Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Σαφάρι ελέγχων ξεκινήσουν από αρχές Σεπτεμβρίου για ανασφάλιστα ΙΧ


Αρχές Σεπτεμβρίου ειδικά κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναμένεται να ξεκινήσουν νέο «σαφάρι» ελέγχων για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και δίκυκλα.
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η διασταύρωση των οχημάτων θα γίνει με τη βάση των δεδομένων που διατηρεί η Ανεξάρτητη Αρχή, σε αντιπαραβολή με αυτή του υπουργείου Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιρειών, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος».
Τα πρόστιμα:
100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ.
150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω
200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ..
250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κ.εκ. και άνω.

Θάνατος λουόμενου στην Πρέβεζα


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑΣ” Πρέβεζας, 82χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε  διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Γιάννενα: 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», 6 και 7 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Λιθαρίτσια


Με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό», το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ταξιδεύει αυτό το διάστημα με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος τα ραντεβού στην πόλη των Ιωαννίνων δίνεται στο Πάρκο Λιθαρίτσια στις 6 και 7 Σεπτέμβρη, με μεγάλες συναυλίες, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Στο σύνθημα του φετινού φεστιβάλ αποτυπώνεται το τι μπορεί και πρέπει να κάνει σήμερα κάθε νέος που προβληματίζεται, που ασφυκτιά στα όρια αυτού του συστήματος, που βλέπει τα όνειρά του να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν, που η ζωή και το μέλλον του δεν είναι έτσι όπως τα θέλει, αλλά ίσα - ίσα φαντάζουν δυσοίωνα.

Γιατί με τους αγώνες του λαού και της νεολαίας κατακτήθηκαν όσα δικαιώματα μας πήραν πίσω η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της και μόνο με αυτούς μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης κόντρα σε Κυβερνήσεις-ΕΕ-επιχειρηματικά συμφέροντα.
Γιατί τα όνειρα της γενιάς μας δε χωράνε στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα μας επιτρέπει να ζούμε όπως μας αρμόζει στον 21ο αιώνα, με ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στον πολιτισμό, αθλητισμό, με ολοκληρωμένη μόρφωση, σχολεία και πανεπιστήμια με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό, που θα στηρίζουν την ολόπλευρη κατάκτηση της επιστήμης και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, δεν είναι άπιαστο όνειρο! Οι δυνατότητες της εποχής μας μπορούν να τα κάνουν πράξη!
Γιατί η δύναμή μας πηγάζει από τη γνώση ότι η επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, πηγάζει από την ηρωική δράση του ΚΚΕ που εδώ και 100 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο από την αδικία, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τους πολέμους, την προσφυγιά κ.ά. Ανοιχτό, με το λαό στο προσκήνιο της κοινωνικής ζωής, πρωταγωνιστή, με την πραγματική εξουσία στα δικά του χέρια. Γεμάτο ελπίδα, γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, μπορούμε να νικήσουμε, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό σύστημα.
Το φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί καθιερωμένο πολιτιστικό γεγονός, χώρο συνάντησης χιλιάδων νέων με πλούσιο πρόγραμμα στο οποίο φέτος συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:
Παρασκευή 6/9
-Εισβολέας
-Τσολιάς ΕΝΤ ΔΕ ΤΣΟΛΙΑΣ ΜΠΑΝΤ (Ελληνοφρένεια)
-Sliver
-Marios Katsanos & The Mystic Libraries
-Λαϊκό Γλέντι
Σάββατο 7/9
-Μίλτος Πασχαλίδης
-Χρήστος Χαλιγιάννης κ Χρήστος Ζέκιος (Παραδοσιακό Γλέντι)
 Το Σάββατο 7/9 θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο του Φεστιβάλ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Επιπλέον στο χώρο του Φεστιβάλ:
● Εκθέσεις
● Στέκια Μαθητών-Φοιτητών-Νέων Εργαζομένων με πλούσιες δραστηριότητες, συζητήσεις, διαγωνισμούς κ.α.
● Παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους
● Βιβλιοπωλείο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
● Περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά
● Bar – Cocktails

Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Σύλληψη 37χρονου αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα


Συνελήφθη, χθες (20-08-2019) το μεσημέρι στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 37χρονος αλλοδαπός, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στην χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο 37χρονος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και δέκα μηνών, για κλοπές.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Δήμος Πωγωνίου: Δολιοφθορά στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Βασιλικού


Σε δολιοφθορά οφείλεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η βλάβη στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Βασιλικού.
Άγνωστοι βούλωσαν το δίκτυο και κατέστρεψαν τα φρεάτια στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης μεταξύ «Προφήτη Ηλία» και «Πολυσταύρια» με αποτέλεσμα τη μειωμένη υδροδότηση από το απόγευμα της Τρίτης. 
Οι υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση της ζημιάς ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου εξετάζει το συμβάν.
Ο Δήμος Πωγωνίου παρακαλεί για την υπομονή των δημοτών μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα κι ευχαριστεί για την κατανόηση.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου)


Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Ιουλίου και αυτή έχει εγκριθεί.
Η πληρωμή αφορά 279.014 νοικοκυριά, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 738.000 μέλη.
Το συνολικό ποσό είναι ύψους πάνω από 33,84 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)


Την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουλίου.
Συνολικά, θα καταβληθούν 57,6 εκατ. ευρώ σε 272.643 δικαιούχους-νοικοκυριά με περισσότερα από 482.000 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Εξιχνίαση υπόθεσης τηλεφωνικής απάτης σε βάρος 40χρονης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα


Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 71χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση απάτης σε βάρος 40χρονης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 71χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, το απόγευμα της 11-07-2019, o δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 40χρονη και ισχυριζόμενος ότι είναι γνωστός της και ιατρός στο επάγγελμα, την έπεισε να του αποστείλει χρηματικό ποσό, προφασιζόμενος την ανάγκη οικονομικής εξυπηρέτησης άλλου ατόμου και επικαλούμενος την μετέπειτα καταβολή των χρημάτων σε αυτή.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτία, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δυσκοιλιότητα: Πάσχετε πράγματι απ’ αυτήν;

Η αντίληψη του γενικού πληθυσμού σχετικά με τη δυσκοιλιότητα διαφέρει σημαντικά από αυτή των ιατρών και από τις επίσημες οδηγίες διάγνωσης. Πολλά συμπτώματα, από την ύπαρξη των οποίων αναγνωρίζεται από τον γενικό πληθυσμό η πάθηση που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, δεν περιλαμβάνονται στα διαγνωστικά κριτήρια ή τα εργαλεία αξιολόγησης. Έτσι, η επικοινωνία μεταξύ ασθενών και ιατρών δυσχεραίνει, με αποτέλεσμα όταν αναζητούν ιατρική περίθαλψη εξαιτίας της πάθησης να μην αναγνωρίζονται τα συμπτώματα ως δυσκοιλιότητα από τον γιατρό και επομένως να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.
«Η δυσκοιλιότητα είναι μια πολύ κοινή πάθηση. Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι με χρόνια δυσκοιλιότητα δεν επισκέπτονται τον γιατρό τους, τα ποσοστά διάγνωσης είναι αρκετά υψηλά. Πολλές μελέτες έχουν προσπαθήσει να εκτιμήσουν τον επιπολασμό της, αλλά υπάρχει μεγάλη απόκλιση στα αποτελέσματά τους (από 3% έως 35%), κυρίως εξαιτίας του διαφορετικού τρόπου διάγνωσης», εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr). Κι αυτό διότι ένα ποσοστό ασθενών θέτει μόνο του τη διάγνωση, χωρίς τη συνδρομή γιατρού, αλλά και γιατί μερικοί γιατροί διαγιγνώσκουν πρακτικά ενώ άλλοι χρησιμοποιούν επίσημα κριτήρια (π.χ.Rome IV), τα οποία προσδιορίζουν τους συνδυασμούς των συμπτωμάτων που εμφανίζονται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.