Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Παρακάλαμος: Παρουσίαση της επισιτιστικής πρότασης από τον επικεφαλή των «Οριζόντων Ηπείρου» κ. Σπύρο Ριζόπουλο την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του ΚΔΑΠ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε μία εφ όλης της ύλης προϋπολογισμού επισιτιστικής πρότασης θα κάνει αναφορά ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» κ. Σπύρος Ριζόπουλος την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων ΚΔΑΠ Παρακαλάμου, δίνοντας λύσεις σε γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Πρόσκληση ανοιχτή για όλους.

Σας ευχαριστούμε!!!

Δήμος Ζίτσας: Παρουσία της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου οι υπογραφές για τα πεζοδρόμια και τον οδοφωτισμό στον Άγιο Ιωάννη

 


Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνου Λογοθέτη και του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελου Κωνσταντίνου.

Η συνάντηση επισφραγίστηκε με την υπογραφή, από το Δήμαρχο Ζίτσας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, της σύμβασης για την έναρξη ενός σημαντικού έργου υποδομής που αφορά τόσο τους φιλοξενούμενους της δομής «Αγία Ελένη» όσο και τους κατοίκους της περιοχής. Πρόκειται για το έργο επισκευής πεζοδρομίων και οδοφωτισμού τμήματος της Ε.Ο. Ιωαννίνων που διέρχεται από τη δομή  «Αγία Ελένη» και τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη χρηματοδοτούμενο με το ποσό των 150.000ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Το εν λόγω έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, από την έναρξη λειτουργίας της δομής, το καλοκαίρι του 2017, καθώς με την ολοκλήρωσή του δημιουργούνται συνθήκες ασφαλούς διέλευσης τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται στην Εθνική Οδό.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Σας καλούμε στις 27 Ιουνίου  2022, ημέρα Δευτέρα  και ώρα  11.00 π.μ. στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

  Επικύρωση αποφάσεων 4ου/2022 Πρακτικού (δια ζώσης) της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

 1. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας  Α2, ομάδα 7η,α/α 1): «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 35.000 πτηνών, με υδρογεώτρηση, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση « Λειβάδι- Βάλτος-Μουσιάς» της Τ.Κ. Χαλκιάδων, Δ.Ε. Φιλοθέης του Δ. Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η κα Παρασκευή Βλάχου.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η. θέμα από αναβολή).

 2. Γνωμοδότηση , επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η ): «Λειτουργία υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 60.000 πτηνών πάχυνσης με υδρογεώτρηση, εγκατεστημένη και λειτουργούσα στη θέση «ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ», της Τ.Κ. Ρωμιάς, Δ.Ε. Φιλιππιάδας Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία «Κώτσης Λ. – Λιαπάτης Χ.  Ο.Ε.».. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

 3. Γνωμοδότηση, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 12η): «Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας με οδοποιία και κωδική ονομασία «1290998 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗ RD», επί εδάφους στο ύψωμα «Άγιος Χαράλαμπος», πλησίον οικισμού Μεσοβούνι, Δ.Ε. Κεντρικού Ζαγορίου του Δήμου Ζαγορίου, της  Π.Ε. Ιωαννίνων , Περιφέρειας Ηπείρου.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Β.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

ΕΟΔΥ: Εννέα θάνατοι σήμερα, 10.528 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 94.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εννέα  θάνατοι σήμερα, 10.528 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 10.528.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.573.052 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.631 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 152.749(4.1% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.124 θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 94 (55.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 92.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 46 (48.94%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 48 (51.06%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.715 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 169 (ημερήσια μεταβολή +26.12%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 144 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δήμος Πωγωνίου: Εγκρίθηκε η προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού για το πρώην Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο Δελβινακίου

 


Ένα βήμα πιο κοντά στην παράδοση ενός σύγχρονου πολυχώρου γνώσης και πολιτισμού στο Δελβινάκι βρίσκεται ο Δήμος Πωγωνίου με την έγκριση της νέας πρότασης για την προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού για το πρώην Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο.

Η πρόταση με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Δελβινακίου» προϋπολογισμού 228.245,56€, αφορά την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού ώστε το εμβληματικό αυτό κτίριο να λειτουργήσει ως Πολιτιστικό & Πνευματικό Κέντρο και χώρο παραγωγής γνώσης και διακρατικών ανταλλαγών με την γείτονα χώρα.

Η μελέτη της προμήθειας περιλαμβάνει τέσσερις ξεχωριστές ομάδες και συγκεκριμένα:

         επίπλωση κτηρίου

         εξοπλισμό πληροφορικής και σύγχρονο  ηλεκτρονικό εξοπλισμό

         σύστημα αυτοματισμού και διαχείρισης ενέργειας κτιρίου

         και τέλος επαγγελματικό εξοπλισμό αναψυκτηρίου

 Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» μέσω του οποίου ολοκληρώνεται η κατασκευή του κυρίως έργου της πράξης για την ανακαίνιση του κτιρίου, αρχικού προϋπολογισμού μελέτης 1.265.602,00€. 

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το πρώην Αρρεναγωγείο - Παρθεναγωγείο Δελβινακίου είναι κτισμένο το 1875 με κάτοψη σε σχήμα "Ε", η οποία συμβόλιζε τη λέξη "Ελευθερία" και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια - δείγμα Ηπειρώτικης Αρχιτεκτονικής.

Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο χαρακτηρίζεται από την επιβλητικότητα του και την "αυστηρή" συμμετρία του, τόσο ως προς την κάτοψη όσο κι ως προς την όψη του. Πρόκειται για ένα διώροφο κτίσμα με πλακόστρωτη αυλή σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία του χωριού. 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Στη Ρεπετίστα Πωγωνίου το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΦΟΥΣΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


Ξεχωριστός καμβάς συναισθημάτων στην πρώτη ημερίδα του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, χωρίς τον εμπνευστή του, π. Υπουργό κ. Αντώνη Φούσα, με έκδηλη τη συγκινησιακή φόρτιση αλλά και τις αναφορές στο έργο-παρακαταθήκη που άφησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό του, στο Δήμο Πωγωνίου, στο Νομό, στην Ήπειρο, στη χώρα.

Έμπρακτη αναγνώριση η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινωθείσα από τον Πρόεδρό του κ. Χρήστο Γκόγκο, να ονομαστεί η Κεντρική Πλατεία Ρεπετίστας σε «Πλατεία Αντωνίου Γρ. Φούσα».

Στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στους «Μελάδες», που οραματίστηκε και σθεναρά πάλεψε για τη δημιουργία τους ο Αντώνης, στη σκιά του –φυτευθέντος προ 65 ετών από τον εκλιπόντα- πλατάνου, ο Σύλλογος Γυναικών Πωγωνίου, με οργάνωση υποδειγματική, μερίμνησε σε συνεργασία με το Δήμο και για την παραμικρή λεπτομέρεια.

Παρουσία της συζύγου του Αντώνη, κ. Ελένης Φούσα, του γιού του Κωνσταντίνου, δικηγόρου, αλλά και πλήθους χωριανών και φίλων από το Δήμο Πωγωνίου, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης –στο χαιρετισμό του- χαρακτήρισε «αναπλήρωτο το κενό του Αντώνη Φούσα» και συμπλήρωσε: «Μας λείπει ο Αντώνης.

Το Οδοιπορικό που εμπνεύστηκε και έθεσε σε εφαρμογή εδώ και δεκαπέντε χρόνια, συνεχίζεται σήμερα με τον καθηγητή, το Στέφανο, που είναι πάντα δίπλα στα χωριά μας και συμβάλει στην επιστροφή μας στην κανονικότητα». Ο κ. Χρήστος Γκόγκος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε: «Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης αποτελεί έναν πραγματικό μαραθώνιο υγείας, σε μία εποχή που έχουμε ανάγκη τη συμβολή των επιστημόνων».

Ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Νικόπουλος ανέφερε: «Περάσαμε συμπληγάδες αλλά η ιστορία δεν τελείωσε. Λοιμώδη νοσήματα θα υπάρχουν πάντα. Έχουμε τις δυνατότητες και τη γνώση να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και ουδέποτε σε πανικό».

Στην εκδήλωση, χαρακτήρα πνευματικού μνημόσυνου στον Αντώνη Φούσα, πρόσθεσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, κ. Δημήτριος Φλώρος, ο οποίος επισήμανε:


 «Είμαι πραγματικά συγκινημένος γιατί λείπει σήμερα ο Αντώνης, ο οποίος ως τον περασμένο Οκτώβριο (σ.σ. στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας) συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις πρόληψης του Οδοιπορικού, με εύστοχες τοποθετήσεις και απολαμβάνοντας την απεριόριστη εμπιστοσύνη, εκτίμηση και αγάπη των κοινωνιών.

Υπήρξε ακέραιος και ευθύς χαρακτήρας, με ήθος, θάρρος, συνέπεια, εντιμότητα, ειλικρίνεια και αγωνιστικότητα.

 Είναι γνωστά το σθένος και η επιμονή του για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής αλλά και τη Ηπείρου και η προσπάθειά του για εξομάλυνση και σύσφιξη των σχέσεων με τη γειτονική Αλβανία. Τιμήθηκε ουκ ολίγες φορές αλλά η ονοματοδοσία της πλατείας της Ρεπετίστας, γενέτειράς του για την οποία υπήρξε πραγματικά υπερήφανος αποτελεί σημαντική διάκριση".

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κ. Κλέανδρος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε:

 «Η απουσία του Αντώνη είναι περισσότερο από αισθητή». Την υποδοχή των συμμετεχόντων ανέλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Νούλα Χαρίση, απευθύνοντας ευχαριστίες σε όλους για τη συμβολή τους στην επιτυχία της ημερίδας. Χαιρετισμό  απηύθυναν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Παναγιώτης Τσιμογιάννης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Βελλαϊτών κ. Σωκράτης Μπαλάφας, με τη μοναδική γλαφυρή του πένα. Στο ακροατήριο της ημερίδας, η οποία υπήρξε αφιερωμένη στη γιορτή των πατεράδων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θανάσης Φωτίου και Αναστάσιος Γιούνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πωγωνίου κ. Σταύρος Βιρβίλης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» κ. Σπύρος Υφαντής, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, κάτοικοι του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.


Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Post Covid εποχή»), o κ. Γιώργος Σαρόγλου, ομ. Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής-Λοιμωξιολόγος στο Metropolitan Hospital («Η πανδημία στη χώρα μας σήμερα»), η δρ. κ. Έφη Μάρκου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος («Δερματικός Καρκίνος»), η κ. Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου πεπτικού σωλήνα»), η κ. Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου»), η κ. Ευθαλία Χρ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος – Πρόεδρος της Ένωσης Αλλεργιολόγων και Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), ο κ. Χρήστος Χαρίτος, Ορθοπεδικός («Οστεοπόρωση και Βιταμίνη D»),  η κ. Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), ο κ. Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος, («Νομική Προστασία στην υγεία») και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Πανδημία και εθισμός στο Διαδίκτυο).

Δήμος Ζίτσας: Χρηματοδότηση για κολυμβητήριο σε δημοτική έκταση στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη

 


Ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Πλιάκος ανακοίνωσε και την  χρηματοδότηση με απόφαση του Υπουργού Νότη Μηταράκη, της πρότασης του Δήμου Ζίτσας για τη δημιουργία κολυμβητηρίου σε δημοτική έκταση στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη, το οποίο με τη λειτουργία του θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές του Δήμου γενικότερα. «Ένα ακόμη έργο πνοής χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης με το ποσό των 295.000ευρώ και μπορούμε να πούμε πως μπαίνουμε σε νέα τροχιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος καθώς όπως «εξήγησε οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του δεν θα είναι χρονοβόρες».

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης, το νέο πρόγραμμα που προωθεί το Υπουργείο για όλες τις δομές φιλοξενίας προσφύγων, χρηματοδοτούμενο με 32εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά την ένταξη των προσφύγων στην εκπαίδευση, αλλά και στις παραγωγικές διαδικασίες της ελληνικής οικονομίας.

To FUEL PASS της κοροϊδίας, μέρος 2ον...

 


Γράφει ο Παναγιώτης Μανούρης

Ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός ότι θα υπάρξει νέα επιδότηση καυσίμων 80 ευρώ για το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου.

Πολλοί από εμάς είπαν "απ΄ το τίποτε καλή και η Παναγιώταινα" και παρότι αυτή η επιδότηση είναι σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία το αντιμετωπίσαμε θετικά... 

Η ...χαρά μας όμως δεν κράτησε πολύ γιατί μετά από λίγες ώρες μάθαμε απ΄ τα ΜΜΕ  (και μακάρι να ΜΗΝ είναι έτσι...) ότι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει στα τέλη Ιουλίου και ότι τελικά η επιδότηση δεν θα είναι για όλους 80 ευρώ, αλλά αυτό θα είναι το ποσό μόνο για όσους επιλέξουν την άυλη κάρτα δηλαδή για όσους διαθέτουν "έξυπνο τηλέφωνο" με δυνατότητα nfc (δηλαδή λίγοι και "εκλεκτοί" και πάντως όχι χαμηλοεισοδηματίες...).

Οι άλλοι  (οι πάρα πολλοί) θα πάρουν μόνο 65 ευρώ για τρεις μήνες!!! 

Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία τότε τι είναι κυρίες και κύριοι φωστήρες της εξουσίας;

Αναμέτρηση της Χαράς Δημητρούλα του Αθλητικού Συλλόγου Άτρωτος Ιωαννίνων με την Ιωάννα Κουτσογεώργου, την Κυριακή 26 Ιουνίου

 


Τον καλύτερό της εαυτό θα δώσει η μαχητική Χαρά Δημητρούλα του Αθλητικού Συλλόγου Άτρωτος Ιωαννίνων που θα αναμετρηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου με την Ιωάννα Κουτσογεώργου σε μία μάχη υποταγής στα πλαίσια του «Submissionism 14».

Η αναμέτρηση είναι No-Gi στην flyweight κατηγορία και η επαγγελματίας αθλήτρια Χαρά Δημητρούλα αναμένεται να εντυπωσιάσει το κοινό αφού έχει καταφέρει να είναι το rankings στην πρώτη κατηγορία στα μαθητικά αθλήματα.

Μια ενεργή αθλήτρια που εκπλήσσει με τη δυνατότητα που έχει να αγωνίζεται εκτός από το ΜΜΑ και στα υπόλοιπα μαχητικά στυλ με εξαιρετική επιτυχία.

Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν πολλές φορές εκτός συνόρων και εκτός Ευρώπης όπως Κίνα, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία ενώ έχει καταφέρει μεγάλες νίκες μέσα στην Άγκυρα υπερασπιζόμενη την ελληνική σημαία.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Άτρωτος καλλιεργεί όλα τα μαχητικά αθλήματα από τη μικρή ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή των παιδιών με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη και τους αθλητές του συλλόγου να φέρνουν κάθε χρόνο στην πόλη παγκόσμια μετάλλια και πρώτες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Συνάντηση της Μαρίας Κεφάλα με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

 


Με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων συναντήθηκε η Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία–Αλεξάνδρα Κεφάλα, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, αλλά επίσης και για την αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο ο κλάδος, όσο και οι επιχειρήσεις.

Ο τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της εθνικής και της τοπικής οικονομίας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ υλοποίησε, ακόμη και στη διάρκεια της πανδημίας, δράσεις και πρωτοβουλίες ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος και στην Ήπειρο και ειδικότερα στα Ιωάννινα, όπως ήταν η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ, που «ταξίδεψε» σε όλον τον πλανήτη τα μοναδικού φυσικού κάλλους τοπία της Ηπειρωτικής φύσης.

Ωστόσο, η ενεργειακή κρίση, η εκτίναξη του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην αποπληρωμή των voucher για τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας για τις επιχειρήσεις, με την κα Κεφάλα να δεσμεύεται για την άμεση προώθηση των αιτημάτων τους στα συναρμόδια Υπουργεία, για την επίλυσή τους.

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου: «Ηπειρώτικο αντάμωμα», το Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 21:00, Νέστου και Φλέβας, πλατεία Παλλινοστούντων

 

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου διοργανώνει το «Ηπειρώτικο αντάμωμα», το Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 21:00, Νέστου και Φλέβας, πλατεία Παλλινοστούντων.

Παρακάλαμος: Ξεκίνησε η τοποθέτηση πλακών, στο πεζοδρόμιο που υπάρχει στο παρκάκι στην είσοδο του χωριού

 


Αγαπητοί συγχωριανοί,

Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες στα πεζοδρόμια, που εδώ και χρόνια, υπάρχουν στο χωριό μας.

Επιτέλους λοιπόν, έστω δειλά δειλά, αρχίζουν να ομορφαίνουν με την τοποθέτηση πλακών, αρχίζοντας από το πεζοδρόμιο που υπάρχει στο παρκάκι στην είσοδο του χωριού στην γέφυρα στο ποτάμι.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα σημεία της Κοινότητας μας και ευελπιστούμε κάποια στιγμή να ολοκληρωθούν και όλα.

Ευχαριστούμε  πολύ τον Δήμο Πωγωνίου για την καθημερινή συνεργασία και ειδικότερα τον Αντ/ρχο κ. Φωτίου Αθανάσιο (Υπεύθυνος Αντ/ρχος Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά) που προσπαθούμε για την επίλυση των όποιων θεμάτων αφορούν τον τόπο μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο, πιο όμορφο και λειτουργικό Χωριό....

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 22 Ιουνίου

 


Την Τετάρτη 22 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Κοινοτικό Ιατρείο, Ανατολή, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Παραλία, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

Διαβήτης: Οδηγίες για ανέμελες και ασφαλείς διακοπές


Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πλέον η φωτεινή, χαρούμενη προοπτική για όλους. Μετά από μια χρονιά με συνεχόμενο καθημερινό πρωταγωνιστή τον νέο κορωνοϊό, με γεγονότα όπως ο ουκρανικός πόλεμος που δοκίμασαν τις αντοχές και «στρέσαραν» την ζωή όλων, οι καλοκαιρινές διακοπές φαντάζουν σαν ένα όνειρο που όλοι έχουν ανάγκη να ζήσουν. Να απολαύσουν ξανά την ζωή, την φύση και την εποχή, να αφεθούν στην γλύκα της ξενοιασιάς και της χαλάρωσης, να ανανεωθούν και να ανανεώσουν ενδιαφέροντα και προοπτικές.

«Ιδιαίτερα τα άτομα με διαβήτη, η κατά κόρον αναφερθείσα ως ευπαθής ομάδα στον καιρό της καραντίνας, αντιμετωπίζουν σαν ανάγκη ζωής τις καλοκαιρινές διακοπές, ειδικά αυτή τη χρονιά που συσσώρευσε τόσες αγωνίες, άγχη και περιορισμούς.

Σε αυτές τις διακοπές όμως θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικά πράγματα και καταστάσεις για να διασφαλίσετε υγιεινές διακοπές χωρίς απορρύθμιση του διαβήτη και χωρίς κινδύνους επιπλοκών.

Κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα αναφερθούν, μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα οδηγιών για γλυκές, ξεκούραστες καλοκαιρινές διακοπές», αναφέρει ο δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan Hospital, Πρόεδρος ΕΚΟΜΕΝ.

1.      Αποφεύγετε τα βαριά και μεγάλα σε ποσότητα φαγητά το καλοκαίρι. Προτιμάτε τα μικρά και συχνά γεύματα. Επιμένετε σε πράσινες σαλάτες, εύπεπτα ψάρια του αφρού, ψητά και ξηρά φαγητά. Καταναλώνετε τα επιτρεπόμενα από το διαιτολόγιό σας φρούτα, αλλά ξαναμελετήστε τις αντιστοιχίες φρούτων, προτού φύγετε για τις διακοπές σας.

2.      Προσοχή επίσης ιδιαίτερα στο πρωινό των διακοπών, το οποίο μπορεί να είναι άπαχο γάλα ή γιαούρτι με μαύρο ψωμί ή δημητριακά και φρούτα. Αντισταθείτε στον πειρασμό να τα δοκιμάσετε όλα από τον πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου (εάν βέβαια η επιστροφή στην κανονικότητα του καλοκαιριού, σημαίνει και επιστροφή στα πλούσια ξενοδοχειακά πρωινά).