Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΑΕΔ ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ: Ευχές για τις γιορτές


Η οικογένεια της ΑΕΔ ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ σας εύχεται Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!

Συνελήφθη ημεδαπός στην Ιόνια Οδό, κατηγορούμενος για μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών

 


Συνελήφθη, χθες (22-12-2020) το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό (στο ύψος των διοδίων Τερόβου), από αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων , ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου και με οδηγό τον ίδιο, διαπιστώθηκε ότι διευκόλυνε τη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από περιοχή του Μεσολογγίου με σκοπό να τους μεταφέρει στην Κακαβιά Ιωαννίνων έναντι χρηματικής αμοιβής.

Κατασχέθηκαν:

το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά,

το χρηματικό ποσό των -3.185- ευρώ,

-4- κινητά τηλέφωνα,

πομποδέκτης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Εξήντα δυο θάνατοι σήμερα, 937 νέα κρούσματα

 


5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα δυο νέοι θάνατοι, 937  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 937 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 133365, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5267 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39198 (29.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

495 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 78.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 832 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4402 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1776 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Συνελήφθη σε χωριό της Άρτας αλλοδαπός δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης

 


Στη σύλληψη ατόμου προχώρησαν χθες (22-12-2020) το πρωί σε χωριό της Άρτας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Πρόκειται για αλλοδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ροδόπης για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού επιχείρηση «Ελευθερία»

 


Η κυβέρνηση  παρουσίασε σήμερα το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά του Covid-19 με τίτλο «Ελευθερία» το οποίο έχει στόχο να διασφαλίσει γρήγορα την ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της απειλητικής λοίμωξης και θα έχει οφέλη ατομικά και συλλογικά.

Οι βασικές αρχές του επιχειρησιακού σχεδίου εμβολιασμών είναι η υγειονομική ασφάλεια, η ηθική και η ακεραιότητα, η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση, ο συντονισμός και η συνεργασία και τέλος η εγρήγορση, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, o εμβολιασμός θα γίνει σε τρεις φάσεις:

Στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης.

Στη δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν τα άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων). Θα υπάρξει επίσης περαιτέρω προτεραιοποίηση:

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ένας άνδρας ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθη, χθες (22-12-2020) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας άνδρας ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· πιστόλι TOKAREV και γεμιστήρας εντός θήκης,

· πολεμικό τυφέκιο με κινητό ουραίο,

· -58- φυσίγγια διαμετρήματος 8Χ57mm & -57- φυσίγγια αγνώστου διαμετρήματος,

· μαχαίρι.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Μαρία Κεφάλα: Ευχές για τις γιορτές

 


Η γέννηση του Θεανθρώπου αποτελεί για όλους την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και γεννά ταυτόχρονα την αισιοδοξία που τόσο κλονίστηκε από τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν στην ανθρωπότητα.

Εύχομαι για όλους και τον καθένα χωριστά να λάμψει και πάλι το χαμόγελο  όπως το φωτεινό άστρο στη Βηθλεέμ και όλοι μαζί να καταφέρουμε μικρά και μεγάλα θαύματα.

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα!

Ογδόντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (59.258) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.339) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.598) παραβάσεις και (15) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.225) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(294) στην Αττική,

(169) στη Θεσσαλονίκη,

(114) στην Κεντρική Μακεδονία,

(96) στη Δυτική Ελλάδα,

(84) στην Ήπειρο,

(79) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(76) στη Στερεά Ελλάδα,

(69) στη Θεσσαλία,

(63) στην Κρήτη,

(60) στην Πελοπόννησο,

(46) στη Δυτική Μακεδονία,

(32) στα Ιόνια Νησιά,

(31) στο Βόρειο Αιγαίο και

(12) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (53.756) ομοειδείς παραβάσεις.

(363) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (355) πρόστιμα των 300 ευρώ και (8) των 150 ευρώ, ωςακολούθως:

(52) στην Κεντρική Μακεδονία,

(47) στο Βόρειο Αιγαίο,

(45) στην Αττική,

(44) στην Κρήτη,

(29) στη Στερεά Ελλάδα,

(25) στη Θεσσαλονίκη,

(23) στη Δυτική Ελλάδα,

(22) στα Ιόνια Νησιά,

(19) στην Ήπειρο,

(15) στη Θεσσαλία,

(14) στη Δυτική Μακεδονία,

(12) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(11) στην Πελοπόννησο και

(5) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (21.531) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.317) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.214) των (150) ευρώ.

(9) παραβάσεις και (15) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίασηπελατών μόνο με ραντεβού - clickaway κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμαγια παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

Στην Αττική, 11.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε κομμωτήριο για υπεράριθμους,

στη Θεσσαλονίκη , 3.000 ευρώ για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης (πάρτι) σε οικία,

στην Ήπειρο, 1.000 ευρώ σε κομμωτήριο,

στην Πελοπόννησο, 1.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα ένδυσης,

στη Θεσσαλία, 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής εκδήλωσης κατά την οποία διενεργούνταν τυχερά παίγνια,

στο Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ σε καφενείο για παραβίαση αναστολή λειτουργίας, 5.000 ευρώ σε net cafe για παραβίαση αναστολή λειτουργίας,

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη επιχείρησης λιανικού εμπορίου.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση,μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (490) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (519) άτομα.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη, ενώ επιπρόσθετα βεβαιώθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε άτομο που εισήλθε από την Μ. Βρετανία και δεν τήρησε την υποχρεωτική καραντίνα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (17) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, (μέσω τηλεδιάσκεψης), την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, ώρα 8:30


Την Πέμπτη 24-12-2020, και ώρα 08:30 συνεδριάζει- μέσω τηλεδιάσκεψης – η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Έγκριση διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του, με αντικείμενο την «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας», με Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) – Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), στο πλαίσιο του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται, από το Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ), και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού (ΑΝΑΚΛΗΣΗ της αριθμ. 11/634/30-04-2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής).

2. Έγκριση διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του,με αντικείμενο την «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών», με Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) – Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), στο πλαίσιο του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται, από το Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ), και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού.

3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από23-10-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση της οδού Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης (Πλαγιά) - Μονή Παναγιάς Κλαδόρμης - Φούρκας προς εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων», προϋπολογισμού 190.000,00 € με Φ.Π.Α.

4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης της οδού Αγία Κυριακή – Πετούσι Παρδαλίτσα», προϋπολογισμού 225.000,00 € με ΦΠΑ.

e-ΕΦΚΑ: Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, η καταβολή αδειοδωροσήμου Χριστουγέννων 2020 στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους

 


Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η καταβολή του αδειοδωρoσήμου των Χριστουγέννων 2020 αποκλειστικά μέσω των τραπεζών με πίστωση του λογαριασμού που έχει δηλωθεί από τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους.

Όσοι δεν έχουν δηλώσει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους (IBAN), μπορούν να τα καταχωρίσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr ) (επιλογή Ασφαλισμένοι->Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Ατομικά Στοιχεία) είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr

Για όσους εργατοτεχνίτες οικοδόμους δηλώσουν/καταχωρίσουν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή εντός Φεβρουαρίου, χωρίς να χρειαστεί να αναμένουν την επόμενη καταβολή αδειοδωροσήμου τον Απρίλιο του 2021.

Ερωτήσεις προς τους ιατρούς πρώτης γραμμής φροντίδας ασθενών με COVID-19, την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου, από τις 7.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ..

 


Συμπληρωματικό διαδικτυακό σεμινάριο για την συνολική φροντίδα του ασθενούς με COVID-19, διοργανώνει και  συντονίζει ο Παθολόγος - Εντατικολόγος Αντώνης Λιόλιος.

H πανδημία της COVID-19, συνεχίζει να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ιατρική κοινότητα με συνεχείς αλλαγές στη διάγνωση, την πορεία, και γενικότερα στο χειρισμό της νόσου.

Σε συνέχεια του πρόσφατου Webinar για την συνολική φροντίδα του ασθενούς με COVID-19 και ύστερα από πολλά αιτήματα των θεατών, διοργανώνεται ένα συμπληρωματικό διαδικτυακό σεμινάριο στο οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας ερωτήσεων προς τους ομιλητές με θέμα: 

"Ερωτήσεις προς τους συναδέλφους πρώτης γραμμής φροντίδας ασθενών με COVID-19" 

Το συμπληρωματικό διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 από τις 7.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ..

Οι ερωτήσεις θα μπορούν να γίνουν στους ομιλητές ζωντανά την ώρα του Webinar αλλά και πριν, μέσω ειδικής διαδικτυακής φόρμας. Στις ερωτήσεις θα απαντήσουν ένας παθολόγος που βλέπει ασθενείς στην κοινότητα, μια πνευμονολόγος, ένας λοιμωξιολόγος και ένας εντατικολόγος οι οποίοι εργάζονται σε νοσοκομεία και ΜΕΘ αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με COVID-19.

Το Webinar απευθύνεται σε ιατρούς αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν και άλλοι επαγγελματίες υγείας. Τον συντονισμό του Webinar θα κάνει ο Αντώνιος Λιόλιος Παθολόγος – Εντατικολόγος, Acute Care Consultant, Peterborough City Hospital, Peterborough, Αγγλία.

Περισσότερες πληροφορίες (τρόπος υποβολής των ερωτήσεων, ήδη υποβληθείσες ερωτήσεις, οργάνωση, περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές, κλπ) μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/events/688463255171161  

ή στο σχετικό κανάλι του Webinar στο YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=sMRsk1pCeKo&feature=youtu.be  

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Συστάσεις για την προφύλαξη των πολιτών από την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση από την Περιφέρεια Ηπείρου

 


Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης των Ιωαννίνων, τις προηγούμενες ημέρες οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), ξεπέρασαν, σε μέση ημερήσια τιμή, τα 100 μg/m3 στις 17, 18 και κυρίως Σάββατο και Κυριακή 19 και 20/12, ενώ για 5 συνεχείς ημέρες καταγράφονται μέσες ημερήσιες τιμές πάνω από το επιτρεπτό όριο (50 μg/m3) με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις τις βραδινές ώρες.

Έχοντας υπόψη την Κ.Υ.Α «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» και δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες δύο ημέρες, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα ισχύουν ως την Τετάρτη 23/12/2020 και ώρα 10:00 π.μ. στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών οι παρακάτω συστάσεις:

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου: Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις στην Ήπειρο σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα

 


Πρόκειται για μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις στην Ήπειρο σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου που μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών στοχεύει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Βασική ιδέα της δράσης αυτής είναι η ανάγκη της συνεργασίας και συμβολής όλων, φορέων και πολιτών, για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Ειδικότερα, αστυνομικοί, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας,  διένειμαν έντυπο υλικό σε πολίτες κατά τη διάρκεια  διεξαγωγής ελέγχων ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού μέσα από αυτοκίνητα (drive – through rapid tests) καθώς και σε κεντρικά σημεία των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Ηγουμενίτσας, της Πρέβεζας, του Λούρου και του Κανναλακίου Πρεβέζης.

Τέλος, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου με βίντεο που είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδας της στο facebook στο σύνδεσμο https://www.facebook.com/gadpipirou στέλνει το μήνυμα της δράσης αυτής:

«Η προσπάθεια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι ΟΜΑΔΙΚΗ, στην προσπάθεια αυτή σε θέλουμε ΔΙΠΛΑ μας, σε θέλουμε στη ΖΩΗ».

Ο Όμιλος HHG συνδράμει στο Εθνικό Σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για τη νόσο COVID-19

 


Για μία ακόμα φορά ο Όμιλος Hellenic Healthcare (HHG)  δηλώνει «παρών» στην εθνική μάχη κατά της COVID-19, θέτοντας στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ειδικά διαμορφωμένους χώρους εμβολιασμού κατά της νόσου, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. 

Από την αρχή της πανδημίας, ο HHG, έχοντας βιώσει από την πρώτη γραμμή και αντιμετωπίσει με επιτυχία τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει γεννήσει η νέα πραγματικότητα, επανατοποθετείται ως σύμμαχος του Δημοσίου και ανταποκρίνεται στην ανάγκη του πληθυσμού για ασφαλή εμβολιασμό κατά της νόσου, σε ασφαλές περιβάλλον, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξυπηρετήσει όλους όσους το επιθυμούν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όπως θα ορίσει το κράτος, σε συνθήκες απόλυτης στεγανοποίησης και ειδικών πρωτοκόλλων προστασίας στις εγκαταστάσεις των θεραπευτηρίων, αρχής γενομένης από την παραλαβή των εμβολίων και την αποδοχή της σχετικής του πρότασης.

Η ομάδα του HHG πιστεύει ότι η συνεργασία με το Δημόσιο είναι ηθική της υποχρέωση, και με αυτή την λογική θέτει τις υπηρεσίες της στη διάθεση των αρμοδίων φορέων:  «Σ’ αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας και θα την δώσουμε ως πάροχοι υγείας εντεταγμένοι σε ένα σύστημα όπου ο καθένας συμβάλλει με τον τρόπο που μπορεί, μέχρι το τέλος της».

*Ο όμιλος HHG είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, με το δυναμικό 6 κορυφαίων θεραπευτηρίων Υγεία, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ και Creta Interclinic,  με περισσότερους από 6.300 συνεργαζόμενους ιατρούς και 4.200 εργαζομένους.