Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

VPRC: Στις 4 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.

Δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα, καταγράφει διαφορά 4 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ.
Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας η διαφορά ήταν στο 2,5%.

 Αναλυτικά
ΝΔ: 29,5%
ΠΑΣΟΚ: 25,5%
ΚΚΕ: 13%
ΛΑΟΣ: 7,5%
ΣΥΡΙΖΑ:  7%
Οικολόγοι-Πράσινοι:  4%
Δημοκρατική Αριστερά: 2,5%
Δημοκρατική Συμμαχία:  2%
Χρυσή Αυγή:  1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ:  1%
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: 1%
 ενώ 5,5% λαμβάνουν τα “λοιπά” κόμματα.
Η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά αθροίζουν 38,6%.
Στην ερώτηση τι συναισθήματα έχετε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με αυθόρμητες απαντήσεις, το 27% των ερωτηθέντων απαντούν οργή και θυμό, το 24% αγανάκτηση και απογοήτευση, το 18% λύπη, το 11% αβεβαιότητα και το 10% απόγνωση.
Ελπίδα και αισιοδοξία δηλώνει μόλις το 2% και ικανοποίηση και προσδοκία το 1%.
Ο χειρισμός της κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση βρίσκει πολύ και αρκετά ικανοποιημένους μόνο το 8% των ερωτηθέντων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας»

«Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας», είπε ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στη Σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η εκφορά της και μόνο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα και να λειτουργήσει σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Και αυτό ισχύει σε όλες τις εκδοχές της, και στην αγγλική».
Ο κ. Σαμαράς είπε πως ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι (η λέξη) αναφέρεται από όσους θέλουν να κερδίσουν από την καταστροφή της χώρας.
 «Τώρα που το λέει ο αντιπρόεδρός του, τι λέει ο κ. Παπανδρέου;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε ότι «θα σταματήσει τη ρευστότητα προς τις τράπεζες της χώρας».
«Επιλεκτική χρεοκοπία δεν έχει γίνει ποτέ σε χώρα της ΕΕ», είπε και συνέχισε:
«Η σύνεση επιβάλλει να δούμε το επόμενο βήμα και όχι να υιοθετούμε το μικρότερο κακό, που μπορεί να οδηγήσει στο μεγαλύτερο.
Επιπλέον, οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο τον εφοδιασμό με ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας οφείλουμε να το απορρίπτουμε».
Ο κ. Σαμαράς πρότεινε ως εναλλακτική λύση το ευρωομόλογο, ή την επαναγορά ομολόγων, ενώ είπε ότι θα είναι καταστροφική η συμμετοχή των ιδιωτών.
«Η έκδοση ευρωομολόγων είναι η μόνη υγιής λύση από την πλευρά της Ε.Ε., αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει η Ευρώπη κάποιες εμμονές», σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ και πρόβλεψε ότι εκεί θα οδηγηθεί η Ευρώπη, αλλά «το θέμα είναι η Ελλάδα να βγει ευνοημένη».

Eurostat: Αμετάβλητος τον Ιούνιο ο πληθωρισμός

Σταθερός παρέμεινε το Ιούνιο ο πληθωρισμός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,1% τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο ενώ στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,7%.
Πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,5%.
Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 3,2% σε 3,1%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,9%.
Τον Ιούνιο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Σουηδία (1,5%), τη Σλοβενία (1,6%) και την Τσεχία (1,9%) και τα υψηλότερα στη Ρουμανία (8%), την Εσθονία (4,9%) και τη Λιθουανία ( 4,8%).

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Δεν υπάρχει καμία απειλή χρεωκοπίας»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από χρεωκοπία, έδωσε από το βήμα της Βουλής  ο κ.  Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτοξεύοντας παράλληλα πυρά προς τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.


«Δεν υπάρχει καμία απειλή χρεοκοπίας και κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις λέξεις και κυρίως ένας θεσμικός παράγοντας, όπως η αντιπολίτευση και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Και καλώ την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση.
Καλώ την αξιωματική αντιπολίτευση να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία, γιατί οι χειρισμοί είναι εθνικοί», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και πρόσθεσε:
«Επειδή ακούω περί επιλεκτικής χρεοκοπίας, το παιγνίδι με τις λέξεις πρέπει να σταματήσει.
Και καλώ τους πολίτες να ακούν μόνο τις υπεύθυνες θέσεις.
Τους καλώ να ακούν την κυβέρνηση και τον υπουργό που μιλούν και λειτουργούν υπεύθυνα».
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως σίγουρο και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, σταθερότητας και καταθέσεων.
«Χρειάζεται σοβαρότητα, όχι λαϊκισμός, και επιτέλους εθνική ενότητα.
Δεν είναι ώρα για μικροκομματικές πλάκες», κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.

ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ: «Μία προς δέκα» οι προσλήψεις και στους ιερείς

Εμμένει στις υποδείξεις της Τρόικα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Στον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις υπάγονται και οι διορισμοί ιερέων επισημαίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού κ. Ντίνου Ρόβλια, που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ κ.  Γρηγόρη Αποστολάκου για τους περιορισμούς στη χειροτονία-τοποθέτηση ιερέων.
Όπως υπενθυμίζει ο κ. Ρόβλιας, σύμφωνα με το Ν. 3986/2010, οι προσλήψεις του μονίμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς δέκα (μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων.
Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την απαγόρευση αλλά και άδικη επειδή τα κενά δεν μπορούν να αναπληρωθούν από μετατάξεις, όπως συμβαίνει στον δημόσιο τομέα.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Ξεκινούν αύριο-Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Από αύριο Παρασκευή και για δεκαέξι ολόκληρες μέρες οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν χαμηλές τιμές και προσφορές δέλεαρ, ενώ οι Εμπορικοί Σύλλογοι συστήνουν στους υποψήφιους αγοραστές να επιλέγουν προσεκτικά τα προϊόντα που θα αγοράσουν με κριτήριο την ποιότητα και την τελική τιμή έκπτωσης.
Ήδη οι καταναλωτές βρίσκουν σημαντικές προσφορές στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα , ενώ τα ποσοστά των εκπτώσεων αναμένονται να είναι ακόμα μεγαλύτερα προκειμένου οι καταστηματάρχες να αυξήσουν το τζίρο τους.
Ενόψει των θερινών εκπτώσεων, οι Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας συνιστούν στις εμπορικές επιχειρήσεις να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:


- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης.
Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Νέες συλλήψεις για ναρκωτικά

Το «βαποράκι» οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη του χασισοκαλλιεργητή που του είχε δώσει μισό κιλό χασίς για να το πουλήσει!
Ο νεαρός Έλληνας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Αγία Σοφία της Ανατολής Ιωαννίνων, έχοντας μαζί του τρεις νάιλον σακούλες με 543 γραμμάρια χασίς και 80 ευρώ που είχε ήδη βγάλει από την διακίνηση!



Για να ελαφρύνει την θέση του, ο δράστης δέχτηκε να παγιδεύσει τον άνθρωπο που του είχε παραδώσει τα ναρκωτικά για να τα «σπρώξει» σε χρήστες και να του φέρει τις εισπράξεις, μέρος των οποίων θα του έδινε ως αμοιβή.
Έτσι, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να συναντηθούν για να του δώσει τα χρήματα.
Μόλις εκείνος εμφανίστηκε, όμως, συνελήφθη.
Στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 502 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και έξη χασισόδεντρα που καλλιεργούσε στον κήπο του.


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μέχρι και 100% διαγραφή προστίμων για τα ληξιπρόθεσμα

Έκπτωση 50%-100% στις προσαυξήσεις, αλλά και έως 45 δόσεις προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους χρωστάνε στο δημόσιο και θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους με ευνοϊκούς όρους.

Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να μπουν όσοι για πρώτη φορά καταθέτουν αίτηση, αλλά και όσοι έχασαν την προηγούμενη του Οκτωβρίου πέρυσι, επειδή σταμάτησαν να πληρώνουν δόσεις.
Με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ξαναμπούν στη ρύθμιση, χωρίς την υποχρέωση να αποπληρώσουν και τις 10 δόσεις που δεν έχουν καταβάλει έως τώρα, από τον Οκτώβριο πέρυσι.
Το οφειλόμενο ποσό θα επιμεριστεί σε ισόποσες δόσεις, ενώ κάθε δόση θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% ανά μήνα.


Η ελάχιστη δόση και οι εκπτώσεις θα είναι ίδιες με εκείνες στη ρύθμιση του περασμένου Οκτωβρίου, δηλαδή :
- για εφάπαξ εξόφληση, απαλλαγή ποσοστού 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
- από 2 μέχρι τρεις 3 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 95% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 300 ευρώ.
-από 4 μέχρι 12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 500 ευρώ,
-από 13 μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 80% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 500 ευρώ.
-από 25 μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 70% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 1.000 ευρώ.
-από 37 μέχρι 45 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 50% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 1.000 ευρώ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Νεαροί καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης

Δύο νεαροί κάτοικοι από την Πλατανιά Ιωαννίνων συνελήφθησαν για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 24 και 23 ετών, σε δασώδη περιοχή μέσα σε ρεματιά, να καλλιεργούν από κοινού 20 φυτά κάνναβης, ύψους από 50 εκατοστά έως 2,10 μέτρα.
Παράλληλα στο σημείο βρέθηκαν και 4 φυτώρια κάνναβης σε πλαστική γλάστρα.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΙΚΑ: Έρχονται κατασχέσεις για οφειλές

Στην είσπραξη 250 έως 300 εκατ. ευρώ επιπλέον του αρχικού στόχου στοχεύει το υπουργείο Εργασίας από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας ο Υπουργός εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.  Γιώργος Κουτρουμάνης.
Όπως σημείωσε, η διοίκηση του ΙΚΑ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων κατά των οφειλετών, κυρίως των μεγάλων, και κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, σε όσους αδιαφορούν για τη ρύθμιση των οφειλών τους.


Σύμφωνα με το διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, από τα 5,7 δισ. εκατ. ευρώ που είναι συνολικά οι ανείσπρακτες οφειλές τα 3,5 οφείλονται από «ζωντανές», όπως τις απεκάλεσε επιχειρήσεις, και θα μπορούσαν δυνητικά να εισπραχθούν. Ο ίδιος πάντως θεωρεί ως ρεαλιστικό στόχο, την είσπραξη 1,2 έως 1,5 δισ. την επόμενη πενταετία, κάτι που θα επιτρέψει την εισροή 300 εκατ. ευρώ ετησίως στα Ταμεία του ΙΚΑ.
Το ΙΚΑ προσδοκά επίσης την είσπραξη 55 εκατομμυρίων ευρώ οφειλών του Δημοσίου από το Υπουργείο Οικονομικών.
Ενισχυτικά στην αύξηση των εσόδων θα συμβάλει η εισαγωγή του εργόσημου για την ασφάλιση του μεγάλου πλήθους των περιστασιακά απασχολούμενων Ελλήνων και αλλοδαπών.
Ακόμη, η συστηματική σύγκριση δηλωθεισών - καταβληθεισών εισφορών για άμεσο καταλογισμό και βεβαίωση της διαφοράς των εισφορών και η εντατικοποίηση των επιτόπιων ελέγχων για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).