Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συναντήσεις της βουλευτού Μερόπης Τζούφη με φορείς της Κόνιτσας

Δελτίο Τύπου

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη την Τετάρτη 15 Απρίλη με τους φορείς της Κόνιτσας.
Στη συνάντηση με το δήμαρχο Κόνιτσας, κ. Παπασπύρου Ανδρέα και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τέθηκαν τα θέματα της ελλιπούς χρηματοδότησης και της ανάγκης βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου της Τ.Α., της υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής, της προώθησης του τουρισμού στην περιοχή, της θεσμοθέτησης ειδικής φορολογικής αντιμετώπισης της παραμεθορίου, της ανάγκης παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής, της αντιμετώπισης των καταστροφών από τις πρόσφατες θεομηνίες και της αξιοποίησης των αρκετών δημόσιων εγκαταστάσεων που δε χρησιμοποιούνται πια.

Ομιλία Βασίλη Τσίρκα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Άρτας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου: «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις»

Ομιλία Βασίλη Τσίρκα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Άρτας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου: «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις»
16 Απριλίου 2015

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Το παρόν νομοσχέδιο εισάγει στην ελληνική πραγματικότητα μια σύγχρονη και ανθρωπιστική αντίληψη σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζεται ο σωφρονισμός και σε γενικότερο πλαίσιο η αντεγκληματική πολιτική.
Θέτοντας βασικούς άξονες, αυτούς του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της εξάλειψης κάθε υπόνοιας βασανισμού, κοιτά το πρόβλημα κατάματα και επιχειρεί να το αντιμετωπίσει αποφασιστικά.
Το παρόν νομοσχέδιο δεν είναι ένα κλασικό νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Αποτελεί μια πολύ σοβαρή και αναγκαία προσπάθεια για να επανασυνδεθεί η χώρα μας με βασικές αρχές του Διαφωτισμού και του ανθρωπιστικού δικαίου. Παρόλα αυτά επιτυγχάνει στην πράξη και την αποσυμφόρηση των φυλακών. Γιατί ο υπερπληθυσμός στις φυλακές ευθύνεται εκτός των άλλων για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά συστήματα.
Οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα είναι ενδεικτικές.
Τα τελευταία μόλις χρονιά η χώρα μας έχει καταδικαστεί πάμπολλες φορές (με προσφεύγοντες κρατούμενους) για παραβίαση του άρ. 3 ΕΣΔΑ λόγω των συνθηκών κράτησης, αφού το Δικαστήριο έκρινε ότι οι συνθήκες αυτές συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Μάλιστα είναι υπέρογκα τα πρόστιμα που καλείται να πληρώσει η χώρα μας.

Δύσκολα θα πάρει άδεια ο ΠΑΣ

Οι πληροφορίες από το μέτωπο των αδειοδοτήσεων για τον ΠΑΣ δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές λοιπόν ο φάκελος που κατέθεσαν οι Ηπειρώτες έχει σοβαρές ελλείψεις κάτι που σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στο δεύτερο γύρο των ακροάσεων, η ομάδα θα μείνει εκτός πλέι οφ ακόμα και αν καταφέρει να είναι στην πρώτη πεντάδα.
Προβλήματα επίσης παρουσιάζει ο φάκελος του Εργοτέλη ενώ υπάρχουν κάποια ανοιχτά ζητήματα γι' αυτούς του Λεβαδειακού, της Βέροιας και του Πλατανιά.
Αντίθετα οι φάκελοι των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου, SKODA Ξάνθη και Παναιτωλικού δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό θέμα.

Άρτα: Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη χθες (16-04-2015) το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (5) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, το Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου

Φωτό: Λάζαρος Δρίβας
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει από το πρωί, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου, η οποία πανηγυρίζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Το γλέντι θα συνεχιστεί το βράδυ στην πλατεία της Αρετής.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για τη ρύθμιση των 100 δόσεων


Ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η νέα ρύθμιση αφορά στις αλλαγές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση με στόχο την αποπληρωμή χρεών με ευνοϊκότερους όρους από προγενέστερες ρυθμίσεις, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική ανακούφιση σε μεγάλο αριθμό οφειλετών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η παρούσα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά που οφείλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία έως 3.000 ευρώ, να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.
Δίνει επίσης τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εφόσον ενταχθούν στη ρύθμιση, να παραμείνουν βιώσιμες.
Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, η ρύθμιση κινείται σε πιο δίκαιο και ευέλικτο πλαίσιο και ως προς τον αριθμό των δόσεων, που ανέρχονται σε 100 χωρίς προϋποθέσεις και ως προς το ελάχιστο ποσό καταβολής δόσης, που ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Ανοίγει το Taxis για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ανοίγει μέσα στις επόμενες μέρες η εφαρμογή στο Taxis για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των οφειλετών του Δημοσίου προκειμένου να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων.
Στο οικονομικό επιτελείο χρειάζονται άμεσα ρευστό για την πληρωμή μισθών και συντάξεων και για αυτό τρέχουν προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και η πληρωμή χρημάτων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο πρόσφατος νόμος παρέχει τη δυνατότητα και σε όσους δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια να το πράξουν χωρίς την επιβολή προστίμων. Το ποσό, μάλιστα, του φόρου που θα προκύψει μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Όσοι υποβάλουν αίτηση για να αποπληρώσουν τα χρέη τους έως και σε 100 δόσεις θα πρέπει να ξέρουν: