Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Συναυλία του Ηπειρώτη Μουσικοσυνθέτη Τάσου Κατοπόδη ''Ένα πακέτο Ελλάδα'', το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 20:30, στο θέατρο ''Σάρας'' Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Ο Ηπειρώτης Μουσικοσυνθέτης και Τραγουδιστής Τάσος Κατοπόδης, με το δεκαμελές μουσικό του συγκρότημα, παρουσιάζει σε συναυλία στο Θέατρο ''Σάρας'' στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 20:30 την μουσική παραγωγή του ''Ένα πακέτο Ελλάδα''.
''Ένα πακέτο Ελλάδα'', γεμάτο τραγούδια που αγαπήσαμε, αλλά και δικές του δημιουργίες που αρέσουν πολύ.
Η συναυλία θα δοθεί σε ένα από τους ωραιότερους και πλέον σύγχρονους καλλιτεχνικούς χώρους της Αττικής που είναι το θέατρο ''Σάρας'' στο Μαρκόπουλο της Μεσογαίας Αττικής, που οι ειδικοί το συνιστούν για μουσικές συναυλιακές παραστάσεις.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.
Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια και τις πωλήσεις των προσωπικών δίσκων του Τάσου Κατοπόδη, που θα λάβει χώρα, σε μπαζάρ στην είσοδο του θεάτρου, θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μαρκοπούλου.
Την συναυλία συνδιοργανώνουν, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (ΚΔΕΜ) και η Αστική Πολιτιστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ''Περί Αυλών και Οργάνων''.

Δείτε το τραγούδι, για τη συναυλία ''Ένα πακέτο Ελλάδα''.
http://www.youtube.com/watch?v=bNPjaT5jbBQ

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 24 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι «Αγίου Κοσμά του Αιτωλού» θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο χωριό Βασιλικό Πωγωνίου.

ΑΡΕΤΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 24 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο χωριό Αρετή Πωγωνίου.

Πρόστιμα ως 1.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ

Στο στόχαστρο της Εποπτικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν τα ανασφάλιστα ΙΧ.

Εντός του φθινοπώρου περίπου δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν τα έχουν ασφαλίσει θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να πληρώσουν από 250 ευρώ έως 1000 ευρώ πρόστιμο.
Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι τα 750.000 ανασφάλιστα ΙΧ είναι κρατικά οχήματα, ενώ περίπου σε 350.000 έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Το πρόστιμο θα κινείται με βάση την παλαιότητα και τον κυβισμό του κάθε οχήματος.
Σύμφωνα με το «Εθνος» στην περίπτωση που δεν καταβάλλεται το πρόστιμο, θα αφαιρείται η άδεια αλλά και οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Οι παραβάτες αφού καταβάλουν το πρόστιμο θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος του, για να μην πληρώσουν και δεύτερο πρόστιμο.


"Μαχαίρι" και στα δώρα στο Δημόσιο


Έρχεται νέα οριζόντια παρέμβαση για χιλιάδες υπαλλήλους

Σε κατάργηση των δώρων που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει το "Έθνος", το μέτρο έχει πέσει πάλι στο τραπέζι και η εφαρμογή του θα εξαρτηθεί από τις τελικές αποφάσεις που θα λάβουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.
Να σημειωθεί πως μετά τις περικοπές των δώρων εντός του 2010, οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν έκτοτε 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 ευρώ επίδομα αδείας.
Η εξοικονόμηση πόρων θα είναι μεγάλη ωστόσο το μέτρο θεωρείται άδικο καθώς θα έχουν απώλειες 1.00 ευρώ τόσο οι υπάλληλοι των 700 ευρώ, όσο και εκείνοι με πολύ υψηλότερες αμοιβές.
Έτσι δεν αποκλείεται και σε αυτή την περίπτωση να επιλεχθεί η μέθοδος του πλαφόν, να διατηρηθούν δηλαδή ο 13ος και ο 14ος μισθός σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και να καταργηθεί σε όσους μηνιαίως λαμβάνουν από ένα ποσό και πάνω.

Ανεβάζουν τους τόνους οι δήμαρχοι για τις δραματικές περικοπές

Με το "λουκέτο" να αιωρείται πάνω από τους δήμους οι δήμαρχοι ορθώνουν ανάστημα

Συνεδρίαση ... συντονισμού πραγματοποιεί, απόψε, η ΚΕΔΕ που βλέπει τους δήμους να "αργοπεθαίνουν" ο ένας μετά τον άλλο εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών στους πόρους από το κράτος.
Το απόγευμα πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ την κρίσιμη συνεδρίασή της, ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου. Οι δήμαρχοι θα κάνουν το πρώτο "ταμείο" σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχουν εισπράξει ως σήμερα από πολιτικούς αρχηγούς και αρμόδιους υπουργούς, ενώ σε δεύτερη φάση, ως το συνέδριο θα "τρέξει" ένας γύρος επαφών με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) προκειμένου να καταγραφούν οι διαφορετικές απόψεις αλλά και να καθοριστεί το αγωνιστικό πλαίσιο.
Οι δήμαρχοι φαίνεται να εστιάζουν στην πηγή του οικονομικού προβλήματος, με αιχμή τη φορολογική δικαιοσύνη, προτάσσοντας την αναγκαιότητα να φορολογούνται και πληρώνουν όλοι και να μην την "πληρώνουν" τα εύκολα θύματα, ήτοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Κλοπή από Ιερό Ναό στο Συρράκο Ιωαννίνων


Καταγγέλθηκε χθες (19-08-2012) στο Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων, ότι άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 15/08 έως 19/08/2012, αφού παραβίασαν την εξωτερική πόρτα εισόδου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Συρράκο Ιωαννίνων, αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων.

ΛΑΒΔΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Αυγούστου

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο χωριό Λάβδανη  Πωγωνίου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Αισθητά βελτιωμένος, έχασε την νίκη από παιδαριώδη λάθη

Αισθητά βελτιωμένη, ήταν στο δεύτερο δυνατό τεστ η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο Παρακαλάμου.
Ο Αγροτικού Αστέρα  ήρθε ισόπαλος 3-3 με το αξιόλογη ομάδα των Αμπελοκήπων στο δεύτερο δυνατό τεστ.
Ο προπονητής κ. Νάκας είχε την δυνατότητα στο δεύτερο ημίχρονο να δοκιμάσει νέους ποδοσφαιριστές.