Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΣΗΠ: Αναβολή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από 1 έως και 6 Οκτωβρίου 2014

Απαγόρευση φιλικών αγώνων


Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗΠ:

Η Ε.Π.Σ. Ηπείρου κατόπιν αποφάσεως του Υφυπουργού κ. Ανδριανού ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ όλα τα πρωταθλήματα των τοπικών διοργανώσεων όλων των ηλικιακών κατηγοριών που επρόκειτο να διεξαχθούν κατά το διάστημα από 1 έως και 6/10/2014.

Η  νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων θα καθοριστεί με απόφαση της Διοργανώτριας.
***

 Σε συνέχεια της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανού για αναβολή όλων των αγώνων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα διεξαχθούν ούτε φιλικοί αγώνες μεταξύ των ερασιτεχνικών Σωματείων στο διάστημα 1-6/10/2014.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραχώρηση για χρήση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουκλιών του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Κουκλιών για τη δημιουργία βιβλιοθήκης


Α  Π  Ο  Σ  Π  Α  Σ  Μ  Α
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ  No  11/19-9-2014, ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
AΠΟΦΑΣΗ     189 / 2014
Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η
«ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΥΚΛΙΩΝ  ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΟΥΚΛΙΩΝ  ΓΙΑ  ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ»

   Στο Καλπάκι και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου, σήμερα την  19Η   Σεπτεμβρίου 2014,  ημέρα  Παρασκευή  και  ώρα  18.00 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Πωγωνίου, μετά από γραπτή πρόσκληση   του Προέδρου του, με αριθ. πρωτ.  11145 / 15-9 -2014 που επιδόθηκε νόμιμα στους Δημοτικούς Συμβούλους και στο Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 & 96 του Δ.Κ.Κ. και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , παρισταμένου   του Δημάρχου Κων/νου Καψάλη και του Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. Διοικ. υπαλλήλου Σωτηρίου Μπράχου [για την τήρηση των πρακτικών].

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την τοποθέτηση απινιδωτών σε χώρους μαζικής άθλησης και συνάθροισης

Η Περιφέρεια Ηπείρου, θέλοντας να συμβάλλει στην ενίσχυση των δομών Υγείας και ιδίως στην αντιμετώπιση αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων σε μαζικούς χώρους συνάθροισης και άθλησης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία τοποθέτησης φορητών απινιδιτών.
Πρόκειται για απλές συσκευές οι οποίες είναι εύκολες στη χρήση και μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση συνανθρώπων που παθαίνουν καρδιακά επεισόδια, στον κρίσιμο χρόνο που μεσολαβεί έως ότου φτάσει οργανωμένη μονάδα του ΕΚΑΒ.
Για το σκοπό αυτό απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς ιδιωτικούς φορείς, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες να συμβάλλουν στην πρωτοβουλία αυτή με την προμήθεια και δωρεά απινιδιτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε γήπεδα, δημόσιους χώρους (πνευματικά κέντρα, υπηρεσίες, σταθμούς κ.α.), σύμφωνα και με τις δικές τους προτάσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Περιφερειάρχη (τηλέφωνο 26510-26230 και 26510-27390).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Τοπικών Κοινοτήτων

Συγκεκριμένα θα γίνουν οι εξής εργασίες ανά Τοπική Κοινότητα:
Τ.Κ. Δελβινακίου
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 135 μ. και πλάτους 3,50 μ. στη θέση οικ. Μαρία Βίλλη έως κτηνιατρείο.
• Ασφαλτόστρωση τμήματος δρόμου μήκους περίπου 15 μ. και πλάτους 4,00 μ. στη θέση οικ. Σωτηρίας Τώνη.
Τ.Κ. Παρακαλάμου
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 50 μ. και πλάτους 4,00 μ. στη θέση οικ. Ντότη.
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 120 μ. και πλάτους 4,00 μ. στη θέση οικ. Φιλιά.
Τ.Κ. Κουκλιών
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 110 μ. και πλάτους 4,50 μ. στη θέση οικ. Παναγιώτα Κατσούπα.
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 120 μ. και πλάτους 4,50 μ. στη θέση οικ. Ν. Χαρίση.
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 100 μ. και πλάτους 4,50 μ. στη θέση «Χαλίκια».
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 30 μ. και πλάτους 4,50 μ. στη θέση οικ. Ν. Ζυγούνη.
Τ.Κ. Σιταριάς
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους 3,50 μ. στη θέση από καφενείο έως βρύση χωριού.
Τ.Κ. Αρετής
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 250 μ. και πλάτους 4,00 μ. στη θέση Γέφυρα Μαζαρακίου έως είσοδο χωριού.
Τ.Κ. Καλπακίου
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 200 μ. και μέσου πλάτους 5,00 μ. στη θέση από κεντρικό δημαρχείο έως παιδικό σταθμό.
Τ.Κ. Πωγωνιανής
• Ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 150 μ. και πλάτους 4,00 μ. στο κέντρο του οικισμού.
Η πίστωση είναι 120.000,00 Ευρώ και αφορά έργο που χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ, από τα οποία θα διατεθούν για εργασίες 97.560,98 Ευρώ και για Φ.Π.Α 22.439,02 Ευρώ.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συνεχίζει τη λειτουργία του ''Εργαστηρίου Πολυφωνικού Ηπειρώτικου τραγουδιού'' και καλεί τους ειδικούς σε συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, Ομόνοια, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, ώρα 17:00

Αριθ. Πρωτ.: 2509
Αθήνα 30-9-2014
Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Το Δ.Σ της ΠΣΕ, υιοθετώντας την εισήγηση του υπεύθυνου για τις χορωδίες και τα χορευτικά τμήματα της ΠΣΕ προς την Εφορία Πολιτισμού, καθώς και την ομόφωνη απόφαση των τμημάτων πολιτισμού που συνεδρίασαν υπό τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, έφορο Πολιτισμού.
Αποφασίζει
Ότι συνεχίζεται η λειτουργία «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ» στο χώρο της ΠΣΕ με διοικητικούς και καλλιτεχνικούς υπεύθυνους τους Αλέξανδρο Λαμπρίδη και Ευάγγελο Κώτσου, με την προοπτική διαμόρφωσης πολυφωνικής χορωδίας της ΠΣΕ, υπενθυμίζοντας ότι
1. Στόχος της ΠΣΕ δεν είναι να ανταγωνιστεί τυχόν υπαρκτά ή επαγγελματικά πολυφωνικά ηπειρωτικά χορωδιακά σχήματα, αλλά να συντείνει στη συσπείρωση των προσπαθειών όλων όσων έχουν σχέση με το εξαιρετικό και ιδιόμορφο είδος του πολυφωνικού Ηπειρωτικού τραγουδιού, και στη σύνθεσή τους. Τελικός στόχος – ζητούμενο να διδαχτεί η πολυφωνία από γνώστες, ορθά και όπως ταιριάζει στη βαθιά παράδοση του είδους.
2. Εξάλλου πρόθεση της ΠΣΕ είναι να δοθεί βήμα στους ειδικούς (μουσικούς, μουσικοσυνθέτες, μαέστρους αλλά και βιωματικούς γνώστες, είτε δασκάλους, είτε τραγουδιστές) της πολυφωνίας, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον έχει άποψη, ώστε να ανταλλάξουν εμπειρία συνδιαλεγόμενοι, είτε να διδάξουν το πολυφωνικό τραγούδι σε υποψήφιους μαθητές.
3. Γι’ αυτό προσκαλεί πάλι όλους όσους θεωρούν ότι έχουν σχέση με το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, όσους νομίζουν ότι είναι ειδικοί στο είδος, σε συνάντηση την 21/10/2014 Τρίτη 5μ.μ. Οι μουσικοί, μαέστροι κ.ο.κ να έρχονται σε επαφή με τους Έφορο Πολιτισμού Αλέξη Λαμπρίδη, είτε τη Γραμματεία της ΠΣΕ για εγγραφή ή ενημέρωση.
4. Ήδη υπάρχει ομάδα Ηπειρωτών, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν σχέση με το πολυφωνικό τραγούδι, που διδάχτηκαν και μετείχαν σε πολυφωνικό χορωδιακό σχήμα μέσα στα πλαίσια της ΠΣΕ κατά την περίοδο 2013-2014 και προγενέστερα, ενώ εμφανιστήκαν πειραματικά σε ανοιχτές εκδηλώσεις με ικανοποιητικά αποτελέσματα που δικαιώνουν το σκοπό ίδρυσης του εργαστηρίου σε ικανοποιητικό βαθμό.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                 Ο   Γενικός Γραμματέας
  
Γιώργος Δ. Οικονόμου    Γιώργος Αρ. Δόσης

α/α
Α’ Αντιπρόεδρος

Σωτήρης Κολιούσης

Π.Ε. Ιωαννίνων: Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις Ειδικής Άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσά της (οδός Δομπόλη).
 Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτισθεί στα γραφεία της Διεύθυνσης (αρμόδιος υπάλληλος Βασίλειος Δόσης).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ηπείρου

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ορίστηκαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, που είναι οι εξής:
1. Κατέρης Ιωάννης με αρμοδιότητα τα θέματα προώθησης των αγροτικών προϊόντων, την ανταγωνιστικότητα και τη βελτίωση της ποιότητας αυτών.
2. Πότσης Οδυσσέας με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης
3. Βασιλάκης Περικλής με αρμοδιότητα τα θέματα Νεολαίας και Άθλησης
4. Καραμπίνας Ιωάννης με αρμοδιότητα θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού
5.Σιαράβας Κωνσταντίνος με αρμοδιότητα τον τομέα Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
6. Κάτσιος Νικόλαoς με αρμοδιότητα ειδικά θέματα αγροτικής οικονομίας και κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας, Π.Ε. Θεσπρωτίας).

Παρακάλαμος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω έργων

Κατά την εκτέλεση εργασιών με σκοπό την τοποθέτηση αγωγού αποχέτευσης ακάθαρτων στα πλαίσια του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά» θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο εντός του Παρακαλάμου περιφερειακού τμήματος της Επαρχιακής οδού Καλπακίου – Παρακαλάμου – Κουκλιών, για το χρονικό διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως 18 Οκτωβρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται διά της κεντρικής οδού Παρακαλάμου.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ανήλικων Ρομά για κλοπή στην Πρέβεζα

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, σε βάρος δύο (2) ανήλικων ημεδαπών Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή τσάντας που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίοι, την 13-06-2014, εισήλθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και αφού διέρρηξαν ντουλάπα προσωπικού, αφαίρεσαν μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Ο καρκίνος του μαστού πλήττει και τους άνδρες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ
Αθήνα 1η  Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους καθώς χτυπά, αν και σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες, και τους άνδρες!
Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) Καθηγήτρια  Χειρουργός  Μαστολόγος Ογκολόγος κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του 4ου κύκλου της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου.
 «Και οι άνδρες πλήττονται από τον καρκίνο του μαστού, σε μικρό ν ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά δυστυχώς  δεν τον προσέχουν και προσέρχονται στον Μαστολόγο σε προχωρημένο στάδιο» ανέφερε η κ Μουζάκα και πρόσθεσε.
«Γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι άνδρες πάνω σ’ αυτό το θέμα. Οι λόγοι της  καθυστερημένης προσέλευσης συνδέονται με την άγνοια των ανδρών ότι καρκίνος του μαστού μπορεί να χτυπήσει και αυτούς».

                ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ  ΣΤΟ  ΑΝΡΙΚΟ ΣΤΗΘΟΣ
Σύμφωνα με τους Mαστολόγους τα συμπτώματα που προκαλεί ο καρκίνος στο ανδρικό στήθος είναι:

Τι πρόστιμα περιμένουν όσους δεν πλήρωσαν χθες τον ΕΝΦΙΑ

Μία δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους δεν κατάφεραν να πληρώσουν χθες την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Όσοι δεν πλήρωσαν τον φόρο, με βάση την νομοθεσία, από σήμερα, 1η Οκτωβρίου, απέκτησαν μία ληξιπρόθεσμη οφειλή, η οποία προσαυξάνεται κατά 0,73% στο ύψος της δόσης για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί, ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες, ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη.
Πάντως, να σημειωθεί ότι η δεύτερη δόση του φόρου θα έρθει μειωμένη, σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων!

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr  

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 31η/02-10-2014 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 02-10-2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
 1. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής διενέργειας των ανοιχτών διαγωνισμών για την εκτέλεση των υποέργων: α) «Συντήρηση τοιχογραφιών στο καθολικό της Ιεράς Mονής Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά» του έργου της ΣΑΕΠ318/8 με Κ.Α. 2013ΕΠ31880010 και τίτλο «Cult. Routes: Cross- Border Cultural Routes- Περιφέρεια Ηπείρου» και β) «Συντήρηση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Γηρομερίου» του έργου της ΣΑΕΠ318/8 με Κ.Α. 2013ΕΠ31880017 και τίτλο «ICE- I.C.E. Innovation, culture and Creativity for a new economy - Περιφέρεια Ηπείρου».
2. Τροποποίηση – συμπλήρωση της αριθμ. 27/1231/12-09-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με τη δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την από 25-08-2014 αίτηση ακύρωσης (αριθμ. καταθ. 2920/2014) μετά της αίτησης αναστολής (αριθμ. καταθ. 273/2014) της EΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. – ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε. – ΕΓΝΩΝ Α.Τ.Ε.