Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Πέμπτης με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά


 Σύμφωνα με την έκτακτη προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από το πρωί της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
Η ομίχλη θα είναι πυκνή στη βόρεια Ελλάδα τις πρωινές ώρες, ενώ προς το μεσημέρι οι συνθήκες θα ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από το νότο.
Οι περιοχές που μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης θα βρεθούν στο επίκεντρο, είναι τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος.
Από το απόγευμα της Πέμπτης η κακοκαιρία βαθμιαία θα επεκταθεί στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα ενώ την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι χειμωνιάτικο.
Παράλληλα θα πνέουν νότιοι άνεμοι που η έντασή τους θα φθάνει στα πελάγη τα 7 με 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Μακεδονία και τη Θράκη από 4 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από 5 έως 18, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο από 6 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά θα επικρατούν πυκνές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 21 βαθμούς.
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική με τη θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.
Έντονες θα είναι οι καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς.
Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα και την Παρασκευή Θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές.
Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το μεσημέρι σταδιακά θα ασθενήσουν.

Έφτασαν τα 75 τα κρούσματα της γρίπης

Τα θύματα του ιού ανέρχονται στους 75.
Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας παραμένουν νοσηλευόμενοι 30 ασθενείς της γρίπης.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, από την αρχή της επιδημίας έχουν νοσηλευτεί συνολικά 157 άτομα.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ: Τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:30 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων Δεληγιώργη 7 Αθήνα - 1ος όροφος

Αγαπητοί Συγχωριανοί,
Σύμφωνα με τα άρθρα 9, 10 και 11 του καταστατικού μας και ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Αδελφότητας
Σας καλούμε
Σε τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:30 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων Δεληγιώργη 7 Αθήνα - 1ος όροφος με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Λογοδοσία απερχόμενου Δ.Σ.
Απολογισμός - Ισολογισμός οικονομικής διαχείρισης
Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
Ψήφιση πεπραγμένων
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά την ημέρα αυτή καθώς θα παρευρίσκεται η πλειοψηφία των ταμειακών εντάξει μελών.
Αγαπητοί Συγχωριανοί η παρουσία σας στην Γενική Συνέλευση θεωρείται αναγκαία και καθοριστική για την ζωή της Αδελφότητας.
Στην Γενική Συνέλευση πρέπει να ακουστούν προτάσεις για το μέλλον της Αδελφότητας και το κυριότερο πρέπει να υπάρξει και η αναγκαία ανανέωση του Δ.Σ.
Σας περιμένουμε όλους γιατί η Αδελφότητα είναι υπόθεση όλων μας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Οι αλλαγές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αποκρυσταλλώνονται μετά τις συναντήσεις με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Αποκρυσταλλώνονται οι αλλαγές που θα φέρει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που βγήκαν από τις συναντήσεις που είχε με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και από τα σχετικά δελτία τύπου.
Πιο αναλυτικά:
1. Οδεύουμε σε νέο σύστημα διορισμών με μοριοδοτούμενα κριτήρια (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, δεύτερο πτυχίο, προϋπηρεσία, κοινωνικά κριτήρια, επιτυχία σε προηγούμενο διαγωνισμό κ.α.).
2. Καταργείται το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης.
3. Θα δοθούν σαφείς εντολές για το ότι δε θα υπάρχει καμία αξιολογική διαδικασία (αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση).
4. Η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών θα αποτελέσει αντικείμενου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί μετά από ευρεία διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και θα αποβλέπει αποκλειστικά στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση αδυναμιών της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της λειτουργίας των σχολείων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 6ης/27-02-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 27-02-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-02-2015 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 6/27-02-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
219. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 03-02-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας – Αθηνών στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων (τμήμα Γιαννιώτικο Σαλόνι – Πανηπειρωτικό Στάδιο)», προϋπολογισμού € 80.000,00 με Φ.Π.Α.
220. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαγραμμίσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου εταιρείας «Κ. ΜΑΪΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-05-2015.
221. Απόφαση επί της από 03-11-2014, ένστασης του Παναγιώτη Ντούλια, κατά του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 21-10-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ και επί της έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, βάσει της αριθμ. πρωτ. 23818/141/25-02-2015 γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
222. Άσκηση ενδίκων μέσων, κατά της υπ' αριθ. πρωτ. οικ.10/Φ.120/07-01-2015 απόφασης του Υπουργού Υ.ΜΕ.ΔΙ. για την εν μέρει αποδοχή της από 08-11-2013 αίτησης θεραπείας της εταιρείας «ΣΧΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», αναδόχου του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή Πανηπειρωτικού κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων».
223. Έγκριση άσκησης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, έφεσης και αίτησης αναστολής με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της υπ' αριθμ. πρωτ. 79064 Α.Πλ. 10671/30-12-2014 απόφασης Δημοσιονομικής Διόρθωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
224. Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ/24-02-2015 (έλεγχος οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού, με τη διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την επιλογή αναδόχου του έργου «Διαχείριση και Οικονομική Παρακολούθηση στα πλαίσια του έργου «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy», προϋπολογισμού € 7.500,00 με ΦΠΑ.
225. Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Χριστοδούλου Κων/νου, για τη συμμετοχή του, ως συντονιστής της ομάδας εργασίας του έργου «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy» στη συνάντηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου, και έγκριση των σχετικών δαπανών.
226. Έγκριση δαπανών για τη μετάβαση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημητρίου Σιώλου στο Βερολίνο κατά το χρονικό διάστημα 3-9/3/2015, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ηπείρου στην έκθεση ΙΤΒ (4-8/3/2015).
227. Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ: Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση Ecomobility Οικολογική Μετακίνηση 2014-2015 που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα "Δημήτριος Χατζής" (παλαιά Σφαγεία)

Μουσικοχορευτική πανδαισία '' Η Πίτα του Ηπειρώτη 2015''

Αριθ. Πρωτ. 2621       Αθήνα  2-03-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2015
Μια μουσικοχορευτική πανδαισία, με τον ανθό της μουσικής και χορευτικής Ηπειρώτικης παράδοσης, σε μια από τις πιο όμορφες εικόνες της διαχρονικά, έζησαν οι θεατές της «ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» την Κυριακή 1η Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης κα Φιλίας. Χιλιοι επτακόσιοι χορευτές, ογδόντα χορευτικοί όμιλοι, οκτώ κομπανίες, εκατό χορωδοί, μέλη πολυφωνικών ομίλων και σπουδαίοι τραγουδιστές  συνέθεσαν ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα τεσσάρων ωρών, πιο πλούσιο παρά ποτέ.
Η κορυφαία ετήσια εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες Αδελφότητες, Συλλόγους, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές, αποτελώντας το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Αθήνα. Η μαζικότητά της αλλάζει, ακολουθώντας τις γενικότερες αλλαγές στην περίοδο της βαθιάς κρίσης, ωστόσο η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» διαχρονικά αποτελεί, έτσι και σήμερα, τη μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης πανελλαδικά.
Μια γιορτή που φέτος ξεκίνησε πιο εντυπωσιακά παρά ποτέ άλλοτε. Στη σκηνή ο πρωτομάστορας Ναπολέων Δάμος να γυρίζει το εναρκτήριο, καθηλωτικό μοιρολόι σε πωγωνίσιο χορό και από την απέναντι θύρα να ξεχύνονται σιγά σιγά με διπλοκάγκελο οι χιλιάδες χορευτές, να βγαίνουν και να βγαίνουν ατελείωτοι, μέχρι που ο χώρος πλημμύρισε από τις παραδοσιακές φορεσιές τόσων περιοχών της Ηπείρου κι εκείνη τη στιγμή, όταν η Παραδοσιακή Χορωδία της Π.Σ.Ε. αρχίζει να τραγουδά το αέναο κάλεσμα της παράδοσης – το «εμπάτε αγόρια στο χορό, κορίτσια στα τραγούδια» - εκείνη την ώρα, εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια των παιδικών χορευτικών να εισέρχονται για να πάρουν τη θέση τους στην καρδιά του χορού.
Εκ μέρους της Π.Σ.Ε. χαιρετισμό απηύθυνε ο Α’ Αντιπρόεδρος Σωτήρης Κολιούσης, πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ.Σ., αναφερόμενος σε διαχρονικά, ιδιαίτερα επικαιροποιημένα στην εποχή της κρίσης, αιτήματα της Ηπειρώτικης Αποδημίας καθώς και στο αξιακό περιεχόμενο της δράσης της. Όπως τόνισε, η «Πίτα του Ηπειρώτη 2015» αφιερώθηκε στα Ηπειρώτικα Γεφύρια και στον αγώνα για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας καθώς και για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. “Θεωρούμε ότι ο πολιτισμός είναι ανάγκη, δεν είναι κάποια πολυτέλεια. Η διατήρηση της παράδοσης είναι υποχρέωση μας. Αν δεν την υπερασπιστούμε μεις, ποιόν περιμένουμε να το προσπαθήσει; Απαιτούμε και τα μουσικά σχήματα να σέβονται την παράδοση τόσο στη σύνθεση των οργάνων όσο και στα ακούσματα. Αυτό τον χαρακτήρα με κόπο πολύ κρατάει και η χρονιάτικη εκδήλωση μας 30 χρόνια τώρα! Βοηθήστε μας να την κάνουμε καλύτερη! Υποσχόμαστε ότι όσες πιέσεις και να δεχθούμε, όσες προσπάθειες και να κάνουν για να ενοποιηθούμε, να ενιαιοποιηθεί ο πολιτισμός μας, να χάσει τις ιδιαιτερότητες του, εμείς θα ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ”.

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου η επόμενη δόση για το επίδομα θέρμανσης

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η επόμενη δόση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι που δεν έχουν πάρει το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και καλύπτουν τα κριτήρια ενώ έχουν κάνει την απαραίτητη αίτηση στο Taxisnet θα δουν στους λογαριασμούς τους το επίδομα.
Οι καταστάσεις των δικαιούχων που είχαν υποβάλει αίτηση έως τις αρχές Φεβρουαρίου εστάλησαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας είχε διαμηνύσει ότι έχει εγκριθεί η πίστωση των δικαιούχων από το υπουργείο.
Σημειώνεται ότι πέραν της εκταμίευσης της 5ης Μαρτίου αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.