Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΠΑΣ Super League, 2-0 τον Λεβαδειακό


Πάρτι ανόδου έστησαν οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες", μετά τη νίκη της ομάδας τους επί του Λεβαδειακού με 2-0.


Ο Λεβαδειακός ήταν άξιος της μοίρας του αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος, ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα που κέρδισε από το 72ο λεπτό όταν αποβλήθηκε ο Μιχαήλ.
Η αστοχία των Πόποβιτς, Μαχαίρα και η καθυστέρηση του Ναπολεόνι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στοίχισαν στους Βοιωτούς, οι οποίοι μέχρι εκείνο το σημείο πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.


Η είσοδος του Μπακαγιόκο στο 65' άλλαξε τη ροή του αγώνα και πλέον ο ΠΑΣ άρχισε να μπαίνει απειλητικά στα αντίπαλα καρέ.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Ιβοριανός συνδυάστηκε με τον Σιαλμά και ο τελευταίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Κυριακίδη.
Στο 72ο λεπτό, ο Μιχαήλ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αμέσως μετά ο Ντεμόλ πέρασε τον Ανδράλα στη θέση του Τζάνη για να διαφυλάξει το πολύτιμο προβάδισμα.
Τελικά, όχι μόνο το διαφύλαξε αλλά το διεύρυνε κιόλας, όταν στο 87ο λεπτό, ο Μπακαγιόκο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Τριποτσέρη, ο διαιτητής Φωτιάδης έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ιβοριανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.
Αυτό ήταν το 17ο φετινό γκολ του πολύπειρου άσου.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Μιχαήλ, Κεϊτά, Κυριάκος (65' Μπακαγιόκο), Πατσατζόγλου, ντε Βινσέντι (89' Τζημόπουλος), Τζάνης (75' Ανδράλας), Σιαλμάς.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(Γιάννης Παπακώστας): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Ψωμάς, Κοτίτσας (76' Ζουρούδης), Μαχαίρας (53' Βασιλείου), Ταραλίδης (90' Μπεγκόνια), Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Πόποβιτς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Καστοριάς)
ΒΟΗΘΟΙ:Στυλιάδης (Καστοριάς), Σίπκας (Πέλλας)


ΠΗΓΗ: http://www.contra.gr/

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αγωνία και προβληματισμός από τους Γιαννιώτες κυνηγούς στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου


Την ετήσια Γενική του Συνέλευση πραγματοποίησε χθες το πρωί στα «Λιθαρίτσια» ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, με θέμα την έγκριση του απολογισμού της περασμένης χρονιάς και την ψήφιση του προϋπολογισμού για την τρέχουσα.


Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Λιόλιος η προσέλευση των κυνηγών ήταν εντυπωσιακή, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, γεγονός που δείχνει την αγωνία και τον προβληματισμό του κυνηγετικού κόσμου, όσον αφορά την πορεία του Συλλόγου. «Το κυνήγι σήμερα περνάει μια πολύ κρίσιμη περίοδο», δήλωσε ο κ. Λιόλιος, καλώντας τους κυνηγούς να είναι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες προκύψουν.


Παράλληλα εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την τακτική που ακολουθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς όπως είπε τώρα επεξεργάζεται σχέδιο για την αναμόρφωση της δασικής νομοθεσίας και σ’ όλη αυτή την διαδικασία συνεργάζεται με όλους εκτός των κυνηγών!


ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 36χρονος είχε κρύψει αλλοδαπούς σε φορτίο με δενδρύλλια

Συνελήφθη, σήμερα στις 9:30 το πρωί, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας 36χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος τύπου ‘’Βαν’’, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε κρυμμένους εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου, εντός του φορτίου (δενδρύλλια) του οχήματος, δύο αλλοδαπούς, προκειμένου να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν ακόμη δύο αλλοδαποί (ένας 42χρονος και ένας 52χρονος), εντός του επιβατηγού σταθμού Ηγουμενίτσας, ως συνεργοί.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΔΝΤ: «Βλέπει» ανεργία στο 15% και ανάπτυξη για το 2012!!!

Ανάπτυξη από το 2012 και έκρηξη της ανεργίας στο 15% για την ίδια περίοδο, προβλέπουν τα αναθεωρημένα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δημοσιεύθηκαν σήμερα.


Για το 2012, η έκθεση του ΔΝΤ τονίζει ότι η Ελλάδα θα έχει μηδενικό πληθωρισμό (επίδοση που προϋποθέτει μηδενικές αυξήσεις φόρων το 2011) και έλλειμμα 7,1% στο τέλος της χρονιάς.


Τα στοιχεία για την Ελλάδα το 2010 και οι προβλέψεις για το 2011 και το 2012 έχουν ως εξής:


EΛΛΑΔΑ - ΑΕΠ:
2010:-4,50%
2011: -3,00%
2012: 1,10%


Πληθωρισμός:
2010= 4,70%
2011= 2,50%
2012=0,50%


Έλλειμμα:
2010 =10,40%
2011 =8,20%
2012 =7,10%


Ανεργία:
2010 =12,50%
2011 =14,80%
2012 =15,00%
Εξηγώντας τις προβλέψεις για την Ελλάδα, το ΔΝΤ αναφέρει πως οι αναδιαρθρώσεις και τα μέτρα θα συνεχιστούν την περίοδο 2011-2013.


Τονίζει πως τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της χώρας αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω λόγω στατιστικών παραλείψεων, επειδή οι ζημιές των ΔΕΚΟ πλεόν υπολογίζονται στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά και λόγω των swap που είχε χρησιμοποιήσει η χώρα.

TAXISnet: Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο οι ηλεκτρονικές δηλώσεις

Συνολικά 1.695.695 ηλεκτρονικές δηλώσεις μέσω εννέα διακριτών ηλεκτρονικών υπηρεσιών υποβλήθηκαν, κατά τους δύο πρώτους μήνες που λειτουργεί η νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών TAXISNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 549.301 εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ, 957.115 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, 44.741 για ενδοκοινοτικές παραδόσεις και 103.639 για ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, 18.516 προσωρινές δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, 85 δηλώσεις Νομικών Προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, 11.877 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1), 4.567 αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων και 5.854 για μηχανογραφικά στοιχεία οικονομικών στοιχείων (Ε3).
Με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων TAXISnet αναβαθμίζονται σημαντικά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ υλοποιούνται και πολλές νέες. Βασικές καινοτομίες του νέου περιβάλλοντος που θα είναι διαθέσιμες με την ολοκλήρωση της μετάβασης είναι οι ακόλουθες:
· Νέες δυνατότητες υποβολής δηλώσεων. Μέσα στο 2011 τίθενται σε λειτουργία δέκα νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων.


· Ενιαίο περιβάλλον σύνδεσης χρηστών και λειτουργίας των εφαρμογών. Πλέον με τη σύνδεση ο χρήστης έχει στη διάθεσή του όλες τις εφαρμογές που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει.


· Περιβάλλον εξουσιοδότησης λογιστών για διεκπεραίωση υποθέσεων.


· Υποστήριξη υποβολής εκπρόθεσμων και τροποποιητικών δηλώσεων για την πλειονότητα των δηλώσεων.


· Εξατομικευμένο φορολογικό ημερολόγιο, ηλεκτρονικές πληρωμές, μεταβολή στοιχείων μητρώου και πρόσβαση του χρήστη σε φορολογικά στοιχεία και δηλώσεις που τηρούνται για αυτόν είτε υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά είτε στη ΔΟΥ.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: : Όχι στην αλλαγή του χρόνου διάρκειας του φρέσκου γάλακτος

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής του χρόνου διάρκειας του φρέσκου αγελαδινού γάλακτος από 5 ημέρες σε 7 ή 9. Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, η σχετική απόφαση θα αποτελέσει την ταφόπλακα της αγελαδοτροφίας στην χώρα μας, αλλά και το χτύπημα των Ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών», τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.


Ο πρόεδρος του ΣΕΚ υποστηρίζει τα εξής:


«Η διεύρυνση του αριθμού ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος αποτελεί τον Δούρειο ίππο για την είσοδο του εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας (πέρα αυτού που ήδη εισάγεται) καταφέρνοντας ένα ακόμα πλήγμα στο ελλειμματικό σήμερα ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.


Θεωρούμε ότι πέρα της αμφισβήτησης του πόσο ένα γάλα είναι νωπό – φρέσκο μετά 7 ή 9 ημέρες, δεν θα ωφεληθεί ο καταναλωτής ούτε οικονομικά.
Δεν είναι εξ’ άλλου η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια αυτό το θέμα. Είχε επιχειρηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση να γίνει διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης φρέσκου γάλακτος αλλά δεν πέρασε.

Σήμερα που η κτηνοτροφία μας περνάει σοβαρή κρίση όπως και η χώρα μας, ιδιαίτερα όμως η αγελαδοτροφία μας που η παραγωγή γάλακτος μειώνεται συνεχώς, ήδη είμαστε στους 650.000 τόνους από 850.000 τόνους που είναι η ποσόστωση για τη χώρα μας, και οι αγελαδοτροφικές μονάδες κλείνουν η μια μετά την άλλη, ελπίζουμε ότι ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοΐδης να μην βάλει την υπογραφή του στον αφανισμό της αγελαδοτροφίας μας.


Σε αντίθετη περίπτωση για τους αγελαδοτρόφους αλλά και όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας θα αποτελέσει αιτία πολέμου.
Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και όλα τα μέσα, για να αποτρέψουμε την εξαφάνισή μας από την παραγωγή πολύτιμων για τον έλληνα καταναλωτή προϊόντων, όπως είναι το ΓΑΛΑ και το κρέας.»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύσκεψη για τα εγγειοβελτιωτικά έργα Άρτας

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη και του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, ενόψει του προγραμματισμού και σχεδιασμού των άμεσων έργων που αφορούν τον καθαρισμό των αρδευτικών δικτύων και των αποστραγγιστικών τάφρων της περιοχής της Άρτας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.


Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.κ. Μ. Πλιάκος, ως υπεύθυνος της Περιφέρειας Ηπείρου για ζητήματα αρδευτικών και αποστραγγιστικών έργων, ο Γεν. Δ/ντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Α. Μπρίκος, ο Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας της Περ. Ηπείρου κ. Σ. Συρμακέσης, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Γαλίκας, ο Αντιδ/χος Αρταίων κ. Φ. Φώτης, οι Αντιδ/χοι του Δήμου Ν. Σκουφά κ. κ. Α. Παπαθανασίου και Θ. Δρίβας, ο Αντιδ/χος Κ. Τζουμέρκων κ. Γ. Δημητρίου, εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Αράχθου και Λούρου, του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κορωνησίας – Καλογερικού και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε όλοι οι φορείς έχουν χρέος να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουμε μέλλον ως κράτος. Η αρχή, όπως πρόσθεσε, θα γίνει με την προσπάθεια για άμεση λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες ενόψει της καλλιεργητικής περιόδου, και με δεδομένη την αδυναμία των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς απαξιώθηκαν από το Κεντρικό Κράτος. Στη συνέχεια υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, των Δήμων και των υπόλοιπων φορέων και επεσήμανε τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν πάνω στο θέμα προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Τέλος έθεσε υπόψη των παρευρισκομένων την ανάγκη καθορισμού των επειγουσών προτεραιοτήτων και την αντίστοιχη δρομολόγηση των απαραίτητων έργων που απαιτούνται.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Β. Ψαθάς τόνισε την ανάγκη συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και με πρωτοβουλία του αυτή θα συνεχιστεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων και κόστους.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:
1). Τη συντήρηση του δικτύου άρδευσης και αποστράγγισης.
2). Τη λειτουργική κατάσταση των αντλιοστασίων της πεδινής ζώνης, προβλήματα που υπάρχουν και τρόποι αντιμετώπισής τους.
3). το πρόβλημα που έχει προκύψει, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, με την κατασκευή των απαραιτήτων αρδευτικών έργων (ιδιαίτερα της κύριας διώρυγας που συνδέεται με το υπάρχον δίκτυο άρδευσης, ενόψει δε και της επερχόμενης αρδευτικής περιόδου). Ιδιαίτερα τονίσθηκε η αναγκαιότητα για την επανέναρξη των εργασιών στα έργα, που είτε παραμένουν στάσιμα, όπως η β΄ φάση του Αρδευτικού της πεδιάδας της Άρτας, είτε έχουν εγκαταλειφθεί, όπως το αρδευτικό Πέτα- Κομποτίου.


Τέλος, συμφωνήθηκε όπως την Μ. Τρίτη πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση προκειμένου να κωδικοποιηθούν και δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Διαχωριστικό ασφαλείας στα ταξί

Η τοποθέτησή του θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.


Το υπουργείο Υποδομών καθόρισε τις προδιαγραφές του διαχωριστικού ασφαλείας που θα τοποθετηθεί προαιρετικά στα ταξί.
Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από διαφανές, μη τοξικό, μη εύφλεκτο και ανακυκλώσιμο υλικό, που θα διαχωρίζει τον οδηγό από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, χωρίς να δυσχεραίνει την μεταξύ τους επικοινωνία και τη συναλλαγή.
Δεν θα επιτρέπεται να εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, όπως για παράδειγμα διαφημιστικούς.


Το κόστος της τοποθέτησης του διαχωριστικού ασφαλείας, θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του ταξί.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: Στις κάλπες οι φοιτητές στις 18 Μαΐου

Σε ρυθμούς εκλογών Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


Η 18η Μαΐου ορίστηκε η ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών ύστερα από απόφαση του απερχόμενου Κεντρικού Συμβούλιο της ΕΦEE.


Η κάθε φοιτητική παράταξη έχει καταθέσει κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς το δικό της πλαίσιο προτάσεων για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, για όλα τα ζητήματα που μαστίζουν την τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΠΕΡΑΙΩΣΗ: Στα 717 εκατ. ευρώ τα έσοδα

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε διευκρινίσεις για τα έσοδα που αποκόμισε το Δημόσιο από τη διαδικασία της περαίωσης, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή κ. Θεόδωρου Καράογλου στη Βουλή.
Όπως σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου:

«Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) απέστειλε 1.407.035 εκκαθαριστικά σημειώματα στους πολίτες, εκ των οποίων τα 419.399 έγιναν αποδεκτά μέσω τραπεζών κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2010. Το ύψος της αντίστοιχης βεβαίωσης ανέρχεται σε 1.324.205.866,58 ευρώ και των εισπράξεων μέσω τραπεζών κατά την ίδια περίοδο σε 717.057.070,62 ευρώ».

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Τίποτα δε μας εκπλήσσει με το υπουργείο Παιδείας και την προχειρότητα που επικρατεί»


«Όλα πλέον πρέπει να τα περιμένουμε και τίποτα δεν μας εκπλήσσει με το υπουργείο Παιδείας και την προχειρότητα που επικρατεί εκεί», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας και της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.


Όπως τόνισε, «στις 8 Μαρτίου, η υπουργός Παιδείας, σε τηλεοπτικό κανάλι, δήλωνε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διενεργηθούν το δεύτερο μισό του Μαΐου και ότι θα μπει τέλος στη συνήθεια των τελευταίων ετών να τελειώνουν τα μαθήματα τόσο νωρίς.
Μάλιστα ενόψει των αντιδράσεων που προκλήθηκαν με τις συγχωνεύσεις, η ίδια η υπουργός απειλούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ότι θα γίνουν μαθήματα και τα Σαββατοκύριακα εφόσον συνεχιστούν οι καταλήψεις.


Τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 5 Απριλίου, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι φέτος οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 12 Μαΐου, δηλαδή νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
Χωρίς καμία εξήγηση και λογική αιτιολόγηση: Μειώνουν -σε αντίθεση με τα λεγόμενά τους- το σχολικό έτος κατά μία εβδομάδα.
Επισπεύδουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δημιουργώντας ακόμη και ζητήματα εγκυρότητας των εξετάσεων.
Δημιουργούν καχυποψία και αβεβαιότητα, καθώς είναι ανέτοιμοι.
Έχουν βαλτώσει τα μηχανογραφικά Δελτία των εξετάσεων.
Αποφάσισαν τροπολογία και διαδικασίες εξπρές για τις ενδοσχολικές εξετάσεις και τη λήψη απολυτήριου χωρίς Πανελλαδικές.
Δεν έχουν ακόμη ορίσει τις Λυκειακές Επιτροπές των εξετάσεων. Μειώνουν κατά 45% τα εξεταστικά κέντρα.
Δεν έχουν καθορίσει βαθμολογητές και βαθμολογικά κέντρα.
Ανακοινώνουν το τραγελαφικό όσο και μοναδικό: Πανελλαδικές Εξετάσεις των Εσπερινών Λυκείων το πρωί.
Και μέσα σε ένα πρωτοφανές και μεγαλειώδες αλαλούμ δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μετά και τη φημολογία ότι η κυβέρνηση βλέπει γρήγορα εκλογές και δεν τους βγαίνουν οι ημερομηνίες.
Επιτέλους λίγη υπευθυνότητα δε βλάπτει».

ΟΓΑ: Νέα ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών

Με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 48 του νέου νόμου 3943/2011 (ΦΕΚ 66/Α΄/31.3.2011) προβλέπεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοτελώς απασχολούμενους οφειλέτες του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ.


Αναλυτικότερα, με τις νέες διατάξεις προβλέπονται μέχρι 20 τριμηνιαίες δόσεις και ελάχιστο ποσό δόσης 150 €.


Επίσης, καταργείται το παράβολο των 20 € για τους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους.

ΟΑΕΔ: Από σήμερα το δώρο Πάσχα για τους ανέργους


Τα χρήματα θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώθηκε ότι από σήμερα:
1. Καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο Πάσχα 2011 και προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 11-04-2011 μέχρι και 01-05-2011.
2. Προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 01-05-2011.
3. Καταβάλλεται το δώρο Πάσχα των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.


Δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού για τις παροχές 1 και 3, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Ο έλεγχος της ταυτοπρόσωπης παρουσίας των ανέργων για την τακτική επιδότηση ανεργίας θα γίνει στην αμέσως επόμενη πληρωμή.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Μέτρα 4,2 δισ. ως την Παρασκευή

Έρχονται νέοι φόροι, κόβονται φοροαπαλλαγές
Η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει πρόωρα, απ' την Παρασκευή του Λαζάρου, όπως όλα δείχνουν, ειδικά με την κινητικότητα που παρατηρείται στην Κυβέρνηση με συνεχείς συσκέψεις σε επίπεδο επιτροπών, συμβουλίων και κοινοβουλευτικής ομάδας.
Για την πέμπτη κατά σειρά δόση του δανείου από την τρόικα πρέπει να... “ματώσουμε” (και πάλι) κατά την προσφιλή έκφραση του Πρωθυπουργού.
Τα μέτρα θα κινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις και θα αφορούν από αυξήσεις φόρων με παράλληλες περικοπές φοροαπαλλαγών, μέχρι μειώσεις μισθών και επιδομάτων με παράλληλη κατάργηση οργανισμών του δημοσίου.

Φορολογία:
1.Υπαγωγή στον Φ.Π.Α. πολυτελείας 25% περισσότερων προϊόντων
2.Ειδικός φόρος κατανάλωσης σε μη αλκοολούχα ποτά.
3.Πιθανή νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας.

4.Κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών για πολίτες μέ εισόδημα άνω των 50.000 ή 60.000 ευρώ το χρόνο.


Μισθοί-επιδόματα
1.Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίου με κατάργηση ειδικών επιδομάτων υπουργείων
2.Μείωση μισθών σε υψηλόμισθους ΔΕΚΟ
3.Κριτήρια για τα επιδόματα ανέργων με βάση περιουσιακά στοιχεία
4.Μειώσεις στα φοιτητικά επιδόματα, την ισόβια σύνταξη για τις πολύτεκνες μητέρες όπως και στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων.


“Λουκέτα” σε οργανισμούς του Δημοσίου
1.Μείωση των δαπανών για ΔΕΚΟ, Δήμους, Νοσοκομεία 20%.
2.Λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου οι οποίοι δεν έχουν ελπίδες εξυγίανσης.


Κανείς δεν γνωρίζει αν μιλάμε για τους ήδη γνωστούς οργανισμούς ή αν η λίστα έχει μεγαλώσει.

ΠΩΓΩΝΙ: 1ο φεστιβάλ πλάι στη Φύση, Σάββατο 30 Απριλίου και Κυριακή 1η Μαϊου 2011

Το Σάββατο, 30 Απριλίου και την Κυριακή 1 Μαϊου διοργανώνεται στο Δάσος Μπούνας (Θέση Πόρος & Θεοτόκος) το 1ο φεστιβάλ πλάι στη Φύση στο Πωγώνι
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Απριλίου
- Πεζοπορία - Ποδηλασία
- Ομιλία Χαριτάκη Παπαϊωάννου
- Επιδείξεις πρώτων βοηθειών
- Συναυλία με ροκ συγκροτήματα


ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΙΟΥ
- Πεζοπορία- Ποδηλασία
- Κλαρίνα με το συγκρότημα του Κώστα Βέρδη (μεσημέρι)


ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
- trekking hellas με τραμπολίνο - Αναρρίχηση - Τοξοβολία - flying Fox και άλλες αθλητικές δραστηριότητες (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
- Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
- Ορειβατικός Σύλλογος Δελβινακίου & Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων
- Όμιλος Φιλίππων Ιωαννίνων
- Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων


Υπο την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου


Οργάνωση:
Φυσιολατρικός Σύλλογος Πωγωνίου-Γυπαετός ο Πωγωνοφόρος- Τοπικό Ποντικατών και Τοπικό Πωγωνιανής.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6941509473-6949314278

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΖΙΤΣΑ   5 - 0


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Κλειστές συσκέψεις σε on-line σύνδεση με Τρόικα για τα μέτρα

Τριήμερο "παζάρι" για τα μέτρα λιτότητος που θα κληθεί να να λάβει η χώρα από φέτος έως και το 2015, ξεκινά από σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της τελικής ανακοινώσεώς τους που θα γίνει ενδεχομένως και πριν τις 15 Απριλίου, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη. Οι συσκέψεις θα διεξαχθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο, ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή γενικών γραμματέων πολλές εξ αυτών, αλλά πάντα σε "ανοιχτή γραμμή" με την Τρόικα.
Σε μια κίνηση "ενίσχυσης" μάλιστα της κυβέρνησης για να λάβει τα επόμενα σκληρά μέτρα, αλλά και ειδικά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου (που διανύει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της θητείας του και δέχεται βολές πανταχόθεν, ακόμα και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ) την Τρίτη καταφτάνει στην Αθήνα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δηλαδή) , ο κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ αναμένεται να ακουλουθήσει και επίσκεψη Τρισέ, ίσως και εντός της εβδομάδος.


ΠΗΓΗ: protothemaonline

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




ΚΑΡΥΕΣ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 2 - 1

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της πόλης, την Τρίτη 12 Απριλίου, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος των λαθρομεταναστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με σκοπό την επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται στην περιοχή εξ' αιτίας της παρουσίας των λαθρομεταναστών. Η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 12 Απριλίου στις επτά το πρωί. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας, στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο αρμόδιος για θέματα μεταναστών Αντιδήμαρχος Γιάννης Τζάνης, ο Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Λαδοχωρίου Ηλίας Λώλης, εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα των κατοίκων Γραικοχωρίου-Λαδοχωρίου και εκπρόσωπος των Ναυτιλιακών πρακτόρων.
Η ώρα της συγκέντρωσης επελέγη το πρωί ώστε να μην έρθουν οι κάτοικοι σε αντιπαράθεση με τους λαθρομετανάστες και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 11:00 π.μ.

ΠΗΓΗ: www.thebest.gr