Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Επανασύσταση των ΜΟΜΑ, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος

Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) ανακοίνωσε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές και ειδικότερα στα Λαγυνά και τον Πόρο.
Ο κ. Καμμένος, ο οποίος μετέβη στον Έβρο, για να συντονίσει τις προσπάθειες για την αποφυγή περαιτέρω ζημιών από τις πλημμύρες, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης και τη δική του για επανίδρυση των ΜΟΜΑ.
Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, η πολιτική αυτή οδήγησε «στο να έχουμε 70% ανεργία στους νέους, να φύγουν στο εξωτερικό 300.000 νέα παιδιά, να κλείσουν το 80% των επιχειρήσεων, να έχει διαλυθεί η μεσαία τάξη και να έχει εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός»
«Τα τείχη του Βερολίνου πέφτουν από τους λαούς», είπε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, απέναντι στην Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι οι ξένοι «δεν έχουν απέναντί τους τώρα ούτε τον κ. Σαμαρά ούτε τον κ. Βενιζέλο» και πως πλέον η χώρα μας δεν διαπραγματεύεται «στα τέσσερα».

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιανουάριο 2015 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιανουάριο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα (όσα και το 2014). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2014)
 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2014)
 5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 15 παθόντες (έναντι 17 το 2014). 
Ειδικότερα καταγράφηκαν:

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Με γκολ του Τζημόπουλου και του Μανιά ο ΠΑΣ μεγάλο διπλό από την Λιβαδειά

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, απειλώντας δύο φορές στο πρώτο τέταρτο την εστία του Βελλίδη.
Αρχικά ο Μάντζιος (5') και στην συνέχεια με τον Μιλιάζες (13') δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Ο ΠΑΣ κατάφερε να κάνει το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα στο 38ο λεπτό. Μετά από σουτ στην κίνηση του Τσουκαλά έξω από την περιοχή, ο Τζημόπουλος με κοντινή προβολή νίκησε τον Σηφάκη.
Στο 68'  μετά από έξοχη ατομική ενέργεια του Μιλοσάβλιεβ, ο Κατίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ στην κάτω αριστερή γωνία του Βελλίδη, έγραψε το 1-1.
Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις 5 λεπτά, καθώς στο 73' ο ΠΑΣ "χτύπησε" εκ νέου κόντρα στην ροή του ματς.
Ο Τσουκαλάς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά με εξωτερικό φάλτσο στον Μανιά που βγήκε τετ-α-τετ με τον Σηφάκη, πλάσαρε σωστά και έγραψε το τελικό 1-2.

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Τριποτσέρης, Κώτσιος, Μιλιάζες, Στάθης, Πελέ (69' Γκόμες), Ζίτο, Βούκσεβιτς (46' Κατίδης), Ορτέγκα (77' Γιακουμάκης), Μιλοσάβλιεφ, Μάντζιος
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (46' Χαρίσης), Ντάσιος (72' Σκόνδρας), Στρούνα, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Μπέριος, Τσάβες, Ίλιτς (58' Γιάκος), Μανιάς.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιανουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (756) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -634- (εκ των οποίων -8- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -26-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -14-
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση: -1-
Για ληστεία και απόπειρα ληστείας: -6-
Για πλαστογραφίες: -10-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -3-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -12-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-9-
Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -8-
Για χρέη προς το Δημόσιο: -6-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -2-
Για αρπαγή ανηλίκου: -1-
Για ψευδή καταμήνυση – συκοφαντική δυσφήμιση: -2-
Για παράνομη αμμοληψία: -2-
Για υπεξαίρεση:-1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -19-
Εξιχνιάστηκαν:

Αποϕάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιϕέρειας Ηπείρου

Τη δημοπράτηση των παρακάτω έργων αποϕάσισε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιϕέρειας Ηπείρου:
Ø «Αποκατάσταση πλακοσκεπούς οχετού στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 220.000 ευρώ
Ø «Βελτίωση οδικού δικτύου αναδασμού Κόνιτσας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ

Ø «Καταπολέμηση κουνουπιών για την περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2015», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Τηλεϕωνική επικοινωνία του Περιϕερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη ενημέρωσε σήμερα ο Περιϕερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε τηλεϕωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης - σύσκεψης που έγινε με τα κλιμάκια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Υπουργείου Πολιτισμού για το ζήτημα της αναστήλωσης του ιστορικού γεϕυριού της Πλάκας.
Ο Περιϕερειάρχης, μετέϕερε στον Αναπληρωτή Υπουργό την ομόθυμη θέση Περιϕέρειας και Δήμου Β. Τζουμέρκων για την ανάθεση στο Ε.Μ.Π. της μελέτης αποκατάστασης και τη σύμϕωνη γνώμη όλων, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να μη χαθεί καθόλου χρόνος.
Επίσης τον ενημέρωσε για το έντονο ενδιαϕέρον που υπάρχει και εκδηλώνεται μέσω της Περιϕέρειας από επιχειρηματίες, ϕορείς και ιδιώτες για να συνδράμουν στην αποκατάσταση του ιστορικού γεϕυριού, προτείνοντας τη δημιουργία υπό την "σκέπη" του Υπουργείου ενός συντονιστικού Φορέα που θα αναλάβει την αξιοποίηση όλων αυτών των δυνάμεων και προσϕορών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ν. Ξυδάκης, τόνισε ότι θα ληϕθούν υπόψη οι προτάσεις της Περιϕέρειας, η οποία θα έχει ενεργό ρόλο στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Περιϕέρεια Ηπείρου: Στο τελικό στάδιο η διαδικασία για την κατάθεση του ϕακέλου για το πρόγραμμα Επισιτιστικής - Βασικής Υλικής Συνδρομής


Η Περιϕέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020 του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», πραγματοποίησε συναντήσεις διαβούλευσης σε όλες τις Περιϕερειακές της Ενότητες με την καθολική συμμετοχή όλων των Μητροπόλεων και Δήμων της Ηπείρου, καθώς και όλων των ϕορέων που παρέχουν κοινωνική ϕροντίδα και προστασία σε άτομα, οικογένειες με παιδιά και σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, που αντιμετωπίζουν ζητήματα ϕτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Η διαδικασία της διαβούλευσης έγινε με την συμμετοχή των Αντιπεριϕερειαρχών των Περιϕερειακών Ενοτήτων, των θεματικών Αντιπεριϕερειαρχών, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας .
Το ανωτέρω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση του «χάσματος» της ϕτώχειας, δηλαδή στην ακραία ϕτώχεια, καθώς και στην παιδική ϕτώχεια, δίδοντας έμϕαση στις παρακάτω αναλυτικές κατηγορίες ωϕελουμένων:
1) Φτωχά νοικοκυριά που διαβιούν σε καθεστώς ϕτώχειας, ή ακραίας ϕτώχειας ή κινδύνου ϕτώχειας
2) Νοικοκυριά με παιδιά, και ιδιαιτέρως τα μονογονεϊκά και τρίτεκνα/πολύτεκνα, νοικοκυριά, τα οποία πλήττονται περισσότερο από συνθήκες αποστέρησης
3) Πολυμελείς Οικογένειες
4) Άστεγοι
5) Για τα μέλη των ανωτέρω κατηγοριών νοικοκυριών με αναπηρία (ΑμεΑ) το ΕΠ περιλαμβάνει ειδικές πρόνοιες προσβασιμότητας/ διευκολύνσεων παροχής της υλικής συνδρομής
Η βοήθεια που θα παρασχεθεί στους ωϕελούμενους θα αϕορά τόσο υλικά αγαθά (τρόϕιμα, ρουχισμό, σχολικό υλικό, παιχνίδια κλπ), όσο και συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης.Η Περιϕέρεια Ηπείρου ύστερα από την επιτυχή έκβαση των διαβουλεύσεων, προχώρησε στην επιμέρους συνεργασία με όλους τους ϕορείς για την συλλογή των στοιχείων των δυνητικών δικαιούχων και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατάθεσης του ϕακέλου στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σε όλες τις Περιϕερειακές Ενότητες (Νομούς της Ηπείρου) έχει αποϕασισθεί ως «Επικεϕαλής» Εταίρος να είναι η Περιϕέρεια Ηπείρου, δια των αρμοδίων υπηρεσιών της, και οι τέσσερεις «Κοινωνικές Συμπράξεις» που έχουν δημιουργηθεί είναι οι κάτωθι:
Περιϕερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ της Περιϕέρειας Ηπείρου
2) ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΥΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
3) ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
4) ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
5) ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
6) ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
7) ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
8) ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
9) ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
10) Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.-Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
11) Ε.Ε.Σ.
12) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
13) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
14) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ της Ιεράς Μονής Δουραχάνης «ΤΟ ΑΝΘΟΣ»
15) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΕΨΕΠ)
16) ΕΛΕΠΑΠ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
17) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ «ΚΥΨΕΛΗ»
18) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ «PROLEPSIS»