Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί στην Άρτα, για κλοπή από ταβέρνα

Συνελήφθησαν, χθες (04-09-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 56 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή από ταβέρνα στην Άρτα.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι, οι δύο δράστες προχθές (03-09-2015) το πρωί εισήλθαν σε ταβέρνα στην Άρτα και αφαίρεσαν αντικείμενα συνολικής αξίας -600- ευρώ.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 56χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για μη απόδοση Φ.Π.Α.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Άρτα: Σύλληψη 27χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (04-09-2015) το μεσημέρι στις Σελλάδες Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο έδαφος δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (2,28) γραμμαρίων καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας, τα οποία περισυλλέχθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.        

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στη Ράχη Άρτας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στη Ράχη Άρτας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 60χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το μεσημέρι της 30-07-2015 σε οικία 55χρονης ημεδαπής, από όπου αφαιρέθηκαν το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ και προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση ηρωίνης

Κατασχέθηκαν (20,2) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (04-09-2015) το μεσημέρι στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση ηρωίνης.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στον 24χρονο, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Ιωάννινα.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους (20,2) γραμμάριων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών, αντιπλημμυρικής προστασίας, συντήρησης-ανάδειξης θρησκευτικών μνημείων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών, συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και για την αποκατάσταση πολιτιστικών - θρησκευτικών μνημείων έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ειδικότερα:
Έργα Πολιτισμού
 Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων αποκατάστασης των Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καστρίτσας, προϋπολογισμού 81.481 ευρώ και Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομμένου Άρτας προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.Επίσης αναδείχτηκε....
ανάδοχος (Απόστολος Μιμηγιάννης) για το έργο «Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Γεννεσίου της Θεοτόκου Βαριάδων», προϋπολογισμού 113.821,14 ευρώ.

Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Ιωαννίνων

Oι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομού Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη πραγματοποίησαν επίσκεψη σε χώρους Πολιτισμού της πόλης και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, την Πινακοθήκη, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και το Βυζαντινό Μουσείο με στόχο να διαπιστώσουν από κοντά τα προβλήματα αυτών των χώρων.
Στην επίσκεψη τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο οι Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και συναντήθηκαν με τον διευθυντή κ. Κων/νο Σουέρεφ.
Ο κ. Σουέρεφ ενημέρωσε τον κ. Στέφο και την κα Τζούφη πως τα έργα στην Καστρίτσα και στο Γαρδίκι πρόκειται να ολοκληρωθούν άμεσα, καθώς και για τις συντηρήσεις που γίνονται σε πολλά μοναστήρια στο Νησί Ιωαννίνων.
Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν αφορούσε στο ΕΣΠΑ στην κατεύθυνση ανάδειξης, συντήρησης αλλά και μελλοντικής αξιοποίησης της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενή συζήτηση για την ορθή χρήση του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης με το σκεπτικό τόσο της προστασίας των σημαντικών μας μνημείων όσο και της διατήρησης της επαφής τους με το κοινό. Ο κ. Σουέρεφ επεσήμανε επίσης πως το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης είναι υποψήφιο ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Επίσκεψη του Σταύρου Καλογιάννη στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων επισκέφθηκε χθες, ο Σταύρος Καλογιάννης με τον πρώην Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, στο πλαίσιο των περιοδειών της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Σεντελέ και κατοίκους των Πραμάντων με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματα του δήμου και κυρίως την ανάγκη βελτίωσης του οδικού του δικτύου, αλλά και τις προοπτικές των Τζουμέρκων κυρίως στον τομέα του ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού. Συναντήθηκαν επίσης με μετακινούμενους κτηνοτρόφους, οι οποίοι τους έθεσαν τα προβλήματα στην υποδομή του ορεινού όγκου, την προώθηση των προϊόντων τους και τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών.

Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Καραγιάννη στις υπηρεσίες της ΔΟΥ Ιωαννίνων

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή κ. Γιάννη Καραγιάννη επισκέφτηκε τις υπηρεσίες της ΔΟΥ Ιωαννίνων και συνομίλησε με υπαλλήλους και συναλλασσόμενους πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης είχε ενδελεχή συζήτηση για φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα με την προϊσταμένη της ΔΥΟ Ιωαννίνων κα Αγγελική Μπούσιου – Μπουρατζή και τον εφοριακό κ. Γιώργο Μέρτζιο, μέλος της Διοικούσης Επιτροπής ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

Ηπειρώτικη βραδιά από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, το βράδυ, στην αυλή του κλειστού του Αγίου Νικολάου στα Σχολικά Συγκροτήματα στα Άνω Λιόσια

Η καθιερωμένη Ηπειρώτικη Βραδιά, το πρώτο μεγάλο ηπειρώτικο πανηγύρι στην Αττική μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθεί και φέτος από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στην αυλή του κλειστού του Αγίου Νικολάου - Σχολικά Συγκροτήματα στα Άνω Λιόσια.
Άριστοι εγγυητές για τη διασκέδασή μας είναι η Παγώνα Αθανασίου και ο Κώστας Μήτσης στο τραγούδι και οι Δήμος Πότσης και Θοδωρής Δημοπότσης στα κλαρίνα με την ορχήστρα τους, οι οποίοι θα μας διασκεδάσουν ηπειρώτικα μέχρι το πρωί.
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηπειρώτικους Συλλόγους της Αττικής με πολυσχιδή δράση και ιστορία 30 και πλέον χρόνων. 
Οι εκδηλώσεις του χαρακτηρίζονται πάντα από επιτυχία, ενώ το Διοικητικό του Συμβούλιο αποτελείται από νέους ανθρώπους με όρεξη και μεράκι και αστείρευτη αγάπη για την Ήπειρο.
Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου είναι από τα πολυπληθέστερα και πιο σημαντικά στην Αττική με συμμετοχές σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ φέτος είχαμε την ευκαιρία να τους καμαρώσουμε αρκετές φορές στην τηλεόραση, όπου πρόβαλλαν την Ήπειρο, τους χορούς και τα τραγούδια της μαζί με τον γνωστό χοροδιδάσκαλο και τραγουδιστό του Συλλόγου Κώστα Μήτση από την Πρέβεζα.

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Χρήστος Ρούσσας από τη Μεγαλόχαρη Άρτας.

Metron Analysis: Οριακή διαφορά με 0,6% υπέρ της ΝΔ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», για πρώτη φορά περνά μπροστά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία με 0,6%.
Η Βουλή είναι οκτακομματική και μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ξεπερνά σε δημοφιλία τον Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 30,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 29,6%
Χρυσή Αυγή: 6,5%
ΚΚΕ: 6,5%
Ποτάμι: 6%
Ένωση Κεντρώων: 5,1%
ΠΑΣΟΚ: 5%
Λαϊκή Ενότητα: 4%
Άλλοι: 4%

ΑΝΕΛ: 2,6%

Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (08-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (09-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι
Πέμπτη (10-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (11-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. Σάββατο (12-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το περιβάλλον και την ανάπτυξη «Καθαρός Καλαμάς» την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ. στον Βουτσαρά





Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά
Τρίτη (08-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά – Χόχλα - Κουκούλι
Τετάρτη (09-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς
Πέμπτη (10-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Κρανέα – Τύρια - Στεφάνη
Παρασκευή (11-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα

Σάββατο (12-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα - Θέμελο

Η ομιλία του βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη


          Φίλες και φίλοι, σ/φισσες και σ/φοι
          Βρισκόμαστε εδώ σήμερα μετά από μια περίοδο σκληρής και επίπονης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Οι συνθήκες που αντιμετωπίσαμε ήταν εξαιρετικά δύσκολες και τιμωρητικές απέναντι στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.
          Η συμφωνία που υπογράφηκε με πραξικοπηματικούς όρους μετά από έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό απέχει από τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, αλλά εμπεριέχει αναπτυξιακές και άλλες δυνατότητες που σε συνδυασμό με τη ρητή δέσμευση για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος μπορούν να δώσουν προοπτική στη χώρα και την κοινωνία.
          Στη συμφωνία αυτή αφήνονται αρκετά περιθώρια για διαπραγμάτευση, για αντισταθμιστικά μέτρα, για δικαιότερη κατανομή των βαρών. Εξάλλου, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπογράψει αυτή την κακή κατά τα άλλα συμφωνία, δηλώνοντας εξαρχής ότι τη θεωρεί κοινωνικά άδικη και υφεσιακή, ενώ πολλά ζητήματα, όπως τα εργασιακά, το ζήτημα των συντάξεων και της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, η φορολόγηση των αγροτών παραμένουν ανοιχτά για να τα διαπραγματευτεί η επόμενη κυβέρνηση.