Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 5456 (Τεύχος β’) η απόφαση της κυβέρνησης για τον Καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του Κοινωνικού Μερίσματος έτους 2018, ύψους 710 εκατ. ευρώ.
Οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, καθορίζουν τα κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας, διαμονής, καθώς και λοιπά κριτήρια για την εφάπαξ καταβολή του κοινωνικού μερίσματος έτους 2018, τις κατηγορίες των δικαιούχων, τη βάση, τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος της παροχής ανά κατηγορία δικαιούχων, τις προϋποθέσεις, τον φορέα, τη διαδικασία, τον χρόνο και τρόπο καταβολής, τον χρόνο και τρόπο ελέγχου των εισοδηματικών, περιουσιακών και των λοιπών κριτηρίων για τη χορήγησή του, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 26 του ν. 4579/2018 (Α' 201), που αφορά στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα
Η ωφελούμενη μονάδα δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα εφόσον πληρούνται σωρευτικά τα ακόλουθα κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας, διαμονής, καθώς και τα λοιπά κριτήρια της παρ. 3:
1. Εισοδηματικά κριτήρια
Για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης, το ισοδύναμο εισόδημα της ωφελούμενης μονάδας, όπως ορίζεται στο άρθρο 1, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ. Η ωφελούμενη μονάδα εντάσσεται στην 1η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, στη 2η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 7.000 ευρώ και στην 3η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ": Λειτουργία του συνεταιρισμού τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο

Ενόψει  των Χριστουγέννων το Δ.Σ. του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού αποφάσισε το κατάστημα του συνεταιρισμού να είναι ανοιχτό κάθε απόγευμα 6-8 από τη Δευτέρα 10/12 μέχρι την Πέμπτη 20/12, καθώς και τα Σάββατα 8/12 και 15/12 10-1 το πρωί.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει στο κατάστημα μας Γράμμου 1 να ψωνίσει χωρίς προπαραγγελία.
Θα είναι διαθέσιμα όλα τα προϊόντα.
Απορίες και ερωτήσεις στο τηλέφωνο 26510-20268.

Πολιτιστικός Σύλλογος Βήσσανης: Επαναληπτική διαδικασία για την εκλογή νέου Δ.Σ. την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, ώρα 11:30 π.μ.

Επιστολή του Σπύρου Ριζόπουλου σε όλους τους δημάρχους της Ηπείρου


Προσωπική επιστολή προς τους 18 δημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών συμβουλίων της Ηπείρου απέστειλε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.
Με αυτή τους καλεί σε συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν για τις προτάσεις των Οριζόντων Ηπείρου για την συνταγματική αναθεώρηση, με επίκεντρο της Περιφερειακότητα.
Η επιστολή που απέστειλε έχει ως εξής:
Παρουσίαση προτάσεων «Οριζόντων Ηπείρου» για την Συνταγματική Αναθεώρηση με επίκεντρο την Περιφερειακότητα
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
 Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική περιφερειακή οργάνωση «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά!» παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες τις προτάσεις της για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από την Συνταγματική Αναθεώρηση και τον νέο νόμο γνωστό ως «Κλεισθένης ΙΙ» που πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τους επόμενους μήνες.
Οι προτάσεις μας δημοσιεύθηκαν από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) και έτυχαν ευρείας πανελλαδικής και τοπικής κάλυψης από τα ΜΜΕ.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τις 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης στα Κέντρα Υποδοχής


Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) www.oaed.gr  ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων και ο προσωρινός πίνακας αποκλειομένων για το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ (Τοπικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης) και Δομές προσωρινής υποδοχής (Γ΄ Κύκλος), για 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.
Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς ή/και στις υπηρεσίες τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί, βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 10/2018.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτησή τους και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:
Από το μητρώο τους, μέσω του e-Services IIS, στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.
Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και, σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον πίνακα αποκλειομένων.
Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής (Γ΄ Κύκλος), για 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης».

Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης: Ετήσιος χορός, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00, στη Σάλα-αίθουσα δεξιώσεων «Παράδεισος», Ανθούπολη


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00, στη Σάλα-αίθουσα δεξιώσεων «Παράδεισος», Τελαμώνος 87, Ανθούπολη,  σε ένα γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι.
Μαζί θα χορέψουμε και θα ταξιδέψουμε στην Ήπειρο μας, με τον Πέτρο Χαλκιά στο κλαρίνο, τον Δημήτρη Αχνούλα στο τραγούδι, την Έλλη Νικολάου στο τραγούδι, τον Νίκο Αρβανίτη στο λαούτο, τον Λεωνίδα Πότση στο βιολί και τον Παναγιώτη Γκόγκο στο ντέφι.
Πλήρες μενού (φαγητό & ποτό).
Κρατήσεις και πληροφορίες στο τηλ.: 6945595470

Δυνατότητα ξεχωριστής δήλωσης για τα έγγαμα ζευγάρια


Στο φορολογικό νομοσχέδιο-σκούπα που κατατέθηκε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για τη μη περικοπή των συντάξεων προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
– όλα τα έγγαμα ζευγάρια και τα μέρη συμφώνου συμβίωσης έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.
Προϋπόθεση είναι να υποβάλλει ο ένας σύζυγος σχετική δήλωση στην εφορία έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Στην περίπτωση χωριστής φορολογικής δήλωσης το τεκμήριο ατομικών δαπανών διαβίωσης ανέρχεται σε 3.000 ευρώ ανά σύζυγο αντί για 5.000 ευρώ ανά ζευγάρι. Ωστόσο, το εισόδημα των ανήλικων τέκνων και τα τεκμήρια που αφορούν στα ανήλικα τέκνα προστίθενται και βαρύνουν τον σύζυγο με το μεγαλύτερο εισόδημα – προβλέπεται φορολογικό πρόστιμο 500 ευρώ και στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί ή δεν έχει εκδοθεί απόδειξη λιανικής πώλησης από εγκεκριμένο αλλά μη δηλωμένο φορολογικό μηχανισμό ή ταμειακή μηχανή – η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα μπορεί να αποστέλλει στις τράπεζες μαζικά αιτήματα παροχής πληροφοριών για τα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά προϊόντα των οφειλετών του δημοσίου ή των ελεγχόμενων και όχι μόνο ατομικά όπως προβλέπεται σήμερα.
Τα δεδομένα θα τηρούνται σε ειδικό αρχείο που θα διαχειρίζεται η ΑΑΔΕ.

Παρελθόν σε 30 λεπτά τα περιοδικά συρίγγια με τη νέα μέθοδο Fixcision


Ανώδυνα, αναίμακτα,  χωρίς  εκτομή ιστού  και τον κίνδυνο ακράτειας αφαιρούνται πλέον και  στην Ελλάδα τα συρίγγια του πρωκτού χάρις στην νέα επαναστατική μέθοδο Fixcision!
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο  31ο Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο , τα περιεδρικά συρίγγια που βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται παρελθόν μόλις μέσα σε 30 λεπτά!
«Η νέα επαναστατική μέθοδο Fixcision  αποτελεί το πιο σύγχρονο όπλο στην  φαρέτρα ενός εξειδικευμένου χειρουργού για την αφαίρεση  των περιεδρικών συριγγίων, με μηδενικό ποσοστό υποτροπών» αναφέρει ο διαπρεπής  γενικός χειρουργός -πρωκτολόγος   κ. Δημήτρης Μουσιώλης, με πλούσια εμπειρία στις επεμβάσεις αυτού του είδους, επιμελητής στη Βιοκλινική Αθηνών και προσθέτει.
«Η θεραπεία των συριγγίων του πρωκτού ήταν μέχρι πρότινος μια επώδυνη και αρκετά χρονοβόρα διαδικασία για τον ασθενή. Σήμερα λίγες ώρες μετά την επέμβαση με τη μέθοδο Fixcision -που  εφαρμόζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εγώ και η ομάδα μου- επιστρέφει σπίτι του και την επομένη ημέρα στις καθημερινές του δραστηριότητες».

Με επιτυχία η 5η γιορτή πορτοκαλιού, μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς, που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων

Με επιτυχία η 5η γιορτή πορτοκαλιού, μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς, που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων με την συμμετοχή και υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη 3 και 4 Δεκεμβρίου 2018, με ημερίδα την πρώτη μέρα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και event και προσφορά των προϊόντων της Αρτινής γης τη δεύτερη μέρα Τρίτη στο σταθμό του METRO της Πλατείας Συντάγματος. 

Τη 5η γιορτή πορτοκαλιού-μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία και με τη συμμετοχή πάρα πολλών επισκεπτών, ο Δήμος Αρταίων και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη 3 και 4 Δεκεμβρίου 2018, με ημερίδα την πρώτη μέρα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και event και προσφορά των προϊόντων της Αρτινής γης, τη Τρίτη στο σταθμό του METRO της Πλατείας Συντάγματος. 

Η γεωργία, αλλά και η κτηνοτροφία είναι τα χρυσωρυχεία της Ηπείρου και εν προκειμένω της Π.Ε. Άρτας και του Δήμου Αρταίων.

Η Ελλάδα να προστατέψει επιτέλους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου


Τριάντα έξι μέρες μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα η αλβανική πλευρά συνεχίζει να προκαλεί και να τρομοκρατεί τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου άγνωστοι κατέστρεψαν το Μνημείο του Εξαίρετου Οπλαρχηγού της Ηπείρου Θύμιου Λιώλη και έσκισαν την Ελληνική Σημαία στην πλατεία του χωριού Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων στην περιοχή Αγίων Σαράντα-Δελβίνου.
Οι δράστες ετράπησαν σε φυγή όταν έγιναν αντιληπτοί και έως το βράδυ της Δευτέρας αναζητούνται τόσο από την αστυνομία όσο και από τους κατοίκους της Κρανιάς.
Η άνανδρη και εγκληματική αυτή πράξη, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, αφού το κλίμα φρόντισε να οξύνει ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού TOP CHANNEL Μαρίν Μέμα ο οποίος πριν λίγες ημέρες ετοίμασε ένα ανιστόριτο και ανθελληνικό ντοκιμαντέρ με θέμα "Όταν τιμούν τους φονιάδες Αλβανών". 


Να ενταθούν οι έλεγχοι στα ποτάμια της Ηπείρου


Το τελευταίο περιστατικό με την λυματολάσπη του Βιολογικού Καθαρισμού Ιωαννίνων, που εξαιτίας των βροχοπτώσεων παρασύρθηκε σε δρόμους και χωράφια του Λεκανοπεδίου, με αποτέλεσμα να... στραγγίξει στον ποταμό Καλαμά, έκρουσε για μια ακόμη φορά το καμπανάκι κινδύνου προς τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, θέτοντας προ των ευθυνών τους για την προστασία των υδάτινων πόρων της Ηπείρου.
Ως γνωστόν η περιοχή μας είναι πλούσια σε υγρό στοιχείο, καθώς την διασχίζουν σημαντικά ποτάμια (Αώος Βοϊδομάτης, Άραχθος, Λούρος, Αχέροντας...), τα οποία μάλιστα θεωρούνται και από τα καθαρότερα της Ευρώπης.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σταδιακή υποβάθμισή τους, με την κυριότερη απειλή να είναι η συνήθως ανεξέλεγκτη διοχέτευση λυμάτων, πάσης φύσεως απορριμμάτων, αλλά και φυτοφαρμάκων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ποταμός Καλαμάς, για τον οποίο αναφορές έχουν φτάσει μέχρι και την Ε.Ε., χωρίς όμως μέχρι σήμερα να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του!

Γιορτές με χολιγουντιανό χαμόγελο σε 1 ραντεβού


Τα Χριστούγεννα αποτελούν για όλους μια ιδιαίτερη περίοδο. Η προσμονή των γιορτών αλλάζει την ψυχολογία των ανθρώπων και τους ωθεί να προσέχουν περισσότερο την εμφάνισή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η αναβάθμιση της εμφάνισης των δοντιών μπορεί να  συμπληρώσει το «εορταστικό παζλ» με τον καλύτερο τρόπο. Με χαμόγελα! Η απόκτηση μιας οδοντοστοιχίας χολιγουντιανών προδιαγραφών είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να χαμογελάτε περισσότερο και να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας και με τους γύρω σας, κατά τις γιορτινές εμφανίσεις και όχι μόνο.
Κι αν για ορισμένους ένα λαμπερό και συμμετρικό χαμόγελο φαντάζει άπιαστο όνειρο, η Αισθητική Οδοντιατρική μπορεί να το κάνει πραγματικότητα μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αρκεί να αποφασίσουν να κάνουν αυτό το δώρο στον εαυτό τους.
«Για ένα όμορφο χαμόγελο δεν χρειάζεται πλέον ούτε πολύς χρόνος, ούτε πολύ χρήμα. Μπορεί να επιτευχθεί ανώδυνα, σε ένα ραντεβού με τις σύγχρονες μεθόδους Αισθητικής Οδοντιατρικής», αναφέρει η κα Κωστομοίρη Δέσποινα, χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική, διευθύντρια της κλινικής Athens Life Smile.
Οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη:
1. Καθαρισμός: Αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών με ταυτόχρονη αφαίρεση χρωστικών.
2. Lifting δοντιών: Μόνιμη αλλαγή του χρώματος και της αρχιτεκτονικής των δοντιών με όψεις ρητίνης (1 ραντεβού ), ανώδυνα και οικονομικά. Κατά την εφαρμογή της μεθόδου, κάθε δόντι δουλεύεται χωριστά, σαν γλυπτό, ακολουθώντας τα όρια του φυσικού δοντιού με σαφήνεια. Μπορεί να εφαρμοστεί:
• Σε αραιά δόντια για να ενωθούν.
• Σε μικρά για να μεγαλώσουν.
• Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα να επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα.
• Σε πρόσθια δόντια με σφραγίσματα.
• Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του λευκού. Επιλέγεται το καταλληλότερο χρώμα σε σχέση με το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά.