώων, την υποχρέωση του εμβολιασμού αναλαμβάνουν οι δήμοι με τη συγκρότηση αντίστοιχων επιτροπών. «Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον του κυνηγετικού κόσμου και σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, ένας μεγάλος αριθμός κυνηγετικών σκύλων έχει ήδη εμβολιαστεί για τη λύσσα και φέρει και τη σχετική ηλεκτρονική σήμανση, προκειμένου να βεβαιώνεται σε κάθε έλεγχο ότι έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία», σημείωσε ο κ. Μπρέχας.


ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΚΡΥΑ 0 - 3
Μόνη πρώτη πέρασε η Κρύα που επικράτησε του Καλπακίου με 0-3 και σε συνδυασμό με την ήττα της Α.Ε.Μ. στην Ανατολή φιγουράρει μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους φιλοξενούμενους καθώς μπήκαν μπροστά στο σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό όταν ο Λαδιάς Σ. Έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Διονάτος με σουτ έκανε το 0-1.
Στη συνέχεια το Καλπάκι ισορρόπησε με την Κρύα όμως λίγα λεπτά αργότερα να χάνει σπουδαία ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Στην επανάληψη η Κρύα συνέχισε να επιβάλλει το ρυθμό της και στο 53΄ ο Παπαδόπουλος με καταπληκτικό γυριστό σουτ έκανε το 0-2.
Η Κρύα πέτυχε και τρίτο γκολ όταν έγινε μια σέντρα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Παπαναγιώτου και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι.
Ο Λαδιάς Π. το εκτέλεσε και διαμόρφωσε το τελικό 0-3.


Διαιτησία: Μπούμπας (Γεωργίου, Σιαμέτης)
ΚΑΛΠΑΚΙ: Παππάς, Δάρδας, Παπακώστας (60΄ Καπέλας), Παπαναγιώτου, Τσούμάνης, Μακρής, Δημήτσας, Ντρίκος, Χολέβας, Βαζάτης, Δούνταρας (46΄ Δελημήτρος)
ΚΡΥΑ: Βάσιος, Ευαγγελίδης, Δουβλής (60΄ Φιλίππου), Πάτρας (46΄ Δήμος), Γκόλιας, Λαδιάς Π., Κολιός, Διονάτος, Ντίνος (75΄ Χριστογούλας), Παπαδόπουλος, Λαδιάς Σ.

ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr/

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (23η αγωνιστική)
1. Κρύα: 53
2. Α.Ε. Μικρασιατών: 50
3. Α.Ο. Ανατολής: 49
4. Θύελλα Κατσικά: 44
5. Προοδευτική Περάματος: 42
6. Πεδινή: 42
7. Βουνοπλαγιά: 40
8. Λαψίστα: 34
9. Μουσιωτίτσα: 28
10. Ροδοτόπι: 28
11. Ατρόμητος '95: 26
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 23
13. Καλπάκι: 19
14. Θύελλα Ελεούσας: 14
15. Κουτσελιό: 11
16. Ηλιόκαλη: 7

Λεφτά υπάρχουν αλλά είναι... «μαύρα»

Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το πρώτο δίμηνο του έτους, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 39 φορολογούμενων. Όπως δημοσιεύει η «Ημερησία», το «μαύρο χρήμα» που βρέθηκε υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ και ήδη οι «ύποπτοι» καλούνται να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεών τους.
Στη λίστα του ΣΔOE, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα, προκαλεί αίσθηση ότι φορολογούμενοι που δηλώνουν ακόμη και άνεργοι και δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση όπως η M.T. από τη Σαλαμίνα μπορούν χωρίς να αποκτούν εισόδημα να έχουν καταθέσεις ύψους 283.975 ευρώ μέσα σε μια διετία.
Ακολουθούν μερικά από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα:
*Αγρότης από τη Θάσο με Φεράρι και Πόρσε ενώ την τελευταία 10εταία είχε δηλώσει εισοδήματα 106.000 ευρώ αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε 6 τραπεζικούς λογαριασμούς με 10.6 εκατ. ευρώ.
*Πανεπιστημιακός γιατρός από την Αθήνα δεν μπορούσε να δικαιολογήσει καταθέσεις ύψους πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του.
*Γνωστός σχεδιαστής μόδας ο οποίος την περίοδο 2006-2011 «έκρυψε» έσοδα από πωλήσεις χωρίς να έχει κόψει 1.559 αποδείξεις συνολικού ύψους 2.489.231 ευρώ. Tο ΣΔOE δέσμευσε τον τραπεζικό λογαριασμό του σχεδιαστή και του επέβαλε πρόστιμο 2,2 εκατ. ευρώ.
*Οδοντίατρος από τη Γλυφάδα είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα 276.426 ευρώ για την περίοδο 2007-2010 ενώ το ίδιο διάστημα είχε καταθέσεις 610.535 ευρώ
*Εταιρεία αγοραπωλησίας χρυσού χωρίς να έχει κόψει ούτε ένα τιμολόγιο για 135 κιλά χρυσού «απέκρυψε» από την εφορία 4,55 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Αύριο στο Δίστομο η επίσημη παρουσίαση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Στο μαρτυρικό Δίστομο θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου, η παρουσίαση του νέου κόμματος που ιδρύει ο κ. Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος θα ανακοινώσει επίσημα την ίδρυση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Διστόμου.
Πριν την ανακοίνωση θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο Διστόμου και μετά την παρουσίαση του κόμματος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού.

Έρχονται τρία «ραβασάκια» από την Εφορία

Τρεις φόροι στα ακίνητα στη συσκευασία του ενός!!!

Τα ραβασάκια του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009, που υπολογίζονται σε 370.000, θα φτάσουν στους αποδέκτες το προσεχές διάστημα. Πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν τα νέα ειδοποιητήρια του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).
Τα ειδοποιητήρια του ΕΤΑΚ είναι έτοιμα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ κάποιοι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναρωτιούνται μήπως δεν πρέπει η ψυχρολουσία να λάβει χώρα πριν από τις εκλογές.
Αντίθετα, η ανάγκη για έσοδα φαίνεται ότι επιβάλλει στο οικονομικό επιτελείο να επιλέξει την άμεση αποστολή των ειδοποιητηρίων, παρά το γεγονός ότι η πληρωμή του φόρου θα συμπέσει με την προεκλογική περίοδο.
Το ΕΤΑΚ του 2009 αφορά όσους πολίτες έως την 1η Ιανουαρίου του 2009 κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα. Το αφορολόγητο για τους αγάμους είναι 100.000 ευρώ και 200.000 για τους εγγάμους. Για το υπερβάλλον ποσόν ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%.
Ο ΦΑΠ του 2010 αφορά πάνω από 200.000 φορολογουμένους, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του 2010 ατομική ακίνητη περιουσία, κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου. Το αφορολόγητο για το 2010 είναι 400.000 ευρώ για όλους. Για το υπερβάλλον ποσόν ο συντελεστής φόρου κυμαίνεται κλιμακωτά από 0,1% έως 2%.
Στον ΦΑΠ του 2011 το ατομικό αφορολόγητο έχει μειωθεί στα 200.000 ευρώ και ο συντελεστής φορολόγησης για ακίνητη περιουσία από 200.000 ευρώ ως 400.000 ευρώ είναι στο 0,2%.
Από 400.000 και πάνω η περιουσία φορολογείται με συντελεστές έως 0,2% έως 2%.
Το οικονομικό επιτελείο αναζητά τρόπο ώστε να υπάρξει ενοποίηση όλων των φόρων για τα ακίνητα σε έναν, με την προϋπόθεση όμως να συνεχίσουν να εισπράττονται 2,3-2,5 δισ. ευρώ ετησίως, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο και όπως επιτεύχθηκε με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό να καταργηθεί το αφορολόγητο όριο των 200.000 ευρώ που ισχύει σήμερα για τον ΦΑΠ, ώστε όλοι οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.
Το καρέ των φόρων στα ακίνητα θα συμπληρωθεί με το ειδικό τέλος που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ, το οποίο εφέτος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις.


ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή ! Κυκλοφορεί κακόβουλο λογισμικό

Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Κατά την διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.
Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα αλλά και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε Ουκρανικό εξυπηρετητή (server).
Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό να μην εισαγάγουν τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για την απεμπλοκή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και να ενημερώσουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F8 και επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).
Για πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την προσβολή από το κακόβουλο λογισμικό μπορείτε να καλείτε στους αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461, καθώς επίσης να επικοινωνείτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ανήλικου ημεδαπού (Ρομά) για κλοπή ανταλλακτικών φορτηγών αυτοκινήτων

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 6.000 ευρώ.

Συνελήφθη χθες (09-03-2012) το απόγευμα, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας ανήλικος ημεδαπός (Ρομά), ηλικίας 17 ετών, σε βάρος του οποίου και άλλων τριών συνεργών του, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, στο Δεσποτικό Πρέβεζας, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από επιχείρηση, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, ανταλλακτικά φορτηγών αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη των δραστών ενεργήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 17χρονου.
Ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται.

ΠΑΣΟΚ: Άρχισε η Εθνική Συνδιάσκεψη - Μάχη για τις υπογραφές

Έντονο είναι το παρασκήνιο στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ , σχετικά με το ζήτημα των απαραίτητων υπογραφών που χρειάζονται για να μπορέσει να κατέβει κάποιος υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος φαίνεται ότι δεν συγκεντρώνει μέχρι τώρα τις απαραίτητες 94 υπογραφές ζητά από κοινού με τον κ. Στέφανο Τζουμάκα από το στρατόπεδο του Ευάγγελου Βενιζέλου να μη κατέβουν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με υπογραφές.
Οι υποστηριχτές του υπουργού Οικονομικών, που έχουν μαζέψει περισσότερες από 180 υπογραφές, αντιδρούν στην πρόταση της πλευράς Παπουτσή , παρά το γεγονός ότι όλα τα δεδομένα είναι υπέρ του Βενιζέλου .
Μάλιστα μετά την ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κορυφαίων σε άλλη αίθουσα με την συμμετοχή τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσο και των κ.κ. Βενιζέλου και Παπουτσή.
Σε περίπτωση που τελικά ο υπουργός Οικονομικών είναι και ο μόνος υποψήφιος δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση για πρόταση μη εκλογής του νέου προέδρου από τη βάση.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη 33χρονου ημεδαπού για ανθρωποκτονία


Συνελήφθη χθες (09.03.2012) το βράδυ, στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία της 24χρονης, εν διαστάσει συζύγου του. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, χθες το απόγευμα ο 33χρονος μετέβη μαζί με την 24χρονη σε αγροτική ερημική τοποθεσία στο Ανώγειο Πρέβεζας και αφού προηγουμένως διαπληκτίστηκε με το θύμα για οικογενειακές διαφορές, προκάλεσε, με τα χέρια και δια βρόγχου, τον στραγγαλισμό της.
Ο 33χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας Πρέβεζας.

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση – σοκ δείχνουν τα στοιχεία για το 2011


Τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για ύφεση που διαμορφώθηκε στο 7% το 2011! Συγκεκριμένα σε ύφεση της τάξης του 6,95% βρέθηκε το 2011 η ελληνική οικονομία.

Η Στατιστική μετέβαλε επί τα χείρω τα στοιχεία για το δ΄τρίμηνο 2011 και προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 7,5%, έναντι μείωσης 7%, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Η ΕΛΣΤΑΤ εκτιμά, επίσης, ότι σημειώθηκε πτώση του ΑΕΠ κατά 8% το α΄ τρίμηνο πέρυσι, κατά 7,3% το β΄ τρίμηνο και κατά 5% το γ΄ τρίμηνο.
Το υπουργείο Οικονομικών και οι διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν ότι και το τρέχον έτος η ελληνική οικονομία θα είναι σε ύφεση, τουλάχιστον 4,4%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αιτίες για την ύφεση, είναι η δραματική πτώση των επενδύσεων και η περαιτέρω συρρίκνωση της κατανάλωσης.
Ειδικότερα, η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε το δ΄ τρίμηνο μείωση 7,9% και ειδικά των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 7%. Παράλληλα, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 22,2%.
Μείωση 31,8% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αντισταθμίζοντας μόνον μερικώς την πτώση του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, μείωση 6,1% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2010 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν 10,7% και οι εξαγωγές υπηρεσιών 1,3%).
Επίσης, μείωση 14,2% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2010 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν 13,5% και οι εισαγωγές υπηρεσιών 16,4%).

Τουλάχιστον 10 οι προτάσεις για την εξαγορά της «Δωδώνης»

Πλην αυτής των ιδίων των Ενώσεων-μετόχων


Τουλάχιστον 11 υποψήφιοι για την εξαγορά του μετοχικού πακέτου της ΑΤΕ στη «Δωδώνη» εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε χθες.
Και λέμε 11, αφού αυτόν τον αριθμό πρωτοκόλλου έλαβε η πρόταση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου στις 3:30 το μεσημέρι και πιθανόν να κατατέθηκαν κι άλλες μέχρι τη λήξη.

Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του διεθνούς διαγωνισμού δεν σημαίνει ούτε πολλά, ούτε λίγα, υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να φτάσουν οι ενδιαφερόμενοι σε δεσμευτικές προσφορές, αλλά το μεγάλο ενδιαφέρον επίδοξων αγοραστών, ξένων και ελλήνων δείχνει ότι την «Δωδώνη» λόγω και της φέτας ΠΟΠ την... ορέγονται.
Οι Ενώσεις τηρούν στάση αναμονής, έχουν λόγο και ρόλο στην όλη διαδικασία και η στάση τους λαμβάνεται υπόψη από την ΑΤΕ και όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο. Εκτός της δικαστικής εκκρεμότητας με νέες αγωγές για το 7,77% των μετοχών, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα ανοιχτά, κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει μια εταιρεία με τους μετόχους «απέναντι» ή ακόμη και τους ίδιους τους προμηθευτές της πρώτης ύλης, τους κτηνοτρόφους.

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι Δήμοι

Έντονος είναι ο προβληματισμός για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σε εξέλιξη Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Τα επίμαχα θέματα αποτελούν η δέσμευση της κυβέρνησης να ρυθμίσει την απόδοση των 450 εκατ. ευρώ (που από παράλειψη δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012).
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  κ. Κ. Ασκούνης έχει ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπ. Οικονομικών.
Στόχος είναι να βρεθεί μόνιμη λύση πριν από τις εκλογές.
Διαφορετικά οι δήμοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 13:00 μ.μ.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προωθήθηκαν οι διαδικασίες για την πιστοποίηση της πατάτας Χρυσοβίτσας

Την πιστοποίηση της πατάτας Χρυσοβίτσας, προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου. Τη σχετική δήλωση έκανε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, με αφορμή την πρωτοβουλία των παραγωγών της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου για τη διανομή δωρεάν πατάτας στην πόλη των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«O πρωτογενής τομέας χρειάζεται από όλους μας τη στήριξη. Σήμερα η πρωτοβουλία των παραγωγών της πατάτας Χρυσοβίτσας, είχε ένα διττό ρόλο για την τοπική οικονομία. Πρώτα απ΄ όλα να διατεθεί ένα αγνό και ασφαλές προϊόν του τόπου μας και δεύτερον, οι καταναλωτές να μην είναι υποχρεωμένοι, να πληρώνουν οποιαδήποτε διαφορά υπεραξίας προκύπτει μεταξύ χωραφιού και ραφιού. Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφερειακή Αρχή στο πλέγμα δράσεων που έχει προγραμματίσει για την ανάπτυξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, έχει σχεδιάσει και εντάξει δραστηριότητες για την πατάτα Χρυσοβίτσας. Από πέρυσι έχουμε στείλει ολοκληρωμένο φάκελο στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσει η πιστοποίηση της πατάτας Χρυσοβίτσας, ώστε να κάνει και αυτή το μεγάλο άλμα που επιβάλλεται και δεύτερον έχουμε δρομολογήσει τον αναδασμό της Χρυσοβίτσας, προκειμένου να αυξήσουμε την εκμηχάνιση της περιοχής».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ