Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Alcο: Ιστορικό χαμηλό για το ΠΑΣΟΚ με 11,1%!!!


10,6% μπροστά η ΝΔ
Καταπέλτης για τα πολιτικά κόμματα και ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ, είναι η γνώμη των πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του star.
Με βάση τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται κατά 10,6 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, που προηγείται με ιδιαίτερα μικρή διαφορά από τα κόμματα της Αριστεράς.
Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και η υψηλή δημοφιλία του Φώτη Κουβέλη.
Επίσης, παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ο ένας στους τέσσερις πολίτες γυρνά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα, καθώς στην πρόθεση ψήφου επιλέγει λευκό, άκυρο ή αποχή.
Η εικόνα που έχουν οι πολίτες για την απόδοση της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου ικανοποιητική, αφού το 64% των ερωτηθέντων την χαρακτήρισε αρνητική και μόλις το 23% θετική.
Το 30% των πολιτών έχει θετική κρίση για τον πρωθυπουργό, με ένα 58% να απαντά αρνητικά.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 21,7%
ΠΑΣΟΚ: 11,1%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 7,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,1%
ΛΑΟΣ: 5%.
Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,9%.
Αποχή, λευκό ή άκυρο δηλώνει ότι προτιμά το 24,7%.
Υψηλές αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει τη χαμηλότερη δημοτικότητα.
Από τους πολιτικούς αρχηγούς, τις περισσότερες θετικές κρίσεις συγκεντρώνει ο Φώτης Κουβέλης με 37%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 24%, ο Αλέξης Τσίπρας με 23%, ο Γιάννης Δημαράς με 22%, η Αλέκα Παπαρήγα με 17%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 16%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 13% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 11%.