Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Μνημόσυνο προς τιμή του μεγάλου διδασκάλου του γένους Γενναδίου, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Αρνητική γνωμοδότηση για τα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Τ.Κ. Μαργαριτίου

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε αρνητικά κατά πλειοψηφία για την κατασκευή πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων εγκατεστημένης ισχύος 9,9946 MWp, το καθένα,  (τα τρία στη θέση «Καλαμπάκια, το ένα στη θέση    Μεσοβούνι   και το πέμπτο  στη θέση  Μεσοβούνι- Καλαμπάκια  της Τ.Κ. Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας). 
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει θετική  γνωμοδότηση, καθώς με τα πέντε φωτοβολταϊκά δεσμεύεται το δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη στη συνέχεια η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, είτε για τη λειτουργία των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ στο έργο του αναδασμού του κάμπου Μαργαριτίου, είτε από κτηνοτρόφους που θα θελήσουν να εξασφαλίσουν φθηνή ενέργεια για χρήση τους και παράλληλα να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση, η οποία τόνισε πως η αρνητική γνωμοδότηση αφορά το μέγεθος της ισχύος των πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων, με το οποίο δεσμεύεται το δίκτυο του ΔΕΔΗΕ στην περιοχή  και ουσιαστικά αποκλείονται από ανάπτυξη αντίστοιχων πάρκων είτε από ενεργειακές κοινότητες, είτε από την Περιφέρεια, είτε από μεμονωμένους κτηνοτρόφους.
Η Αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά αντλιοστάσια άρδευσης και με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών μπορεί να επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής προς όφελος των αγροτών.
Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ιωαννιτών για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης και ανάδειξης των Οθωμανικών Μνημείων στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Ακρόπολης του Κάστρου Ιωαννίνων: α) Τζαμί Ασλαν Πασά, β) Μεντρεσές, γ) βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της ΣΒΑΑ Δήμου Ιωαννιτών.
 Η Επιτροπή  ενέκρινε επίσης και τη σύναψη  προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:

Ορίζοντες Ηπείρου: Ανοίγει η συζήτηση για τη γέφυρα Νησί-Ντραμπάτοβα


Το θέμα της μόνιμης σύνδεσης του Νησιού με την Ντραμπάτοβα, μέσω γέφυρας, σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης, άνοιξαν για πρώτη φορά επίσημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι «Ορίζοντες Ηπείρου».
Με αφορμή το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης, που προέβλεπε αλλαγή τίτλου έργου από το τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Άρτας, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» κ. Σπύρος Ριζόπουλος πρότεινε να αντικατασταθεί από το τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Ιωαννίνων, το έργο κατασκευής κόμβου στην περιοχή της Νεοκαισάρειας και τα προϋπολογιζόμενα κονδύλια να διατεθούν για την εκπόνηση προμελέτης ή μελέτης στατικότητας ή μελέτης κατασκευής, μόνιμης γέφυρας από τη Ντραμπάτοβα προς το Νησί της Λίμνης Παμβώτιδας.
Για τον κόμβο της Νεοκαισάρειας, πρόσφατα οι «Ορίζοντες Ηπείρου» απέδειξαν με βάση έγγραφο της Τροχαίας Ιωαννίνων πως λόγω των λιγοστών τροχαίων ατυχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο, δεν επιβάλλεται ο κόμβος, όπως υποστηρίζει η Περιφερειακή Αρχή.
 Εν τω μεταξύ, με παρέμβασή του κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» αναφέρθηκε στην απορροφητικότητα του τρέχοντος ΠΕΠ Ηπείρου.
Κατά τη συζήτηση επί της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ΄ τρίμηνο έτους 2019, ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι η χαμηλή απορροφητικότητα της τάξης του 30% που παραδέχεται η Περιφερειακή Αρχή για το ΠΕΠ Ηπείρου, αν και ευρισκόμενοι στο τελευταίο έτος της προγραμματικής περιόδου, οφείλεται στον αρχικό σχεδιασμό.
Πρότεινε δε ότι έστω και τώρα υπάρχει το περιθώριο να ρεαλιστικοποιηθεί το πρόγραμμα και να γίνει μια επαναδιαπραγμάτευση με το Υπουργείο Ανάπτυξης και ένας επανασχεδιασμός του προγράμματος, ώστε ακόμα και αν χρειαστεί να απενταχθούν ενταγμένα έργα, να στοχεύσει το ΠΕΠ σε κατηγορίες έργων και δράσεων που θα είναι αποδοτικότεροι για την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Στο επιχείρημα του Περιφερειάρχη ότι οι δράσεις για την επιχειρηματικότητα παρουσιάζουν υψηλή απορροφητικότητα, ο κ. Ριζόπουλος αντέτεινε πως αυτές οι δράσεις αντιστοιχίζονται με ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού προϋπολογισμού του ΠΕΠ Ηπείρου.
Πρότεινε τέλος, να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος με τους τοπικούς φορείς ώστε ο σχεδιασμός για την επόμενη προγραμματική περίοδο να πατά σε πραγματικές ανάγκες της περιοχής που μόνη της η Περιφερειακή Αρχή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από αποθήκη στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο αλλοδαπών

Εξιχνιάστηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, υπόθεση κλοπής από αποθήκη στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 18-01-2020, αφαίρεσαν από αποθήκη στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, χάλκινα καλώδια διαφόρων τύπων και διαστάσεων.
Από περιπολούντες αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών βρέθηκαν τα ανωτέρω κλοπιμαία, επιμελώς κρυμμένα, στην περιοχή του κάμπου Ασπροκκλησίου Θεσπρωτίας, όπου και κατασχέθηκαν προκειμένου αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Κλειστά σχολεία στις 30 και 31 Ιανουαρίου, λόγω γρίπης


Ο  Δήμαρχος Πωγωνίου
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
Την αναστολή λειτουργίας των παρακάτω σχολικών μονάδων του Δήμου Πωγωνίου στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2020 λόγω επιδημίας γρίπης:
1.     Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και Παιδικός Σταθμός Καλπακίου.
2.     Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και Παιδικός Σταθμός Παρακαλάμου.
3.     Παράρτημα Νηπιαγωγείου Καλπακίου στα Δολιανά.
4.     Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και Παιδικός Σταθμός Κεφαλοβρύσου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου Σουλίου


Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ε.Μ.Π. (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου εγκρίθηκε  στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.
Η ερευνητική πρόταση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης για την ανάδειξη και βιώσιμη ανάπτυξη του ευρύτερου πολιτισμικού τοπίου, του φυσικού και ιστορικού χώρου του Σουλίου, καθώς και για την μακροπρόθεσμη ενεργοποίηση της περιοχής – με αφετηρία τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση- και αρχικό στόχο της έρευνας την περιοχή του Τετραχωρίου (Τ.Κ. Σαμονίδας). Στο πλαίσιο της πρότασης προβλέπεται η διατύπωση μέτρων/ δράσεων γα τη δημιουργίας μιας βιώσιμης κοινότητας, η συγκρότηση ενός δικτύου παρεμβάσεων με ένα ενιαίο και σύγχρονο τρόπο, η οργάνωση ενός δικτύου διαδρομών, η ψηφιακή ανάδειξη του χώρου του Τετραχωρίου και η διασύνδεση του αρχαιολογικού χώρου με άλλα σημεία ενδιαφέροντος.
Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης υπογράμμισε πως με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 2021, η Ήπειρος έχει υποχρέωση να θέσει ως αφετηρία της περιοχή του Σουλίου. «Επικοινώνησε με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το ΜΕΚΔΕ και τον κ. Γ. Σμύρη από την πλευρά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να διαμορφωθεί μια ερευνητική πρόταση που θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια.. Στο τέλος αυτού του εγχειρήματος θα έχουμε προμελέτες για να ετοιμάσουμε και αποδώσουμε το Σούλι όπως πρέπει».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Μπραΐμη – Μπότση τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη της περιοχής η υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. 
Μελέτη για την ανάδειξη της ευεργετικής δράσης του μελιού της περιοχής της Πίνδου.
Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης, τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/ ΕΛΚΕ για το έργο «Ανάδειξη της ευεργετικής δράσης του μελιού του ορεινού όγκου της Ηπείρου,  καθώς και της ευεργετικής δράσης του ενεργειακού τζελ «Bear strenght» στην υγεία του ανθρώπου με κλινική μελέτη».
Ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  εξήγησε  πως στη συγκεκριμένη ερευνητική δράση θα συμμετέχουν όλες οι ορεινές περιοχές της Ηπείρου. «Με την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας θα υπάρχει μια ειδική πιστοποίηση του μελιού. Και με βάση αυτό, το προϊόν θα μπορέσει να αποκτήσει Γεωγραφική Ένδειξη και Ταυτότητα».

Κόνιτσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνησή τους


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (154,3) γραμμαρίων

Συνελήφθη, χθες (28-01-2020) το μεσημέρι στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνησή τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ο κατηγορούμενος, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και συνελήφθη, διότι μετά από νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
·         τέσσερις συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (154,3) γραμμαρίων,
·         κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»: Τακτική γενική συνέλευση και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 10:30 π.μ.


Τακτική γενική συνέλευση και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση», την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 10:30 π.μ..

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά την πρόσφατη σύλληψη τριών ατόμων για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς πάνω από (46) κιλών κάνναβης, με σκοπό την διακίνησή τους στη χώρα


Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης



Σε συνέχεια του προχθεσινού (27-01-2020) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη στην Ηγουμενίτσα, τριών ατόμων, ηλικίας 47, 39 και 31 ετών, για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πάνω από (46) κιλών κάνναβης, με σκοπό την διακίνησή τους στη χώρα ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης και ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Ιλίου και Κυψέλης Αττικής καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα παρακάτω:
·         τέσσερις συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους -394,6- γραμμαρίων,
·         ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -56,2- γραμμαρίων,
·         (4) ναρκωτικά χάπια,
·         σκόνη ναρκωτικών χαπιών, βάρους -3,2- γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων των δραστών, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 47χρονου συλληφθέντα, εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) μηνών για κλοπή.
Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Γιώργος Ζάψας: Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή και τον Αλέξανδρο Καχριμάνη για τον αυτοκινητόδρομο Ιωάννινα-Κακαβιά


Εδώ που φτάσαμε, ποτέ να μην γίνει ο Αυτοκινητόδρομος Ιωάννινα – Κακαβιά και να μην ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας της «Αιώνιας» οδού, εάν είναι να γίνει «κουτσουρεμένος», για 47 ΚΜ τεράιχνος (Τμ. Γιάννενα – Καλπάκι) και 18 ΚΜ δίιχνος (Τμ. Καλπάκι – Κακαβιά).
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η χθεσινή σύσκεψη των Αθηνών αποτέλεσε αφορμή για μια συνάντηση και κοινή διεκδίκηση όλων των αιρετών θεσμικών εκπροσώπων της Ηπείρου με προφανή σκοπό την ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Ιόνιας οδού από Γιάννενα μέχρι την Κακαβιά.
Και τι συμφωνήθηκε τελικά;
Να καταβληθεί προσπάθεια για «κανονικό» δρόμο και να μην γίνει με γεωμετρικά χαρακτηριστικά Εθνικής οδού!
Με αυτόν τον όρο αποδίδουν τα ΜΜΕ το συμπέρασμα των συνομιλιών. Δηλαδή η Ιόνια οδός θα φτάνει μέχρι το Καλπάκι και το εναπομείναν τμήμα του αυτοκινητόδρομου που συνδέει δυο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι δίιχνο ή όπως λέγετε «τρίιχνο» για 15-18 ΚΜ (είναι εφεύρημα ο όρος τρίιχνος δρόμος. Δεν υπάρχει στα τεχνικά χρονικά!).
Εύγε κύριε Υπουργέ και Κε Περιφερειάρχη!
Φτιάξαμε όλο το εσωτερικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της Χώρας τετραίχνο και κολλήσαμε στα 15 ΚΜ, από το Καλπάκι μέχρι τα σύνορα της γείτονος Αλβανίας!
Οποία έκπτωση.
Όταν η Αλβανία θα αναβαθμίζει το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της μέσα από τα επόμενα χρηματοδοτικά προγράμματα της, ως συνδεδεμένο και υπό ένταξη μέλος της Ε.Ε., εμείς θα δικαιολογούμαστε ότι δεν μπορέσαμε, γιατί δεν προλάβαμε, να ολοκληρώσουμε τις υποδομές μας στα πρώτα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης, αφού (είναι γνωστό) αυτά που θα ακολουθήσουν δεν δικαιολογούν αυτοκινητοδρόμους εάν δεν συνδυάζονται με έργα περιβαλλοντικού, πολιτιστικού ή άλλου ενδιαφέροντος! 
Τόσο απλά.
Ποτέ να μη γίνει «κουτσουρεμένος» λοιπόν. Γιατί αδιαφορήσαμε όταν έπρεπε. Δεν διεκδικήσαμε. Παίρναμε ότι μας χάριζαν και καλά παθαίνουμε!
Ο Σουφλιάς δεν σεβάστηκε τις ενστάσεις της τότε Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιωαννιτών και απένταξε το έργο της προέκτασης της Ιόνιας οδού μέχρι τα σύνορα, όταν υπήρχαν τα λεφτά και επειδή δεν φρόντισε κανείς να «χωρέσει» στο τρέχον ΕΣΠΑ.
Αφήστε το λοιπόν όπως είναι να το βλέπουν οι επόμενες γενιές και να παραδειγματίζονται. Να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη!
Ας το παραδεχθούμε, φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων.
Κι όμως δεν ταιριάζει στην Ήπειρο των Εθνικών Ευεργετών αυτή η τύχη. Είναι ώρα να διεκδικήσουμε. Δήμαρχοι και Περιφέρεια, Επιμελητήρια και Φορείς να οργανωθούμε γιατί διαφορετικά θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές ήττες.
Αρνούμαστε να δεχθούμε τον υποβιβασμό ενός αυτοκινητόδρομου τόσο μεγάλης σημασίας και αξίας, όπως η σύνδεση Ελλάδας - Αλβανίας. Δεν πρόκειται μόνο για ενδοπεριφερειακό έργο ζωτικής σημασίας για την Ήπειρο αλλά για έργο εθνικής σημασίας, το οποίο έπρεπε από καιρού οι κυβερνήσεις να είχαν χρηματοδοτήσει. Αν αυτή την τύχη επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τον αυτοκινητόδρομο Ιωάννινα – Κακαβιά, τότε τι να περιμένουμε για την σύνδεση της Πρέβεζας με Ιόνια οδό και την Εγνατία ή για άλλα κρίσιμα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Περιφέρεια και δεν έχουν αναδειχθεί όσο θα έπρεπε; Η Ήπειρος χρειάζεται μεγάλα έργα για να έχει προοπτική. 
Έστω και τώρα να παραδεχθούμε τα λάθη και να ιεραρχήσουμε τις υποδομές που μας αξίζουν:
- Τετράιχνο οδικό άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά
 - Χρηματοδότηση του συνόλου της σύνδεσης Ιόνιας οδού με Πρέβεζα
- Ολοκλήρωση οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακίας
- Ολοκλήρωση των υποδομών λιμένος Ηγουμενίτσας
 - Ωρίμανση μελετών της σιδηροδρομικής γραμμής τμ. «Καλαμπάκα – Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα»
- Αναγνωριστική μελέτη για φυσικό αέριο στην Ήπειρο.
- Αντιπλημμυρικά (και αρδευτικά) στην πεδιάδα του Αράχθου (κάμπος της Άρτας) και στις εκβολές Λούρου και Καλαμά

 Ιωάννινα, 28/01/2020 
Γεώργιος Ζάψας 
Περιφερειακός Σύμβουλος – Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης 
«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από αγρόκτημα στην Αγιά Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από αγρόκτημα, που έγινε προχθές στην Αγιά Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι, προχθές (27-01-2020) το μεσημέρι στην Αγιά Πρέβεζας, αφαίρεσαν από περιφραγμένο αγρόκτημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, ένα χάλκινο καζάνι, μία αντλία νερού και δύο μηχανήματα ψεκασμού.
Στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου: Ετήσια χοροεσπερίδα και κοπή πίτας την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00 στο κέντρο Can Can


Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα  και την κοπή πίτας, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00 στο κέντρο Can Can.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή δικαιολογητικών & ορισμός ημερομηνίας εξέτασης βοηθών φαρμακοποιών


Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις βοηθών φαρμακείου περιόδου Φεβρουαρίου 2020 είναι από
α) 23-01-2020 έως και 31-01-2020 για την Πάτρα
β) 23-01-2020 έως και 07-02-2020 για την Θεσσαλονίκη
γ) 23-01-2020 έως και 21-02-2020 για την Αθήνα
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πατρών).
 Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην ΑΘΗΝΑ  την Παρασκευή 28-02-2020 και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
β) Στην ΠΑΤΡΑ την Παρασκευή 07-02-2020 και ώρα 9.00πμ στο αμφιθέατρο του ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ της Φαρμακευτικής (δίπλα στην Ιατρική και κοντά στο Νοσοκομείο Ρίου)
 γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την Πέμπτη 13-02-2020 & Παρασκευή 14-02-2020 και ώρα 9.00π.μ.-12.00μ  για την προφορική και γραπτή εξέταση αντίστοιχα, στην αίθουσα σεμιναρίων του τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας (2ος όροφος κτ. Βιολογίας-Φαρμακευτικής) και Δ12 (ισόγειο κτ. της Σχολής Θετικών Επιστημών) αντίστοιχα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας  2132161501.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Λιποαναρρόφηση: Tι πρέπει να γνωρίζετε


Η λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πιο γνωστές επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής, που αντιμετωπίζει οριστικά τα «ψωμάκια» ή το τοπικό πάχος, που για πολλές γυναίκες αποτελούν τον καθημερινό «εφιάλτη». 
Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τα θετικά αποτελέσματά της, όμως -όπως κάθε χειρουργική επέμβαση- δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί προσοχή και πλήρη ενημέρωση, αν πρόκειται να υποβληθείτε σε αυτήν.
Ο ανθρώπινος οργανισμός δημιουργεί ένα συγκεκριμένο αριθμό λιποκυττάρων μέχρι την ηλικία των 14 ετών «κατασκευάζοντας» με αυτό τον τρόπο μία συγκεκριμένη δομή του κάθε σώματος. 
Μετά σταματά αυτή η διαδικασία σχηματισμού λιποκυττάρων και πλέον διατηρούμε έναν σταθερό αριθμό για την υπόλοιπη ζωή μας.
Τα προβλήματα ξεκινούν όταν, λόγω κατασκευής του σώματος –γεγονός που επηρεάζεται από την κληρονομικότητα-, παρουσιάζεται ασύμμετρη κατανομή λίπους στο σώμα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται δυσμορφίες τοπικά. Σε κάποια σημεία, δηλαδή στις λιποαποθήκες, συσσωρεύεται επιπλέον λίπος από το φυσιολογικό μέσο όρο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση τοπικού πάχους. Μάλιστα, όσο και αν αδυνατίζουμε, τα συγκεκριμένα σημεία συνεχίζουν να παραμένουν «προβληματικά» και τονισμένα, γιατί τα λιποκύτταρά τους, αν και μικραίνουν σε όγκο, παραμένουν περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε να είναι. Σημειώνεται ότι οι λιποαποθήκες είναι σημεία του σώματος στα οποία υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υποδόριου λίπους, σε βαθμό που ξεπερνά την αναγκαία ποσότητα.