Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη κλιμακίου Ν.Ε. Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ στους Σύρους πρόσφυγες στην Κόνιτσα

Κλιμάκιο της Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το Συντονιστή Κώστα Μπασιούκα και τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη επισκέφθηκε την Κυριακή της Αποκριάς το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας, όπου φιλοξενούνται οικογένειες 162 Σύρων προσφύγων.
Η συντονίστρια του Κέντρου Κατερίνα Μιτοπούλου και ο τοπικός υπεύθυνος Αντρέας Τέφος ενημέρωσαν αναλυτικά με επιτόπια παρουσίαση της κατάστασης.
Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κόνιτσας Αντρέα Παπασπύρου, του Περιφερειακού Συμβούλου Μάκη Χατζηευφραιμίδη και μελών της ΟΜ Κόνιτσας του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων θεσμικών παραγόντων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην υποστήριξη και τη βελτίωση της διαβίωσης των προσφύγων.
Στη συζήτηση αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι είναι πολύ ικανοποιητικές οι συνθήκες φιλοξενίας, διατροφής και δημόσιας υγείας, καθώς και ότι η πολύ ζεστή φροντίδα που παρέχεται στους πρόσφυγες, τόσο από τους υπεύθυνους και το προσωπικό, όσο και από τους αλληλέγγυους πολίτες, είναι σε υψηλό επίπεδο.

Επίσης εξετάστηκαν ιατρικά 10 παιδιά και ενήλικες, με ελάσσονα ιατρικά προβλήματα και δόθηκαν οι αντίστοιχες ιατρικές οδηγίες.
Ακόμη υπήρξε επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ, που εξέφρασε τη δέσμευσή της να υποστηρίξει την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας, προκειμένου να ανταποκριθεί στην τακτική αντιμετώπιση ιατρικών θεμάτων που μπορεί να προκύψουν.
Τέλος, αναζητήθηκε η οργάνωση εθελοντικής περιοδικής μετάβασης παιδιάτρων, αλλά και ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η οποία θα υλοποιηθεί εντός των επομένων ημερών.


Το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ