Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Ευχαριστήριο στον Πάνο Καμμένο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα ευχαριστεί,  τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο για οικονομική ενίσχυση της ομάδας μας με το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) Ευρώ.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος


ΝΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΟΓΑ: On line έκδοση Βεβαιώσεων Ασφαλιστικών

Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τις βεβαιώσεις των ασφαλιστικών τους εισφορών για φορολογική χρήση, μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.
Η εκτύπωση της Βεβαίωσης για Φορολογική Χρήση είναι δυνατή μόνο με την συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και του Αριθμού Μητρώου (ΑΜ ΟΓΑ) του Ασφαλισμένου.
Εκτύπωση Βεβαίωσης Ασφαλιστικών Εισφορών

Αν ο ΑΜΚΑ ή/και ο ΑΦΜ δεν είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΓΑ ή δεν έχει καταχωρηθεί ο σωστός ΑΜΚΑ/ΑΦΜ, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).

Άρτα: Συνελήφθη ένας 51χρονος ημεδαπός για μεταφορά παράνομης μετανάστριας στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (25-2-2015) το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομης μετανάστριας στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι, τον 51χρονο στον Άγιο Δημήτριο να κινείται με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι μετέφερε έναντι κομίστρου μία 57χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το αυτοκίνητο του 51χρονου κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 6η/27-02-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπέιρου

Την 27-02-2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-02-2015 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 03-02-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας – Αθηνών στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων (τμήμα Γιαννιώτικο Σαλόνι – Πανηπειρωτικό Στάδιο)», προϋπολογισμού € 80.000,00 με Φ.Π.Α.
2. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαγραμμίσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου εταιρείας «Κ. ΜΑΪΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-05-2015.
3. Απόφαση επί της από 03-11-2014, ένστασης του Παναγιώτη Ντούλια, κατά του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 21-10-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ και επί της έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, βάσει της αριθμ. πρωτ. 23818/141/25-02-2015 γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας αποχαιρετά τον Αχιλλέα Χαλκιά


Στο όνομα των απανταχού ξενιτεμένων Ηπειρωτών, στο όνομα των φίλων της Ηπείρου και της λαϊκής παράδοσης, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, αποχαιρετά τον πρωτομάστορα της Ηπειρώτικης Μουσικής, τον Αχιλλέα Χαλκιά.
Ο Αχιλλέας Χαλκιάς, γεννημένος στα 1937 στο ακριτικό Δελβινάκι, ήταν γόνος δύο σπουδαίων μουσικών οικογενειών της Ηπείρου. Ο πατέρας του, ο περίφημος Περικλής Χαλκιάς, έπαιζε κλαρίνο, το ίδιο και ο αδελφός του, σε εκείνον έλαχε να καταπιαστεί με το βιολί στο οποίο μυήθηκε από παιδί παντελώς αυτοδίδακτος. Μεγαλωμένος εν μέσω πολέμου, κατοχής και εμφυλίου, η διαδρομή του ακολούθησε τις δύσκολες αλλά και δημιουργικές, πολυταξιδεμένες στράτες του Ηπειρώτικου μισεμού. Από το Πωγώνι στην Αθήνα και από εκεί για δύο ολόκληρες δεκαετίες στην Αμερική και μετά πάλι πίσω, στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα και στον κόσμο όλο, παντού όπου ταξίδεψε με διαβατήριο τη μουσική του δεξιοτεχνία, ισοϋψής σε καλλιτεχνικό ανάστημα στο πλευρό του αδελφού του, κορυφαίου πρεσβευτή της Ηπειρώτικης Παράδοσης Πετρολούκα Χαλκιά.

Ο Αχιλλέας Χαλκιάς πρέσβευε όχι μόνο την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του στο βιολί αλλά και έναν κόσμο ολόκληρο, τον κόσμο μιας αέναης μουσικής σκυταλοδρομίας γενεών και γενεών σε έναν από τους ύστατους και, ίσως, αναντικατάστατους κρίκους. Εκπροσωπούσε επάξια τους πρωτομάστορες της παράδοσης που επιβεβαίωναν την αξία τους στον αυθεντικό της στίβο, στα πανηγύρια και τις κοινωνικές εκδηλώσεις του λαού μας, στο γενέθλιο τόπο και στην αποδημία και εισέπραταν την αναγνώριση στην αγάπη των Ηπειρωτών σε όλο τον κόσμο αλλά και την αναγνώριση της τέχνης και του ήθους τους από τους συναδέλφους τους κάθε γενιάς.

Και ήταν σχεδόν όλοι αυτοί, οι μουσικοί της Ηπείρου και όχι μόνο, που συνόδευσαν τον Αχιλλέα Χαλκιά στο στερνό κατευόδιο, στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή στο Γ΄ Νεκροταφείο, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα τους, στο πλευρό του Πετρολούκα Χαλκιά, του ανηψιού του Μπάμπη και του εγγονού του Πέτρου Χαλκιά, παραστάθηκαν οι Ναπολέων Δάμος, Σταύρος Καψάλης, Νίκος Φιλιππίδης, Χριστόδουλος Ζούμπας, Βαγγέλης Κουμτζής, Γιώργος Κωτσίνης, Θοδωρής Γεωργόπουλος, Αντώνης Κυρίτσης, Σάσα Μαρκόπουλος, Ανδρέας Παπάς, Κώστας Μερετάκης.
Στο όνομά τους και στο όνομα της οικογενείας του τον μεστό και ουσιώδη επικήδειο εκφώνησε ο τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας, απηχώντας το κοινό αίσθημα: «Βουβάθηκαν τα αηδόνια και από τις μοιρολογίστρες στέρεψε το δάκρυ απ' το βουβό κλάμα», τόνισε γλαφυρά για να συνεχίσει λέγοντας «φτωχότερη από σήμερα η Ήπειρος απ΄το χαμό σου. Μια διαρκής παρουσία εξήντα και πλέον ετών προσφοράς και αναζήτησης στη μουσική και τραγουδιστική παράδοση της Ηπείρου και τα λαλούμενα στερούνται σήμερα ένα πανάξιο δεξιοτέχνη. Δυσαναπλήρωτο το κενό.»
Και είναι ακριβώς έτσι, το κενό που αφήνουν πίσω τους οι πρωτομάστορες της παράδοσης όπως ο Αχιλλέας Χαλκιάς τώρα κι ο Αλέκος Κιτσάκης πριν λίγο καιρό, είναι δυσαναπλήρωτο. Η αλυσίδα της παράδοσης χάνει πολύτιμους κρίκους κι η Ήπειρος φτωχαίνει πίσω τους.
Οι δοξαριές και οι λαλιές του Αχιλλέα Χαλκιά που απηχούσαν τόσο βαθιά και αληθινά τον πόνο της ξενιτιάς και της Ιστορίας, τον καημό της αγάπης και της νοσταλγίας, έχουν εγγραφεί βαθιά στα φυλλοκάρδια των Ηπειρωτών και εκεί θα μένουν για πάντα ζωντανές μαζί με τη θύμησή του.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στο πρόσωπο του Αχιλλέα Χαλκιά αποχαιρετά ένα γνήσιο πρωτομάστορα της παράδοσης, με μεγάλη διαδρομή και προσφορά, καταξιωμένη με την αγάπη των συμπατριωτών και των συναδέλφων του.
 Η Π.Σ.Ε. απέστειλε στεφάνι στη μνήμη του ενώ εκπροσωπήθηκε στην κηδεία με τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Την ερχόμενη Κυριακή 1η Μαρτίου, στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2015», στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, η μνήμη του Αχιλλέα Χαλκιά θα είναι ζωντανή, με τρόπο αντάξιο της προσφοράς του. Όπως θα είναι πάντα ζωντανή η θύμησή του στον αγώνα για τη διάσωση της παράδοσης, για τη διάδοσή της με τον καλύτερο τρόπο στους επόμενους σκυταλοδρόμους της που καλούνται να βαδίσουν σε τέτοια άξια και ανεξίτηλα χνάρια, όπως τα χνάρια του μοναδικού και αξέχαστου Αχιλλέα Χαλκιά.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Στις 2 Μαρτίου τα χρήματα για τις εκλογικές αποζημιώσεις

Εντολή πληρωμής για 31.235 διακαιούχους που μετείχαν στη διενέργεια των εκλογών

Με καθυστέρηση ενός και πλέον μήνα θα πληρωθούν όσοι συμμετείχαν στην διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απέστειλε χθες κατάσταση πληρωμής για 31.235 δικαιούχους της ειδικής αποζημίωσης των διοριζόμενων εποπτών, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.α., που αφορά στη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων τη Δευτέρα 2 Μαρτίου.
Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι 1.689 δικαιούχοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση ΙΒΑΝ κατά την εκτέλεση ροής πληρωμής.
Σημειώνεται πως για την πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης είναι απαραίτητη η συμπλήρωση από τον κάθε δικαιούχο τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) μέσω της διαδικτυακής διεύθυνσης της ΓΓΠΣ.

ΠΗΓΗ:  www.tovima.gr

Στις 6 Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Οργανισμού κ. Ξενοφών Βεργίνης, για τις 6 Απριλίου ορίστηκε η πληρωμή της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.
Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο κ. Βεργίνης τόνισε ότι η πρώτη δόση των επιδοματων για το 2015 θα καταβληθεί στις 6 Απριλίου.
Ερωτηθείς για την καθυστέρηση της πληρωμής αφού αρχικά υπολογίζονταν για τις 25-28 Μαρτίου ο κ. Βεργίνης δήλωσε ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε έναν εσωτερικό διακανονισμό που έγινε.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση καταβάλλονται τα επιδόματα ανά τρίμηνο μέσα στο έτος, 4 δόσεις και τα χρήματα μπαίνουν στον λογαριασμό το πρώτο εικοσαήμερο του μήνα, εξήγησε ο κ. Βεργίνης εκτιμά ότι πληρώνονται εντός προθεσμίας και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα του οργανισμού.

Σε 61,611 εκ. ευρώ το κόστος των ζημιών- μέχρι τώρα- από πλημμύρες- κατολισθήσεις στις Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου

Στο ποσό των 61.611.200 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2015.
Ο σχετικός φάκελος με πλήρη τεκμηρίωση έχει αποσταλεί από την Περιφέρεια στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με την επισήμανση ότι η αποτίμηση όμως είναι συνεχής και βαρύνουσα, αφού υπάρχουν ζημιές και καταστροφές που συνεχίζουν να εμφανίζονται ως απόρροια των ίδιων φαινόμενων. Ταυτόχρονα από την Περιφέρεια επαναλαμβάνεται το αίτημα για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών ως πλημμυροπαθών ή κατολισθαινουσών (κατά περίπτωση) προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των πληγέντων.
Κατά Περιφερειακή Ενότητα ο προϋπολογισμός για τα έργα αποκατάστασης επιμερίζεται ως εξής:
Π.Ε. Άρτας: 22.645.000, Π.Ε. Θεσπρωτίας 7.165.000, Π.Ε. Ιωαννίνων 21.470.000, Π.Ε. Πρέβεζας 10.331.200.

SOS από τους λοιμωξιολογους για την γρίπη. Μεγαλώνει επικίνδυνα ο αριθμός των νεκρών


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Σήμα κινδύνου προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα προς τους ηλικιωμένους στέλνουν οι Λοιμωξιολόγοι, ζητώντας να συνεχίσουν να προφυλάσσονται από τη γρίπη  καθώς μεγαλώνει καθημερινά η λίστα με τους νεκρούς !
Μέχρι   σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ, είχαν πεθάνει 63 άτομα, ενώ  21 άτομα νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Συνολικά στις ΜΕΘ μέχρι χτες είχαν νοσηλευτεί 134 άτομα.
«Δυστυχώς οι κακές καιρικές συνθήκες με τις χαμηλές θερμοκρασίες  και τον συγχρωτισμό των ανθρώπων  σε κλειστούς χώρους, ευνοούν την μετάδοση της γρίπης, η οποία βρίσκεται σε εξαρση» αναφέρει η διαπρεπής Λοιμωξιολόγος κ. Αθηνά Στούπη MD
Director, Div. of Infectious  Diseases  and  Travel Medicine  και προσθέτει.
«Παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στην Άνοιξη η επιδημία της γρίπης συνεχίζεται αμείωτη, καθώς εκτός των καιρικών συνθηκών φαίνεται πως τα ατομικά μέτρα προφύλαξης έχουν ατονήσει».
Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους μέτρα προφύλαξης για την γρίπη πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν:
•Οι ηλικιωμένοι
•Οι ανοσοκατεσταλμένοι
•Άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη,
•Άτομα χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,
•Έγκυες γυναίκες,
•Άτομα με  αιματολογικά  και ρευματολογικά νοσήματα, κλπ.