Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Alcο: Ιστορικό χαμηλό για το ΠΑΣΟΚ με 11,1%!!!


10,6% μπροστά η ΝΔ
Καταπέλτης για τα πολιτικά κόμματα και ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ, είναι η γνώμη των πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του star.
Με βάση τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται κατά 10,6 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, που προηγείται με ιδιαίτερα μικρή διαφορά από τα κόμματα της Αριστεράς.
Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και η υψηλή δημοφιλία του Φώτη Κουβέλη.
Επίσης, παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ο ένας στους τέσσερις πολίτες γυρνά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα, καθώς στην πρόθεση ψήφου επιλέγει λευκό, άκυρο ή αποχή.
Η εικόνα που έχουν οι πολίτες για την απόδοση της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου ικανοποιητική, αφού το 64% των ερωτηθέντων την χαρακτήρισε αρνητική και μόλις το 23% θετική.
Το 30% των πολιτών έχει θετική κρίση για τον πρωθυπουργό, με ένα 58% να απαντά αρνητικά.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 21,7%
ΠΑΣΟΚ: 11,1%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 7,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,1%
ΛΑΟΣ: 5%.
Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,9%.
Αποχή, λευκό ή άκυρο δηλώνει ότι προτιμά το 24,7%.
Υψηλές αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει τη χαμηλότερη δημοτικότητα.
Από τους πολιτικούς αρχηγούς, τις περισσότερες θετικές κρίσεις συγκεντρώνει ο Φώτης Κουβέλης με 37%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 24%, ο Αλέξης Τσίπρας με 23%, ο Γιάννης Δημαράς με 22%, η Αλέκα Παπαρήγα με 17%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 16%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 13% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 11%.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: Χιλιάδες ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα φορολογικά βάρη, όπως ο ΦΑΠ και το τέλος ακινήτων, για το 2012. Ισάριθμοι αναφέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, ενώ ήδη ένας στους έξι καθυστερεί τις πληρωμές των δόσεων.
Επιπλέον, το 94% των ιδιοκτητών υπέστη μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία, είτε επειδή έμειναν κενά τα ακίνητα που μίσθωναν, είτε γιατί έκαναν μειώσεις ενοικίων οι οποίες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων (άνω του 60%) κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30%.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα της "Κάπα Research" για την αγορά ακινήτων, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και παρουσιάστηκε στο 29ο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας από το γενικό διευθυντή της Εταιρείας, κ. Τάσο Γεωργιάδη.
Αναλυτικότερα, τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι:
*Το 50,8% των ιδιοκτητών δηλώνουν ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τον επόμενο χρόνο τους φόρους στα ακίνητα (ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ, ΦΑΠ, κλπ.). έναντι 45,9 % που εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.
*Οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν κάποιας μορφής ιδιοκτησία (διαμέρισμα, μονοκατοικία ή επαγγελματικό χώρο) και σχεδόν οι μισοί (43,6 %) έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο για αγορά ακινήτου το οποίο "τρέχει" ακόμα.
*Tο 16,5 % των ιδιοκτητών που έχουν δάνειο δηλώνουν ότι δεν εξοφλούν κανονικά και έγκαιρα τις δόσεις, ενώ οι μισοί (48,2 %), στην ερώτηση αν θα μπορούν στο μέλλον να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις, απαντούν «όχι» και «μάλλον όχι».
*Σχεδόν το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων (94 %) έχουν υποστεί μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία. Ένας στους τέσσερις διαθέτει κατοικία που ήταν νοικιασμένη και ξενοικιάστηκε το συγκεκριμένο διάστημα. Το αντίστοιχο ποσοστό στα επαγγελματικά ακίνητα είναι 8,9 %.
*Τα εισοδήματα μειώθηκαν και από τις μειώσεις ενοικίων που γίνονται ύστερα από συμφωνία των ιδιοκτητών με τους ενοικιαστές. Στα σπίτια οι μειώσεις ξεκινούν από 10 % (για το 29 % των περιπτώσεων), στο 63 % των περιπτώσεων το ποσοστό μείωσης ενοικίου κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 %, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που φθάνει και στο 50 %. Στα καταστήματα, αντίστοιχα, μειώσεις ενοικίων από 20 ως 30 % έγιναν στο 62 % των περιπτώσεων.
*Ένας στους τέσσερις επιχείρησε την τελευταία διετία να πουλήσει κάποιο ακίνητο και μάλιστα σε τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική (ποσοστό 8,8 %) ή στην αντικειμενική (6,6 %). Όσοι πωλούν πάνω από την αντικειμενική αξία σήμερα είναι μειοψηφία (7,4 %).
*Το ποσό που εκταμιεύουν οι ιδιοκτήτες για να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ αντιστοιχεί σε ένα ως τέσσερα ενοίκια ετησίως! Δηλαδή έως και το ένα τρίτο των ετήσιων εισοδημάτων πηγαίνει για το τέλος ακινήτων, χωρίς να υπολογίζονται οι λοιπές επιβαρύνσεις (φόρος εισοδήματος, ΦΑΠ, Δημοτικά τέλη, κλπ., αλλά και οι νέες επιβαρύνσεις όπως ενεργειακά πιστοποιητικά, πιστ/κά ηλεκτρολόγων, ζημιές, απλήρωτα μισθώματα κλπ.)
*Γενικά, τρεις στους τέσσερις ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι το να διαθέτει κανείς σήμερα ακίνητα για εκμίσθωση είναι ασύμφορο.
Ειδική έρευνα έγινε επίσης για το ενεργειακό πιστοποιητικό που από εφέτος έγινε υποχρεωτικό και για τις μισθώσεις ακινήτων. Παρά το γεγονός ότι το 70 % των ιδιοκτητών δηλώνουν ότι έχουν θετική γνώμη για την πράσινη οικονομία:
*Το 64 % διαφωνούν με το ενεργειακό πιστοποιητικό.
*Το 87 % το αντιμετωπίζουν ως ένα ακόμη βάρος στις πλάτες των ιδιοκτητών και θεωρούν ότι θεσπίστηκε για εισπρακτικούς και όχι για ενεργειακούς λόγους.
*Εννιά στους δέκα εκτιμούν ότι θα επιδράσει αρνητικά στην αγορά ακινήτων και οκτώ στους δέκα συμφωνούν με τις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για αναβολή του μέτρου, λόγω οικονομικής κρίσης, καθώς και για κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των επιθεωρητών που όρισε το ΥΠΕΚΑ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ – ΡΟΔΟΤΟΠΙ 1 - 0
Σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε το Καλπάκι επι του Ροδοτοπίου με 1-0.
Το παιχνίδι ήταν καλό με δυνατές μάχες και κόντρες.http://sportsioannina.gr/erasitexniko.html

Μοιρασμένο, θα σημειώναμε, καθ όλη τη διάρκεια του με το Καλπάκι να έχει την ουσία που προηγήθηκε στο α΄ μέρος ενώ θα μπορούσε το Ροδοτόπι να είχε πάρει την ισοπαλία αν το δοκάρι στις καθυστερήσεις έμπαινε στο «πλεχτο». Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 33΄ ο Δήμητσας με σουτ ύστερα από πάσα του Βαζάτη. Το Ροδοτόπι, λίγο έλειψε να κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας όταν στο 95΄ είχε δοκάρι με τον Παπαγεωργίου. Έτσι το Καλπάκι πήρε ανάσα και ελπίζει σε ανάλογα απότελέσματα.
Διαιτησία: Τσιούρης (Πασχάλης, Κολιάκη)
ΚΑΛΠΑΚΙ: Παπακώστας Α., Παπακώστας Κ., Δάρδας, Παπαναγιωτου, Παππάς, Καραγιώργος (41΄ Τσουμάνης), Δημητσας, Καψάλης, Χολέβας, Βαζάτης, Καπέλας (61΄ Δελημήτρος)
ΡΟΔΟΤΟΠΙ: Λώλης, Πασχάλης, Πάικας, Φίλης (46΄ Ανδρεου), Παπαγεωργίου, Ντουμουχτσης, Μαλάτος, Μπόσιας, Νούσιας Χ., Μπίλης (75΄ Κασσής), Τσίος
ΠΗΓΗ:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19η αγωνιστική)
1. Κρύα: 44
2. Α.Ε. Μικρασιατών: 43
3. Προοδευτική Περάματος: 39
4. Α.Ο. Ανατολής: 39 (18)
5. Βουνοπλαγιά: 38 (18)
6. Θύελλα Κατσικά: 37
7. Πεδινή: 33
8. Λαψίστα: 27
9. Μουσιωτίτσα: 24
10. Ατρόμητος '95: 21
11. Α.Ο. Βελισσαρίου: 20
12. Ροδοτόπι: 19
13. Καλπάκι: 13
14. Κουτσελιό: 10
15. Θύελλα Ελεούσας: 7
16. Ηλιόκαλη: 4

ΑΡΤΑ: Αυτόφωρη σύλληψη 28χρονου ημεδαπού για διάρρηξη κομμωτηρίου

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω σήμερα (28-01-2012) τα ξημερώματα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, ο 28χρονος κατελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς να έχει διαρρήξει κατάστημα (κομμωτήριο) στην Άρτα και να διερευνά τους χώρους του καταστήματος με σκοπό την κλοπή αντικειμένων χωρίς όμως να προλάβει να ολοκληρώσει την πράξη του, αφού έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) διαρρηκτικό εργαλείο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Ακρωτηριάστηκε Αλβανός από έκρηξη παλιάς νάρκης



Το αιματηρό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό τους αριστερού χεριού του νεαρού αλλοδαπού και τον τραυματισμό του στο πρόσωπο και άλλα σημεία του σώματός του σημειώθηκε σε δασική περιοχή κοντά στο Χάνι Δελβινακίου.
Άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τον τραυματισμένο 24χρονο στο 46ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακκαβιάς.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς, ενώ βρισκόταν στο δάσος διέκρινε ένα άγνωστο μεταλλικό αντικείμενο να ξεπροβάλλει λίγο από το έδαφος. Έτσι, ο Αλβανός το χτύπησε με ένα ξύλινο υποστήριγμα που κρατούσε, με αποτέλεσμα αυτό να εκραγεί και να τον τραυματίσει.
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν παλιά ναρκοπέδια, από το 1940 αλλά και από τον εμφύλιο.
Η Αστυνομία εξετάζει προσεκτικά την υπόθεση.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για αρπαγή τσάντας από ανυποψίαστη πεζή γυναίκα

Συνελήφθησαν χθες (27-01-2012) το απόγευμα, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας στη θέση «Γωνιά» της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας -Πρέβεζας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, οι δράστες, νωρίτερα την ίδια ημέρα, πλησίασαν 58χρονη ημεδαπή, η οποία κινούταν πεζή στην Ηγουμενίτσα και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενήργησαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο (2) δραστών.
Στην κατοχή τους βρέθηκε η τσάντα που είχαν αφαιρέσει πριν λίγες ώρες με όλο το περιεχόμενο της, η οποία αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στην 58χρονη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Δέσμευση Χρυσοχοΐδη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου στον κόμβο Αγίου Δημητρίου Άρτας

Ομιλία ανέπτυξε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Άρτας κ. Δημήτρης Τσιρώνης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 18 Ιανουαρίου 2012 για τον Κόμβο Αγίου Δημητρίου και την Ιόνια Οδό, κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Ο κ. Τσιρώνης, έθεσε το θέμα του Κόμβου στον Αγ. Δημήτριο, λέγοντας τα εξής:
"Εγώ θα ήθελα να θίξω ένα θέμα το οποίο όταν είχε έρθει ο κ. Πρωθυπουργός στην Άρτα στις 29 Ιουλίου πέρυσι το καλοκαίρι σας είχαμε θίξει το θέμα του κόμβου του Αγίου Δημητρίου που είχε από τότε προβλήματα, αυτό διακόπηκε, πτώχευσε ο εργολάβος και αποχώρησε από το έργο και πρέπει να δημοπρατηθεί. Πρόσφατα ο Υφυπουργός που γνωρίζει το θέμα πέρασε από την περιοχή και έχει ιδία αντίληψη.
Είχατε τάξει τότε τα τρία εκατομμύρια να μας τα δώσετε, νομίζω ότι με τις εκπτώσεις δεν θα πάει πάνω από 3 με 4 εκατ. Βέβαια, ίσως πρέπει να διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ένα κονδύλι, θα παρακαλούσαμε γιατί δεν εκτελείται κανένα άλλο έργο στο Νομό και έχουμε πει ένα έργο τουλάχιστον σε κάθε νομό.
Κύριε Υπουργέ, δεν εκτελείται άλλο έργο στο Νομό. Αυτό το έργο τουλάχιστον να ολοκληρωθεί γιατί είναι και ντροπή. Καθημερινά συμβαίνουν ατυχήματα στον Κόμβο και είναι επικίνδυνο".
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κος Χρυσοχοΐδης, δήλωσε:
"Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε που σας διακόπτω επειδή το ξέρω το πρόβλημα αναλαμβάνω τη δέσμευση αυτό το θέμα να το λύσουμε εντός της εβδομάδας, εννοώ σε ότι αφορά την ένταξη του, διότι ότι είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και επικίνδυνη. Ευχαριστώ πολύ".
Ο κος Τσιρώνης συνέχισε την τοποθέτησή του για το θέμα της Ιονίας Οδού προσθέτοντας:
"Ευχαριστώ πολύ τον κ. Υπουργό και εγώ να πω για τις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων σε ποιο σημείο βρίσκεται. Ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες, αλλά δεν μπορεί να μην προχωρήσει. Είναι άθλια η κατάσταση να έχουν γίνει τόσοι δρόμοι στην Ελλάδα, Κόρινθος-Πάτρα, αυτή η άθλια εικόνα του δρόμου όπως και η Ιόνια οδός η οποία δεν κατασκευάζεται. Δηλαδή είναι μια σειρά οδικών αξόνων που όταν θα κατασκευασθούν θα φέρουν σημαντική ανάπτυξη στις περιοχές, μόνο σας λέω ότι από την Ιόνια οδό που θα εργάζονται περίπου 3.000 άνθρωποι για μια πενταετία. Πόσο σημαντικό είναι για την περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας, είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Αυτά είναι τα αναπτυξιακά έργα σε μια περιοχή που συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και βλέποντας τα στοιχεία πληρωμών των επενδυτικών νόμων η Ήπειρος είναι η πρώτη το 2011 σε απορροφήσεις όπως πρώτη ήταν κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Ήπειρος σε απορροφήσεις στα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, ξεπερνούσε πάντοτε το 100% των διατιθέμενων για την περιφέρεια πόρους, αλλά το πρόβλημα τελικά είναι ποιοτικό γιατί η Ήπειρος τελικά δεν έχει ανάπτυξη, έχει βελτιωθεί βέβαια, έχει κάνει βήματα, αλλά υπολείπεται.
Και όπως είπαμε το πρόβλημα είναι ποιοτικό και εκεί πρέπει κύριε Υπουργέ να στοχεύσουμε όταν θα απεντάξετε κάποια έργα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου τα οποία είναι νεκρά, νομίζω θα πρέπει να βρούμε έργα τα οποία έχουν πολλαπλασιαστικές επιδράσεις και συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και όχι έργα τα οποία έχουν μικρές πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στην τοπική οικονομία. Σας δίνω το λόγο κ. Υπουργέ να απαντήσετε στους κυρίους συνάδελφους για στα όσα ζητήματα έχουν θίξει».


ΠΗΓΗ: «ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ»

Έκκληση για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την επέκταση της Ιόνιας Οδού

Έκκληση προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα για την εκπόνηση της μελέτης του τμήματος της Ιόνιας Οδού από τον κόμβο της Εγνατίας στην Πεδινή μέχρι την Κακαβιά, απηύθυνε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Χρήστος Παπαβρανούσης.

Η ανακοίνωση της έγκρισης της πίστωσης, ύψους 4 εκ. ευρώ, για την εκπόνηση της μελέτης προκάλεσε την ικανοποίηση των τοπικών φορέων. Η μελέτη αφορά ένα τμήμα περίπου 65 χιλιομέτρων με αντικείμενο την αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαβρανούση, αυτή η εξέλιξη είναι θετική, καθώς θα δώσει μια σημαντική πνοή στην περιοχή, μέσα από τη σύνδεση των βόρειων συνόρων της χώρας με τους κύριους οδικούς άξονες. Όμως, ο κ. Παπαβρανούσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα η σχετική μελέτη να ολοκληρωθεί μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια και χωρίς προβλήματα.
Όπως σημείωσε, η σωστή εκπόνηση της μελέτης είναι ουσιαστική προϋπόθεση για την ένταξη του έργου κατασκευής του αυτοκινητόδρομου σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Με την σωστή ολοκλήρωση της μελέτης μπορούμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την ένταξη του έργου, συμπλήρωσε. Άλλωστε, μέχρι στιγμής είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση μόνο για την εκπόνηση της μελέτης, συμπλήρωσε.
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο κ. Παπαβρανούσης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες συνέχισης των εργασιών στην Ιόνια Οδό. Όπως τόνισε, τα αίτια για τα προβλήματα που εντοπίζονται στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου είναι γνωστά. Όμως, αυτές οι καθυστερήσεις λειτουργούν σε βάρος της ανάπτυξης που αναζητά η χώρα για να βγει από αυτό το τέλμα.
Ο κ. Παπαβρανούσης υπογράμμισε την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που υπάρχουν και από τις δύο πλευρές (παραχωρησιούχοι και ελληνική πλευρά) για να λυθεί το πρόβλημα.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ από τον Ανεξάρτητο


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

Μειωμένη κίνηση στην Εγνατία Οδό, λόγω κρίσης!

«Πεσμένη» χαρακτηρίζεται η κίνηση του επιβατικού κοινού στην Εγνατία Οδό, καθώς όλο και λιγότερα αυτοκίνητα περνούν τους σταθμούς διοδίων προκειμένου να τη διασχίσουν. Ειδικότερα, παρατηρείται μείωση που φθάνει το 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τη λειτουργία των καινούριων σταθμών διοδίων να μη βοηθά στην τόνωση της επιβατικής κίνησης.
Τους τελευταίους μήνες διόδια έχουν τοποθετηθεί στην Τύρια Ιωαννίνων και στο Μαλακάσι Τρικάλων με το κόστος μετακίνησης να έχει εκτοξευτεί στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας. Ειδικά για αυτούς που διανύουν συχνά μεγάλες αποστάσεις η επιβάρυνση είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει και η πολύ υψηλή τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.
Η μείωση των μετακινήσεων με αυτοκίνητο είναι ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο στην Εγνατία αλλά και μέσα στις πόλεις, με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να επιλέγουν πλέον τα Μ.Μ.Μ. για την εξυπηρέτησή τους.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

Ε.Μ.Υ.: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της ανατολικής και νότιας χώρας. Από τη Θεσσαλία και βορειότερα ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τοπικά στα βόρεια και το Ιόνιο θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι, βορειοανατολικοί 5- 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής στο Ιόνιο.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο από -3 έως 6.

«Κατάργηση υποχρεωτικής διετίας νεοδιόριστων και διετούς παραμονής εκπαιδευτικών στην περιοχή μετάθεσης»

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή καταργείται η τριετής υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην περιοχή του πρώτου διορισμού (νόμος 3848/2010, άρθρο 4, παρ. 4) και γίνεται διετής.
Η ρύθμιση αυτή δε λύνει τα προβλήματα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.
1. Οι περισσότεροι διοριζόμαστε σε περιοχές που βρίσκονται πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας μας. Έτσι, αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τις οικογένειές μας για δύο χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και να συντηρούμε δύο ή και περισσότερα σπίτια.
2. Με το νέο μισθολόγιο ο μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού μειώνεται στα 640€. Είναι προφανές ότι δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών μας (διαμονή και διατροφή).
3. Οι παιδαγωγικοί λόγοι που επικαλείται το Υπουργείο, δηλαδή, η παραμονή του εκπαιδευτικού στο ίδιο σχολείο για δύο χρόνια, δεν ισχύουν αφού πολλοί εκπαιδευτικοί μετακινήθηκαν σε άλλο σχολείο, ακόμη και σε άλλη πόλη.


Ζητάμε:
1. Να μην ισχύσει η διετία των νεοδιόριστων (Άρθρο 4).
2. Να μην ισχύσει η υποχρεωτική διετία παραμονής στον τόπο μετάθεσης.
3. Οι εκπαιδευτικοί να έχουν δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης μετά από ένα χρόνο παραμονής στην οργανική θέση.
Να προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής από τα 2 έτη στο 1 έτος και να δοθεί στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το σχολικό έτος 2011-2012 η δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης για το επόμενο σχολικό έτος, με σχετική συμπληρωματική εγκύκλιο.


"Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί"

Μήπως είναι η ώρα να μπει φραγμός στις άσκοπες δαπάνες;

«Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου»

... Το καπιταλιστικό θέατρο της βαρβαρότητας πάντα δανειζόταν απ' το τσίρκο κουστούμια, στολές, γκριμάτσες και τελετουργικά τερτίπια, ακροβατισμούς και εξόφθαλμες αποκοτιές, ανθρώπους με ευλυγισία λάστιχου κι όλα όσα απαιτούνται για να κολάζεται το έγκλημα και να δικαιολογείται το επόμενο. Τα δε πυροτεχνήματα, τα προκαθορισμένα τυχαία «θαύματα» δε λείπουν από καμιά βάρβαρη εποχή.
Έτσι την κρίσιμη στιγμή, που το ικρίωμα κινδυνεύει να γκρεμοτσακιστεί απ' το βάρος των θυμάτων και τη βουή του οργισμένου πλήθους, σκάει η φανφάρα των συνοικιακών εκβιαστών και τοκογλύφων σε μια πόλη.
Για να ξεχάσει για λίγο το πόπολο πως πληρώνει με φτώχεια κι εξευτελισμούς, με πείνα κι ανεργία, τους άλλους, τους μεγάλους τοκογλύφους, τους κερδοσκόπους και φονιάδες, εκείνα τα αφεντικά που αιώνες μετά, τους είπανε με τ' όνομά τους οι εργάτες, μέχρι και τα παιδιά.
Οι καπιταλιστές είναι που παρακαλάνε να μείνουν οι κουκούλες, οι μάσκες στη θέση τους κι έτσι δήμιοι και θύματα μαζί να συμμετέχουν στην τελετή που στο επίκαιρο ικρίωμα τη βάφτισαν «πατρίδα σε κρίση».
Μπάχαλο την τελετή συναίνεσης.
Μπάχαλο και ματαίωση της ταξικής συναίνεσης που στέλνει στην κρεμάλα πάντα τον ίδιο «κοινωνικό εταίρο» άμα ξεχάσει ν' αντιστέκεται.
Γιατί το μόνο παρακαλώ είναι προς εκείνον τον ήλιο το νοητό κι εκείνη τη μυρσίνη τη δοξαστική που θυμιατίζει στο Αξιον Εστί ο ποιητής και ψάλλει:
«Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου».


Πρόσκληση της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Αττικής στην κοπή της Πίτας, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012και ώρα 22:00 στο κέντρο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

Είναι καιρός

Του Γιώργου Σαρρή

Είναι καιρός να μάθεις πια
ποιός είσαι
Να βγεις στο κρύο
κι όρθιος να σταθείς
Απέναντι από του εχθρού σου τα χαμόγελα
χωρίς χαμόγελο κανένα
να τον κοιτάξεις μες στα μάτια.

Είναι καιρός να μάθεις πια
ποιος είσαι
να μπεις στη νύχτα
κι όρθιος να σταθείς
μπροστά στου εργοδότη την ταπείνωση
απέναντι απ' του μπάτσου την ασπίδα
να γίνεις πέτρα και να πεις
δεν κάνω βήμα πίσω !


Κι αν φοβηθείς και κάνεις πίσω
μη ντραπείς
γιατί πολλά για σένα θα ΄χεις μάθει
γιατί πολλά θα έχεις πάθει
και θα πεις
Αύριο τέρμα.

Είναι καιρός να μάθεις πια
ποιος είσαι
καιρός στο μέλλον
να ορκιστείς
απέναντι απ' του νόμου το λεπίδι
κι απ της οθόνης τη γελοία τρομοκράτηση,
όρθιος να μείνεις και να πεις:
Δε θα ενδώσω στο κουτσό τους παραμύθι.
Αύριο θα τους πάρω παραμάσχαλα!


Είναι καιρός να μάθουν πια ποιος είσαι…


ΠΗΓΗ: http://giorgossarris.blogspot.com