Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Γκέκας Ηλίας: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πωγώνι, τόπος να ζεις», με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο

 

Γκέκας Ηλίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Άνω Πωγωνίου)

«ΠΩΓΩΝΙ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Οι αρχηγοί της ομάδας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023/24

 

Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοίνωσε τους  αρχηγούς της ομάδας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023/24.

Η νέα εμφάνιση της ομάδας για την ποδοσφαιρική σεζόν 2023/24.

Διανομή ΤΕΒΑ στο Δήμο Πωγωνίου, στις 27 Σεπτεμβρίου

 


Για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ: ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΔΩΔΩΝΗΣ, ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΖΙΤΣΑΣ, ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΠΩΓΩΝΙΟΥ (MIS:5029542 και MIS:5000125)

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών, ως υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» γνωστοποιεί στους ωφελούμενους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. των Δήμων Ιωαννιτών, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ, ως εξής:

ΣΗΜΕΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΒΑ   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Ανατολή Δήμου Ιωαννιτών    26/09/2023       

Κατσικά Δήμου Ιωαννιτών   26/09/2023         

Πεδινή Δήμου Ιωαννιτών     26/09/2023         

Ζωγράφειο Δήμου Ιωαννιτών (στον Ι.Ν. Περιβλέπτου)      25/09/2023        

Οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου σημείου, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19, θα προσέλθουν την αναγραφόμενη ημερομηνία στον Ι. Ν. Περιβλέπτου για την παραλαβή των προϊόντων.

Πέραμα Δήμου Ιωαννιτών    27/09/2023         

Ι.Ν. Περιβλέπτου Δήμου Ιωαννιτών 25/09/2023         

ΚΕΠΑΒΙ Δήμου Ιωαννιτών   26/09/2023         

Ερυθρός Σταυρός Δήμου Ιωαννιτών  26/09/2023         

Πράμαντα Δήμου Βορείων Τζουμέρκων    25/09/2023         

Καλέντζι Δήμου Βορείων Τζουμέρκων    25/09/2023       

Αγία Κυριακή Δήμου Δωδώνης     25/09/2023         

Δερβίζιανα Δήμου Δωδώνης  25/09/2023         

Δήμος Ζαγορίου 27/09/2023         

Δήμος Κόνιτσας  27/09/2023         

Δήμος Μετσόβου 27/09/2023       

Δήμος Πωγωνίου 27/09/2023       

Δήμος Ζίτσας 25/09/2023    

Στις 25-26-27 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί διανομή των κάτωθι προϊόντων:

ΑΠ-ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ (400 GR), ΑΠ-ΡΥΖΙ (500 GR), ΑΠ-ΤΟΜΟΤΟΠΕΛΤΕΣ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 200 GR), ΑΠ-ΦΑΚΕΣ (500 GR), ΑΠ-ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ (8ΤΕΜ), ΝΠ-ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ (1 ΛΙΤΡΟ), ΝΠ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1 LITRO), ΝΠ-ΖΥΜΑΡΙΚΑ (500 GR), ΝΠ-ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ (75 ΜL), ΝΠ-ΡΥΖΙ (500 GR), ΝΠ-ΣΑΜΠΟΥΑΝ (1000 ML), ΝΠ-ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ (200 GR), ΝΠ-ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ (45 ΜΕΖΟΥΡΕΣ), ΝΠ-ΦΑΣΟΛΙΑ (500 GR)

Σε όλους θα δοθεί ΝΠ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1 LITRO) σύμφωνα με τον κανόνα:

• Από 1 έως 2 άτομα παίρνουν 6 τμχ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1 LITRO)

• Από 3 έως 4 άτομα παίρνουν 9 τμχ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1 LITRO)

• Από 5 έως 7 άτομα παίρνουν 12 τμχ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1 LITRO)

• Από 8 έως 9 άτομα παίρνουν 16 τμχ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1 LITRO)

Τα υπόλοιπα προϊόντα επειδή είναι υπόλοιπα αναδιανομής και δεν επαρκούν για όλους θα δοθούν σε οικογένειες- αιτούντες από 5 μέλη και πάνω.

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. τους και δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς τους.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να παραλάβει αυτοπροσώπως τα προϊόντα, δύναται να παραλαμβάνονται αυτά από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση, με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής του ωφελούμενου.

Πέτσιος Ν. Πέτρος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πωγώνι, τόπος να ζεις», με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο

 


Νιώθοντας την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μένω μόνιμα, στον τόπο που μεγάλωσαν τα παιδιά μου, δηλώνω υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές με τον συνδυασμό "ΠΩΓΩΝΙ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ" και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο.

Το Πωγώνι μας αξίζει να γίνει "Τόπος να ζεις", γι' αυτό ζητώ την στήριξή σας ώστε να μπορέσω να συμβάλω κι εγώ σε αυτό.

Πέτσιος Ν. Πέτρος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά)

με τον συνδυασμό

«ΠΩΓΩΝΙ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»

Ορίζοντες Ηπείρου: Κάνουμε αποδεκτή την παραίτηση του υποψηφίου στην Π.Ε. Ιωαννίνων Σπύρου Καραμποΐκη

 


Αναγνωρίζουμε την πολυετή προσφορά του Σπύρου Καραμποΐκη  στους Ορίζοντες Ηπείρου, ωστόσο στην παράταξη μας  δεν χωράνε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ως εκ τούτου κάνουμε αποδεκτή την  παραίτηση του κυρίου Σπύρου Καραμποΐκη, τόσο από την υποψηφιότητα όσο και από την πιθανότητα εκλογής.

Διευκρινίζουμε όπως προέκυψε με πρόσφατο γεγονός στις εθνικές εκλογές πως μετά την επικύρωση των ψηφοδελτίων από το Πρωτοδικείο, το όνομα του θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο τυπικά.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω σχολιασμό καθώς το θέμα αφορά προσωπικό ζήτημα.

Συνελήφθη στην «Εγνατία Οδός» ημεδαπός, με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας

 


Συνελήφθη χθες (21-09-2023) το απόγευμα στον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Σκαρώνης Μιλτ. Δημήτρης: Ζήτω την στήριξη σας με μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση και την ανασυγκρότηση του Παρακαλάμου

 


Η αναβάθμιση και η ανασυγκρότηση του Παρακαλάμου είναι υπόθεση των νέων.

Ως μόνιμος κάτοικος του χωριού έχω όρεξη για δουλειά.

Το όραμα για το χωριό μου και η αγάπη για τον τόπο μας μου δημιουργεί την επιθυμία να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος στο τοπικό συμβούλιο Παρακαλάμου με τον συνδυασμό «ΠΩΓΩΝΙ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Γκόγκο Χρήστο.

Ζήτω την στήριξη σας!

Σκαρώνης Μιλτ. Δημήτρης

Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκινούν δύο ακόμη έργα συντήρησης - επισκευής Δημοτικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων

 


Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις για τη Β’ Φάση δύο ακόμη έργων συνολικού προϋπολογισμού 148.000€, που θα εκτελεστούν με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

Πρόκειται για τα έργα «Συντήρηση – επισκευή Δημοτικών κτιρίων», με προϋπολογισμό μελέτης 57.240,00€ με Φ.Π.Α. 24% και «Συντήρηση και επισκευή κοινόχρηστων χώρων Δήμου Πωγωνίου» προϋπολογισμού 74.000,00€ με Φ.Π.Α.24%.

Σε ό, τι αφορά τα Δημοτικά Κτίρια θα γίνουν εργασίες στις Κοινότητες Νεγράδων, Σιταριάς, Καταρράκτη και Κουκλιών ως εξής:

        Κοινότητα Νεγράδων: Οι εργασίες αποτελούν τμήμα της ολοκληρωμένης μελέτης του κέντρου κοινωνικής μέριμνας Κοινότητας Νεγράδων με αρ. μελέτης 631/2009. Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το έμπροσθεν τμήμα του κτιρίου, ο φέρων οργανισμός και η στέγη. Με το παρόν έργο θα εκτελεστούν οι εργασίες κατασκευής της εξωτερικής τοιχοποιίας, σοβατίσματος εσωτερικά και εξωτερικά, τοποθέτησης εξωτερικών κουφωμάτων, κατασκευής πλακόστρωτων εξωτερικού χώρου, σκαλοπατιών και ράμπας ΑΜΕΑ.

        Κοινότητα Σιταριάς: Εργασίες αντικατάστασης παλαιών κουφωμάτων στο παλιό Δημοτικό Σχολείο.

        Κοινότητα Καταρράκτη: Εργασίες αντικατάστασης παλαιών κουφωμάτων στον όροφο του Κοινοτικού Καταστήματος καθώς και στην ανατολική όψη του ισογείου.

        Κοινότητα Κουκλιών: Εργασίες αντικατάστασης παλαιών κουφωμάτων στο παλιό Δημοτικό Σχολείο.

Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής κοινόχρηστων χώρων στις Κοινότητες Δελβινακίου, Δολού, Καλπακίου, Κερασόβου και Παρακαλάμου.

Δήμος Κόνιτσας: Υπεγράφη το συμφωνητικό ανάθεσης για την προμήθεια χλοοτάπητα και λοιπού εξοπλισμού κύριου και βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου της Κ. Κόνιτσας

 


Ο Δήμος Κόνιτσας στο πλαίσιο της απαιτούμενης αναβάθμισης των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, συνέταξε μελέτη το 2019, η οποία επικαιροποιήθηκε το 2020, εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» με την υπ’ αριθμ. 50208/05-07-2021 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση του υφιστάμενου φυσικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου και η προμήθεια λοιπού εξοπλισμού κύριου και βοηθητικού γηπέδου στην Κόνιτσα συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 743.163,00€. Κατά την τελευταία διετία ο Δήμος προέβη σε όλες τις κατά το νόμο ενέργειες που επισφραγίστηκαν με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.  

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στην Πάργα

 


Θερμή υποδοχή από τους διοργανωτές και τους κατοίκους

Σταθμός, με ξεχωριστή αξιακή σημασία, κυρίως σε επίπεδο συγκινησιακής φόρτισης και αναμνήσεων, αποτέλεσε για το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, η Πάργα, με τους κατοίκους της πανέμορφης πόλης αλλά και της Αγιάς να επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή και εξαιρετική φιλοξενία στο Συντονιστή του κ. Στέφανο Φούσα αλλά και την επιστημονική ομάδα του. 

Συναισθηματικά, ο λόγος εστιάζεται στο ξεκίνημα της ιατρικής καριέρας του ε. Καθηγητή Καρδιολογίας, από την Αγιά, ως αγροτικός ιατρός, και αντικειμενικά στην αναφερόμενη «πολυετή και πολυεπίπεδη δράση» του Οδοιπορικού, «εδώ και δεκαπέντε χρόνια» όπως ανέφερε στο καλωσόρισμά του, ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ. Βασίλης Γκίζας.


Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Σε Κρυονέρι και Σιταριά ο Κων/νος Καψάλης

 

Συνεχίζονται οι επισκέψεις

Ιδιαίτερα παραγωγικός ήταν ο διάλογος που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους των Κοινοτήτων Κρυονερίου και Σιταριάς κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Πωγωνίου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου κ. Κων/νου Καψάλη και υποψήφιων της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου».

Ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν εκτελεστεί στις δύο Κοινότητες όπως συντήρηση επισκευή δημοτικών κτιρίων, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης,  συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, αθλητικές παρεμβάσεις και άλλα, υπογραμμίζοντας ότι η βελτίωση της καθημερινότητας και η αναπτυξιακή πορεία αποτελούν βασικούς στόχους και για την επόμενη πενταετία.

«Πάντα σε συνεργασία με τους δημότες εκτελέσαμε έργα που βελτιώνουν τη ζωή στα όμορφα χωριά μας και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ανάπτυξης. Έτσι θα συνεχίσουμε και στη νέα θητεία, έχοντας πάντα εσάς στο πλευρό μας» τόνισε ο κ. Καψάλης.

Από την πλευρά των δημοτών επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή ενώ εκφράστηκε με κάθε τρόπο η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Δημάρχου Πωγωνίου κι εκ νέου υποψηφίου κ. Καψάλη και των συνεργατών του.

Οι επόμενες επισκέψεις του κ. Καψάλη και της  «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» έχουν ως εξής:

Παρασκευή 22-9-23    

6 μ.μ. Άνω Ραβένια

7 μ.μ. Μαυροβούνι

8 μ.μ. Γεροπλάτανος

Σάββατο 23-9-23         

10 π.μ. Λίμνη

11 π.μ. Βήσσανη

6 μ.μ. Καταρράκτης

7 μ.μ. Ριάχοβο

8 μ.μ. Μαζαράκι

Κυριακή 24-9-23         

11 π.μ. Δελβινάκι (Κεντρική ομιλία)

6 μ.μ. Ρουψιά

7:30 μ.μ. Βασιλικό

Χάσκος Σπύρος: Ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποιοι θέλετε να σας εκπροσωπήσουν στο Δήμο από την Κοινότητα μας

 


Αγαπητοί συγχωριανοί

Η 8η του Οκτώβρη πλησιάζει.  Ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποιοι θέλετε να σας εκπροσωπήσουν στο Δήμο και την Κοινότητα μας.

Ξέρετε ποιοι μπορούν να ορθώσουν ανάστημα, απέναντι στις «σειρήνες» που μαυλίζουν με χρήματα, με απώτερο σκοπό το προσωπικό τους συμφέρον. 

Ας παλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του Δήμου και της Κοινότητας μας.

Με την συμμετοχή σας στις τοπικές συνεδριάσεις, μπορούμε να συζητάμε για τα προβλήματα μας και να βάζουμε μαζί προτεραιότητες, με στόχο την βιωσιμότητα του χωριού μας. Πρέπει να κρατήσουμε το χωριό μας ΖΩΝΤΑΝΟ.

Ας γίνουμε όλοι μια γροθιά.

Ας παλέψουμε όλοι μας για να δώσουμε κίνητρα στους νέους μας και εγώ προσωπικά θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Με τιμή

Σπύρος Χάσκος

Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

Γιάννενα: «Μουσική εξερεύνηση» με τον Δημήτρη Υφαντή την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στους Αμπελόκηπους, ώρα 8:30 μ.μ.

 

 «Μουσική εξερεύνηση» με τον Δημήτρη Υφαντή, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, πλατεία Δημητρίου Χατζή στους  Αμπελόκηπους, ώρα 8:30 μ.μ..


Παρακάλαμος: Πωλείται κατάστημα εστίασης (καφενείο-ψησταριά) στην κεντρική πλατεία

 


Πωλείται κατάστημα εστίασης (καφενείο-ψησταριά) στην κεντρική πλατεία Παρακαλάμου.

Πληροφορίες: κ. Γιώργος

Τηλ.: 6942589809

16ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας-COMECAP 2023

 


Σημαντικό σταθμό αποτελεί το 16ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας-COMECAP 2023 https://www.comecap2023.gr/  το οποίο διοργανώνεται  από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αθήνα, στον Συνεδριακό χώρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα), με υβριδικό χαρακτήρα. Το Διεθνές Συνέδριο COMECAP 2023, με ιστορία ήδη 30 ετών και περισσότερους από 1.250 συμμετέχοντες, είναι αφιερωμένο στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Το COMECAP είναι ένα κορυφαίο συνέδριο με θεματολογία σχετική με έρευνα αιχμής και τελευταίας τεχνολογίας για τρέχοντα και αναδυόμενα ζητήματα που αφορούν την μετεωρολογία, την κλιματολογία και την κλιματική αλλαγή, την φυσική της ατμόσφαιρας, το περιβάλλον και την ενέργεια, την ποιότητα του αέρα, καθώς και τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, λόγω του επιβαρυμένου περιβάλλοντος, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των ακραίων καιρικών συνθηκών και φαινομένων.

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων

 


Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων με τα ραντεβού στα Αστυνομικά Τμήματα να ξεκινούν ακόμη και από την ίδια μέρα.

Αναλυτικά η διαδικασία

Η ειδική πλατφόρμα θα ανεβεί στο gov.gr, ενώ μετά την αίτηση για έκδοση νέας ταυτότητας, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει sms στο κινητό του τηλέφωνο όπου θα επιβεβαιώνεται το ραντεβού. 7-10 μέρες μετά θα ενημερώνεται εκ νέου με sms για την παραλαβή της.

Σημειώνεται πως το κόστος για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων – που θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας – θα ανέρχεται στα 10 ευρώ, θα καταβάλλεται ηλεκτρονικά και η διάρκεια ισχύος των ταυτοτήτων θα είναι τα 10 χρόνια.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Πρόγραμμα κεντρικών ομιλιών του Δημάρχου Πωγωνίου κι εκ νέου υποψηφίου κ. Κων/νου Καψάλη

 


Οι επόμενες κεντρικές ομιλίες του Δημάρχου Πωγωνίου κι εκ νέου υποψηφίου κ. Κων/νου Καψάλη θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

·        Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Δελβινάκι (11 π.μ.)

·         Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Κεφαλόβρυσο (7 μ.μ)

·         Κυριακή 1η Οκτωβρίου στην Πωγωνιανή (11 π.μ.)

·         Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα (Αίθουσα Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στις 7 μ.μ.)

·         Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στον Παρακάλαμο (7 μ.μ.)

 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι επισκέψεις του επικεφαλής της παράταξης και των υποψηφίων στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

 


Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-15:00.

Αλτσχάιμερ: Η πιο συχνή αιτία άνοιας με νοητικές και ψυχικές διαταραχές

 


21 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Η νόσος Alzheimer είναι η συχνότερη από τις νευροεκφυλιστικές νόσους που προκαλούν άνοια. Η 21η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας. Οι άνοιες εν γένει είναι παθήσεις που προκαλούν προοδευτική έκπτωση των ανωτέρων νοητικών λειτουργιών σε βαθμό που καθιστούν προβληματική την ανεξάρτητη διαβίωση των ασθενών.

Εκτός της νοητικής έκπτωσης συνυπάρχουν συχνά και συμπεριφορικές και ψυχικές διαταραχές. Η συχνότητα της είναι μεγάλη καθώς υπολογίζεται ότι στα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών περίπου ένας στους τρεις νοσεί από αυτήν. Στη χώρα μας οι ασθενείς με άνοια υπολογίζονται στους 150.000.