Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συνελήφθησαν στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, δύο παράνομες μετανάστριες, τις οποίες μετέφερε με αυτοκίνητο αλλοδαπός διακινητής, που αναζητείται

Συνελήφθησαν, χθες (23-03-2015) το πρωί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, δύο μη νόμιμες μετανάστριες, τις οποίες προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, ένας 32χρονος Αλβανός διακινητής, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί στο Κομπότι Άρτας, σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στο Μενίδι και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το δασώδες της περιοχής.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο 32χρονος αλλοδαπός οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο μη νόμιμες μετανάστριες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 32 και 47 ετών.
Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκαν με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων τους, ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ως Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος και ο Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης ως νέος Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε η πολύ συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με τις Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, με τον Περιφερειάρχη να υπογραμμίζει ότι η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να είναι αποτελεσματικό το έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ηπείρου.
Τέλος έγινε μια πρώτη συζήτηση για την προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παράταση υποβολής αιτήσεων για προγράμματα κατάρτισης ανέργων των Δήμων Μετσόβου, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων και Ζαγορίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Θέμα: Κάλυψη κενών θέσεων στα Προγράμματα  Κατάρτισης με  τίτλο «Εξειδικευμένες δεξιότητες πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο» και «Παραγωγή – Τυποποίηση – Προώθηση προϊόντων μελισσοκομίας» και τόπο υλοποίησης τα Ιωάννινα.
Πράξη 380057 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ»
Η Α.Σ. «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» καλεί τους ανέργους & αγρότες των Δήμων Μετσόβου, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων και Ζαγορίου,  που πληρούν τα κριτήρια, να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής για άμεση ένταξη, κατόπιν επιλογής, στα Προσράμματα  Κατάρτισης με  τίτλο «Εξειδικευμένες δεξιότητες πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο» και «Παραγωγή – Τυποποίηση – Προώθηση προϊόντων μελισσοκομίας»
Παραλαβή Αιτήσεων Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι/ες  ΑΝΕΡΓΟΙ & ΑΓΡΟΤΕΣ των παραπάνω Δήμων,  μπορούν να αναζητήσουν την αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος & το έντυπο της αίτησης συμμετοχής στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:    http://topsa-pindos.gr    &  www.ergasiakek.gr : ιστοσελίδα ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ
Καθώς και στα γραφεία του ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ: Διεύθυνση: Μαρίκας Κοτοπούλη 68, 45445 Ιωάννινα,
Τηλέφωνα: 26510 71772 & 2651071752,
Όνομα Υπευθύνου: Άννα Υφαντίδου ή
στα γραφεία του Συντονιστή Εταίρου: BIC ΗΠΕΙΡΟΥ, Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, Πανεπιστημιούπολη Ιωάννινα, τηλ.2651044447,57.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής αυτοπροσώπως, ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου (απαιτείται θεωρημένη από δημόσια αρχή ως προς το γνήσιο της υπογραφής εξουσιοδότηση) ή με υπηρεσία ταχυμεταφορών ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή.
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από  το ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ καθημερινά  Δευτέρα έως Παρασκευή  από 27/03/2015 έως 27/04/2015, ώρες: 9:00 με 17:00 (Μαρίκας Κοτοπούλη 68, Ιωάννινα – τηλ. 2651071772 & 2651071752)

Ιωάννινα 24 Μαρτίου 2015
Για την Α. Σ. «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ»
Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ευτυχιάδης

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον μελιταίο πυρετό

Λήψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό

Άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου το πρόγραμμα εμβολιασμού των αμνοεριφίων και οι έλεγχοι για το μελιταίο πυρετό.
Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε όλα τα ζώα να φέρουν ενώτια.
Σε διαφορετική περίπτωση οι μονάδες θα τίθενται εκτός προγράμματος με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.
Ένα δεύτερο ζήτημα που απασχολεί έντονα την Περιφέρεια Ηπείρου, είναι τα μέτρα πρόληψης του καταρροϊκού πυρετού, ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου.
Ήδη έχουν γίνει ενδεικτικές δειγματοληψίες από αρκετές μονάδες βοειδών και προβάτων, προκειμένου να εκτιμηθεί το ποσοστό νόσησης του ζωϊκού κεφαλαίου κατά την περυσινή καλοκαιρινή περίοδο. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής (24-3-2015)


Τη δημοπράτηση έργων και την ανάδειξη αναδόχων για παρεμβάσεις και έργα αποκατάστασης και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στη σημερινή συνεδρίασή της.
Αναλυτικά,
Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
-  «Διαχείριση και απαιτούμενα έργα βελτίωσης λιμνοθαλασσών Άρτας – Α’ ΦΑΣΗ»(μελέτη), με προεκτιμώμενη αμοιβή 295.213,83 ευρώ (Ανάδοχος: Χριστιάνα Μαματση, Γούναρης Νικόλαος, Σελλουντος Κωνσταντίνος, Ελεζογλου Θρασύβουλος - Κωνσταντίνος, Μαντζαβρακος Ηλίας)
-  «Ασφαλτόστρωση Δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (Ανάδοχος: Καραμπιτιανης Ιωάννης ΕΔΕ)
-  «Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Ζερβού του Δήμου Ζηρού» προϋπολογισμού 15.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Ζιώβας)
Επίσης, με απόφαση της Επιτροπής δημοπρατούνται τα έργα:
-  «Αποκατάσταση και προστασία πρανών από τα νερά του ποταμού Σαρανταπόρου στη Χ.Θ. 93+000 της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης και λοιπές εργασίες αποκατάστασης της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης (Τμήμα Κόνιτσα – Όρια Ν. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού 403.000 ευρώ
-  «Συντήρηση-αποκατάσταση οδού σύνδεσης Δολιανών με εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
-  «Συντήρηση στραγγιστικού δικτύου πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος)
-  «Αποκατάσταση φθορών προσαγωγού διώρυγας δρόμων και επιφανειακή πύκνωση δικτύου στον κάμπο Κόνιτσας», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ
-  «Καθαρισμός ποταμού Λούρου-Αποκατάσταση αντιπλημμυρικών αναχωμάτων στην περιοχή Βούλιστα Παναγιά-Κερασώνα» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
-  «Αποκατάσταση κατολισθαίνοντος πρανούς σε τμήμα της 8ης επαρχιακής οδού (περιοχή Πολυστάφυλου)» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 36.000 ευρώ.
-  «Αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Σουλίου (Καρβουνάρι-Σπαθαραίοι»,προϋπολογισμού 30.500 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Βρέθηκε ο γιος της 60χρονης που δολοφονήθηκε με 30 μαχαιριές στη Βούλα

Εντοπίστηκε πριν από λίγο στη Στιμάγκα Κορινθίας, δίπλα από το Βραχάτι, να περιφέρεται πεζός ο γιος της οικογένειας Ζώη, που φέρεται ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 60χρονης μητέρας του στη Βούλα.
Ο 25χρονος βρέθηκε καταβεβλημένος, να περπατά ξυπόλητος, ενώ είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητο στη Νεμέα. 
Ο 25χρονος μεταφέρεται στο Τμήμα.
Σημειώνεται ότι την άτυχη γυναίκα ανακάλυψε προχθές το απόγευμα στο υπόγειο της τριώροφης οικίας τους επί της οδού Ρόδου 67 στη Βούλα, ο ίδιος της ο σύζυγος μέσα σε μία λίμνη αίματος.  

Ερωτηματολόγιο διερεύνησης-αποτύπωσης πραγματικότητας για το πρόβλημα επιβίωσης του ΟΑΕΕ και τα προβλήματα των ασφαλισμένων επαγγελματιών, από την ομάδα Ανασφάλιστων Ο.Α.Ε.Ε Ιωαννίνων

Κλείνοντας την διορία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου στης 26/3/15 θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας.
Ήδη ξεκίνησε η ομαδοποίηση των απαντήσεων και σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε αποτελέσματα.

Πιστεύουμε πως οι προτάσεις μας βάση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου θα βοηθήσουν στην σωστή λύση για ένα δίκαιο ασφαλιστικό με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για απόκτηση ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης (Δομπόλη 30).
Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τη 12η μεσημβρινή της Τρίτης 31 Μαρτίου, την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτισθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών (Υπεύθυνος υπάλληλος: κ. Βασίλειος Δόσης).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (22-03-2015), το μεσημέρι, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, 28 ετών, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 28χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Εξετάσεις για άδεια άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος

Σύμφωνα με  έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17)  είναι η   Δευτέρα 9-4-2015.
Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 20-4-2015.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8833459 & 210-8216480.

Παράβολο εξετάσεων χορηγείται μόνο από την Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (Ακαδημίας 40 Αθήνα).

Πλαστική Χειρουργική πριν το γάμο

Η μέρα του γάμου είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ζωή ενός ανθρώπου και την ημέρα αυτή όλοι θέλουν να δείχνουν στην καλύτερη τους κατάσταση. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, όχι μόνο η νύφη και ο γαμπρός, αλλά και το κοντινό περιβάλλον (αδέλφια, μητέρα, κουμπάρα, κλπ) να κάνει μία εντατική φροντίδα του εαυτού του το χρονικό διάστημα πριν το σημαντικό αυτό γεγονός.
Ποιες είναι συνήθως οι διαδικασίες που γίνονται πριν το γάμο
Οι περισσότεροι σκέφτονται κάποιες μη επεμβατικές διαδικασίες, δηλαδή διαδικασίες που δεν τους αποκόπτουν από την εργασιακή και κοινωνική τους ζωή. Υπάρχουν και άτομα που σκέπτονται ακόμα πιο επεμβατικές διαδικασίες.
Στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού πολύ συχνά έρχονται μελλόνυμφοι ζητώντας να κάνουν μία λιποαναρρόφηση, προκειμένου το νυφικό ή το κουστούμι του γάμου να «στρώνει» καλύτερα τις φωτογραφίες του γάμου. Άλλοι ζητούν να διορθώσουν τη μύτη, που τόσα χρόνια τους ενοχλεί. Πολλές φορές ένα πλούσιο μπούστο ήταν πάντα το ζητούμενο και η ώρα του «νυφικού»  είναι η ώρα της απόφασης για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Στην ουσία, επιθυμούν να απαλλαγούν από μια αισθητική «ενόχληση» πριν το γάμο, που τους απασχολεί πολύ καιρό και δεν θέλουν να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες. Εξάλλου θεωρούν ότι είναι η ευκαιρία να κάνουν μια νέα αρχή εμφανισιακά στο νέο τους βήμα στη ζωή.
Πολύ μεγαλύτερη ζήτηση έχουν οι μη επεμβατικές διαδικασίες με πρώτο στη λίστα το γνωστό botox. Η χρήση του σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται τόσο για την εξάλειψη ρυτίδων, που στις νεαρές ηλικίες δεν υπάρχουν, όσο για να γίνει ανόρθωση φρυδιών και να δώσει ένα πιο εντυπωσιακό βλέμμα. Πολύ συχνά ζητούνται εφαρμογές υαλουρονικού, μεσοθεραπείες ή peeling για να ανανεωθεί το δέρμα και να δείχνει πιο λαμπερό. Άλλες διαδικασίες, όπως η αυξητική χειλιών, είναι αρκετά δημοφιλείς την περίοδο αυτή.
Πόσος χρόνος πριν το γάμο
Αυτό που πρέπει να έχει κανείς στο νου του ιδιαιτέρως είναι ότι, εάν σκέφτεται πιο επεμβατικές διαδικασίες, καλό είναι να φροντίσει μερικούς μήνες νωρίτερα. Τα ιδανικό θα ήταν να φροντίσει έξι μήνες νωρίτερα αλλά και δύο μήνες νωρίτερα συνήθως είναι αρκετοί.