Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΒΟΤΟΝΟΣΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 3 - 0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (26η αγωνιστική)
1. Κόνιτσα: 65
2. Περιστέρι: 63
3. Δαβάκης: 60
4. Πανζαγορισιακός: 47
5. Πετσάλι: 41
6. Ζίτσα: 40
7. Κεφαλόβρυσο: 38
8. Μηλιά: 38
9. Ανάργυροι: 36
10. ΠΑΣ Γραμμένο: 28
11. Καρίτσα: 20
12. Βοτονόσι: 14
13. Μάρμαρα:12
14. Μπισδουνάκι: 4

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 3 - 5


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – ΚΟΝΤΣΙΚΑ 4 - 2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (32η αγωνιστική)
1. Ραφταναίοι 79
2. Κόντσικα: 77
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 66
4. Σταυράκι: 59 (31)
5. Πρωτόπαπα: 52 (31)
6. Αγία Μαρίνα: 50
7. Πωγωνάτος: 48
8. Ασβεστοχώρι: 48
9. Νησί: 43
10. Ζωοδόχος: 42
11. Περίβλεπτος: 38
12. Αμπελόκηποι: 38
13. Καρυές: 37
14. Πανφρουριακός: 37
15. Αμφιθέα: 35 (31)
16. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 35
17. Α.Ε. Ρίζα: 23 (31)
18. Πεντέλη: 10

Έρχεται «καταιγίδα» νέων μέτρων τον Ιούνιο

Τέλος σε διπλές συντάξεις και επιδόματα ανεργίας



Οι διπλές συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, οι προνοιακές παροχές, οι αμοιβές των εκπαιδευτικών και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης , με το νέο κύμα μέτρων του Ιουνίου που έχει ζητήσει η τρόικα, στο πλαίσιο εφαρμογής του δεύτερου μνημονίου.
Το νέο κύμα, ύψους 11,7 δισ. ευρώ , θα εξαπολυθεί τον Ιούνιο και περιλαμβάνει περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση των προνοιακών παροχών, και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Real News", οι κρατικές δαπάνες που προτείνονται για δραστική περιστολή «φωτογραφίζονται» στην έκθεση του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), η οποία συντάχθηκε κατ’ εντολήν της κυβέρνησης και αναμένεται να αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, μέσα στην εβδομάδα.
Το ΚΕΠΕ καταγράφει τις πιθανές εστίες νέων περικοπών με στόχο να εξοικονομηθούν δαπάνες ύψους 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.
Στο προσχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών, γίνεται αναφορά σε εξοικονόμηση 1,5% του ΑΕΠ από περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, 1% του ΑΕΠ από τη διοικητική μεταρρύθμιση και 3% του ΑΕΠ από τη Γενική Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών ταμείων.
Ακόμη και αν δοθεί παράταση ενός ακόμη χρόνου στην προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας, όπως αφήνεται να διαφανεί από τις Βρυξέλλες, η συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων δεν πρόκειται να αλλάξει.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός, με πλαστή άδεια οδήγησης

Συνελήφθη, χθες (28-04-2012) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, γιατί σε γενόμενο τροχονομικό έλεγχο επέδειξε πλαστή άδειας οδήγησης.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 23χρονος προμηθεύτηκε το πλαστό έγγραφο στην Αθήνα έναντι του χρηματικού ποσού των 160 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με κλεμμένο διαβατήριο

Συνελήφθη, χθες (28.04.2012) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Κοσσόβου, γιατί κατείχε και έκανε χρήση κλεμμένου ταξιδιωτικού εγγράφου με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος κατείχε κλεμμένο διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) ευρώ.
Το κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Θολό το πολιτικό τοπίο μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές


Τα σενάρια της επομένης των εκλογών μελετούν τα κομματικά επιτελεία, καθώς η εκλογική αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής πραγματοποιείται σε εξαιρετικά ρευστό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τoν υψηλότερο βαθμό αβεβαιότητας και μεταβλητότητας που έχει γνωρίσει, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, η Ελλάδα.

Το "Βήμα της Κυριακής" παρουσιάζει 3+2 σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να κατανεμηθούν οι έδρες στη Βουλή που θα προκύψει από τις κάλπες της 6ης Μαΐου, βάσει των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, πριν από την απαγόρευση δημοσίευσης σχετικών στοιχείων.
Σε αδρές γραμμές, βάσει των σεναρίων αυτών, στην περίπτωση που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώσουν στις κάλπες ποσοστό που αθροιστικά βρίσκεται στην περιοχή του 40%, τότε μπορούν να σχηματίσουν μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που κυμαίνεται από 157 έως 165 έδρες, αναλόγως εάν στη Βουλή μπαίνουν τελικά δέκα ή οκτώ κόμματα.
Αν τα ποσοστά των δύο κομμάτων κινηθούν στην περιοχή του 45%, το ανάλογο άθροισμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κινείται στην περιοχή των 170-180 εδρών, προσεγγίζοντας το όριο της αυξημένης πλειοψηφίας που απαιτείται από το Σύνταγμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η πολιτική ρευστότητα όμως είναι τέτοια λειτουργεί αποτρεπτικά για την εγκυρότητα των δημοσκοπικών ευρημάτων. Επιπλέον καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμη για τα κόμματα την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, καθώς τυχόν «λάθη» ή «επιτυχίες» στις επικοινωνιακές τους απόπειρες, μπορούν να κάνουν σημαντικές διαφορές.
Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να είναι το ποσοστό της αποχής, η εκλογική συμπεριφορά των νέων ψηφοφόρων, των γυναικών και των συνταξιούχων, καθώς και το αποτέλεσμα στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.
Η αποχή στις εκλογές του 2009 ήταν 29,5%, αυξημένη κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2007. Αλλά ακόμα και αυτά τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά είναι μικρότερα από την αποχή των ευρωεκλογών του 2009 (47,46%) και των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 (39,12% την πρώτη Κυριακή και 53,32% τη δεύτερη).
Η «συμπεριφορά» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών αποτελεί άλλο ένα παράγοντα που θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης. Η πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια είναι η Β΄Αθηνών, στην οποία θα ψηφίσουν 1.410.493 εκλογείς, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του εκλογικού σώματος.
Το αποτέλεσμα της κάλπης από την άλλη πλευρά επηρεάζεται από τη «συμπεριφορά» των νέων ψηφοφόρων (359.959 θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις 6 Μαΐου), αλλά και κυρίως από τη «συμπεριφορά» των γυναικών (5.079.425 σε σύνολο 9.850.802 εκλογέων) και των συνταξιούχων που, μαζί, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Τι προβλέπει το υπουργείο Εσωτερικών για τους ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες είναι οι εκλογείς, που διαμένουν σε Δήμο άλλης βασικής εκλογικής περιφέρειας από εκείνη στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι, οι οποίοι, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους μόνο στην περίπτωση που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.
Η βασική εκλογική περιφέρεια είναι η εκλογική περιφέρεια, στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι κανονικά εγγεγραμμένοι οι ετεροδημότες.
Οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης αποτελούν αυτοτελείς εκλογικές περιφέρειες και αυτό σημαίνει ότι οι εκλογείς μίας εκλογικής περιφέρειας από εκείνες στις οποίες διαιρούνται οι νομοί αυτοί, δεν είναι ετεροδημότες ως προς τις λοιπές εκλογικές περιφέρειες του ίδιου νομού.
Από αυτόν τον κανόνα εξαιρούνται οι εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι σε Δήμο των νησιών Κύθηρα και Αντικύθηρα, οι οποίοι θεωρούνται ετεροδημότες ακόμα και όταν διαμένουν σε άλλο Δήμο του Νομού Αττικής.

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπεται από του υπουργείο Εσωτερικών για τους ετεροδημότες
http://www.real.gr//Files/Articles/Document/142013.pdf

Με έντυπο θα αλλάζουν οι φορολογούμενοι διεύθυνση

Τέλος στην ταλαιπωρία των φορολογουμένων οι οποίοι για να αλλάξουν τη διεύθυνση κατοικίας τους έπρεπε να στήνονται στην ουρά του Μητρώου των Δ.Ο.Υ, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών ανοίγοντας το δρόμο για ηλεκτρονική υποβολή του σχετικού εντύπου Μ1.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, καθορίζεται διαδικασία μεταβολής της διεύθυνσης κατοικίας των φυσικών προσώπων επιτηδευματιών και μη, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας.
Με τη διαδικασία αυτή, παρέχεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα που είναι πιστοποιημένοι χρήστες, να προβούν στη μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας τους, μέσω διαδικτύου, συμπληρώνοντας το σχετικό πεδίο του εντύπου Μ1 «Απόδοσης Α.Φ.Μ./Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων» που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο http://www.gsis.gr/  της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η προβλεπόμενη διαδικασία, είναι προαιρετική.
Σε περίπτωση που η κατοικία του φυσικού προσώπου, χρησιμοποιείται ως επαγγελματική έδρα, με τη διαδικασία αυτή, μεταβάλλεται μόνο η διεύθυνση κατοικίας του.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής μεταβολής της διεύθυνσης κατοικίας, ενημερώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), η αρμόδια Δ.Ο.Υ., η οποία αποδέχεται τη δήλωση και καταχωρεί τη νέα διεύθυνση στο Μητρώο του TAXIS.
Σε περίπτωση που η νέα διεύθυνση, ανήκει στη χωρική αρμοδιότητα άλλης Δ.Ο.Υ, η Δ.Ο.Υ παραλαβής της δήλωσης, υποχρεούται μαζί με την αλλαγή της διεύθυνσης, να προβεί και στη μετεγγραφή του υπόχρεου στη νέα αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Οι βεβαιώσεις που παράγονται από το σύστημα με την καταχώριση της μεταβολής, αποστέλλονται από τη Δ.Ο.Υ. στη νέα διεύθυνση του ενδιαφερόμενου, ταχυδρομικά.


ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Νέα παράταση έως τις 31 Μαΐου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Έως τις 31 Μαΐου θα μπορούν οι πολίτες να προσέρχονται στις εφορίες για να προχωρήσουν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους , μετά τη νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο Οικονομικών είχε αποφασίσει εδώ και μέρες να δώσει και νέα παράταση της προθεσμίας που κανονικά έληγε τη Δευτέρα 30 Απριλίου, προκειμένου να προσέλθουν χιλιάδες ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες στις εφορίες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να μην υπάρξει θέμα ενόψει εκλογών.
Στη ρύθμιση, υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση είναι:
α) Υποβολή αίτησης του ενδιαφερομένου έως και τις 30/3/2012 στη Δ.Ο.Υ ή στο Τελωνείο που είναι βεβαιωμένες οι οφειλές
β) Καταβολή της πρώτης δόσης της ρύθμισης ή εφάπαξ εξόφληση την ημέρα υποβολής της αίτησης.
γ) ο οποίος εκδίδει αιτιολογημένη απόφαση, η οποία αναγράφεται επί της αίτησης ή επισυνάπτεται, ανάλογα με την φορολογική εικόνα και την φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη με βάση σχετικά δικαιολογητικά.
Απώλεια της ρύθμισης και των ευεργετημάτων αυτής επέρχεται, όταν ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Μήνυμα της υποψήφιας βουλευτή Νομού Πρέβεζας Αγνής Σμπόνια


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Μένει μια εβδομάδα ... όμως νιώθω ήδη την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την θετική σας ενέργεια και τα μηνύματα που μου έδωσαν "φτερά" να "οργώσω" κάθε γωνιά της Πρέβεζας και να μιλήσω με τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και της Περιφέρειας απ' άκρη σ' άκρη σε ολόκληρο το Νομό!
Συνεχίζω ... με εκλογικό κέντρο τους δρόμους και τα σοκάκια των όμορφων χωριών μας, πολιτικό γραφείο το σπίτι μας στο Καναλλάκι, τηλεφωνικό κέντρο το κινητό μου, επιτελείο την οικογένειά μου αλλά και φίλες-φίλους εθελοντές που μ' αγαπάνε, προεκλογικό μπάτζετ μερικές οικονομίες από την δουλειά μου ως δασκάλα στο δημόσιο σχολείο, μα πάνω απ' όλα...
Με ώθηση την δύναμη σας και στόχο να αλλάξουμε τον τόπο μας!!!


Αγνή Σμπόνια
Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Πρέβεζας

Μέσα Μαΐου η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Σε γραπτές εξετάσεις θα υποβληθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι –αρχής γενομένης από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου– προκειμένου να αξιολογηθούν οι σπουδές, οι ικανότητες, οι ξένες γλώσσες και η πείρα που διαθέτουν για τη θέση που κατέχουν.
«Στόχος είναι να γνωρίζουμε την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού», διευκρίνισε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας, προσθέτοντας ότι έως το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν 15.000 αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων.
Επισημαίνεται ότι το πλαίσιο κριτηρίων αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, έχει συμφωνηθεί σχεδόν στο σύνολό του από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τους εμπειρογνώμονες του γαλλικού κράτους, που παρέχουν τεχνική βοήθεια για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης. Τα κριτήρια δεν αφορούν πρόσληψη ή προαγωγή, αλλά αποκλειστικά την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων. Οι ικανότητες και οι δεξιότητες του προσωπικού θα διερευνηθούν κατά κλάδο, με την παράθεση ειδικών ερωτημάτων. Ειδικότερα, το τεστ θα αποτελείται από 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, εκ των οποίων οι 40 θα αφορούν γενικά διοικητικά θέματα και οι άλλες 40 θα είναι ερωτήσεις εξειδικευμένες κατά κλάδο υπαλλήλων.

Φαβορί για την κατάκτηση της έδρας στην Πρέβεζα ο Βασίλης Ιωάννου

Σε καθημερινή πλέον βάση Αθηναϊκά Έντυπα κάνουν αναφορές και ευνοϊκά σχόλια για τον Βασίλη Ιωάννου, πρώην Νομάρχη Πρέβεζας και Υποψήφιο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Από όλους πλέον αναγνωρίζεται ότι όχι μόνο η παράσταση νίκης αλλά και η πρόθεση ψήφου των πολιτών του νομού Πρέβεζας, ευνοούν τον Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος πλέον προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της έδρας του ΠΑΣΟΚ στο νομό.



Ο ίδιος συνεχίζει να επισκέπτεται τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του νομού, συζητά με τους φορείς και τους πολίτες και επιχειρεί να υλοποιήσει το στόχο που έχει θέσει από την πρώτη στιγμή :
« Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στο νομό », κάτι που όπως ο ίδιος δηλώνει, θα δικαιώσει τις προσπάθειες τις δικές του και των συνεργατών του και θα δώσει μια ηχηρή απάντηση σε όσους τις τελευταίες μέρες επιχειρούν να αποδυναμώσουν την υποψηφιότητα του.
Είναι ενδεικτικά τα δημοσιεύματα τόσο στην ΑΞΙΑ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ όσο και στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ του ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ.