Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Συλλήψεις δύο ατόμων στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, σήμερα (15-03-2016) το πρωί, στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Θεσπρωτίας, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Σήμερα το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Άρτας, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας, ποινής φυλάκισης είκοσι δύο μηνών, για πλαστογραφία και απάτη.
Σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Θεσπρωτίας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, ποινής φυλάκισης δύο ετών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2016/2017 στα πλαίσια του άρθρου 46. Καν. (ΕΕ) 1308/2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2016/2017 στα πλαίσια του άρθρου 46. Καν. (ΕΕ) 1308/2013
Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι:
Έως και τις 15 Μαΐου 2016 θα κατατίθενται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2016/2017 και στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων που είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο ή για τη δημιουργία νέων (εφόσον υπάρχουν δικαιώματα φύτευσης), με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, την προστασία των ντόπιων ποικιλιών (Ντεμπίνα, Βλάχικο, Μπεκάρι), την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και την εισαγωγή σύγχρονων αμπελουργικών καλλιεργητικών τεχνικών και τη διαφύλαξη παλιών (καλλιέργεια σε αναβαθμίδες).
Τα μέτρα που ενισχύονται είναι:
1.Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους – αναφύτευση  1.456 €/στρέμμα
2.Φύτευση νέων αμπελώνων 615 €/στρέμμα
3.Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης  390 €/στρέμμα
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι:
1.Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
2.Απόσπασμα Αμπελουργικού μητρώου
3.Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών
4.Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ)
5.Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
6.Φωτοτυπία φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.
7.Φωτοτυπία της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου και IBAN.
8.Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής για ιδιόκτητα ή ηλεκτρονικά μισθωτήρια (άνω των 9 ετών) για ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια.
Για τα ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια όταν ο παραγωγός ενταχτεί στο πρόγραμμα θα απαιτηθεί 10ετή συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης).
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου  www.php.gov.gr
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο και στο γραφείο 117 ή στο τηλέφωνο 2651087117.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ξεκινά "ξεσκόνισμα" τραπεζικών λογαριασμών σε βάθος 15 ετών από το Υπουργείο Οικονομικών

Ως γνωστόν και ο «Άγιος φοβέρα θέλει» κι έτσι πριν τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για τα αδήλωτα εισοδήματα, ο ελεγκτικός μηχανισμός θα αποκτήσει ένα ισχυρό εργαλείο: το «ξεσκόνισμα» τραπεζικών λογαριασμών σε βάθος 15 ετών χωρίς καθυστερήσεις.
Με δεδομένη την απόρριψη από τους δανειστές της πρότασης για εφαρμογή αυτοτελούς συντελεστή 35-40% στα αδήλωτα εισοδήματα εσωτερικού και εξωτερικού αλλά και της πρόβλεψης εκπτώσεων π.χ. για αγορά ακινήτων ως κίνητρο αυτοκαταγγελίας, το υπό διαμόρφωση πλαίσιο θα προβλέπει φορολόγηση- και αμνηστία- με την κλίμακα της χρονιάς στην οποία θα ανάγεται το «μαύρο» χρήμα.
Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ενισχύσει τα ελεγκτικά του εργαλεία έτσι ώστε να πείσει ότι όσοι δεν αυτοκαταγγελθούν, δεν πρόκειται να γλιτώσουν.
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, που συμμετείχε στη συνάντηση με τους δανειστές για τη Διαφθορά, η πρώτη ασφαλιστική δικλείδα θα είναι η λειτουργία του Περιουσιολογίου, ενώ το «βαρύ» όπλο θα είναι η επέκταση του Τραπεζικού Μητρώου σε βάθος 15 ετών, δίνοντας τη δυνατότητα έλεγχου κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών χωρίς καθυστερήσεις.

Συνάντηση της Βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, κας Μερόπης Τζούφη, με εκπροσώπους των Συλλόγων των ειδικών κατηγοριών Διδακτικού και Εργαστηριακού προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 ζήτησαν και συναντήθηκαν με τη κα. Μερόπη Τζούφη, Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, οι εκπρόσωποι των τριών Συλλόγων των ειδικών κατηγοριών Διδακτικού και Εργαστηριακού προσωπικού του ιδίου Πανεπιστημίου κ.κ. Θεοδώρα Τσελίγκα, Γραμματέα του Συλλόγου ΕΕΠ (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό), Θωμά Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) και Χαράλαμπο Ματσούκα, Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό).
Η συνάντηση αυτή έγινε με την ευκαιρία της επικείμενης κατάθεσης  αυτή την εβδομάδα στη Βουλή του σχεδίου νόμου που αφορά στην έρευνα και άλλες διατάξεις.
Συζητήθηκε η υπάρχουσα πολύπλοκη κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα με τις αλλεπάλληλες αλλαγές στη νομοθεσία για τα ΑΕΙ. Εκτέθηκαν οι απόψεις όλων των μερών για τις εντάξεις από άλλους κλάδους στους ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ και η αναστάτωση που είχε επέλθει στις εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις.
Τέλος, υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι το σχέδιο νόμου είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά, όπως τονίστηκε από την πλευρά των εργαζομένων, είναι  ανάγκη να εκδοθούν άμεσα τα προβλεπόμενα σε αυτό Προεδρικά Διαταγμάτα που εκκρεμούν από τον Ν. 4009/2011 και τα οποία θα ξεκαθαρίσουν βασικά εργασιακά ζητήματα.


Από το πολιτικό γραφείο της Βουλευτού

Διάλεξη της κας Ανθής Αγγέλη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων την Κυριακή 20 Μαρτίου, ώρα 12:00, με θέμα: Οι Αθαμάνες στην Ήπειρο: "Iστορικές μαρτυρίες και ίχνη κατοίκησης στην περιοχή των Τζουμέρκων"


 
Πρόσκληση

  Την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016, ώρα 12:00 το πρωί, η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακή στο Μουσείο», διοργανώνει διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια). Η προσκεκλημένη, κ. Ανθή Αγγέλη, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, θα ομιλήσει με θέμα: Οι Αθαμάνες στην Ήπειρο: ιστορικές μαρτυρίες και ίχνη κατοίκησης στην περιοχή των Τζουμέρκων.
          Η Αθαμανία στην αρχαιότητα περιελάμβανε το νοτιοανατολικό τμήμα της Ηπείρου, στον χώρο που καλύπτουν τα Αθαμανικά όρη (Τζουμέρκα), και το δυτικό ορεινό τμήμα της Θεσσαλίας. Οι Αθαμάνες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τη 2η χιλιετία π.Χ., αλλά οι πρώτες μαρτυρίες για τη συμμετοχή τους στα ελληνικά πράγματα ανάγονται μόλις στα τέλη του 5ου με αρχές του 4ου αι. π.Χ. Η Αθαμανία εμφανίζεται ως σημαντικός πολιτικός και στρατιωτικός παράγοντας κατά την περίοδο της βασιλείας του Αμύνανδρου, ενώ λίγο μετά την καταστροφή της Ηπείρου από τις λεγεώνες του Αιμιλίου Παύλου, το 167 π.Χ. και τουλάχιστον έως το 88/87 π.Χ., στην περιοχή λειτούργησε το Κοινό των Αθαμάνων.
          Οι περιοχές της Θεσσαλίας, όπου κατοίκησαν οι Αθαμάνες, είναι περισσότερο γνωστές στην έρευνα από τις ανασκαφές που έχουν διεξαχθεί στα χωριά Πετρωτό και Αργιθέα, η οποία πιθανότατα ταυτίζεται με την αρχαία Αργιθέα, πρωτεύουσα των Αθαμάνων. Στην περιοχή της Ηπείρου έχουν εντοπιστεί από επιφανειακή έρευνα αρχαιότητες σε διάφορες θέσεις από τον Hammond, τον Δάκαρη και πιο πρόσφατα από την Aρχαιολογική Yπηρεσία. Πρόκειται για τειχισμένους οικισμούς, ακροπόλεις με οχυρώσεις και πύργους των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων, που δέσποζαν στα υψώματα της δυσπρόσιτης περιοχής των Τζουμέρκων. Σε μία προσπάθεια προσέγγισης του σχετικά άγνωστου φύλου των Αθαμάνων, θα γίνει συνοπτική παρουσίαση των γνωστών μέχρι σήμερα θέσεων, που παρουσιάζουν ενδείξεις κατοίκησης στη συγκεκριμένη περιοχή.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ιωάννινα 15/03/2016
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Κατερίνη Λιάμπη

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Ζάχος

Tη Δευτέρα 21 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν οι «πύλες» του Taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων

Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν οι «πύλες» του Taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου που κλείνει τα κενά της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ νομοθετική παρέμβαση αναμένεται να υπάρξει και για την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου.
Οι σχετικές τροπολογίες που ρυθμίζουν τις φορολογικές εκκρεμότητες είναι ήδη έτοιμες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όπως δήλωσε χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος τόνισε ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις κατατίθενται σήμερα στη Βουλή, έως την Παρασκευή θα ψηφιστούν και έτσι η υποβολή των δηλώσεων θα ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 68χρονος ημεδαπός για κατοχή λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη, χθες (14-03-2016) το βράδυ, στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 68χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 68χρονος, βρέθηκαν κρυμμένα στο εσωτερικό του οχήματος, σαράντα ένα (41) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.
Τα προαναφερόμενα πακέτα τσιγάρων καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Άρτα: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (14-03-2016) το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος δράστης, χθες το μεσημέρι στην Άρτα, αφαίρεσε από πρατήριο υγρών καυσίμων δύο δωροκάρτες, συνολικής αξίας (100) ευρώ.
Για την εξιχνίαση της κλοπής, ενεργήθηκαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκαν τα παραπάνω κλοπιμαία καθώς και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε διάφορα κοσμήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας προκειμένου εξακριβωθεί η προέλευση όλων των κλοπιμαίων ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού ανταμώνει και διασκεδάζει, το Σάββατο 19 Μαρτίου, ώρα 21:00 στη ταβέρνα «Το Έλατο», Λεωφόρος Φυλής και Ανθέων 1, Χασιά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού

Η Ετήσια εκδήλωση μας, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, ώρα 21:00 στη ταβέρνα «Το Έλατο», Λεωφόρος Φυλής και Ανθέων 1, Χασιά, πλησιάζει.. για κρατήσεις καρτών ισχύει το τηλέφωνο επικοινωνίας του Συλλόγου μας. (κάτω αριστερά στην φωτογραφία της κάρτας).
Η τιμή της κάρτας θα ανέρχεται στα 18 ευρώ και θα περιλαμβάνει εξαιρετικό μενού (3 πιάτων) άφθονο κρασί, γλέντι και χορό από τα Χορευτικά του Συλλόγου μας και από την ορχήστρα του Τάκη Ζιαγκα, στο τραγούδι ο Δημήτρης Τζουμερκιώτης.
Γλέντι μέχρι πρωίας λοιπόν όπως μόνο οι Ηπειρώτες μπορούν. Σας περιμένουμε όλους!


Το Δ.Σ του Συλλόγου

Επίσκεψη κλιμακίου Ν.Ε. Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ στους Σύρους πρόσφυγες στην Κόνιτσα

Κλιμάκιο της Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το Συντονιστή Κώστα Μπασιούκα και τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη επισκέφθηκε την Κυριακή της Αποκριάς το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας, όπου φιλοξενούνται οικογένειες 162 Σύρων προσφύγων.
Η συντονίστρια του Κέντρου Κατερίνα Μιτοπούλου και ο τοπικός υπεύθυνος Αντρέας Τέφος ενημέρωσαν αναλυτικά με επιτόπια παρουσίαση της κατάστασης.
Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κόνιτσας Αντρέα Παπασπύρου, του Περιφερειακού Συμβούλου Μάκη Χατζηευφραιμίδη και μελών της ΟΜ Κόνιτσας του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων θεσμικών παραγόντων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην υποστήριξη και τη βελτίωση της διαβίωσης των προσφύγων.
Στη συζήτηση αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι είναι πολύ ικανοποιητικές οι συνθήκες φιλοξενίας, διατροφής και δημόσιας υγείας, καθώς και ότι η πολύ ζεστή φροντίδα που παρέχεται στους πρόσφυγες, τόσο από τους υπεύθυνους και το προσωπικό, όσο και από τους αλληλέγγυους πολίτες, είναι σε υψηλό επίπεδο.

Επίσης εξετάστηκαν ιατρικά 10 παιδιά και ενήλικες, με ελάσσονα ιατρικά προβλήματα και δόθηκαν οι αντίστοιχες ιατρικές οδηγίες.
Ακόμη υπήρξε επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ, που εξέφρασε τη δέσμευσή της να υποστηρίξει την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας, προκειμένου να ανταποκριθεί στην τακτική αντιμετώπιση ιατρικών θεμάτων που μπορεί να προκύψουν.
Τέλος, αναζητήθηκε η οργάνωση εθελοντικής περιοδικής μετάβασης παιδιάτρων, αλλά και ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η οποία θα υλοποιηθεί εντός των επομένων ημερών.


Το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ