Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου: Δωρεάν στα γηπεδούχα Σωματεία τα έξοδα Διαιτησίας και μετακίνησης των Διαιτητών

Μετά από εισήγηση του Προέδρου και ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Ενώσεως και της Επιτροπής Διαιτησίας αυτής, αποφασίστηκε όπως στην αγωνιστική της 4-5/4/2015 για όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες θα είναι δωρεάν στα γηπεδούχα Σωματεία τα έξοδα Διαιτησίας και μετακίνησης των Διαιτητών, θέλοντας με αυτήν την προσπάθεια να βοηθήσουν τα Σωματεία στην δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.
Να επισημάνουμε ότι αυτό θα επαναληφθεί για μία ακόμη αγωνιστική για όσα Σωματεία δεν είναι γηπεδούχα την παραπάνω αγωνιστική σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.


ΠΗΓΗ: www.epsip.gr

Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Δήμου Πωγωνίου

Τα στιγμιότυπα της ημερίδας όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΜΠ

Παρελθόν το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση σύμφωνα με την οποία καταργείται το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.
Όπως αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στο ΦΕΚ, που φέρει τις υπογραφές των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Δ. Μάρδα, Υγείας Α. Ξανθού και του υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη:
«Καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων» στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11−09−2002 (ΦΕΚ 1223/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες», όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».


ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Πανηπειρωτική Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Τετάρτη

Η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Μητροπόλεις και οι Δήμοι όλης της Περιφέρειας ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, την ενίσχυση των συσσιτίων, των κοινωνικών παντοπωλείων, των γηροκομείων και των ιδρυμάτων προστασίας του παιδιού εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα.
Σε αυτή την κοινή Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά και είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και καινούριο σχολικό υλικό για τη συμβολή του έργου αλληλεγγύης και αγάπης που επιτελείται από τις Μητροπόλεις της Ηπείρου, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα Προνοιακά Ιδρύματα.
Η συγκέντρωση των προσφερομένων ειδών θα γίνει από την Μ. Δευτέρα έως την Μ. Τετάρτη (6-7 και 8 Απριλίου 2015).
Σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια εξακολουθούν να πλήττουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά μέσα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Στόχος είναι η συνεργασία όλων των αρχών και φορέων του τόπου για την ενεργοποίηση της κοινωνίας, των πολιτών στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και αποτελεσματικής προσφοράς προς τους αδύναμους συμπολίτες.
Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Προσοχή στις αλλεργίες συνιστούν οι οφθαλμίατροι

Προσοχή στις εξορμήσεις  στην ύπαιθρο κατά την διάρκεια του Πάσχα, αλλά  και ολόκληρη την Άνοιξη συνιστούν οι οφθαλμίατροι καθώς καιροφυλακτούν οι αλλεργίες.
Η  αλλεργική επιπεφυκίτιδα κάνει θραύση την εποχή αυτή,είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και μπορεί να διαρκέσει και πάνω από μια εβδομάδα.
Όσοι υποφέρουν από αλλεργική επιπεφυκίτιδα και το γνωρίζουν θα πρέπει προληπτικά να πάρουν τα φάρμακα τους πριν από την εξόρμηση τους.
«Η χρήση των γυαλιών ηλίου και το συχνό πλύσιμο των χεριών μπορούν να μας προφυλάξουν από την αλλεργική επιπεφυκίτιδα»τονίζει ο  διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Ιωάννης Α. Μάλλιας.
Τα βασικά συμπτώματα της  αλλεργικής επιπεφυκίτιδας είναι:
  • κοκκίνισμα των ματιών
  • οίδημα ή πρήξιμο στα βλέφαρα  και στον επιπεφυκότα
  • δακρύρροια
  • φαγούρα (Είναι τόσο έντονη που δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε από το να τρίψουμε τα μάτια μας και φυσικά αυτό επιδεινώνει την κατάσταση)
  • τσούξιμο, αίσθημα ξένου σώματος
Πολλές από τις αλλεργικές εκδηλώσεις των ματιών συνοδεύονται από αλλεργικές εκδηλώσεις άλλων οργάνων, όπως η μύτη με τη μορφή της αλλεργικής ρινίτιδας.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής από ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Λούτσα Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 49 και 47 ετών

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Λούτσα Πρέβεζας.
Η αστυνομική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 49 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι οι δύο δράστες, τα ξημερώματα της 25-07-2014, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Λούτσα Πρέβεζας και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (1100) ευρώ, κάρτες και κλειδιά αυτοκίνητου.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Εξιχνιάστηκε κλοπή από κρεοπωλείο στην πόλη της Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από κρεοπωλείο στην πόλη της Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Αναλυτικότερα, από την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν σε συνδυασμό με τη αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκε ο 25χρονος ως ο δράστης της κλοπής σε κρεοπωλείο στην Πρέβεζα, το μεσημέρι της Τρίτης (31.03.2015).
Συγκεκριμένα, ο δράστης, εκμεταλλευόμενος την απουσία του 43χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο στο κρεοπωλείο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 25χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Άρτα: Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης

Χθες (01-04-2015) το απόγευμα στην Άρτα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν έναν 34χρονο ημεδαπό, γιατί σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (2,14) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για απόπειρα κλοπής, στην πόλη της Άρτας

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και δύο άνδρες συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Συνελήφθησαν σήμερα (02-04-2015), λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί άνδρες, 23 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.
Επίσης, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνονται ακόμη δύο άνδρες Ρομά, ηλικίας 21 και 26 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Αναλυτικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, προσπάθησαν να διαρρήξουν την πόρτα κυλικείου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου Άρτας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους. 

Σύλληψη φυγόποινου στο Μέτσοβο Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (01-04-2015) το βράδυ στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 31χρονος ημεδαπός φυγόποινος.
Ειδικότερα, σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για παραβάσεις του Δασικού Κώδικα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για την Πασχαλινή έξοδο

Ενισχυμένες είναι οι δράσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας, που αναπτύσσονται σταδιακά και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, εν όψει των εορτών του Πάσχα.
Στόχος των μέτρων είναι η προληπτική και αποτρεπτική παρουσία και δράση της Αστυνομίας, καθώς και η αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται ή κρίνεται αναγκαίο.
Παράλληλα εντατικοποιούνται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών κ.λπ., που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινης ζωής
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, έχει απευθύνει σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες συγκεκριμένες εντολές και κατευθύνσεις, με στόχο τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου.
Ο συνολικός σχεδιασμός, που αφορά σε όλη την επικράτεια, καθώς και τα επιμέρους σχέδια, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε γεωγραφικής περιοχής, έχουν ως στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία και δράση της Αστυνομίας, καθώς και την αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται ή όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Πρόσκληση για Πασχαλινό Bazaar των Εκπαιδευτήριων “ΓΕΝΕΣΙΣ” την Παρασκευή 3 Απριλίου

"Οι μαθητές των Εκπαιδευτήριων ΓΕΝΕΣΙΣ σας προσκαλούν στην Φιλανθρωπική Εκδήλωση την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015
και ώρα 17:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ. στον πεζόδρομο Μάρκου Μπότσαρη μπροστά από τα κεντρικά ΕΛΤΑ.
Θα πραγματοποιηθεί bazaar με πασχαλινές λαμπάδες και άλλες δημιουργίες.

Οι προσφορές σας θα δοθούν στο σύλλογο “Η ΗΡΑ” που στηρίζει τα άτομα με προβλήματα όρασης".