Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την αστυνόμευση του Πωγωνίου

Άννα Ασημακοπούλου, Κώστας Καψάλης και άλλοι φορείς…
Υπόσχεση Βασίλη Κικίλια για επίσκεψη στην περιοχή μας 
Τα γνωστά αιτήματα, που είχαν υποβληθεί στον Νίκο Δένδια, για την ενίσχυση της αστυνόμευσης της παραμεθόριας περιοχής,  υπέβαλλαν χθες στο νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, οι φορείς του Πωγωνίου συνοδευόμενοι από τη βουλευτή Ιωαννίνων και Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. κ. Άννας Ασημακοπούλου,  η οποία όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της, είχε και τη σχετική πρωτοβουλία. 
Απάντηση συγκεκριμένη δεν έλαβαν, ωστόσο ο Υπουργός  δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την περιοχή και θα προβεί σε συγκεκριμένες εξαγγελίες μετά από αυτοψία που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του.
Στον Υπουργό  τέθηκαν τα εξής αιτήματα:

• Η ενίσχυση και επάνδρωση των μονάδων συνοριακής φύλαξης που αποδυναμώθηκαν λόγω αποσπάσεων στον Έβρο.
• Η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου.
• Η επάνδρωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των στρατιωτικών φυλακίων της περιοχής.
• Η υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Δένδια να τοποθετηθούν θερμικές κάμερες ανίχνευσης κίνησης στην παραμεθόριο.
Η κ. Ασημακοπούλου έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική δράση και το έργο που επιτελεί η «Κιβωτός του Κόσμου» στην ακριτική Πωγωνιανή, η οποία φιλοξενεί ανήλικα παιδιά και ως εκ τούτου το ασφαλές περιβάλλον διαβίωσής τους αποτελεί προϋπόθεση εύρυθμης λειτουργίας της εν λόγω δομής.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κ. Γρηγόρης Άρμπυρος και ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Μάνος.


ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr