Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ για το διάστημα 18 έως 22 Ιουλίου

 


Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν περίπου 60 εκατ. ευρώ σε 54.083 δικαιούχους, την περίοδο 18-22 Ιουλίου.

Ειδικότερα:

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν το διάστημα 18-22 Ιουλίου οι εξής καταβολές:

· 12,7 εκατ. ευρώ σε 520 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

· 12,5 εκατ. ευρώ σε 9.063 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

· 11 εκατ. ευρώ σε 29.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

· 20 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

· 3 εκατ. ευρώ σε 4.500 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

· 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Σεισμική δόνηση 3,5 R, 7 χλμ Βόρεια-Βορειοανατολικά της Φιλιππιάδας


Σεισμική δόνηση έντασης 3,5 R σημειώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 17 Ιουλίου 2022, 7 χλμ Βόρεια-Βορειοανατολικά της Φιλιππιάδας.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 15  χλμ.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ.

 

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει τη Δευτέρα 18/07/2022, στις  11:00  π.μ., συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα.

Σεισμική δόνηση 4,1 R, 8 χλμ Βόρεια-Βορειοανατολικά της Φιλιππιάδας

 


Σεισμική δόνηση έντασης 4,1 R σημειώθηκε στις 09:21 το πρωί της Κυριακής 17 Ιουλίου 2022, 8 χλμ Βόρεια-Βορειοανατολικά της Φιλιππιάδας.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 15  χλμ.

Παρακάλαμος: Παραδοσιακό γλέντι (Αγίου Παντελεήμονα) με τον Χρήστο Ζέκιο στο μαγαζί ASSOS, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ.


Παραδοσιακό γλέντι (Αγίου Παντελεήμονα) με τον Χρήστο Ζέκιο στο μαγαζί ASSOS, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ., στον Παρακάλαμο.

Σας περιμένουμε όλους για ένα υπέροχο γλέντι!!!

Εξωραϊστικός-Αγροτικός Σύλλογος Δρυμάδων Πωγωνίου «Η Πρόοδος»: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση την Κυριακή 24 Ιουλίου, ώρα 12:00 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Εξωραϊστικός-Αγροτικός Σύλλογος Δρυμάδων Πωγωνίου «Η Πρόοδος» καλεί τα μέλη του στην ετήσια τακτική γενική  συνέλευση, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 και ώρα 12:00 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στις Δρυμάδες Πωγωνίου.

Υπεβλήθησαν περισσότερες 638.000 οι αιτήσεις για την Ενιαία Ενίσχυση (ΕΑΕ)

 


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, περισσότερες από 638.000 αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης (ΕΑΕ) υπεβλήθησαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) 2022, μέσω της νέας πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων, που για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία στο gov.gr.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς  δήλωσε:

«Μέσα σε τρεις μήνες υλοποιήθηκε με επιτυχία ένα εγχείρημα που συζητείτο για πολλά χρόνια».

«Πρόκειται για μία αναγκαία καινοτομία που ενισχύει την αξιοπιστία του ΟΠΕΚΕΠΕ, υλοποιεί με μεγαλύτερη ταχύτητα τη διαδικασία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης και καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ, έως και την 14η Ιουλίου, που είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, είχαν υποβληθεί συνολικά 638.130 αιτήσεις.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, «υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων εκπρόθεσμα, από 15/07/2022 και για 25 ημέρες, με την επιβολή της προβλεπόμενης ποινής 1% για κάθε ημερολογιακή ημέρα καθυστέρησης».

Παρακάλαμος: Θεία Λειτουργία την Τρίτη 26 Ιουλίου, στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής


Την Τρίτη 26 Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.

Κρυονέρι Πωγωνίου: Παραδοσιακό ημερήσιο τραπέζι και πανηγύρι (Αγίας Παρασκευής), την Τρίτη 26 Ιουλίου

 

Παραδοσιακό ημερήσιο τραπέζι με το χορευτικό της Αδελφότητας και το βράδυ παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 26 Ιουλίου, στο Κρυονέρι Πωγωνίου.

Υπουργείο Παιδείας: Λήγει τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων

 


Η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ολοκληρώνεται την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 00:00, υπενθυμίζει το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του.

Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.  και να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, απόκτηση password ή χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθυνθούν στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Μέσα στην ίδια αποκλειστική προθεσμία, δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 18-7-2022 και ώρα 24:00, με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για τα Δημόσια ΙΕΚ, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr  του ΥΠΑΙΘ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 17 Ιουλίου

 


Την Κυριακή 17 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κατσικάς, Περιφερειακό Ιατρείο, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Δέρμα: Προετοιμασία και φροντίδα το καλοκαίρι

 


Εμφανής είναι η επιδείνωση των δερματικών προβλημάτων που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, της υπεριώδους ακτινοβολίας και της ξηρής ατμόσφαιρας στους εσωτερικούς χώρους. Αγαπημένες συνήθειες, που είναι απολύτως συνυφασμένες με το καλοκαίρι, όπως η κατανάλωση μιλκσέικ, παγωτών αλλά και αλκοολούχων ποτών, αποδεικνύονται καταστροφικές για την υγεία του δέρματος, αφού μπορούν να προκαλέσουν έξαρση της ακμής, ξηρότητα και άλλα δερματικά προβλήματα.

Η προετοιμασία του για την έκθεση στις ακραίες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν όπως κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας, η σωστή περιποίησή του κατά τη διάρκειά του, αλλά και η φροντίδα του εάν υποστεί βλάβες είναι καθοριστικές τόσο για την εμφάνιση, όσο και για την υγεία του.

«Το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη περίοδος για το δέρμα. Τα κύματα καύσωνα, ο έντονος καλοκαιρινός ήλιος, ο καυτός αέρας στο εξωτερικό περιβάλλον και ο παγωμένος (από τα air-condition) στους εσωτερικούς χώρους, μπορούν να πλήξουν την υγεία του.

Η θερμότητα αυξάνει την απώλεια νερού, οδηγώντας σε αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, κοκκινίλες και ξηρότητα του δέρματος. Η αυξημένη εφίδρωση που είναι συχνό επακόλουθο των υψηλών θερμοκρασιών, προάγει τη λιπαρότητα και την ανανέωση των κυττάρων. Ο συνδυασμός της πτώσης των νεκρών κυττάρων και της λιπαρότητας, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ακμή και έξαρση του εκζέματος. Επιπλέον η εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει ή να επιδεινώσει υπάρχουσες δερματικές παθήσεις, όπως για παράδειγμα μυκητιάσεις», εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.