Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Έρχονται 550 προσλήψεις μονίμων στους δήμους

Στην πρόσληψη 550 μόνιμων υπαλλήλων από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πρόκειται να προχωρήσει, το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πρόκειται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των δήμων σε όλη τη χώρα, καθώς το προηγούμενο διάστημα πολλοί από τους υπαλλήλους αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την κατανομή από τις προσλήψεις του 2014 με βάση τον κανόνα 1 προς 10, το υπουργείο Εσωτερικών δικαιούται 799 υπαλλήλους, και έχει ήδη προσλάβει 250.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σχετικές συνεννοήσεις με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεχίζονται προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο η διαδικασία.
 

ΟΑΕΔ: Πώς θα λάβετε το τελευταίο οικογενειακό επίδομα

Από του χρόνου καταργείται το σημαντικό αυτό βοήθημα μετά από απαίτηση της τρόικας
Καταληκτικές ημερομηνίες των αιτήσεων

Η κοινωνική ευαισθησία των δανειστών μας και της κυβέρνησης είναι τόσο μεγάλη που ένα από τα πιο σημαντικά βοηθήματα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού – όπως το οικογενειακό επίδομα – καταργείται από το 2015. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που χορηγείται έστω και «πετσοκομμένο».
Δείτε λοιπόν ποια είναι τα ποσά του οικογενειακού επιδόματος για τους δικαιούχους και ποιες είναι οι ημερομηνίες των αιτήσεων.
Το οικογενειακό επίδομα χορηγείται:
(α) Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών (σχετ. ν.δ. 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ» και άρθρο 18 παρ. 4 ν. 1346/83).

Στο 27,3% η ανεργία τον Απρίλιο

Στο 28,6% η ανεργία σε Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία

Στο 27,3% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2014, έναντι 27,5% τον Απρίλιο του 2013 και 27,3% τον Μάρτιο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ιδιαίτερα οξύ παραμένει το πρόβλημα στους νέους έως 24 ετών, όπου το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώνεται στο 56,3%.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.303.454 άτομα, μειωμένοι κατά 26.944 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013 (-2,0%) και κατά 1.266 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014 (-0,1%).
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Απρίλιο του 2014 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.471.930 άτομα. Μειώθηκαν δηλαδή κατά 36.860 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013 (-1,1%) και κατά 3.623 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014 (-0,1%).

Στην παραγωγή νέων προϊόντων να στραφούν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι

Στην παραγωγή ποιοτικών και νέων προϊόντων, που θα πρέπει να είναι όμως ανταγωνιστικά στην Ελλάδα και διεθνώς, προτρέπει τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης.
Για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος- που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του εισοδήματός τους – ο Υπουργός τονίζει ότι οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε αδειοδοτήσεις, ένταξη και συμμετοχή σε προγράμματα, βελτίωση των υποδομών.
Οι αναφορές του Υπουργού στην Ηπειρωτική Κτηνοτροφία, έγιναν με αφορμή την ημερίδα που οργάνωσε τη Δευτέρα στα Γιάννενα η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου και περιλαμβάνονται σε χαιρετισμό που απέστειλε.

Την Κυριακή 20 Ιουλίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου


Την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα, στα Ιωάννινα, ο Αρχιεπίσκοπος θα ενθρονίσει τον νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο.


ΠΗΓΗ: www.romfea.gr

Στις εφορίες παραπέμπονται όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων στην ΔΕΗ

Διευκρινίσεις έδωσε η ΔΕΗ σχετικά με την εξόφληση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) έτους 2013 μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Όπως σημειώνει, σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, στο τέλος Ιουλίου 2014 η ΔΕΗ θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΑ 2013.
Επισημαίνεται ότι όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία.

Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων αποφοίτων ΤΕΙ/ΑΕΙ από την περιφέρεια Ηπείρου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
«Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».   (100 ώρες)
«Αξιοποίηση φωτοβολταϊκών και Αιολικών Συστημάτων». (100 ώρες)
«ΒιωματικόςΤουρισμός». (100 ώρες)
«Βιοκλιματικός και Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτηριακών Εγκαταστάσεων - Ενεργειακοί Επιθεωρητές». (100 ώρες)
«Εναλλακτική Γεωργία και Μεταποίηση-Τυποποίηση-Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων». (100 ώρες)
«Σύγχρονες Εφοδιαστικές Αλυσίδες και Logistics», (100 ώρες).
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
Συμβουλευτική Υποστήριξη για την Επαγγελματική Ένταξη.
Συμβουλευτική Υποστήριξη για την Επιχειρηματικότητα.


ΠΗΓΗ: www.cineem.gr

Υποβλήθηκε στο taxisnet το 92% των φορολογικών δηλώσεων

Το 92% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων, δηλαδή 5,25 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στο taxisnet με την διαδικασία να ολοκληρώνεται ομαλά και βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Οικονομικών.
Συνεργάτες του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Τσαβδάρη αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων ήταν ικανοποιητικός και εκτιμούν ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουλίου, οπότε εκπνέει η καταληκτική προθεσμία, θα έχει υποβληθεί τουλάχιστον το 98% των δηλώσεων.

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 10-07-2014 στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου

Οι στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για τη διενέργεια συστηματικών τροχονομικών ελέγχων με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας
Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων, ελέγχθηκαν (247) οχήματα και βεβαιώθηκαν (130) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.