Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου: Άρχισε η θεώρηση των κυνηγετικών αδειών

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου ενημερώνει ότι από την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 ξεκινάει στον σύλλογο  η έκδοση αδειών θήρας για την κυνηγητική  χρονιά 2013-2014.

Οι τιμές είναι:

Τοπική: 94 €

Περ/κή: 114 €

Γενική: 144 €

Πλήθος κόσμου στο 1ο MYLOS FEST στο Νερόμυλο Δολιανών

Άτομα κάθε ηλικίας κατέκλυσαν από νωρίς το χώρο του Νερόμυλου Δολιανών για το 1ο MYLOS FEST–ROCK PARTY  που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών Πωγωνίου και πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό

110.000 οι δικαιούχοι για διακοπές 6 ημερών από τις 16 Σεπτεμβρίου 2013 ως και τις 31 Ιουλίου 2014

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014». Ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στις 110.000 άτομα.

«Ανοίγουν» 50.000 θέσεις εργασίας από τον Σεπτέμβριο

Το πρόγραμμα πεντάμηνης ή επτάμηνης απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (σε δήμους, νοσοκομεία, σχολεία κ.ά.) 50.000 ανέργων και το μέτρο της επιδότησης εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, χωρίς μάλιστα τη δέσμευση των επιχειρήσεων να διατηρούν τις θέσεις μετά τη λήξη της επιχορήγησης (όπως ίσχυε έως σήμερα) ενεργοποιεί από τον Σεπτέμβριο και μετά ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της αυξανόμενης ανεργίας.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», όπως δήλωσε χθες ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει μηχανογραφικά και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ η επιλογή των 50.000 ανέργων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ενώ, παράλληλα, ο Οργανισμός θα εφαρμόσει ακόμη πιο «ευέλικτα» προγράμματα επιδότησης των εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε επιχειρήσεις χωρίς την υποχρέωση διατήρησης των θέσεων αυτών για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη του προγράμματος.
«Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα είναι ευέλικτα και θα απαλλάσσουν των εισφορών όσους εργοδότες προφέρουν δουλειά στον κόσμο», υπογράμμισε. Την επιδότηση εισφορών χωρίς δεσμεύσεις και με αντάλλαγμα τη ρύθμιση των οφειλών ζήτησε χθες και η ΕΣΕΕ (πρόσληψη ενός ανέργου από κάθε «εντός κρίσης» μικρομεσαία επιχείρηση για το διάστημα των 48 δόσεων με επιδοτούμενες ασφαλιστικές εισφορές για 24 μήνες).

ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημοτική βραδιά, την Τρίτη 13 Αυγούστου

Δημοτική βραδιά, την Τρίτη 13 Αυγούστου στο Μαζαράκι Πωγωνίου.

ΧΑΡΑΥΓΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Λαϊκή βραδιά, την Τρίτη 13 Αυγούστου

Λαϊκή βραδιά, την Τρίτη 13 Αυγούστου στη Χαραυγή Πωγωνίου.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 13 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 13 Αυγούστου στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου.

Ορισμένοι παίρνουν και 10 συντάξεις!

Μιλώντας στο Mega ο κ. Βρούτσης είπε «αποκαλύπτουμε νέα στοιχεία που δημιουργούν έκπληξη, αλλά και ερωτήματα καθώς μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε.
Με το σύστημα 'ΗΛΙΟΣ' φωτίστηκαν για πρώτη φορά περιοχές, όπως αυτές της ύπαρξης συνταξιούχων που λαμβάνουν 7, 8, 9, ακόμη και 10 συντάξεις.
Την ώρα που οι περισσότεροι συνταξιούχοι έχουν γονατίσει από τις συνεχείς περικοπές έρχεται στο φως της δημοσιότητας η αποκάλυψη πως υπάρχουν οι προνομιούχοι που παίρνουν από επτά ως και δέκα συντάξεις.
Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας αποκαλύπτουν πως 252 συνταξιούχοι εμφανίζονται να παίρνουν από 7 έως και 10 συντάξεις προκαλώντας την άμεση αντίδραση του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση, που διέταξε τη διερεύνηση των περιπτώσεων, με το σχετικό πόρισμα να αναμένεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Μιλώντας στο Mega ο κ. Βρούτσης είπε «αποκαλύπτουμε νέα στοιχεία που δημιουργούν έκπληξη, αλλά και ερωτήματα καθώς μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε. Με το σύστημα 'ΗΛΙΟΣ' φωτίστηκαν για πρώτη φορά περιοχές, όπως αυτές της ύπαρξης συνταξιούχων που λαμβάνουν 7, 8, 9, ακόμη και 10 συντάξεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι παράνομες, ήδη έχω δώσει εντολή στα ταμεία ώστε να ελεγχθούν όλες για τη νομιμότητά τους» δηλώνει στο MEGA ο κ. Γιάννης Βρούτσης.
Τι έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας
51.192 συνταξιούχοι λαμβάνουν 4 συντάξεις
11.810 συνταξιούχοι 5 συντάξεις
1.977 συνταξιούχοι 6 συντάξεις
220 συνταξιούχοι 7 συντάξεις
27 δικαιούχοι 8 συντάξεις
3 συνταξιούχοι 9 συντάξεις
2 συνταξιούχοι εισπράττουν 10 συντάξεις.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το πιστοποιητικό

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα (12/08) για τη χορήγηση πιστοποιητικών, δίνοντας κανονικά άδεια σε ΠΑΣ Γιάννινα και Βέροια, με τον Πανιώνιο να έχει σοβαρότατο πρόβλημα λόγω παραβιάσεων του νόμου περί δημοσίου συμφέροντος. Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Καλλονή πήραν πιστοποιητικό υπό προϋποθέσεις.
Το πρωτάθλημα αρχίζει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (17- 18/08) ωστόσο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής σε Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Καλλονή έχοντας ως προθεσμία να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή ως τις 30 Σεπτεμβρίου και έβαλε «φρένο» στον Πανιώνιο λόγω μη ύπαρξης φορολογικής ενημερότητας.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Καλλονή θα πρέπει να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε ποσό άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Αντίθετα «πράσινο φώς» πήραν Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα.