Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους 274 δήμους της χώρας

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την επέκταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για συνολικά 274 δήμους της χώρας.
Σύμφωνα με την απόφαση, «προωθείται η απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στους Δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, με συγχρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Ν. 4152/2013 ως ισχύει».
Η παρούσα δράση, κατά το συγχρηματοδοτούμενο οκτάμηνης διάρκειας σκέλος της απευθύνεται στο σύνολο των Δήμων της χώρας εκτός
α) των Δήμων που συμμετέχουν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016 και
β) των Δήμων της χώρας που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.
Κατά το επίσης οκτάμηνης διάρκειας σκέλος που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους η παρούσα δράση απευθύνεται:
α) στους Δήμους της χώρας που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, εκτός των Δήμων που συμμετείχαν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016 και
β) στους 51 Δήμους που συμμετείχαν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016 μόνο στις ειδικότητες που εμπίπτουν στους τομείς αρμοδιότητας των υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του ΥΠΕΚΑΑ.
Η δράση αυτή αποσκοπεί: α) στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, β) στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, γ) στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και δ) στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Ωφελούμενοι της δράσης: είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (Ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.

Ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου και του Δήμου Πωγωνίου, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα “Τερψιχόρη” του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου
και ο Δήμαρχος Πωγωνίου σας προσκαλούν την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ να τιμήσετε με την παρουσία σας τη μεγάλη ετήσια εκδήλωσή μας.
Θα κόψουμε τη βασιλόπιτά μας μαζί με τον Δήμο και θα συζητήσουμε τα πωγωνίσια θέματα.
Έχουν κληθεί και θα παραστούν προσωπικότητες οι οποίες θα συνδράμουν με το δικό τους τρόπο την προσπάθειά μας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Γρηγόρης Άρμπιρος Κωνσταντίνος Καψάλης

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το Πολυνομοσχέδιο των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών

Ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το Πολυνομοσχέδιο των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών: «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Εθελοντική Αποκάλυψη Αδήλωτων Εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές  Συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις», πραγματοποίησε την Τετάρτη 14-12-2016, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Αρχικά ο κ. Τσίρκας τόνισε πως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ριζικές θεσμικές τομές τόσο στον τομέα της Δικαιοσύνης όσο και σε θέματα σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Έρχεται από την Κυβέρνηση ένα ακόμη νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ριζικές τομές τόσο στον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης όσο και σε θέματα σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για ρυθμίσεις που ανοίγουν τον δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας και έχουν τεθεί τόσο στον δημόσιο διάλογο όσο και στη δημόσια διαβούλευση όλο το προηγούμενο διάστημα.
Και έρχεται να προστεθεί στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης αλλά και της ενίσχυσης της πρόσβασης των πολιτών σε αυτή. Κάνουμε ήδη πράξη βασικές προεκλογικές μας εξαγγελίες για τις οποίες ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε και μας τίμησε με την ψήφο του», είπε  σχετικά και συμπλήρωσε πως: «Με τις τροποποιήσεις του πτωχευτικού κώδικα παρέχεται η δυνατότητα επαναδραστηριοποίησης των επιχειρήσεων και καθίσταται δυνατή η παροχή δεύτερης ευκαιρίας σε οφειλέτες – φυσικά πρόσωπα.
Ταυτόχρονα, θεσπίζονται μέτρα επιτάχυνσης της διοικητικής δίκης και προτείνονται ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό των δικαστικών τελών. Με την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος περιορίζεται η φοροδιαφυγή και επιστρέφονται μέσω κοινωνικών επιδομάτων τα χρήματα των φορολογούμενων στους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Αυξάνονται τα δημόσια έσοδα και αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή, δίνοντας τη δυνατότητα οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης του παρελθόντος. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η αρχή της ισονομίας».
Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από την αναθεώρηση του πτωχευτικού νόμου: «Με την αναθεώρηση του πτωχευτικού νόμου τα οφέλη είναι πολλαπλά καθώς:
α) Παρέχεται ουσιαστική δυνατότητα επαναδραστηριοποίησης του έντιμου επιχειρηματία. 

Η Αστερούπολη έρχεται στο Καλπάκι, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο

Η Αστερούπολη έρχεται στο Καλπάκι, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00, στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 19 η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα & ώρα 13.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚΑ΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1 Περί έγκρισης του πρακτικού 3 / 2016 του τοπικού συμβουλίου Βασιλικού περί ανάθεσης σε λογιστή για υποχρεώσεις του κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ».
2 Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» Τ.Κ. Βήσσανης» έτους 2016.
3 Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» Τ.Κ. Βήσσανης» έτους 2016.
4 Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού & Ο.Π.Δ. του Δήμου Πωγωνίου για το οικον. έτος 2017.
5 Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2016 του Δήμου Πωγωνίου.
6 Αποδοχή γνωμοδότησης σχετικά με την αρ. πρωτ. 5016/27-6-16 αίτηση της Σταματίας Γιώτη για ανάκληση της με αριθμ. 355/28-1-10 βεβαίωση εντοπιότητας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Αλβανίας στην ευρύτερη περιοχή της Κακαβιάς Πωγωνίου, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, με σκοπό την διακίνηση

Κατασχέθηκαν πάνω από (135) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν στην καμπίνα Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου

Συνελήφθη, χθες (13-12-2016) αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε χθες αργά το βράδυ, σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο 36χρονος αλλοδαπός.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο παραπάνω όχημα, βρέθηκαν στην καμπίνα του οχήματος, πέντε σάκοι που περιείχαν εκατόν είκοσι ένα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (135.650) γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

«Έχε με, μισήσε με… λείψε με, γύρεψέ με» (Η ιστορία των δημοτικών εκλογών στα Γιάννενα 1975-2014).

H Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσίασε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του πρώην Δημάρχου Ιωαννιτών γιατρού Φίλιππα Φίλιου, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, στην Αθήνα 

«Έχε με, μίσησέ με.. λείψε, γυρέψε με»
Πρόκειται για μια καταγραφή, με τη μορφή συζήτησης- συνέντευξης, των 40 και πλέον χρόνων παρουσίας του πρώην δημάρχου
 Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των Ιωαννίνων.
Ο Φίλιππας Φίλιος γεννήθηκε στα Γιάννενα, φοίτησε στη Ζωσιμαία σχολή και στην ιατρική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πλούσιο βιογραφικό τόσο στην επαγγελματική όσο και στην κοινωνική και πολιτική του δράση. Υπήρξε Διευθυντής οφθαλμολογικών κλινικών, ονομαστός ιδιώτης οφθαλμίατρος, ιδρυτικό μέλος της πανελλήνιας οφθαλμολογικής εταιρείας, ιδρυτικό μέλος της Ε.Ι.Ν.Α.Π και Γενικός γραμματέας της, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ηπείρου, μέλος των Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και γενικός γραμματέας του, Πρόεδρος επιτροπής Ειρήνης Ιωαννίνων, πρόεδρος αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής και τέλος δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος επί σειρά ετών 1987-1994 και 2010-2014.
Πρόκειται για μια καταγραφή, με τη μορφή συζήτησης – συνέντευξης των σαράντα και πλέον χρόνων παρουσίας του Δημάρχου Ιωαννιτών Φίλιππα Φίλιου στην τοπική Αυτοδιοίκηση της πόλης των Ιωαννίνων.
Στο βιβλίο συγκεντρώνονται μνήμες, ανέκδοτα, κρίσιμες στιγμές, εκλογικές μάχες από το 1975 και μετά, δηλαδή από τη μεταπολίτευση και δώθε.
Με τη δική του οπτική και το προσωπικό του στυλ παραθέτει το πολιτικό προσκήνιο αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέροντος πολιτικό παρασκήνιο.
Ο συγγραφέας κάνει μια αξιόλογη προσέγγιση σε γενικές γραμμές για πρόσωπα που συνεργάστηκε, διαφώνησε και κοντραρίστηκε μαζί τους, δημιουργώντας ταυτόχρονα και μια πρόκληση-πρόσκληση καταγραφής, για άλλους πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων στα Γιάννενα και στην Ήπειρο από τη δική του οπτική γωνία.
Εγώ έχω να πω ότι ο Φίλιππας Φίλιος κοίταξε πίσω του...
Πήρα το βιβλίο του Φίλιου στα χέρια μου, διάβασα τον τίτλο: Έχε με, μισήσε με… Λείψε με, γυρέψε με!

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές σχολείων των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας για την Οδική Ασφάλεια

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις κυκλοφοριακής αγωγής από τα Τμήματα Τροχαίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας σε μαθητές σχολείων, στοχεύοντας στην ενημέρωσή τους για τη σπουδαιότητα των κανόνων οδικής ασφάλειας.
Ειδικότερα, οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, του 8ου Λυκείου Ιωαννίνων και του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου Θεσπρωτίας.
Στις παρουσιάσεις αυτές συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές, οι οποίοι μέσω της διαδραστικής συμμετοχής τους ενημερώθηκαν για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, με αντικειμενικό στόχο την προετοιμασία τους και ως υπεύθυνων αυριανών οδηγών.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν από Αξιωματικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, σχετικά:
με τη σημασία και την αναγκαιότητα τήρησης των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
τη σημασία στην προστασία της ανθρώπινης ζωής της χρήσης προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας
την ασφαλή χρήση και κίνηση με ποδήλατο
την σημασία των διαβάσεων πεζών και των λοιπών οδικών σημάνσεων

Οι εκπαιδευτικές διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής θα συνεχιστούν από Αξιωματικούς της Τροχαίας, καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, σε όλη την περιφέρεια της Ηπείρου.

Γιάννης Καραγιάννης: Αναφορά στη Βουλή για τη διασυνοριακή λαθροθηρία του αγριόγιδου στο Γράμμο

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, επιστολή της οργάνωσης "Αγριόγιδο στα Βουνά-Balkan Chamois Society" με έδρα το Πάπιγκο Ζαγορίου, με την οποία ενημερώνει για τη διασυνοριακή λαθροθηρία του προστατευόμενου αγριόγιδου, που ενδημεί στα βουνά της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Συγκεκριμένα, η οργάνωση ενημερώνει πως σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ένας υποπληθυσμός αγριόγιδου στην περιοχή του Γράμμου, κοντά στο χωριό Πληκάτι του Δήμου Κόνιτσας, βρίσκεται λίγο πριν την εξαφάνισή του. Αιτία, οι ασυνείδητοι λαθροθήρες, που μέσα σε λίγα μόλις χρόνια με την συνεχή και εντατική παρουσία τους και λαθροθηρία στην περιοχή, έχουν εξοντώσει τον πληθυσμό του αγριόγιδου, προκαλώντας ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, με διασυνοριακά χαρακτηριστικά.

Η επιστολή απευθύνεται στους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Αλβανίας και στους συναρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος των δύο χωρών, και αιτείται την ανάληψη πρωτοβουλιών από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτό το κρίσιμο περιβαλλοντικό ζήτημα.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις

Σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε, μεταξύ άλλων, καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης δέκα ετών, για το αδίκημα της έκθεσης

Συνελήφθη, χθες (13-12-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα: απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά, ποινής κάθειρξης δέκα ετών, για το αδίκημα της έκθεσης
απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για σωματική βλάβη από αμέλεια
απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και
απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε μηνών, για λειτουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων χωρίς άδεια από αρμόδια αρχή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι αποδείξεις με τις οποίες θα «χτίζεται» για το αφορολόγητο με το πλαστικό χρήμα

Τη λίστα με τις δαπάνες που θα γίνονται δεκτές προκειμένου να «χτίζεται» το αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος συντάσσει το υπουργείο Οικονομικών μια ημέρα μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους» στη λίστα με τις δαπάνες που θα γίνονται δεκτές θα περιλαμβάνονται αγορές από:
σούπερ μάρκετ
πολυκαταστήματα
καύσιμα
αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
έπιπλα
είδη οικιακής χρήσης
ξενοδοχεία
παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, ψυχολόγους
εστιατόρια
ταβέρνες
μπαρ
κέντρα διασκέδασης
Αντίθετα δεν θα γίνονται δεκτές δαπάνες για:
λογαριασμούς ΔΕΚΟ
κινητή και σταθερή τηλεφωνία
δόσεις δανείων
ενοίκια
κοινόχρηστα
ασφάλιστρα
διόδια

Ο τρόπος που θα φορολογούνται όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ

Tον τρόπο φορολόγησης όσων έχουν εισόδημα το φορολογικό έτος 2016 κάτω από 6.000 ευρώ, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Σύμφωνα με αυτό:

Με την κλίμακα των μισθωτών θα φορολογούνται όσοι είχαν εισοδήματα κατά το φορολογικό έτος 2016 που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο από 9.500 ευρώ, και εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα ή ατομική αγροτική δραστηριότητα.

Παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα: "Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση. Ιστορική αναδρομή και σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις ", την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 στην Στοά του βίβλιου (Πεσμαζόγλου 5)

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα: "Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση. Ιστορική αναδρομή και σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις ", την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 στην Στοά του βίβλιου (Πεσμαζόγλου 5).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Μάγδα Ζωγράφου, Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γεώργιος Φλουρής, Ομότιμος Καθηγητής, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ρέα Κακάμπουρα -Τίλη, Επίκουρη Καθηγήτρια, ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Χρήστος Παπακώστας, Επίκουρος Καθηγητής, ΣΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Συντονίζει ο Ευάγγελος Αυδίκος, Καθηγητής Λαογραφίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Διευθυντής της σειράς "Λαϊκοί Πολιτισμοί" των εκδόσεων Πεδίο.

Παραδοσιακά τραγούδια θα παίξει η κομπανία του Δημήτρη Κώτσικα

Προκόπης Φούσας: Franchise & Εκπαίδευση ο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας-FRANCHISE

Προκόπης Φούσας
Οικονομολόγος

Όπως είναι γνωστό, όλες οι επιχειρήσεις αποτελούνται από τέσσερις βασικούς τομείς:
τον τομέα του προϊόντος, του marketing-πωλήσεων, το διοικητικό τομέα, αλλά και εκείνον της διαχείρισης των οικονομικών. Ένας γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρίας, για να αναλάβει αυτή τη θέση, είναι φυσικό ότι γνωρίζει και έχει εμπειρία στη λειτουργία και των τεσσάρων αυτών τομέων της επιχείρησης που διευθύνει. Για να είναι αποδοτικός πρέπει να διαθέτει ακαδημαϊκές γνώσεις από κάποια εκπαιδευτικά ιδρύματα, επειδή δεν αρκεί να του δείξει κάποιος πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στις συνεχείς αλλαγές της επιχειρηματικότητας, καθώς και στις συνθήκες των νέων καιρών.
Τα άτομα που επιθυμούν να δημιουργήσουν επιχείρηση με τη μέθοδο franchise πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι πρέπει να ασχοληθούν ουσιαστικά και με τους τέσσερις προαναφερόμενους τομείς της επιχείρησης -που τους έχουν και οι μικρές επιχειρήσεις- για να έχουν επιτυχή αποτελέσματα.
Είναι καλό να αναφέρουμε εδώ ότι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους αποτυγχάνουν πολλές επιχειρήσεις που λειτουργούν έξω από τη μέθοδο franchise είναι γιατί ο επιχειρηματίας αφενός δεν γνωρίζει και τους τέσσερις προαναφερόμενους τομείς της επιχείρησής του (με τους οποίους αναγκαστικά θα ασχοληθεί, αφού θα είναι ο γενικός διευθυντής της) και αφετέρου γιατί δεν υπάρχει ένας αξιόλογος δικαιοπάροχος να προσφέρει εκπαίδευση στον ίδιο και τους υπαλλήλους του, όπως είναι αναγκαίο να γίνεται στο σύστημα franchise. Άρα ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να γίνεται εκπαίδευση στους franchisees είναι να πάρουν γνώσεις και για τους τέσσερις τομείς που έχουν όλες οι επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση προς τους franchisees είναι αναγκαίο να γίνεται εξατομικευμένη, πρέπει δηλαδή ναπροσαρμόζεται ανάλογα με τους εκπαιδευόμενους. Για να έχουν, λοιπόν, τα εκπαιδευτικά προγράμματα άμεσα οφέλη στην κερδοφορία των franchisees πρέπει πρώτα να γίνεται μελέτη εντοπισμού και ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών των εκπαιδευόμενων.

Μερόπη Τζούφη: «Δεδομένη η στράτευσή μας στη στήριξη του Κοινωνικού Κράτους και την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων»

Άρχισε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με τη διαδικασία του επείγοντος και με τους εισηγητές των κομμάτων, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στη συγκρότηση του Εθνικού Μηχανισμού Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και την επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε όλους του Δήμους. Επίσης περιλαμβάνονται μια σειρά από εφαρμοστικές διατάξεις που αφορούν στην συγκρότηση και λειτουργία του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Την Τρίτη ακολουθούν συνεδριάσεις με τους αρμόδιους φορείς και συζήτηση επί των άρθρων, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια.
Η Μερόπη Τζούφη, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως το Κράτος θα έπρεπε να είχε λύσει το ζήτημα της κοινωνικής πρόνοιας και των κοινωνικών δομών και να είχε συγκροτήσει μια σχεδιασμένη κοινωνική πολιτική αλληλεγγύης. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια εφαρμόζονται πολιτικές που κατακρημνίζουν τα συστήματα κοινωνικής προστασίας, οδηγώντας μεγάλα στρώματα του πληθυσμού στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το φαινόμενο καταγράφεται με ασύμμετρες επιθέσεις προς τον κόσμο της εργασίας, όπως επίσης και περικοπές δαπανών που αφορούν μια σειρά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα οι πολιτικές αυτές εκχωρούν τις αρμοδιότητες του Κράτους στη φιλανθρωπία - ιδιωτική ή κρατική, στις ΜΚΟ ή και στην εκκλησία.