Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Συνάντηση της Βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, κας Μερόπης Τζούφη, με εκπροσώπους των Συλλόγων των ειδικών κατηγοριών Διδακτικού και Εργαστηριακού προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 ζήτησαν και συναντήθηκαν με τη κα. Μερόπη Τζούφη, Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, οι εκπρόσωποι των τριών Συλλόγων των ειδικών κατηγοριών Διδακτικού και Εργαστηριακού προσωπικού του ιδίου Πανεπιστημίου κ.κ. Θεοδώρα Τσελίγκα, Γραμματέα του Συλλόγου ΕΕΠ (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό), Θωμά Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) και Χαράλαμπο Ματσούκα, Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό).
Η συνάντηση αυτή έγινε με την ευκαιρία της επικείμενης κατάθεσης  αυτή την εβδομάδα στη Βουλή του σχεδίου νόμου που αφορά στην έρευνα και άλλες διατάξεις.
Συζητήθηκε η υπάρχουσα πολύπλοκη κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα με τις αλλεπάλληλες αλλαγές στη νομοθεσία για τα ΑΕΙ. Εκτέθηκαν οι απόψεις όλων των μερών για τις εντάξεις από άλλους κλάδους στους ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ και η αναστάτωση που είχε επέλθει στις εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις.
Τέλος, υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι το σχέδιο νόμου είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά, όπως τονίστηκε από την πλευρά των εργαζομένων, είναι  ανάγκη να εκδοθούν άμεσα τα προβλεπόμενα σε αυτό Προεδρικά Διαταγμάτα που εκκρεμούν από τον Ν. 4009/2011 και τα οποία θα ξεκαθαρίσουν βασικά εργασιακά ζητήματα.


Από το πολιτικό γραφείο της Βουλευτού