Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Tο φθινόπωρο οι πλειστηριασμοί στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για όσους πολίτες λόγω πλειστηριασμών της κατοικίας τους αναγκαστούν εντός των επόμενων μηνών να βρεθούν στον δρόμο επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Κι αυτό διότι από το φθινόπωρο ξεκινούν οι πρώτοι πιλοτικοί πλειστηριασμοί των κατοικιών, των οποίων οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο. 
Πλειστηριασμοί που θα φτάσουν στην κορύφωσή τους εντός του 2015, με κίνδυνο η χώρα να μετατραπεί σε κάτι ανάλογο με την Ισπανία ή τις ΗΠΑ, όταν το 2008 είδαν χιλιάδες πολίτες τους να βρίσκονται ξαφνικά στον δρόμο.

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουλίου το 7ο Rally Sprint Δωδώνης

Στις 5 και 6 Ιουλίου θα γίνει φέτος από την ΕΛΕΤΑ το 7ο Rally Sprint Δωδώνης στη γνωστή ασφάλτινη ειδική διαδρομή της Δωδώνης, μήκους 13,40 χλμ που θα διεξαχθεί τρείς φορές.
Το συνολικό μήκος του αγώνα θα είναι 67,80 χλμ., ενώ ο αγώνας που προσμετράτε στο Κύπελλο Ασφάλτου Ελλάδος, και υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης, την υποστήριξη τοπικών και όχι μόνο, επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και σίγουρα, την αμέριστη υποστήριξη του κύριου χορηγού της διοργάνωσης και για φέτος, AUTO-Test ΙΚΤΕΟ Ιωαννίνων Βουνοπλαγιάς, τον οποίο η ΕΛΕΤΑ ευχαριστεί για την συνεργασία και την στήριξη, για μια ακόμη χρονιά παρά το δύσκολο των εποχών.
Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου καυσίμων ΕΛΙΝ επί της οδού Δομπόλη στα Ιωάννινα, το Σάββατο 5 Ιουλίου από τις 15:00 έως τις 18:00.
Στην συνέχεια θ' ακολουθήσει στις 21:00 η εκδήλωση της Τελετής εκκίνησης του αγώνα στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει επίσημα την Κυριακή στις 9:30 π.μ.
Η ειδική θα «κλείσει» για τους θεατές και για λόγους ασφαλείας μια ώρα πριν την εκκίνηση του 1ου αγωνιστικού αυτοκινήτου, δηλαδή στις 8:30 π.μ.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει μία ώρα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο Ξενοδοχείο Epirus Palace το οποίο θα φιλοξενήσει και τα πληρώματα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, την Τετάρτη 2 Ιουλίου και ώρα 9:30

Συνεδριάζει  την Τετάρτη 2 Ιουλίου και ώρα 9:30 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 25-06-2014 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 3ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Α’ τρίμηνο έτους 2014 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
3. Κατάρτιση της έκθεσης απολογισμού οικονομικού έτους 2013, της Περιφέρειας Ηπείρου και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
4. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 37/1615/20-12-2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, περί «Συγκρότησης Επιτροπής Διαγωνισμού όλων των έργων αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε αυτά συμπεριλαμβάνονται στα Προγράμματά της είτε όχι, για το έτος 2014».

Στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την αστυνόμευση του Πωγωνίου

Άννα Ασημακοπούλου, Κώστας Καψάλης και άλλοι φορείς…
Υπόσχεση Βασίλη Κικίλια για επίσκεψη στην περιοχή μας 
Τα γνωστά αιτήματα, που είχαν υποβληθεί στον Νίκο Δένδια, για την ενίσχυση της αστυνόμευσης της παραμεθόριας περιοχής,  υπέβαλλαν χθες στο νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, οι φορείς του Πωγωνίου συνοδευόμενοι από τη βουλευτή Ιωαννίνων και Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. κ. Άννας Ασημακοπούλου,  η οποία όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της, είχε και τη σχετική πρωτοβουλία. 
Απάντηση συγκεκριμένη δεν έλαβαν, ωστόσο ο Υπουργός  δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την περιοχή και θα προβεί σε συγκεκριμένες εξαγγελίες μετά από αυτοψία που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του.
Στον Υπουργό  τέθηκαν τα εξής αιτήματα:

Σε ισχύ από σήμερα ο νέος νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα

Τσουχτερά πρόστιμα

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, 1η Ιουλίου από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, ο νόμος 4261/14, που αφορά στην ασφάλιση αυτοκινήτου και προβλέπει ότι ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλει το κόστος του ασφαλίστρου μέχρι την λήξη του, χωρίς πλέον να έχει την δυνατότητα αποπληρωμής του έως και 30 ημερών μετά.
Συνεπώς, πλέον, η έναντι τρίτων ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης του κυρίου ή κατόχου αυτοκινήτου για ατυχήματα, από την κυκλοφορία αυτού αρχίζει μόνον με την καταβολή ολόκληρου του οφειλομένου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο ή τον λήπτη της ασφάλισης.

Συντονισμένη αστυνομική δράση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στην Ήπειρο κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 30.06.2014

Συνελήφθησαν (10) άτομα, προσήχθησαν (101) και έγινε έλεγχος σε (905)
 Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (540) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν (269) παραβάσεις

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 30.06.2014, στην περιφέρεια της Ηπείρου, συντονισμένη αστυνομική δράση.
 Ειδικότερα, η συντονισμένη αυτή δράση, στην οποία συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών τάξης, ασφάλειας, αλλοδαπών, τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), είχε ως κύριο στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών, την καταπολέμηση του παρεμπορίου και των κλοπών καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος

Τα αποτελέσματα της δράσης είχαν ως εξής:
 Ελέγχθηκαν ( 905 ) άτομα και ( 540 ) οχήματα.
Προσήχθησαν (101) άτομα, εκ των οποίων (53) ημεδαποί και (48) αλλοδαποί.
Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν ( 221 ) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ( 37 ) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ( 7 ) για λοιπά ποινικά αδικήματα και (4) παραβάσεις περί αλλοδαπών.
Συνελήφθησαν (10) άτομα και συγκεκριμένα:
- 2 άτομα, για κλοπές
- 1 άτομο, για ναρκωτικά.
- 3 άτομα, για επαιτεία.
- 2 άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
- 2 άτομα, για παραβάσεις ειδικών ποινικών νόμων.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον. 

Νέα παράταση για τα αυθαίρετα

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έδωσε νέα παράταση της διαδικασίας τακτοποίησης των αυθαιρέτων, καθώς ο ρυθμός υποβολής των αιτήσεων είναι χαμηλός.
Η απόφαση του αρμόδιου υπουργού κ. Νικόλαου Ταγαρά προβλέπει ότι εάν η αίτηση υποβληθεί εκπρόθεσμα, αλλά εντός της ισχύος του ν.4178/2013 (νόμος Καλαφάτη), εφαρμόζονται οι προθεσμίες πληρωμών του πρώτου εξαμήνου.
Ταυτόχρονα, το ανεξόφλητο ποσό του προστίμου θα προσαυξάνεται κατά 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Επίσης, παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του «φακέλου» με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της υπαγωγής στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα. Ορίζεται, δηλαδή, ως καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στο νόμο 4178/2013 ο Φεβρουάριος του 2015 και όχι η παρέλευση ενός εξαμήνου από τη στιγμή που θα πληρωθεί το παράβολο.

Διεύρυνση των κοινωνικών κατηγοριών που δικαιούνται μετεγγραφής ανακοινώνει ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος

Όπως αναφέρει το «Βήμα», σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας ισχύουν όσα ήδη ψηφίστηκαν περί ελεύθερης μετεγγραφής τρίτεκνων, πολύτεκνων και ειδικών κατηγοριών αλλά προστίθενται στις κατηγορίες που δικαιούνται των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και οικογένειες με βάση το ετήσιο εισόδημα τους.
Έτσι, όλοι οι επιτυχόντες που, είτε έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού και κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε Σχολή ή Τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τεκμαίρουν δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, εφόσον το ετήσιο κατά το περασμένο έτος εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογενείας του δεν ξεπερνά το ποσό των 9.000 ευρώ κατά κεφαλήν.
Επιπλέον μειώνονται οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι μετεγγραφές πρέπει να ολοκληρώνονται διοικητικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την αίτηση ενός φοιτητή στο Ίδρυμα που δικαιούνται μετεγγραφής.

Μειώνονται 5,2% από σήμερα 1 Ιουλίου, σε ένα εκατομμύριο επικουρικές

Από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ
Ξεκινούν οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό

Νέος κύκλος ανατροπών στο ασφαλιστικό ξεκινά από αύριο, καθώς πάνω από 1.000.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα δούνε τα ελάχιστα ποσά να μειώνονται κατά 5,2%, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα μπει βαθιά το μαχαίρι στα εφάπαξ από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους.
Οι δύο παραπάνω αλλαγές αποτελούν την αρχή σε άλλες έξι μεγάλες που πρόκειται να ακολουθήσουν σε βάθος το πολύ ενός έτους.
Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση περιλαμβάνουν ενοποιήσεις ταμείων, ενιαίους κανόνες και όρους ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους, περικοπές συνταξιοδοτικών παροχών (κύριες και επικουρικές), περικοπή εσόδων από το ασφαλιστικό σύστημα με την κατάργηση των κοινωνικών πόρων (φόροι υπέρ τρίτων).
Οι αλλαγές

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Ανακοίνωση για τα μαθητικά βραβεία του ιδρύματος «Μόρφωσις Νεολαίας»

ΙΔΡΥΜΑ «ΜΟΡΦΩΣΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ»
Ν.Π.Ι.Δ / Π.Δ 51/1975
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 (7ος )
ΑΘΗΝΑ 105 52
Α.Φ.Μ. 90256315
Δ.Ο.Υ Α ΑΘΗΝΩΝ
Αθήνα 30-6-2014
Συντονιστής: Λάμπρος Δρόσος
τηλ.: 210 3243822

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ίδρυμα «Μόρφωσις Νεολαίας» με έδρα την Αθήνα ανακοινώνει ότι θα απονείμει τα ετήσια χρηματικά έπαθλα και βραβεία στους δικαιούχους απόφοιτους μαθητές του έτους 2012-2013 των ακριτικών σχολείων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας την 6η Ιουλίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 πρωινή στο Δελβινάκι του Δήμου Πωγωνίου στην αίθουσα τελετών του πρώην Παρθεναγωγείου Δελβινακίου.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας


Γιώργος Δ. Οικονόμου       Γιώργος Αρ. Δόσης

Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε και οι βαθμοί θα ανακοινωθούν την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014.
Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών ωστόσο (τα ποσοστά των εφετινών αριστούχων ανά μάθημα και εκείνων που έγραψαν κάτω από τη βάση) θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα:
Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ (Γενικά Λύκεια) και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) θα αναρτηθούν την Τρίτη 1-7-2014 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας.
Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α', καθώς και των ΕΠΑΛ-Β' (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν την Τετάρτη 2-7-2014 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο λειτουργεί στη Βελλά

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς το οποίο εδρεύει στους χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς πλησίον του Καλπακίου Ιωαννίνων στεγάζεται σε μεγαλόπρεπο ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα άριστα ενταγμένο στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον τη περιοχής.
Το σχολείο παρέχει στους μαθητές:
· πρόγραμμα μαθημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επιπλέον μαθήματα  ειδικότητας
· δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση
· δυνατότητα πρόσβασης σε ποσοστό 10% επιπλέον των εισακτέων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες οι οποίες προσφέρουν πτυχία ισότιμα Πανεπιστημιακών Σχολών, στα προγράμματα Ιερατικών Σπουδών, Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης και Διαχείρισης εκκλησιαστικών κειμηλίων
· μαθητική Εστία με δωρεάν σίτιση και διαμονή 
· εργαστήριο πληροφορικής
· βιβλιοθήκη
· αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων
· χώρους άθλησης (γήπεδο μπάσκετ – ποδοσφαίρου, γυμναστήριο)
· χώρο αναψυχής (εντευκτήριο με παιχνίδια, τηλεόραση, dvd κ.τ.λ.)
Πληροφορίες για εγγραφές-μετεγγραφές στα τηλέφωνα 2653041285 & 2653041485 και μέσω του e-mail
mail@lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr

Περισσότερα: http://lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr/