Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση απόπειρας ληστείας στο Μορφάτι Θεσπρωτίας


Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση απόπειρας ληστείας σε βάρος 77χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει την 08-08-2014, στο Μορφάτι Θεσπρωτίας.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 37χρονος μαζί με έναν συνεργό του, το μεσημέρι της 08-08-2014, στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, εισήλθαν σε κατάστημα του 77χρονου και αφού τον ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, του αφαίρεσαν τα κλειδιά της οικίας του, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν τελικά κάποιο αντικείμενο ή χρηματικό ποσό από το εσωτερικό της.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Τριήμερο υψηλών θερμοκρασιών στην Ήπειρο προβλέπει η Ε.Μ.Υ.


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται πως σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ως και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας και κατά τόπους θα προκαλούνται συνθήκες καύσωνα. Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα από το μεσημέρι της Κυριακής.
Με βάση τις ανωτέρω προβλέψεις, η  Περιφέρεια Ηπείρου  συστήνει:
Α) Σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τον καύσωνα, να επικοινωνούν για οδηγίες κλπ. με τη  Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων.
Β). Να υπάρξει αυξημένη προσοχή από τους Δήμους, τις συναρμόδιες υπηρεσίες και ιδίως από τους πολίτες για την αποφυγή  πυρκαγιών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, o 40χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 23-12-2018 έως 07-04-2019, αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (σε κατάσταση εκούσιας ακινησίας), ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού και στη συνέχεια το πούλησε σε εταιρεία ανακύκλωσης μετάλλων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Το κλεμμένο αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνέλευση των κατοίκων του Μαζαρακίου και Καταρράκτη στο Μαζαράκι, την Κυριακή 4 Αυγούστου, ώρα 11:30



Ανακοίνωση
Καλούνται οι κάτοικοι του Μαζαρακίου και Καταρράκτη και των γύρο χωριών  την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 και ώρα 11:30 στην πλατεία του χωρίου  για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το φράγμα στον Καλαμά στο Μαζαράκι και το εργοστάσιο επεξεργασίας κοτσουλιάς και λυμάτων για παραγωγή βιοαερίου στο Μαζαράκι.

Ετήσιο αντάμωμα-προσκύνημα των αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα στις 16 Αυγούστου στη Βελλά


ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΒΕΛΛΑΣ
Το καθιερωμένο από χρόνια ετήσιο αντάμωμα - προσκύνημα στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα  θα πραγματοποιήσουν και φέτος οι Απόφοιτοι του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς στις 16 Αυγούστου 2019 στη Βελλά.
Το αντάμωμα θα αρχίσει με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και  Αρτοκλασία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ. Μάξιμος. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για  τους καθηγητές μας και σπουδαστές που «λείπουν» σήμερα από κοντά μας. 
Οι Βελλαϊτες, απολαμβάνοντας το  καφεδάκι  τους στο Αρχονταρίκι της Μονής  θα θυμηθούν  τα παλιά και θα  αναπολήσουν όμορφες στιγμές από τα μαθητικά τους χρόνια. 
Στη συνέχεια θα επισκεφτούν  τις εγκαταστάσεις της Σχολής. Στις πηγές θα απολαύσουν το καθιερωμένο τσιπουράκι τους με τη συνοδεία  μουσικής από Βελλαΐτες καλλιτέχνες.
Καλούνται όλοι οι Βελλαΐτες μαζί με την οικογένειά τους να βρεθούν και φέτος στη Βελλά, αφενός για να προσκυνήσουν στην Παναγία τη Βελλαΐϊτισσα, Οδηγό και Προστάτη των Βελλαϊτών, αφετέρου να ξανασυναντήσουν παλιούς συμμαθητές τους και  φίλους κα να ζήσουν έστω για λίγο όμορφες στιγμές αναπολώντας τα μαθητικά τους  χρόνια.

Σύλληψη 26χρονου για κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων


Συνελήφθη, χθες (31-07-2019) το βράδυ στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 26χρονος, χθες το μεσημέρι, εισήλθε σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων και αφαίρεσε από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής, στον Άνω Παρακάλαμο για τους περιβαλλοντικούς αγώνες στην Ήπειρο


 Εκδήλωση αφιερωμένη στους σύγχρονους κι εξαιρετικά επίκαιρους αγώνες προστασίας του περιβάλλοντος στην Ήπειρο (υδρογονάνθρακες, αιολικά πάρκα, ανεμογεννήτριες, ποτάμια) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου.
Το θέμα θα παρουσίασε ο περιβαλλοντολόγος και μέλος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. Νίκος Γιαννούλης.
Ακολούθησε  ένα αφιέρωμα στα πολυφωνικά τραγούδια του Παρακάλαμου με βιωματικούς ερμηνευτές, το Εργαστήρι Πολυφωνίας της Π.Σ.Ε. και την «Χαονία».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  συναυλία με την συμμετοχή του Γιάννη Χαλδούπη με το συγκρότημα  MUCLIOMOS.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες απόλαυσαν παραδοσιακό κοφτό.









Δάσκαλος έπιασε στην Αργολίδα ένα παράξενο ψάρι με δόντια που μοιάζουν με του ανθρώπου

Ο ερασιτέχνης ψαράς που είναι κατά κύριο επάγγελμα εκπαιδευτικός, και καταγωγή από τον Παρακάλαμο Πωγωνίου έπιασε το περίεργο ψάρι και εντυπωσιάστηκε καθώς είναι η πρώτη φορά που το βλέπει.
Το παράξενο ψάρι με δόντια που μοιάζουν με ανθρώπινα έπιασε ερασιτέχνης ψαράς από την Αργολίδα, όταν βγήκε με την παρέα του ανοιχτά στον Αργολικό κόλπο.
«Μας έκανε μεγάλη εντύπωση ότι δόντια του ψαριού, έμοιαζαν με ανθρώπου».
 Εικάζεται ότι πρόκειται για ψάρι που μετανάστευσε από τροπικές περιοχές λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για το τροπικό ψάρι pacu, που ζει στον κόλπο του Αμαζονίου και τα μπροστινά δόντια του μοιάζουν πολύ με δόντια ανθρώπου. Κάποιοι άλλοι μιλούν για προβατοκέφαλο (επιστημονική ονομασία Archosargus probatocephalus), ένα ψάρι που ενδημεί στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και στην κεντρική Αμερική.

Ο προβατοκέφαλος που έχει μήκος μεταξύ 30 και 50 εκατοστών, φημίζεται για τα δόντια του που μοιάζουν με αυτά των ανθρώπων. Τα δόντια του ψαριού, μαζί με τη δύναμη των σαγονιών του το βοηθούν να βρίσκει την τροφή του που αποτελείται κυρίως από κελυφωτά μαλάκια και άλλα θαλασσινά.
Μάλιστα, το ψάρι -που θεωρείται δύσκολη λεία για τους ψαράδες, καθώς συχνά τρώει το δόλωμα και κόβει την πετονιά- μπορεί να κόψει ακόμα και δάκτυλο ανθρώπου, με την δύναμη που έχει στο στόμα του.
Σημειώνεται, επίσης ότι εκτός από τα πλήρως ανεπτυγμένα δόντια, πάνω στην κάτω γνάθο έχει και σειρές αναπληρωματικών δοντιών, για να αντικαθιστά αυτά που φθείρονται.

Ανδρική υπογονιμότητα: Κάθετη πτώση μετά τα 50


Στο 35ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, που έγινε πριν από λίγες μέρες στη Βιέννη, ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με την ανδρική γονιμότητα.
Μεταξύ άλλων ότι το πρόχειρο φαγητό την υπονομεύει ήδη από την ηλικία των 18 ετών και ότι το αλκοόλ την καταστρέφει, ότι όσοι άνδρες κοιμούνται νωρίς (πριν από τις 22:30μμ) έχουν καλύτερο σπέρμα, αλλά και ότι είναι μύθος η διαδεδομένη αντίληψη ότι οι άνδρες μπορούν να τεκνοποιήσουν σε όποια ηλικία επιθυμούν με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
«Στο συγκεκριμένο συνέδριο ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα για την ανδρική υπογονιμότητα», λέει ο χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος Κωνσταντίνος Ρόκκας (www.krokkas.gr).


Ειδικά αυτή η τελευταία διαπίστωση έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία», καθώς μέχρι τώρα ξέραμε ότι για την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης καταλυτικός είναι ο ρόλος μόνο της ηλικίας της μέλλουσας μητέρας.