Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, πραγματοποίησε συνάντηση με  τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επικαιρότητας, ο κ. Καραγιάννης εξήρε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας σε ότι αφορά τη στήριξη αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας και τη βοήθειά της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
Παράλληλα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για το έργο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς σχετικά με την ανασύσταση των σχέσεων με την Ομογένεια και τις Εκκλησίες του Εξωτερικού, και έθεσε υπόψη του μια σειρά ζητημάτων διοικητικού χαρακτήρα που αφορούν την εκκλησιαστική εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων και η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Τμημάτων Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος CI – NOVATEC


Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος CI-NOVATEC - Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems, που συγχρηματοδοτείται με 867.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020, θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Ιουλίου στην Πάτρα (Ξενοδοχείο Αστήρ).
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ο επικεφαλής εταίρος του προγράμματος σε συνεργασία με δύο έλληνες εταίρους, το Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και την Περιφέρεια Ηπείρου, και δύο ιταλούς εταίρους την Περιφέρεια Απουλίας – Τμήμα Οικονομίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εδάφους και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπάρι. Συνεργαζόμενοι εταίροι είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπρίντιζι.
Το πρόγραμμα CI-NOVATEC, που χρηματοδοτήθηκε υπό τον Άξονα Προτεραιότητας 1 – Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα, με ένα προϋπολογισμό περίπου 867 χιλιάδες ευρώ, εστιάζει στα Τοπικά Δίκτυα Τουρισμού (LTCs), τα οποία αποτελούνται από γεωγραφικά συγκεντρωμένες ΜμΕ που παρέχουν υπηρεσίες στον ίδιο πελάτη, π.χ. στον αφιχθέντα επισκέπτη και μπορεί ν’ ανήκουν σε διάφορους κλάδους της αγοράς π.χ. Τουρισμός, Δημιουργική Βιομηχανία, Αγροδιατροφή, Εμπόριο, Αναψυχή και Μεταφορές.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για το «μεγάλο δακτύλιο» της πόλης των Ιωαννίνων


Η ολοκλήρωση του «μεγάλου δακτυλίου» της πόλης των Ιωαννίνων, έχει προγραμματιστεί να χρηματοδοτηθεί από το «Ε.Π. Ήπειρος 2013-2020», εφόσον ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, που προωθούνται αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο Ιωαννιτών.
Κατά συνέπεια δεν γίνεται κατανοητή η αναφορά του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ιωαννίνων κατά της Περιφέρειας Ηπείρου για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Η εν λόγω Μελέτη συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου 2017 κατά την οποία, ενώ υπήρξε ομόφωνη θετική γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της, τέθηκαν σαφείς και συγκεκριμένοι όροι, σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Συλλήψεις σε Πρέβεζα και Ελληνικό Ιωαννίνων για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, προχθές (02-07-2018) το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, μία 27χρονη ημεδαπή, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Παράλληλα, προχθές (02-07-2018) το βράδυ στο Ελληνικό Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Επίσης, συνελήφθη, χθες (03-07-2018) το απόγευμα στην Πρέβεζα,  από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, μία 40χρονη ημεδαπή, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα τσιγάρο κάνναβης.

Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα


Συνελήφθη, χθες (03-07-2018) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης πέντε ετών και δέκα μηνών, για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία.

24ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ RALLY «AUTOTEST», το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουλίου


Το 24ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ RALLY «AUTOTEST» είναι ο 4ος σε σειρά αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου. Μέγας χορηγός του αγώνα και φέτος, όπως επίσης και χορηγός ονομασίας, είναι το Ι. ΚΤΕΟ AUTOTEST στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και Δωδώνης με τα αντίστοιχα Πνευματικά τους Κέντρα αλλά και το Π.Ε.Α.Κ. Ιωαννίνων, όπου χωρίς την βοήθεια τους, θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο αγώνας θα έχει μία αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν, με την προσθήκη της Ειδικής Διαδρομής Κωστάνιανη σε αντικατάσταση της Ειδικής των Μαρμάρων.
Το 24ο Ηπειρωτικό Rally «AUTOTEST» περιλαμβάνει 150,37 km αγώνα, με τα 60,90 km, να είναι το σύνολο των δύο επαναλαμβανόμενων Ειδικών Διαδρομών, με πιο αναλυτικά 3 περάσματα της κλασσικής Ειδικής Διαδρομής Δωδώνη μήκους 12,20 km, στην φετινή της εκδοχή, και 3 περάσματα από την Ειδική Κωστάνιανη, συνολικού μήκους 8,10 km.
Το Service Park του αγώνα θα φιλοξενηθεί για ακόμα μία χρονιά στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Σταδίου στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. Ανατολής, οι οποίες μας παραχωρήθηκαν με την αμέριστη υποστήριξη στη διοργάνωση από τη Διοίκηση του Π.Ε.Α.Κ.Ι..
Η Πανηγυρική Εκκίνηση αλλά και ο Τερματισμός του αγώνα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα στην Πλατεία Πύρρου, την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, το Σάββατο 07 Ιουλίου 2018 στις 9 το βράδυ και την Κυριακή 08 Ιουλίου 2018 μεσημέρι στις 14.30 και μετά.
Στα πλαίσια της διοργάνωσης σας καλούμε αύριο ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο EPIRUS PALACE για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της λέσχης για τον αγώνα, παρουσία εκπροσώπων της περιφέρεις, του δήμου και της Τροχαίας Ιωαννίνων.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Ημερίδα την Κυριακή 12 Αυγούστου, στην Μερόπη Πωγωνίου


Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου διοργανώνει ημερίδα την Κυριακή 12 Αυγούστου, στην Μερόπη Πωγωνίου.

Ασθενής σεισμική δόνηση 2,5 R, 21 χλμ ανατολικά-Βορειοανατολικά των Ιωαννίνων


Ασθενής σεισμική δόνηση 2,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:29 το βράδυ της Τρίτης 3 Ιουλίου 2018, με επίκεντρο 21 χλμ, ανατολικά-Βορειοανατολικά των Ιωαννίνων.
Η δόνηση λόγω του μικρού εστιακού βάθους έγινε αντιληπτή στην ευρύτερη περιοχή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Οδηγίες για την αποφυγή ασθενειών σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου, με αφορμή την πρόσφατη εμφάνιση εστίας πανώλους μικρών μηρυκαστικών για πρώτη φορά στη Ευρωπαϊκή Ένωση (Βουλγαρία), καθώς και την εμφάνιση νοσημάτων (ευλογιά, οζώδης δερματίτιδας των βοοειδών, καταρροϊκός πυρετός και
κλασσική πανώλης χοίρων), τα οποία θέτουν σε κίνδυνο το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας, υπενθυμίζει και εφιστά την προσοχή στους κτηνοτρόφους για την πιστή εφαρμογή των μέτρων βιοασφαλείας όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης των νοσημάτων:
1. Χρήση εντομοαπωθητικών για καταπολέμηση εντόμων (μύγες, κουνούπια κλπ) στα ζώα και απολύμανση στις εγκαταστάσεις.
2. Απομάκρυνση εστιών ρύπανσης και λιμναζόντων υδάτων που ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων.
3.  Έλεγχος προέλευσης των ζωοτροφών.
4. Καθημερινός έλεγχος των ζώων για εντοπισμό κλινικών συμπτωμάτων, απομόνωση των ασθενών σε ξεχωριστό χώρο και άμεση ενημέρωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.
5. Και κυρίως: Να γίνεται η προμήθεια ζώων με νόμιμες διαδικασίες- επίσημα έγγραφα (υγειονομικά πιστοποιητικά- Ταυτοποίηση ζώων με ηλεκτρονικά ενώτια ή βώλους,

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κερατόκωνος: Νέα θεραπεία με βλαστοκύτταρα



Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου  κι άλλων εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς δημιουργεί η χρήση αυτόλογων ενήλικων βλαστοκυττάρων!
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκανστο Παγκόσμιο Συνέδριο Οφθαλμολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη (16 – 19 Ιουνίου), τα πρώτα αποτελέσματα από την κλινική χρήση αυτόλογων βλαστοκυττάρων σε πέντε ασθενείς  με προχωρημένο κερατόκωνο είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά!
 «Πράγματι η  νέα συναρπαστική θεραπευτική προσέγγιση με τη χρήση των βλαστοκυττάρων, που παρουσιάστηκε από τον Dr. Jorge L. Alio, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου κι άλλων παθήσεων του κερατοειδούς» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου   και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών  κ.  Βασίλειος Κοζομπόλης.
Η νέα θεραπεία  συνίσταται στην ενίσχυση του στρώματος του κερατοειδούς κάνοντας χρήση βλαστοκυττάρων.
ΚΛΙΝΙΚΗ  ΕΦΑΡΜΟΦΗ  ΤΗΣ  ΝΕΑ Σ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Στην κλινική εφαρμογή της νέας θεραπείας στους πέντε ασθενείς  με προχωρημένο κερατόκωνο, τα βλαστοκύτταρα ελήφθησαν από τον λιπώδη ιστό τους μέσω λιποαναρρόφησης.
Ακολούθως  έγινε καλλιέργεια των κυττάρων τα οποία σε αριθμό ξεπέρασαν  το ένα εκατομμύριο . Στη συνέχεια, όπως εξηγεί ο κ Κοζομπόλης, μεταφέρθηκαν στο στρώμα του κερατοειδούς με ειδικό σωληνίσκο, μετά την δημιουργία κερατοειδικού κρημνού με διάμετρο 9,5 mm με την χρήση του femtosecond laser ,ακριβώς όπως πραγματοποιείται η επέμβαση για την διόρθωση της μυωπίας.