Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Οργανώνει ιππασία, ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία, την Κυριακή 24 Ιουλίου στον ιστορικό δρόμο «Ντερβένι»


Ο Δήμος Πωγωνίου οργανώνει ιππασία, ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία την Κυριακή 24 Ιουλίου στον ιστορικό δρόμο «Ντερβένι».
Οι δραστηριότητες, που εντάσσονται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Πωγωνίου, αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας, που έχει στόχο την ανάπτυξη του φυσιολατρικού τουρισμού στην περιοχή.


Η διοργάνωση, των εκδηλώσεων, έχει σκοπό την ανάδειξη ενός αρχαίου δρόμου, όπως ήταν το «Ντερβένι» για την προβιομηχανική περίοδο πριν από την χρήση του αυτοκινήτου, όταν η μετακίνηση αγαθών και ανθρώπων γινόταν με άμαξες και άλογα, ως άξονα ανάπτυξης ήπιων και εναλλακτικών δραστηριοτήτων, όπως η Ιππασία, η ορεινή ποδηλασία και η πεζοπορία.


Όπως μας ενημερώνει ο δήμος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα με σεβασμό στον χαρακτήρα και την ιστορικότητα της διαδρομής του Ντερβενιού καθαρίστηκε σε μήκος έξι χιλιομέτρων από τα κλαδιά και αποκαταστάθηκε η βατότητα σε όλο το μήκος που ανήκει στον Δήμο Πωγωνίου (39 χιλιόμετρα από τα 57συνολικά μέχρι τα Ιωάννινα) και δόθηκε προς χρήση στους δημότες μας, ώστε να πραγματοποιούνται εκεί διάφορες ήπιες εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως ιππασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία.


Στον σχεδιασμό του Δήμου Πωγωνίου, όπως σημειώνεται, είναι, με άξονα το Ντερβένι, που διασχίζει ακριβώς στη μέση τον Δήμο, να συνδεθούν με μονοπάτια οι όμορες περιοχές και να αναδειχθούν όλα τα μνημεία της προβιομηχανικής περιόδου που υπάρχουν εκατέρωθεν αυτού, μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Έτσι θα καταγραφούν, θα καθαρισθούν, θα προσαρμοστούν σε χάρτες, θα διαφημιστούν ηλεκτρονικά και σε ειδικά φυλλάδια και θα καταστούν επισκέψιμα, στους περιηγητές και τους επισκέπτες του Δήμου οι νερόμυλοι, τα παλιά γεφύρια, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα αμυντικά οχυρωματικά έργα και τα πολυβολεία του έπους του `40, ο φυσικός καταρράκτης, οι λίμνες Ριαχόβου και Ζαραβίνας, τα χάνια και γενικά ότι υπάρχει αξιόλογο προς επίσκεψη στην περιοχή.

ΝΕΜΕΡΤΖΙΚΑ: Εξόρμηση για τσάι, 7 Ιουλίου 2011


ΟΧΙΑ



ΜΠΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΓΚΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΧΑΣΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΛΑΤΣΙΟΥ


ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Εξίσωση των μισθών σε δημόσιο και ΔΕΚΟ με τον ιδιωτικό τομέα

Εξίσωση των μισθών του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις υπαλλήλων από τους καταργούμενους ή συγχωνευόμενους φορείς, αλλά και μειώσεις των βασικών συντάξεων του ΟΓΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων προβλέπει η τέταρτη επικαιροποίηση του μνημονίου, η οποία προς αποφυγήν «παρεξηγήσεων» είναι μεταφρασμένη από το υπουργείο Οικονομικών.


Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους μισθούς, το μνημόνιο προβλέπει την κατάθεση εντός του Ιουλίου στη Βουλή λεπτομερούς σχεδίου δράσης με χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του απλοποιημένου μισθολογικού συστήματος στο δημόσιο.
Το νέο μισθολόγιο «θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, επιτυγχάνοντας μείωση στο συνολικό μισθολογικό κόστος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αυτό το σχέδιο βασίζεται στα αποτελέσματα της έκθεσης που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και «θα εφαρμοστεί σταδιακά τα επόμενα 3 χρόνια».
Μετά την προσαρμογή των μισθών του δημοσίου τομέα στα δεδομένα του ιδιωτικού τομέα, θα ακολουθήσει η εξίσωση των μισθών των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίοι «θα είναι σε αρμονία με το νέο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα».

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Απόπειρα αυτοκτονίας στη λίμνη

Χτες το πρωί ένας 50χρονος κάτοικος Δήμου Πωγωνίου προσπάθησε για άγνωστους λόγους να βάλει τέρμα στην ζωή του βουτώντας στα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων.
Ένας Ισπανός επισκέπτης της πόλης που διέμενε σε τροχόσπιτο βούτηξε και τον έβγαλε στην άκρη.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον επανέφεραν στη ζωή και μετέφεραν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κατά 43,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών το μήνα Μάρτιο 2011

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Μάρτιο εφέτος, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 2.733 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 453,1 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.665,6 χιλιάδες m3 όγκου.
Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 43,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 45% στην επιφάνεια και κατά 40,5% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2011, η οικοδομική δραστηριότητα, εμφανίζει μείωση κατά 48,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν από τις πολεοδομίες της χώρας, κατά 56,5% στην επιφάνεια και κατά 54,2% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εφαρμογή προγράμματος Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων πληροφορεί τους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και βοοειδών ότι στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών θα πρέπει:


1.1.Για τις εκμεταλλεύσεις Αιγοπροβάτων.
Να προσκομίζουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων (κτίριο Περιφέρειας Ηπείρου πρώην Νομαρχία) ή στα λειτουργούντα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους (Μέτσοβο, Κόνιτσα, Παρακάλαμος) κεφάλια νεκρών προβάτων και γιδιών ηλικίας άνω των 18 μηνών (1,5 ετών).


1.2.Για τις εκμεταλλεύσεις Βοοειδών.
Να προσκομίζουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων (κτίριο Περιφέρειας Ηπείρου πρώην Νομαρχία) ή στα λειτουργούντα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους (Μέτσοβο, Κόνιτσα, Παρακάλαμος) κεφάλια νεκρών βοοειδών ηλικίας άνω των 48 μηνών (4 ετών) .


ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
30€ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΑΤΟ –ΑΙΓΑ
ΚΑΙ 120€ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΟΟΕΙΔΕΣ


Για κάθε περαιτέρω πληροφορία οι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων (τηλ. 2651087152) και στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Μετσόβου, Κόνιτσας και Παρακαλάμου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εντός Ιουλίου η επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου και εξόφληση ενισχύσεων ύψους 160 εκατ. ευρώ

Καλά νέα για τους αγρότες προέκυψαν από την συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, 7 Ιουλίου, την οποία παραχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκανδαλίδης στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης των καυσίμων των αγροτών. Ο υπουργός τόνισε ότι έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τους συντελεστές υπολογισμού της επιστροφής φόρου από τα συναρμόδια υπουργεία και ότι μετά τη δημοσίευσή της θα είναι όλα έτοιμα για να δοθεί η εντολή πληρωμής με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 160 εκατ. ευρώ.
Επίσης ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «είχαμε δεσμευθεί ότι θα δοθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου», ωστόσο αυτό δεν έγινε εφικτό. Επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε γνωστό ότι ακόμα και το μηχανογραφικό με τα ονόματα των δικαιούχων είναι έτοιμο.
Βέβαια τα νέα για επικείμενες πληρωμές δεν σταματούν στο αγροτικό πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες πληρωμή 43 εκατ. ευρώ από το εθνικό απόθεμα για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές (άρθρο 68) (κάτι που έχει ήδη γράψει ο ΑγροΤύπος) και για τους Νέους Αγρότες.


Επίσης, στο τέλος Ιουλίου αναμένεται η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης η οποία θα περιλαμβάνει την εξόφληση (30%) του 2010 και τα υπόλοιπα των ετών 2007-2009.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μείωση των φορολογικών συντελεστών θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Συμπληρωματικό του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής της περιόδου 2011 – 2014 θα αποτελεί το πλαίσιο νόμου για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που αναμένεται να παρουσιασθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Το νέο πλαίσιο που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο τις επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνει σχέδιο δράσεων για την καταστολή της φοροδιαφυγής, προτάσεις για θεσμικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και μέτρα για την αποτελεσματική και συντονισμένη λειτουργία των φορολογικών, δικαστικών και διωκτικών αρχών.
Το εν λόγω στρατηγικό σχέδιο μεσοπρόθεσμων μεταρρυθμίσεων για τη διαχείριση των εσόδων θα θέτει τις προτεραιότητες και το χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης μεθόδων διαχείρισης κινδύνου, της δημιουργίας μιας μονάδας για μεγάλους φορολογούμενους, της αναδιάρθρωσης των φορολογικών ελέγχων, της συλλογής ληξιπρόθεσμων χρεών, της επίλυσης διοικητικών διαφωνιών και της εισαγωγής υπηρεσιών προς τους φορολογούμενους.


Στο ίδιο πλαίσιο το υπουργείο Οικονομικών :
-Θα συγχωνεύσει, μεταφέρει αρμοδιότητες και θα καταργήσει 200 τοπικές ΔΥΟ που εκτιμήθηκαν ως ανεπαρκείς αρχής γενομένης από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
-Θα υιοθετήσει επιπρόσθετα μέτρα για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, τη διεύρυνση των φορολογικών βάσεων και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών με τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων και το ΦΠΑ.
-Θα δημιουργήσει μια κεντρική γενική διεύθυνση για τη συγκέντρωση των χρεών και μία μονάδα για τους φορολογούμενους με μεγάλα εισοδήματα.
-Θα αναμορφώσει τη διοίκηση σε έναν πιο σύγχρονο λειτουργικά οργανισμό συμπεριλαμβανομένων του έργου των 5 ομάδων εργασίας που έχουν διαμορφώσει βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και έχουν εξακριβώσει τα εμπόδια που παρεμποδίζουν την αποτελεσματική διοίκηση και πρέπει να απομακρυνθούν.
-Θα απομακρύνει τα εμπόδια για την αποτελεσματική φορολογική διαχείριση μέσω της εφαρμογής των βασικών μεταρρυθμίσεων του νέου φορολογικού νόμου, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων επανεκτίμησης των προσόντων των φορολογικών ελεγκτών και της πρόσληψης νέων φορολογικών ελεγκτών.
-Θα κάνει λειτουργικό τον νέο οργανισμό διαιτησίας και θα καθορίσει μια ανεξάρτητη ταχύτατη διαδικασία επίλυσης των φορολογικών διαφωνιών προκειμένου να επιλύονται οι μεγάλες περιπτώσεις διαφωνιών εντός 90 ημερών.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά

Από αστυνομικούς της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 44 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο αστυνομικών στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 44χρονου οδηγού τέσσερα (4) αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης βάρους (3,1) γραμμαρίων, τα οποία προόριζαν για από κοινού χρήση.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των ανωτέρω ανευρέθησαν στην οικία του 44χρονου ημεδαπού μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (37,2) γραμμαρίων και στην οικία του 47χρονου ποσότητα κάνναβης βάρους (365) γραμμαρίων και οκτώ (8) συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους οκτώ (8) γραμμαρίων.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Από την Πέμπτη 7 έως τις 15 Ιουλίου οι αιτήσεις για τους αναπληρωτές

Αρχίσε από την  Πέμπτη 7 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου, για χιλιάδες εκπαιδευτικούς η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2011-2012 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι η διαδικασία αφορά εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ01 και ΔΕ01.Στη σχετική εγκύκλιο ορίζεται μεταξύ άλλων ότι οι υποψήφιοι κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων και λαμβάνουν ένα μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομισθίου εκπαιδευτικού.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Από 29 μέχρι 31 Ιουλίου 2011 θα γίνει το Β΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Στα Γιάννινα και από 29 μέχρι 31 Ιουλίου 2011 θα γίνει το Β΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρεια της συνεδρίασης του Παγκοσμίου Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο «Ηπειρωτικό Σπίτι» στην Αστόρια. Στη συνεδρίαση αυτή πήραν μέρος μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Φώτη Γκαλίτση, τον Επίτιμο Πρέδρο κ. Νίκο Γκατζογιάννη, το Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Κούτουλα καθώς και τους τέως Προέδρους της ΠΟΑ.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θ’ αρχίσουν την Παρασκευή, 29 Ιουλίου το πρωί και θα κλείσουν την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serαi–Xenia που βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών ενημέρωσε ήδη τις Ομοσπονδίες των ανά τον κόσμο Ηπειρωτών για το Συνέδριο και τις παρακάλεσε να ρυθμίσουν τον τρόπο καθορισμού των συνέδρων, αφού λάβουν πρώτα υπόψη το καταστατικό του Παγκοσμίου Συμβουλίου καθώς και το καταστατικό της Ομοσπονδίας τους ή του Συλλόγου τους.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο, έχουν όλοι οι Απόδημοι Ηπειρώτες που διαμένουν στο εξωτερικό και είναι μέλη των Ηπειρωτικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων της περιοχής των.
Τέλος ο Πρόεδρος ανακοίνωσε και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Χρυσόστομο Δήμου, Γεώργιο Καλλίδη, Δημήτρη Κούτουλα, Σπύρο Κωσταδήμα, Δήμητρα Πέτσα και Γεώργιο Βρυζάλα.
Ένα δεύτερο θέμα που απασχόλησε το ΠΣΗΕ είναι το θέμα του Προγράμματος Ελληνομάθειας για τους νέους και νέες Ηπειρωτικής καταγωγής που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στα Γιάννινα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ο κ. Δήμου αφού τους ενημέρωσε τους συμμετέχοντες λεπτομερώς, τους παρακάλεσε να εντείνουν την προσπάθεια και φέτος να γίνει γνωστό το πρόγραμμα σε όλες τις Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες της υφηλίου.

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και λήγουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011.

Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης αναμένεται τα ποσοστά των εκπτώσεων να είναι μεγάλα, ενώ ήδη οι καταναλωτές στα περισσότερα μαγαζιά βρίσκουν σημαντικές προσφορές.
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι  ενημερώνουν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:
- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης.
Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).


Όσον αφορά τους καταναλωτές οι Εμπορικοί Σύλλογοι   συστήνουν να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της αγοράς και με γνώμονα τη ποιότητά και τη σχέση τελικής τιμής έκπτωσης.

ΕΛΣΤΑΤ: Αμετάβλητος στο 3,3% παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Αμετάβλητος στο 3,3% παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Πάντως, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε σημαντικές ανατιμήσεις μέσα σε ένα έτος σε όλο σχεδόν το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών, με τις μεγαλύτερες να αφορούν στον τομέα της στέγασης (λόγω, κυρίως, των αυξήσεων στα τιμολόγια των Δ.Ε.Κ.Ο. και στο πετρέλαιο θέρμανσης) και των μεταφορών (εξαιτίας, κυρίως, της αύξησης στην τιμή της βενζίνης).


Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποιήθηκαν τα εξής:
Από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του Ιουνίου 2011 με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2010, προκύπτει αύξηση 3,3%, έναντι αύξησης 5,2% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του 2010 προς το 2009.

Η αύξηση αυτή προήλθε από τις ακόλουθες αυξήσεις των δεικτών:
α) Κατά 4,1% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω της αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη: δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια νωπά, γαλακτοκομικά και αυγά, πατάτες νωπές, λαχανικά νωπά, φρούτα νωπά.
β) Κατά 1,5% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω της αύξησης των τιμών των τσιγάρων, καθώς και των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών.
γ) Κατά 2,8% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», εξαιτίας της αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
δ) Κατά 8,6% της ομάδας «Στέγαση», λόγω της αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας και της ύδρευσης και αποχέτευσης.
ε) Κατά 1% της ομάδας «Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», απόρροια κυρίως της αύξησης των τιμών στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες.
στ) Κατά 1,4% της ομάδας «Υγεία», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών και των ιδιωτικών κλινικών.
ζ) Κατά 5,1% της ομάδας «Μεταφορές», εξαιτίας της αύξησης των τιμών στα είδη: καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου- μοτοσικλέτας και υπηρεσίες μεταφορών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα τέλη κυκλοφορίας και των τιμών των αυτοκινήτων.
η) Κατά 2,3% της ομάδας «Επικοινωνίες», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.
θ) Κατά 0,4% της ομάδας «Αναψυχή - Πολιτιστικές δραστηριότητες», εξαιτίας αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη: βιβλία- εφημερίδες-περιοδικά- γραφική ύλη- σχολικά είδη, υπηρεσίες αναψυχής. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα είδη οπτικοακουστικού εξοπλισμού- υπολογιστές.
ι) Κατά 0,2% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων .
ια) Κατά 0,9% της ομάδας «Ξενοδοχεία – Καφέ – Εστιατόρια», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ειδών: φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά- γλυκά- καφές- ποτά (σερβιριζόμενα). Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.
ιβ) Κατά 3,2% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των ειδών ατομικής φροντίδας.


Παράλληλα, ο γενικός δείκτης τον Ιούνιο του 2011, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2011, παρουσίασε μείωση 0,2% έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Επίσης, αμετάβλητος στο 3,1% παρέμεινε τον Ιούνιο σε ετήσια βάση και ο εναρμονισμένος πληθωρισμός, ο οποίος σε σύγκριση με τον Μάιο εφέτος μειώθηκε κατά 0,2%.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνεργασία δήμου Iωαννίνων και ΓΣΕΕ για θέσεις απασχόλησης


Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, το οποίο έχει την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια, προχώρησε ο δήμος Ιωαννιτών, ώστε, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», να κατατεθεί ο φάκελος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο δήμος μπορεί να είναι μόνο συμπράττων φορέας και για το λόγο αυτό προχώρησε στην υπογραφή του μνημονίου, στο οποίο αποτυπώνονται η συμφωνία για την εκτέλεση της πράξης, το περιεχόμενό της, το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα.
Οι φορείς που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά σε διάρκεια τους πέντε μήνες, θα επιχορηγούνται για την απασχόληση των ωφελουμένων.
Όσοι απασχοληθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι οποίες αναγράφονται στην πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:«Μαχαίρι» στις επιχορηγήσεις κοινωνικών φορέων

«Μαχαίρι» στις επιχορηγήσεις προς τα Νομικά Πρόσωπα μελετά το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από έγγραφο του αρμόδιου υπουργού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ.  Αγγελου Κολοκοτρώνη για τις «υψηλές επιχορηγήσεις σε κοινωνικούς φορείς όπως η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και ο ΣΕΒ».



«Στα πλαίσια της περιστολής των δαπανών του Δημοσίου, εξετάζεται η δυνατότητα περικοπής των κάθε είδους επιχορηγήσεων σε Νομικά Πρόσωπα, με στόχο την ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού» αναφέρει στο έγγραφο του ο υπουργός Οικονομικών.
Ειδικά για τις επιχορηγήσεις σε κοινωνικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ ΑΔΕΔΥ, κλπ), ο κ. Βενιζέλος απαντά, κατά το μέρος που αφορά στο υπουργείο Οικονομικών, ότι βάσει προγραμματικής συμφωνίας του 2004, η οποία κυρώθηκε με το Ν. 3345/2005, η ΑΔΕΔΥ χρηματοδοτείται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για τους αναφερόμενους στην προγραμματική συμφωνία σκοπούς.
Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης επιχορηγείται από πιστώσεις που εγγράφονται κατ΄ έτος στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την κάλυψη του συνόλου των υποχρεώσεων του, χωρίς να εξειδικεύεται το μέρος που αφορά τη χρηματοδότηση της ΑΔΕΔΥ για την υλοποίηση της εν λόγω συμφωνίας.

ΔΝΤ: Σήμερα η απόφαση για την 5η δόση προς την Ελλάδα

Ύψους 12 δισ. ευρώ!



Σήμερα αποφασίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ, όπως προανήγγειλε η νέα γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.
Στην έκθεση που θα συζητηθεί σήμερα στο Ταμείο υπογραμμίζεται η ανάγκη αυστηρής τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων και της ταχείας προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων, ενώ το ΔΝΤ εκτιμά πως το πρόγραμμα έχει αποτελέσματα και τονίζει πως θα πρέπει να βελτιωθεί η φορολογική διαχείριση και να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις.
Αναφορά γίνεται επίσης, στην έκθεση, για την ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών και υποστηρίζεται πως θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την ΕΚΤ.
Επίσης, επισημαίνεται ότι μόνο με την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί το ελληνικό χρέος και να μειωθεί σημαντικά έως το τέλος του 2020.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι από τη στιγμή που η Ευρωζώνη συμφώνησε να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, το ΔΝΤ καλύπτεται με τη δήλωση αυτή και η εκταμίευση της συμμετοχής του στην 5η δόση πρέπει να θεωρείται γεγονός.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Πραγματοποιεί, παραδοσιακή Ηπειρώτικη εκδήλωση, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 και από ώρα 21.00 μ. μ στο 'Αλσος Αργυρούπολης

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 και από ώρα 21.00 μ. μ στο 'Αλσος Αργυρούπολης, όπου ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί, μεγάλη παραδοσιακή Ηπειρώτικη εκδήλωση, το

« ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ »
ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ


Τον πρώτο λόγο έχουν, ο Ηπειρώτης κλαρινίστας Θ. Γεωργόπουλος και η κομπανία του.
Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ '' ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ''ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 8
Τ.Κ 16451
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ