Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

MRB: Μπροστά με 13% η ΝΔ

Σε δημοσκόπηση της MRB για το Star  η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13%.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 13-15/2/2017. 
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 27,2 (26,1%)
ΣΥΡΙΖΑ: 14,2 % (14,7%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7 (7,5%)
ΠΑΣΟΚ: 6,9 (6,1%)
ΚΚΕ: 6,8 (6,1%)
ΑΝΕΛ: 2,3% (2,4%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 2,3% (2,7%)
ΠΟΤΑΜΙ: 2,1% (1,5%)
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 2,1% (2,4%)
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 6,1%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ: 9,8%
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ; 1,7%
ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ: 11,5%
Εκτίμηση ψήφου με αναγωγή
ΝΔ: 30,7% (29,6%)
ΣΥΡΙΖΑ: 16 % (16,7%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,9% (8,5%)
ΠΑΣΟΚ: 7,8 (6,9%)
ΚΚΕ: 7,7 (6,9%)
ΑΝΕΛ: 2,6% (2,7%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 2,6% (3,1%)
ΠΟΤΑΜΙ: 2,4% (1,7%)
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 2,4% (2,7%)
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 6,9%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ-ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 13 %


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είναι δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με δεύτερη να έρχεται η Φώφη Γεννηματά, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Τέταρτος είναι ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

H Hπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 104 χρόνια, από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Πρέβεζα: Συνελήφθη 41χρονη ημεδαπή για παράνομη κατοχή και εμπορία παιδικών αθυρμάτων

Κατασχέθηκαν 854 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα

Συνελήφθη, χθες (16-02-2017) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 41χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα παντοπωλείο, ιδιοκτησίας της 41χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 854 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας: Οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες δεν καθορίζουν ιδιοκτήτη, αφορούν αποκλειστικά στο χαρακτήρα ή στη μορφή κάποιας εμφανιζόμενης στο δασικό χάρτη έκτασης, και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτής

Η προάσπιση της συνταγματικής προστασίας των δασών, με την επιστημονική και οριστική επίλυση θεμάτων αναφορικά με τη μορφή και τη χρήση γης, τείνει να λάβει τελεσίδικη μορφή, με την πλήρη υλοποίηση του έργου της κατάρτισης και κύρωσης των δασικών χαρτών. Ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου υποδομής που στοχεύει στη διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος για τις τωρινές και επόμενες γενιές, παρέχοντας αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας περιουσίας και του πολίτη, βάζοντας τέλος στα φαινόμενα αλόγιστης διαχείρισης, καταπάτησης και συρρίκνωσης των δασικών εκτάσεων της χώρας.
Με την ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών και τη σαφή αποτύπωση των εκτάσεων δασικού χαρακτήρα, θα διευθετηθούν οριστικά οι όποιες περιπτώσεις αμφισβήτησης αποκτώντας έτσι η χώρα στο σύνολό της ένα οριστικό πλαίσιο χαρτογραφικής αποτύπωσης των εκτάσεων που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία.
Επισημαίνεται ότι οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες δεν καθορίζουν ιδιοκτήτη, αφορούν αποκλειστικά στο χαρακτήρα ή στη μορφή κάποιας εμφανιζόμενης στο δασικό χάρτη έκτασης, και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτής. Ωστόσο, ο προσδιορισμός και η οριοθέτηση των εκτάσεων, θα αποτελεί πλήρες αποδεικτικό στοιχείο σε κάθε διοικητική και δικαστική αρχή.
Στο μεγάλο αυτό εγχείρημα ο ρόλος και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών αλλά και τον επιστημονικών φορέων, εκτιμάται ως ιδιαιτέρως σημαντική , καθώς τα οφέλη από το πέρας της διαδικασίας αυτής θα είναι πολλαπλά για το σύνολο του ελληνικού λαού, την Εθνική Οικονομία αλλά και τις Δασικές Υπηρεσίες, επιτρέποντας παράλληλα την εφαρμογή ενός σχεδίου χωροταξικής ανάπτυξης στον τόπο.
Τα Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (ΣΥΑΔΧ), που έχουν συγκροτηθεί με απόφαση του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και λειτουργούν στις περιοχές όπου αναρτώνται οι δασικοί χάρτες, είναι στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό των Δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου με τη χρήση νέων τεχνολογιών, κανόνες διαφάνειας και υπευθυνότητα παρέχουν άμεσα τις υπηρεσίες τους σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Τυχόν αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών, μπορούν να υποβάλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο, οι οικείοι Ο.Τ.Α. Α΄& Β΄ βαθμού που έχουν έννομο συμφέρον.


ΠΗΓΗ:  www.apdhp-dm.gov.gr/   

Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί στο Ρίβιο Αιτωλοακαρνανίας, στελέχη κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

Μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο περίπου (63) κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (17-02-2017) το πρωί στο Ρίβιο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 28 ετών, στελέχη κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω σήμερα το πρωί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος του Κομποτίου) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό τον 28χρονο και συνοδηγό τον 24χρονο.
Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά τους, δεν συμμορφώθηκαν στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα, απορρίπτοντας στο έδαφος συσκευασίες με κάνναβη.
Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα, στο ύψος του Ρίβιου Αιτωλοακαρνανίας, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, όπου και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, περισυλλέγησαν -59- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -63- κιλών και -40- γραμμαρίων.
Το παραπάνω όχημα ανήκει σε 25χρονη υπήκοο Αλβανίας, που αναζητείται καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα παραχώρησε το αυτοκίνητο, προκειμένου χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-63- κιλά και -40- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-1- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο,
-2- κινητά τηλέφωνα και

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες με την κακουργηματική σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 στα Πράμαντα

Την προσεχή Δευτέρα (20-02-2017) και ώρα 12:00 στα Πράμαντα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κεφαλλονιάς κόβει τη Πίτα του και γλεντάει, τη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21:00 στο κέντρο «Mythos», στα Τραυλιάτα Κεφαλλονιάς

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κεφαλλονιάς «Κώστας Κρυστάλλης» προσκαλεί όλους τους Ηπειρώτες καθώς και τους φίλους της Ηπειρώτικης μουσικής, την Παρασκευή στις 17-2-2017 και ώρα 9 μ.μ. στην αίθουσα συνεστιάσεων «MYTHOS» στα Τραυλιάτα, για την κοπή της πίτας του Συλλόγου.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό Ηπειρώτικο γλέντι με την ορχήστρα του Σταύρου Λώτση.
Τιμή πρόσκλησης 15,00 ευρώ με φαγητό
Τηλ. Επικ.: 6992-874585


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων, διοργανώνει αποκριάτικο αντάμωμα-χορό, τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 12:30΄ το μεσημέρι, στο κέντρο «Το όνειρο», Θράκης 80, στο Καματερό

Ανακοίνωση

Η Αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων, τη Κυριακή στις 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12:30 το μεσημέρι, διοργανώνει αποκριάτικο αντάμωμα-χορό, στο κέντρο «Το όνειρο», Θράκης 80, στο Καματερό, τηλέφωνο 210-2318830. Στο κλαρίνο ο δικός μας πλέον Βασίλης Τόλης.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 13:00, στο Δημαρχείο Καλπακίου



 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 22η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα
Τετάρτη & ώρα 13.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΘΕΜΑΤΑ
1. Συγκρότηση επιτροπών διενέργειας /αξιολόγησης διαγωνισμών προμηθειών και υπηρεσιών έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
2. Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων διαγωνισμών προμηθειών και υπηρεσιών έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
3. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
4. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2017 του Δήμου Πωγωνίου.
5. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος Καφέ– Ψησταριά και Ξενώνα στην Τ.Κ. Δελβινακίου.
6. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Κρυονερίου.
7. Καθορισμός όρων δημοπράτησης δημοτικού αγρού Τ.Κ. Βροντισμένης.
8. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με εκμισθώσεις ακινήτων (παρατάσεις – λύσεις) Δήμου Πωγωνίου.
9. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Γκέγκα κατά τη δικάσιμο την 09-05-17 ενώπιον του Τριμελούς Πλημ/κείου Ιωαννίνων.
10 Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις 28-04-2017 ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων που αφορά ανακοπή του Στέφανου Σκούπρα κατά του Δήμου Πωγωνίου για την ακύρωση του με αρ. 233/13-1-2016 πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής ( αρ.213/16 Απόφαση Μον. Πρ. Ιωαν. για παραπομπήως καθύλη αρμόδιο).

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Η Αδελφότητα Αγιοκοσμιτών Πωγωνίου διοργανώνει συνεστίαση-αντάμωμα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 13:00, στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, Αμαλίας 10, Σύνταγμα

Η Αδελφότητα Αγιοκοσμιτών Πωγωνίου διοργανώνει συνεστίαση-αντάμωμα την Κυριακή 19  Φεβρουαρίου 2017, ώρα 13:00, στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, Αμαλίας 10, Σύνταγμα.

Δήμος Πωγωνίου: Το "τσίκνισε" η ομάδα ηλικιωμένων Καλπακίου-Δολιανών

Το «τσίκνησαν» χθες τα μέλη της Ομάδας Ηλικιωμένων Καλπακίου – Δολιανών που απέδειξαν, για μία ακόμη φορά, ότι γνωρίζουν καλά το μυστικό για μία γιορτή γεμάτη κέφι.
Η γιορτή συνδυάστηκε με την κοπή της βασιλόπιτας και συνοδεύτηκε από νόστιμα φαγητά, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από τις κυρίες της ομάδας. 
  Στη γιορτή παρευρέθηκε και η Δημοτική Αρχή, με το Δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη να αναφέρεται στο σημαντικό ρόλο των ανθρώπων της 3ης ηλικίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους.
«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι και φέτος σε αυτή την όμορφη γιορτή. Κάθε συνάντηση μαζί σας είναι απολαυστική και παράλληλα επιμορφωτική γιατί συνεχίζετε να μας παραδίδετε μαθήματα ζωής. Είμαστε στο πλευρό σας και σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε ο κ. Καψάλης.
Από την πλευρά της,  η Πρόεδρος της Ομάδας κ. Δήμητρα Καψάλη,  μίλησε για τις ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για τη στήριξη.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
 
 

19η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, με ντέρμπι στον Παρακάλαμο (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Ο. Κρύας 18-02-17/15:00), ντέρμπι στη Ζωοδόχο (Α.Ο. Ζωοδόχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 19-02-17/15:00), εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ε. Γιάννενα 19-02-17/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00  

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (17:15)  
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (19:30)

Σχέδιο νέας ρύθμισης για οφειλές στην εφορία σε 36 δόσεις

Περίπου 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν τμηματικά παλιά χρέη

Σχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών φορολογουμένων με χρέη έως 2.000 ευρώ ή 3.000 ευρώ στην εφορία και τα ταμεία επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος είναι οι οφειλέτες να διευκολυνθούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους και να σταματήσουν να τελούν υπό την απειλή των κατασχέσεων.     
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σχεδιασμός για τη διευθέτηση οφειλών θα πατάει στη ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και σε καμία περίπτωση δεν θα επανέλθει η ρύθμιση των 100 δόσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σήμερα περίπου 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν οφειλές έως 2.000 ευρώ προς την εφορία.
Η νέα ρύθμιση που βρίσκεται στα χέρια των θεσμών προβλέπει την πληρωμή των οφειλών σε 36 δόσεις.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

«Μπλόκο» από τις τελωνειακές αρχές σε έναν τόνο χασίς στο τελωνείο της Κακαβιάς

Οι τελωνειακές Αρχές στον σταθμό της Κακαβιάς, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε σε νταλίκα από την Αλβανία εντόπισαν με την βοήθεια σκύλου, περίπου έναν τόνο χασίς, μέσα στα διπλά τοιχώματα της νταλίκας.
Όλα ξεκίνησαν αργά χθες το απόγευμα όταν φορτηγό που έφτασε στην Κακαβιά με Αλβανικές πινακίδες, μπήκε για έλεγχο. Μέσα σε διπλά τοιχώματα, στην καρότσα αλβανικής νταλίκας, το  ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί εντόπισε τη μεγάλη ποσότητα χασίς.
Ο οδηγός του, το εγκατέλειψε το φορτηγό και τρέχοντας κινήθηκε προς το Αλβανικό έδαφος.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη ποσότητα που ανέρχεται στον έναν περίπου τόνο.
Είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα στην Ήπειρο.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη από το Τελωνείο της Κακαβιάς ενώ σε εξέλιξη είναι και η επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο Βασίλης Τσίρκας συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με την ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, σχετικά με την ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών.
Οι δανειολήπτες υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία από «ξαφνικά» τηλεφωνήματα εκπροσώπων εισπρακτικών εταιρειών, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Πολλές από αυτές, μάλιστα, παραβιάζουν τα δικαιώματα των πολιτών με τη χρήση παράνομων, αθέμιτων και παραπλανητικών πρακτικών, αντιποιούνται το δικηγορικό λειτούργημα, ασκούν ψυχολογική πίεση, εκβιάζουν, απειλούν ή προσβάλλουν τους δανειολήπτες ή τους οικείους τους.
Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών οι εισπρακτικές εταιρείες παρανόμως τηλεφωνούν στους εκπρόθεσμους δανειολήπτες (και κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως οι Τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία, και εάν οι τελευταίες δεν έχουν ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά τους δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για να σταματήσει η καταχρηστική και ανεξέλεγκτη δράση των εταιρειών αυτών, ώστε να παύσουν οριστικά και αμετάκλητα οι εκφοβισμοί, οι απειλές και οι ψυχολογικές πιέσεις προς τους οφειλέτες.

Κοπή Πίτας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Γραφεία Ηπείρου), το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017