Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εισήγαγε, μετέφερε και αποθήκευε προς περαιτέρω διακίνηση ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί και αναζητούνται άλλοι δύο (2) συνεργοί τους

Κατασχέθηκαν -38- κιλά και -200- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, εγκληματική ομάδα που εισήγαγε στη Χώρα μας ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση.
Συνελήφθησαν, στις 14-10-2016 στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 22, 23 και 25 ετών ενώ αναζητούνται δύο (2) επιπλέον συνεργοί τους.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Αλβανία, μετέφερε και αποθήκευε με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στο εσωτερικό της Χώρας μας, ποσότητες κάνναβης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της σπείρας και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) και με διακριτούς ρόλους ως προς την επαφή με τους προμηθευτές, την μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κάνναβης.
Συγκεκριμένα, ο 23χρονος ήταν κυρίως επιφορτισμένος με την παραλαβή των ναρκωτικών που είχαν εισαχθεί από τον υπήκοο Αλβανίας συνεργό του, από σημείο της παραμεθορίου του νομού Ιωαννίνων και εν συνεχεία τα απέκρυπτε σε κοντινά δυσπρόσιτα σημεία. Ακολούθως με την βοήθεια του 22χρονου, παραλάμβαναν τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης από τα σημεία απόκρυψης και τις μετέφεραν στην Αθήνα, με τον τελευταίο να κατέχει τον ρόλο του προπομπού στο δρομολόγιο.
Σε δασική περιοχή του Νομού Ιωαννίνων, μετά από έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Α.Δ. Ιωαννίνων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, που είχαν αποκρύψει οι δράστες, βάρους -38- κιλών και -200- γραμμάριων. Κατασχέθηκαν επίσης τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή. 

Συμβουλές προς το κοινό από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές κατά την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης για την αποφυγή ελλειμματικών παραδόσεων που αυξάνουν περαιτέρω την επιβάρυνση των νοικοκυριών για τη θέρμανση.
Η ογκομέτρηση της δεξαμενής και η μέτρηση του ύψους της στάθμης του πετρελαίου πριν και μετά την παράδοση είναι οι βασικές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν οι καταναλωτές, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας.
Τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές κατά την παραλαβή του πετρελαίου είναι τα εξής:
1. Να κάνουν έρευνα αγοράς προτού προβούν σε παραγγελία πετρελαίου ώστε να επιλέξουν την οικονομικότερη τιμή. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τιμές των καυσίμων από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή
2. Πριν την παραλαβή πετρελαίου καλό είναι να έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση - ρύθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Με τον τρόπο αυτό καταναλώνεται λιγότερο πετρέλαιο, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρημάτων και υπάρχει αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία καθαρότερου περιβάλλοντος. Ο καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση της εγκατάστασης είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο - Μάιο) ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού και γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός της.
3. Κατά την παραλαβή του πετρελαίου πρέπει να τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή ατυχημάτων.
4. Η παραλαβή του πετρελαίου να γίνεται κατά προτίμηση από δύο άτομα, ώστε ο έλεγχος των προμηθευτών να είναι μεγαλύτερος.
5. Το χρώμα του πετρελαίου, το οποίο και αποτελεί ένδειξη της ποιότητάς του, πρέπει να είναι κόκκινο και διαυγές και όχι θολό.
6. Αυτός που παραλαμβάνει το πετρέλαιο πρέπει να καταγράφει πάντοτε την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή τόσο πριν όσο και μετά την παραλαβή, παρουσία του βυτιοφορέα.
7. Κατά την παραλαβή του πετρελαίου καλό είναι να μην εμπιστεύονται μόνο το μετρητή του βυτιοφόρου αλλά να χρησιμοποιούν και δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο
8. Αυτός που παραλαμβάνει το πετρέλαιο καλό είναι να γνωρίζει ακριβώς τις διαστάσεις της δεξαμενής για να μπορεί να υπολογίσει πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής . π.χ. αν μια δεξαμενή έχει μήκος 2,0 μέτρα, πλάτος 1,25 μέτρα και ύψος 1 μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 2.5 κυβικά μέτρα ( 2 x1,25x1=2.5 m 3 ) ή 2500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2500:100=25).
9. Να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν παρέλθει 5 - 6 λεπτά.
10. Η πληρωμή του πετρελαίου πρέπει να γίνεται εφόσον λάβουν το απαραίτητο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη) στο οποίο πρέπει να αναγράφεται το ύψος της στάθμης του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα, καθώς και να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, Α.Φ.Μ., η ποσότητα του πετρελαίου, το ποσό πληρωμής, η ώρα παράδοσης κ.λ.π.).

Energean Oil & Gas: Αδιανόητα και ύποπτα τα περί … μυστικών γεωτρήσεων στην Ήπειρο!

Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, δημοσιεύοντας ή αναπαράγοντας «πληροφορίες»

 Η Energean Oil & Gas συμπαρίσταται στους πολίτες της Ηπείρου που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες από τα κτυπήματα του Εγκέλαδου. 
Η εταιρεία βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές, τα προβλήματα και την πιθανή συνδρομή στην αποκατάστασή τους.   
Σε τέτοιες περιστάσεις απαιτείται ψυχραιμία και, βεβαίως, σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση. 
Αυτές τις δύσκολες ώρες, όσοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, δημοσιεύοντας ή αναπαράγοντας «πληροφορίες» για «μυστικές γεωτρήσεις» που προκαλούν σεισμούς (!) στην περιοχή, έχουν ως προφανή στόχο να υποσκάψουν την προοπτική ανάπτυξης της Ηπείρου, δημιουργώντας «φαντάσματα» που θα θελήσουν οι ίδιοι να χρησιμοποιήσουν για να εμποδίσουν ένα έργο που θα φέρει δουλειές, εισόδημα και ανάπτυξη στην Ήπειρο, μια πανέμορφη περιοχή της χώρας που μαστίζεται από την ανεργία και την ερημοποίηση.  
Η Energean προχωρεί το ερευνητικό της πρόγραμμα στην Ήπειρο, ενημερώνοντας συνεχώς την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές για την πρόοδό του και, βεβαίως, το ίδιο θα πράττει και με τις τοπικές κοινωνίες σε κάθε νέα φάση της δραστηριότητάς της στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: www.energean.com/

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας: Ξεκίνησαν τις αυτοψίες τα κλιμάκια ελέγχου κτηρίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, υπό του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα κ. Βασίλειο Μιχελάκη, σύσκεψη κλιμακίου μηχανικών του ΤΑΣ Κοζάνης (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) και του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, παρουσία των προϊσταμένων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, για το συντονισμό των κλιμακίων ελέγχων κτιρίων μετά τον πρόσφατο σεισμό στην περιοχή μας.
Κλιμάκια ελέγχου αποτελούμενα από μηχανικούς του ΤΑΣ και του ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου, σε συνεργασία με μηχανικούς των Δήμων Ιωαννίνων, Ζίτσας και Πωγωνίου ξεκίνησαν τις αυτοψίες στα δημόσια κτίρια, αρχής γενομένης από τα διδακτήρια.
Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες από τα παραπάνω κλιμάκια σε συνεργασία με κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στους Δήμους για την καταγραφή των αιτημάτων τους για έλεγχο των κατοικιών που έχουν υποστεί βλάβες εξαιτίας του σεισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο γραφείο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στα τηλέφωνα 26513 60346 / 26510 72164 και φαξ 26513 60304.

ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr/

Περιφέρεια Ηπείρου: Σεισμική δραστηριότητα- καιρικά στη συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων

Ενημέρωση για τη  σεισμική δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε περιοχές  των Ιωαννίνων, έγινε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων, που είχε θέμα την προετοιμασία για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων του Χειμώνα (Χιονοπτώσεις, πλημμύρες κλπ.)
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συνεργασία που υπάρχει και ιδιαίτερα τον Καθηγητή και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιο Λέκκα για την παρουσία του, από τις πρώτες σχεδόν ώρες εκδήλωσης του σεισμού, στην περιοχή μας.
Αναλυτικά στοιχεία για τη σεισμική δραστηριότητα έδωσε στη συνέχεια ο κ. Ε. Λέκκας, που μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:
"Πρόκειται για ένα σεισμό ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το γεγονός ότι την πρώτη μέρα μετά την εκδήλωση του αρχικού,  είχαμε μια πληθώρα σεισμικής ακολουθίας η οποία περιλάμβανε πάνω από 200 σεισμικές κινήσεις και μεγέθη που ήταν ιδιαίτερα μεγάλα σε σχέση με την πρώτη δόνηση. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά και ιδιομορφία που υπάρχει μεταξύ του σεισμού των Ιωαννίνων και των άλλων σεισμών στον ελλαδικό χώρο.   Τη δεύτερη μέρα του σεισμού, δηλαδή από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα, εμφανίζεται να έχουμε πολύ μειωμένο αριθμό σεισμών και μειωμένα μεγέθη. Έτσι πιστεύουμε ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο ομαλότητας, δηλαδή έχουμε να κάνουμε με μια εκτόνωση της δραστηριότητας, η οποία φαίνεται να οδηγεί σε μια σταδιακή υποβάθμιση της εκδηλούμενης ενέργειας με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε μια μετασεισμική περίοδο.
Το αποτέλεσμα του σεισμού παρά το γεγονός ότι είχαμε να κάνουμε με επιταχύνσεις 0,9 %, οι επιπτώσεις στην επιφάνεια, οι επιπτώσεις στις κατασκευές, στο δομημένο ιστό και τις υποδομές ήταν ιδιαίτερα λίγες. Δεν αντιστοιχίζονται οι ζημιές με το μέγεθος του σεισμού, που σημαίνει ότι ο δομημένος ιστός είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός. Ο ελληνικός αντισεισμικός κανονισμός είναι επαρκέστατος, είναι από τους καλύτερους του κόσμου και με βάση αυτόν έγιναν κτίρια τα οποία ανθίστανται όχι μόνο σε τέτοιες δονήσεις αλλά και σε πολύ μεγαλύτερες. Επομένως, αν μια στο εκατομμύριο υπάρχει αρνητική εξέλιξη στο θέμα της σεισμικότητας, πάλι οι κατασκευές μας αντέχουν. Και αυτό θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε".
Σε παρεμβάσεις που έγιναν από τον Περιφερειάρχη, τον  εκπρόσωπο της Α.Δ. Ιωαννίνων, το Δήμαρχο Ιωαννίνων και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας,  "καυτηριάστηκε" η ανευθυνότητα   ορισμένων  που  δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο να προκαλούν μέσω ανυπόστατων φημών ανησυχία στον κόσμο, σε αντίθεση με την υπεύθυνη και δεοντολογική στάση των επίσημων Μέσων Ενημέρωσης. Απηύθυναν για  μια φορά έκκληση στους πολίτες να εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους μόνο τις επίσημες αρχές και υπηρεσίες.
Τέλος από χθες όπως είπαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, άρχισε η καταγραφή των ζημιών με συνεργεία της Αποκεντρωμένης και του Τ.Α.Σ. Κοζάνης. 
Ο κ. Καχριμάνης κάλεσε επίσης όσους θέλουν να αναφέρουν ζημιές να απευθύνονται στο τηλέφωνο 72164 και στο φαξ 31224 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Για τα καιρικά

Εξιχνίαση διάρρηξης-κλοπής σε αρτοποιείο στον Παρακάλαμο και σε εξοχική κατοικία στον Κακόλακκο Πωγωνίου

Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου για την εξιχνίαση υποθέσεων κλοπών, προέκυψαν τα ακόλουθα:
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 31χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη-κλοπή που έγινε την 11-06-2014, σε αρτοποιείο στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης διάρρηξης, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 3-12-2014, σε εξοχική κατοικία στον Κακόλακκο Ιωαννίνων.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των σχολείων στις επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου

Η πιο πρόσφατη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Αρσάκειου Δημοτικού σχολείου με τους μαθητές να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία καθώς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για τον Κ.Ο.Κ. και να τον εφαρμόσουν στην πράξη, «οδηγώντας» τα ειδικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Πωγωνίου.
Σκοπός του Πάρκου είναι η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και την απόκτηση σωστής οδικής συμπεριφοράς.
Όσα σχολεία επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου και δεν έχουν δηλώσει ακόμη ημερομηνία, μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360129 και στην κ. Σοφία Τσέπα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απόφαση για τη μη λειτουργία των σχολείων στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, τη Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Μετά από συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, στο οποίο παρέστη και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας, ανακοινώνεται ότι δεν θα λειτουργήσουν και αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 οι δομές (Δημόσιες και Ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης μόνο στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να αξιολογηθεί ο τεχνικός έλεγχος των διδακτηρίων τους.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη, 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα ρουμανικών αρχών

Συνελήφθη, χθες (15.10.2016) το απόγευμα έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επίσης, συνελήφθη και μία 34χρονη υπήκοος Συρίας, η οποία συνόδευε τα δύο ανήλικα παιδιά της, κατηγορούμενη για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των δύο αλλοδαπών, διαπίστωσαν ότι κατείχαν πλαστά δελτία ταυτότητας ρουμανικών αρχών ενώ προέκυψε ότι ο 36χρονος συνόδευε την 34χρονη και τα δύο ανήλικα παιδιά της, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβασή τους στο εξωτερικό.
Τα πλαστά έγγραφα καθώς και το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων, που βρέθηκαν στην κατοχή του 36χρονου δράστη, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (15.10.2016) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 61 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης παράνομου καπνού, χθες (15.10.2016) το πρωί, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους δύο ημεδαπούς.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος προμήθευσε τον 61χρονο, έναντι χρηματικού ποσού, με τέσσερις συσκευασίες με ποσότητα καπνού βάρους (2.000) γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου δασμολόγησης και φορολόγησης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.
Ανωτέρω ποσότητα καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο Σύλλογος Αρετιωτών Πωγωνίου διοργανώνει την 4η Γιορτή Τσίπουρου το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Συγχωριανοί και φίλοι, σας προσκαλούμε στην 4η Γιορτή Τσίπουρου που θα γίνει στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα, παραδοσιακές πίτες από τις συγχωριανές μας και σουβλάκια δωρεά του Συλλόγου!

Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε, όπως κάθε χρόνο, μέχρι το πρωί!

Ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των Σχολείων της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 17 - 10 - 2016 θα παραμείνουν κλειστά τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ και ΔΗΜΟΤΙΚΑ, του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς επίσης και  αυτά που ανήκουν στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου για καθαρά προληπτικούς λόγους. 
Η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε, από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων που συνεδρίασε σήμερα  εκτάκτως στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου και στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής Α/Βάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων.

Από την Δ/νση Α/Βάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων ανακοινώνεται  ότι οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της αρμοδιότητάς της θα  παρουσιαστούν αύριο στα Σχολεία, και με ευθύνη των Διευθυντών θα ελέγξουν τους χώρους των Σχολείων και θα αναφέρουν στην Διεύθυνση  τυχόν ζημιές εξαιτίας του σεισμού.

ΕΜΥ: Κατά τόπους νεφώσεις και τοπικές βροχές

Για  την Ήπειρο, τα Νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και κυρίως στα νοτιά και θα πέσουν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 
Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΙΚΑ: Νέα ρύθμιση για οφειλέτες

Εγκύκλιος του ΙΚΑ προβλέπει για οφειλέτες που κηρύσσονται σε κατάσταση πτώχευσης ή μπαίνουν, με δικαστική απόφαση, σε καθεστώς εξυγίανσης, απαλλαγή από την καταβολή μέρους ή και όλων των προσαυξήσεων με εφάπαξ καταβολή του υπολοίπου ή και ρύθμιση για αποπληρωμή σε έως 90 δόσεις.
Η επίμαχη εγκύκλιος, που υπογράφεται από τον διοικητή του Ταμείου, Διονύση Καλαματιανό, ορίζει τις λεπτομέρειες για την επέκταση και στους πτωχούς οφειλέτες του ΙΚΑ των δυνατοτήτων ρύθμισης που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) για τα χρέη προς τις ΔΟΥ.
Η ρύθμιση αφορά εργοδότες, κυρίως εταιρείες (νομικά πρόσωπα) αλλά και φυσικά πρόσωπα (π.χ. εμπόρους, ατομικές επιχειρήσεις) αρκεί να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης ή να έχουν μπει σε καθεστώς εξυγίανσης με το άρθρο 99. Τα χρέη πτωχών και υπό εξυγίανση οφειλετών μέχρι 600.000 ευρώ διαχειρίζεται η Ειδική Επιτροπή που συστάθηκε για να γνωμοδοτεί σχετικά. Τα υψηλότερα από 600.000 ευρώ χρέη παραπέμπονται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. 
Όπως ορίζει η εγκύκλιος:
•  Η ρύθμιση μπορεί να αφορά είτε στην απαλλαγή του πτωχού οφειλέτη από την καταβολή μέρους ή όλων των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, των προσθέτων τελών και προστίμων με εφάπαξ καταβολή του υπολοίπου, είτε στην καταβολή του βασικού χρέους και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε συνεχείς μηνιαίες δόσεις, είτε σε συνδυασμό και των δύο περιπτώσεων.
•  Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να υπερβεί τις 90.
•  Από την έκδοση της απόφασης για ρύθμιση, οι δόσεις δεν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις, εκτός εάν καθυστερήσει η καταβολή τους, οπότε επιβάλλεται επί του καθυστερούμενου ποσού προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
•  Η πρώτη δόση είναι καταβλητέα μέσα σε δύο μήνες από την ημερομηνία αποδοχής της ρύθμισης από τον οφειλέτη και οι υπόλοιπες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα καθενός από τους επόμενους μήνες.
•  Η ρύθμιση χάνεται μετά τη μη εμπρόθεσμη πληρωμή τριών συνεχών μηνιαίων δόσεων, με συνέπεια να καθίσταται αμέσως απαιτητό το υπόλοιπο χρέος.