Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Κινητοποίηση των αγροτών στα γραφεία του ΟΓΑ, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου

Με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Αγροτών» απευθύνει κάλεσμα στα μέλη της για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις στα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ σε όλη την Ελλάδα.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καλούμε τα μέλη της Πρωτοβουλίας των Αγροτών αλλά και όλους τους Έλληνες Αγρότες σε μια ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ στα Γιάννενα την Τετάρτη 13/01/2016 στις 10 το πρωί. Είναι ανάγκη να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην σχεδιαζόμενη κατάργηση του Οργανισμού και την ένταξή μας στο κοινό ταμείο ΙΚΑ με απρόβλεπτες συνέπειες. Θα πρέπει να ακουστεί δυνατά και προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγρότες παλεύουμε για έναν ΟΓΑ κύριο ασφαλιστικό φορέα των αγροτών, για έναν ΟΓΑ υγιή και βιώσιμο. Με αγώνες θα το κερδίσουμε. Όλοι οι αγρότες μαζί να το αποτρέψουμε. Και ας μην ξεχνάμε πάνω απ’ όλα. Ο ΟΓΑ είναι η ταυτότητά μας. Δεν την παραδίδουμε σε κανέναν».

Εξιχνίαση απόπειρας απάτης στην Άρτα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35 και 64 ετών

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, απόπειρα απάτης σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε, την 22-12-2015 στην περιοχή της Άρτας.
Συγκεκριμένα, 41χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου, κατήγγειλε ότι την 22-12-2015, άγνωστο άτομο του τηλεφώνησε και αφού του συστήθηκε ως υπάλληλος ελεγκτικής υπηρεσίας, του ζήτησε χρηματικό ποσό, προκειμένου να αποφευχθεί επικείμενος έλεγχος.
Ύστερα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μέσω taxisnet απευθείας η πληρωμή φόρων με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Απευθείας και μέσω taxisnet, με χρέωση της πιστωτικής κάρτας ή της χρεωστικής, θα μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους προς την εφορία οι φορολογούμενοι από τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου οικονομικών, η νέα εφαρμογή θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή τούτο χρέος και το ποσό που επιθυμεί να πληρώσει με τη χρεωστική ή την πιστωτική του κάρτα.
Με τον τρόπο αυτόν, αναμένεται αφ' ενός να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, αφετέρου να εκλείψει το φαινόμενο των υπερεισπράξεων που σημειώνονται σήμερα, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής.

Ποινές και πρόστιμα για όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας

Την περασμένη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έληξε η παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2016, και όσοι δεν τα πλήρωσαν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα αλλά και με την απαγόρευση της μεταβίβασης του οχήματός τους θα βρεθούν όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας.
Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί.
Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θα έπρεπε να είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 85,50 ευρώ, τώρα θα πρέπει να πληρώσει 171 ευρώ.
Γι' αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει ύστερα από ένα μήνα με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους.
Ωστόσο έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του. Δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή.
Τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία:

Ετήσιος χορός της Αδελφότητας Χρυσορραχητών Πωγωνίου, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, ώρα 20:00 στην αίθουσα «Χαλκιάς Παλλάς» (στην οδό Ψαρών 4 Αθήνα, πλατεία Καραϊσκάκη)

Αγαπητοί συγχωριανοί:
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας σε συνεδρίαση στις 25/11/2015 αποφάσισε και προτείνει:
- σε πείσμα των δύσκολων καιρών να βρεθούμε και φέτος όλοι στον ετήσιο χορό μας που θα γίνει στις 24/01/2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 20:00 το απόγευμα στην αίθουσα «Χαλκιάς Παλλάς» (στην οδό Ψαρών 4 Αθήνα, πλατεία Καραϊσκάκη) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε με το συγκρότημα του Πέτρου Λούκα χαλκιά.
*** τιμή πρόσκλησης ( 20 )ευρώ.
* στην τιμή της πρόσκλησης συμπεριλαμβάνονται το φαγητό, τα ποτά και τα αναψυκτικά.
* Ο χορός είναι ελεύθερος. – προσφορά της Αδελφότητας.
***
- Το Δ.Σ. προτείνει την πραγματοποίηση ημερησίας εκδρομής όλων των μελών της Αδελφότητας την Κυριακή 21/02/2016 στα Τρίκαλα Κορινθίας.
**το πούλμαν θα διατεθεί δωρεάν από την Αδελφότητα**

Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. ως τις 10/02/2016.

Έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής οινοστάφυλων

Από το τμήμα Αμπέλου και Ελαίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έγινε γνωστό ότι η ψηφιακή εφαρμογή για τη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2015, θα λειτουργήσει μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2016.

Επιπρόσθετα, για το ίδιο χρονικό διάστημα δίνεται η δυνατότητα υποβολής χειρόγραφων δηλώσεων συγκομιδής μόνο για όσα αμπελοτεμάχια παρουσιάζουν προβλήματα στο Αμπελουργικό Μητρώο και δεν δύνανται να διορθωθούν άμεσα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Ανατολή Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι 60χρονου ημεδαπού, στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο 26χρονων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη, που έγινε την 16/17-10-2015 σε σπίτι 60χρονου ημεδαπού, στην Ανατολή Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Κληρώσεις και δώρα για όσους μαζεύουν αποδείξεις

Mε κληρώσεις και δώρα θα επιβραβεύει το Υπουργείο Οικονομικών όσους συγκεντρώνουν μεγαλύτερο από τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων.
Έτσι, εκτός από το χτίσιμο του αφορολόγητου, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κερδίσουν αυτοκίνητα, ταξίδια ή σπίτια.
Μιλώντας στο Mega ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργοί Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη είπε ότι το τελικό σχέδιο για το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα και τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις θα καθοριστεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
Για να συνδεθεί, ωστόσο, το αφορολόγητο με αποδείξεις από συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα θα πρέπει από τη μια οι καταναλωτές να έχουν κάρτα και από την άλλη επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν προμηθευτεί με τα απαραίτητα μηχανήματα POS.

Η Αδελφότητα Κραψιτών Αθηνών κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

Πρόσκληση
Σας καλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2016.
Θα ανταλλάξουμε ευχές με τσίπουρο και τις καθιερωμένες Ηπειρώτικες Κραψίτικες πίτες μας.
Σας περιμένουμε

Με εκτίμηση το Δ.Σ