Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, με τίτλο «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) και Ανάπτυξη των Φορέων της και λοιπές διατάξεις»,  παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Η τροπολογία αναφέρει συγκεκριμένα πως παρατείνεται η λήξη του προγράμματος μέχρι 31-12-2017 όπως επίσης και οι συμβάσεις όσων εργάζονται στα συγκεκριμένα προγράμματα, μέσω των υφιστάμενων φορέων χρηματοδότησης (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών-ΑΚΑΓΕ, υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και με το ίδιο ύψος δαπάνης (60 εκατ. ευρώ).
Τέλος υπάρχει πρόβλεψη για τον τρόπο κάλυψης της δαπάνης που υπολείπεται για την ολοκλήρωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», περιόδου από 01-10-2013 μέχρι 30-09-2014.
Η συγκεκριμένη δαπάνη θα καλυφθεί από ποσό που προοριζόταν να καλύψει την επιπλέον απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του ίδιου προγράμματος μεταγενέστερης περιόδου, ήτοι μέχρι 31-12-2015.

Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 44χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος προωθούσε με το αυτοκίνητό του, στο εσωτερικό της χώρας, παράνομο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (19-10-2016) το πρωί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (στην περιοχή της Κάτω Λαψίστας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 44χρονου, διαπίστωσαν ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έναν 27χρονο ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, λόγω διοικητικής απέλασης.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 20-10-2016, εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού των Υπηρεσιών της, με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της ΕΛ.ΑΣ και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ομαδική εθελοντική αιμοδοσία των αστυνομικών, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, όπου προσήλθαν Κινητές Μονάδες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων ενώ η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας πραγματοποίησε την αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν σ' αυτή την πρόσκληση, συμβάλλοντας έμπρακτα στην αντιμετώπιση καθημερινών ζωτικών αναγκών.

ΕΜΥ: Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα έντονες από τις βράδυνες ώρες της Πέμπτης

Σύμφωνα με την ΕΜΥ χαμηλό βαρομετρικό στην κεντρική Μεσόγειο κινούμενο ανατολικά θα επηρεάσει από τις βράδυνες ώρες της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016 την περιοχή μας, προκαλώντας τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα έντονες.
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Παρασκευή και το Σάββατο με μικρά μόνο ανοίγματα, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες έως 4 και τοπικά στις παραθαλάσσιες περιοχές 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

«Καθίζηση σε παράδρομο, στο 12ο χμ της Εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας

Καθίζηση σε παράδρομο  στο 12ο χμ της Εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας σημειώθηκε χθες το βράδυ.
Μεγάλο τμήμα του εδάφους (περιπου εκατό τ. μ.), σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων.
Στο σημείο, έφτασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μαζί  με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, Αστυνομικές Δυνάμεις και η Πυροσβεστική.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούγονται ήχοι μέσα από την γη.

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος. 

Στο πλαίσιο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2016) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. 

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα. 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οργανώθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17 έως και 20-10-2016, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, καθώς και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε πόλη του Νομού Πρέβεζας για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων

Σε οικίες τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων

Συνελήφθησαν, χθες (19-10-2016) το μεσημέρι σε πόλη του Νομού Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής αρχαίων αντικειμένων, χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των δραστών.


Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 33χρονου:

αγγείο απροσδιορίστου χρονολογίας,
τμήμα αμφορέα του 3ου – 6ου αιώνα μ.Χ.,
οινοχόη του 17ου αιώνα μ.Χ.,
σώμα αμφορίσκου του 1ου αιώνα π.Χ. - 4ου αιώνα μ.Χ.,
οινοχόη του 16ου – 18ου αιώνα μ.Χ.,
τριφυλλόστομος μαστραπάς του 19ου αιώνα μ.Χ.,
 αμφορίσκος του 8ου – 12ου αιώνα μ.Χ.,
 άνω τμήμα αμφορέα του 3ου – 2ου αιώνα π.Χ.,


δίωτος στάμνας του 18ου – 19ου αιώνα μ.Χ.
τμήμα αμφορέα του 1ου αιώνα π.Χ. - 4ου αιώνα μ.Χ.,
βάση αμφορέα και τμήμα οστράκου του 1ου αιώνα π.Χ. - 4ου αιώνα μ.Χ.,
τμήμα Kερκυραϊκού αμφορέα του 2ου μισού 3ου αιώνα π.Χ.,
οξυπύθμενος αμφορέας του 1ου αιώνα π.Χ. - 4ου αιώνα μ.Χ.,
χάλκινο αγγείο εντός του οποίου υπήρχαν έξι όστρακα από αμφορέα του 13ου - 14ου αιώνα μ.Χ.,
οξυπύθμενος αμφορέας του 2ου αιώνα π.Χ. - 1ου αιώνα μ.Χ.,



αμφορέας του 5ου - 4ου αιώνα π.Χ.,
 οξυπύθμενος αμφορέας του β΄ μισού 3ου αιώνα π.Χ.,
οξυπύθμενος αμφορέας του α΄ μισού 3ου αιώνα π.Χ.,
οξυπύθμενος αμφορέας του 3ου - 2ου αιώνα π.Χ.,
σώμα οξυπύθμενου αμφορέα του 4ου αιώνα π.Χ. – 1ου αιώνα μ.Χ.,
αμφορέας του 3ου - 8ου αιώνα μ.Χ.,
οξυπύθμενος αμφορέας του 3ου - 6ου αιώνα μ.Χ.,
τμήμα αμφορέα ροδιακού ή κρητικού τύπου του 2ου αιώνα π.Χ. - 2ου αιώνα μ.Χ.,
τμήματα αμφορέα, σώμα αγγείου με λαβή καθώς επίσης και συνανήκοντα όστρακα του 1ου αιώνα π.Χ. - 4ου αιώνα μ.Χ.,



τμήμα δίωτου αγγείου του 3ου - 9ου αιώνα μ.Χ.,
σώμα οξυπύθμενου αμφορέα του 2ου αιώνα π.Χ. - 1ου αιώνα μ.Χ.
κυλινδρικό αγγείο του 18ου αιώνα μ.Χ.
τμήματα αγγείων απροσδιορίστου χρονολογίας
λίθινο σφαιρίδιο και τμήμα λίθινης σφαίρας του 1ου - 5ου αιώνα μ.Χ.
δύο μικρά τμήματα χονδροειδούς κεραμικής του 3ου - 4ου αιώνα μ.Χ.
έξι (6) συνανήκοντα τμήματα αγγείου του 3ου - 6ου αιώνα μ.Χ.
δίωτο αγγείο του 3ου - 4ου αιώνα μ.Χ.



μικρό άωτο αγγείο του 8ου - 12ου αιώνα μ.Χ.
τμήματα αμφορέα (όστρακα) από χείλος, βάση και σώμα απροσδιορίστου χρονολογίας.
μεταλλική σφαίρα με χάρακτες γραμμές.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος ιδιοποιήθηκε παράνομα τα παραπάνω αρχαία και μεταβυζαντινά αντικείμενα (πλην ενός αμφορέα), μετά το θάνατο της θείας του, η οποία τα κατείχε νόμιμα, σύμφωνα με σχετική Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Επιπλέον βρέθηκαν στο σπίτι του 33χρονου και κατασχέθηκαν σφαίρα πυροβόλου όπλου αγνώστου διαμετρήματος, δεκατέσσερα (14) ναρκωτικά δισκία και δύο συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 31χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τμήματα αμφορέων (όστρακα)
όστρακα αγγείων, σώμα αγγείου, λαιμός αμφορίσκου και πλήθος οστράκων πιθανόν αμφορέα,
αγγείο εφυαλωμένο άγνωστης προέλευσης
 δύο (2) ξύλινες εικόνες του 18ου – 19ου αιώνα μ. Χ.
δύο (2) εικόνες απροσδιορίστου χρονολογίας
 εξήντα δύο (62) χάλκινα νομίσματα ελληνιστικής και ύστερης περιόδου
σαράντα ένα (41) νομίσματα άγνωστης προέλευσης,



λίθινο τέχνεργο άγνωστης προέλευσης,


τέσσερα (4) δαχτυλίδια και δύο σιδερένιοι κρίκοι άγνωστης προέλευσης,
τμήμα μολύβδου άγνωστης προέλευσης,
 ντεκα (11) μεταλλικά μικροαντικείμενα άγνωστης προέλευσης
δύο (2) ασημένια νομίσματα με ανάγλυφες μορφές άγνωστης προέλευσης
δύο (2) ασημένιες αλυσίδες,
 ένα περιδέραιο λαιμού όπου διακρίνονται τρία νομίσματα εκ των οποίων ένα ηπειρωτικής προέλευσης και ένα αιγινιώτικης προέλευσης,


ένα λίθινο μικροαντικείμενο και ένα λίθινο αγαλματίδιο άγνωστης προέλευσης.
 Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αντικειμένων στην οικία του 31χρονου, αρκετά εκ των οποίων εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
 Τα αρχαία ευρήματα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Επίσκεψη κλιμακίου των ΑΝΕΛ Ιωαννίνων, στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής ακολουθίας

Κλιμάκιο των ΑΝΕΛ Ιωαννίνων αποτελούμενο από το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και πολιτευτή Ιωαννίνων Αντώνη Βασιλείου, τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αγροτικού Γιώργο Γοργόλη, τον Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βαγγέλη Κουτσή και τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Κώστα Βασιλείου, επισκέφθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής ακολουθίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Αρχικά είχαν συνάντηση στο Καλπάκι με τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη από τον οποίο ενημερώθηκαν για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε από τους ισχυρούς σεισμούς καθώς και για τα γενικά προβλήματα και προοπτικές του Δήμου Πωγωνίου.
Αντηλάγησαν απόψεις και πληροφορίες και δηλώθηκε η ετοιμότητα των ΑΝΕΛ για στήριξη των προσπαθειών του Δήμου σε ότι απαιτηθεί.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν στον χωριό Παρακάλαμος με τον Αντιδήμαρχο Άνω Καλαμά κ. Χρήστο Γκόγκο από τον οποίο ενημερώθηκαν με λεπτομέρειες για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας η οποία κυρίως βρέθηκε στα επίκεντρα των σεισμικών δονήσεων.
Ακολούθως επισκέφθηκαν τα χωριά Μαυρονόρος, Ρεπετίστα, Αρετή, Κουκλιοί, Ριάχοβο, Μαζαράκι, Βροντισμένη και την Ιερά Μονή Βελλάς, όπου συναντήθηκαν με κατοίκους με τους οποίους αντήλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για την κατάσταση και τις ζημιές που δημιουργήθηκαν από τους σεισμούς.
Η γενική διαπίστωση ήταν ότι:
· Οι κάτοικοι αντέδρασαν και ενήργησαν με ψυχραιμία.
· Υπήρξαν ασήμαντες έως ανύπαρκτες ζημιές σε κτίρια και υποδομές, πλην των κτηρίων της Ιεράς Μονής Βελλάς όπου υπήρξαν μέτριες ζημιές στα κτήρια και σοβαρές ζημιές στην Ιερά Μονή.
· Ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα και παρών στην περιοχή.
· Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή απώλειες.

Κοινωνικές δράσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

Τρόφιμα και άλλα είδη που συγκεντρώθηκαν από το αστυνομικό προσωπικό, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» προγραμμάτισε και υλοποίησε εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα κ.α.), από το προσωπικό των υπηρεσιών της.
Στο πλαίσιο αυτό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.
Ειδικότερα, τρόφιμα και διάφορα είδη δόθηκαν:
από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος» και στο παράρτημα του ιδρύματος «Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Άρτας)
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Ηγουμενίτσας).
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στα κοινωνικά παντοπωλεία του Δήμου Πρέβεζας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως – Πρεβέζης.

Οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων και φορέων εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχές για την ευγενική αυτή προσφορά.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (18-10-2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων για εξασφάλιση καταλύματος κατά συρροή και παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και Διάταξη κ. Ανακριτή Ιωαννίνων σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η έξοδός του από τη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως. 

Ενημέρωση μικρών μαθητών παιδικών σταθμών στη Θεσπρωτία, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής

Σειρά μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς μαθητές παιδικών σταθμών της Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκαν στους μαθητές του Α΄ και Β΄ Παιδικού Σταθμού Παραμυθιάς, καθώς και του Παιδικού Σταθμού Γαρδικίου, κατά τη διάρκεια των οποίων αξιωματικός του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ενημέρωσε τα παιδιά σχετικά με τη σημασία των βασικών κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Φυσιολογικά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει ότι, όπως διαβεβαιώνουν οι επίσημοι επιστημονικοί φορείς (Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Γεωλογικά Τμήματα Πανεπιστημίων, ΙΓΜΕ),  η σεισμική ακολουθία, μετά τον κύριο σεισμό του  Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2016 που έγινε Βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων, εξελίσσεται  φυσιολογικά.
Κατά συνέπεια τα όσα περί αντιθέτου κυκλοφορούν είναι ανυπόστατα και θα πρέπει να μη λαμβάνονται υπόψη από τους πολίτες που πρέπει να ενημερώνονται ΜΟΝΟ από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι μικροσεισμοί θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται και τις επόμενες ημέρες και αυτό δεν πρέπει να προκαλεί καμία ανησυχία.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες καθίστανται με τη δράση τους αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας στα απομακρυσμένα χωριά της Ηπείρου, διαμορφώνοντας ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης και επικοινωνίας με τον πολίτη

Οι πέντε Κινητές Αστυνομικές Μονάδες που λειτουργούν στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου (Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα), καθίστανται με τη δράση τους αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας στα απομακρυσμένα χωριά της Ηπείρου, διαμορφώνοντας ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης και επικοινωνίας με τον πολίτη.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες πραγματοποιούν προγραμματισμένα δρομολόγια και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειάς μας, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό, ο οποίος τους επιτρέπει την παροχή επιτόπιων αστυνομικών υπηρεσιών.

Ενημερωτική διάλεξη σε θέματα πρόληψης κλοπών και απατών

Σήμερα (19.10.2016) το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Πλαίσια Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε σε κατοίκους της περιοχής, ενημερωτική παρουσίαση, με αντικείμενο την πρόληψη σε θέματα κλοπών και απατών.
Η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι μια ακόμη προληπτικού χαρακτήρα προσπάθεια των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου, στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους και έχουν ως στόχο την προληπτική ενημέρωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που παρακολούθησαν την συγκεκριμένη δράση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο δράσης και τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, που αφορά τόσο σε κρούσματα τηλεφωνικής απάτης, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια, όπου οι δράστες χρησιμοποιώντας υποτιθέμενες ιδιότητες (λογιστές, εφοριακοί, δικηγόροι, κ.α.) και διάφορα προσχήματα, (δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων, υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα κ.α.), προσπαθούν να αποσπούν χρηματικά ποσά ή/και χρυσαφικά.
Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τρόπους προφύλαξης από κλοπές σε σπίτια και τους διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό που περιέχει αναλυτικά τον τρόπο δράσης των δραστών, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (http://www.hellenicpolice.gr ), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές » παρατίθενται γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την πρόληψη των κλοπών-διαρρήξεων και των απατών. 

Ιωάννινα: Μετασεισμός 4.4 R

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.4 R, σημειώθηκε στις 00:23 το βράδυ που μας πέρασε, με επίκεντρο 11 χμ βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, η οποία εντάσσεται σύμφωνα με τους ειδικούς, στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας. 

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις για το μήνα Νοέμβριο

Τα ασφαλιστικά Ταμεία (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, και ΕΤΕΑ) ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα γίνει η καταβολή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων για το μήνα Νοέμβριο.
Οι ημερομηνίες που πληρώνει το κάθε ταμείο έχουν ως εξής:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις, την  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2016.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις, την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016.
Όλα τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016.

Τέλος, το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.

4ος Νάιος δρόμος την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στην αρχαία Δωδώνη

Στις 30 Οκτωβρίου, ο 4ος Νάιος Δρόμος επιστρέφει στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
Μια αθλητική διοργάνωση σε έναν τόπο σπουδαίας πολιτιστικής αξίας, ένα "ταξίδι" πίσω στον χρόνο, όταν τα Νάια τελούνταν προς τιμή του Δία και αποτελούσαν μία από τις έξι διοργανώσεις της αρχαιότητας.
Ο Νάιος Δρόμος των 18,5 km είναι μια μοναδική διαδρομή.
Ξεκινά από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, περνάει δίπλα από τα χωριά της δωδωναίας κοιλάδας και επιστρέφει στον αρχαιολογικό χώρο, με τους δρομείς να βρίσκονται στα τελευταία 500 μέτρα σε απόσταση αναπνοής από τα μνημεία της αρχαίας Δωδώνης.
Τον "4ο Νάιο Δρόμο" πλαισιώνουν και δύο άλλοι αγώνες: των 5km και των 2km, με τον τελευταίο να αφορά αποκλειστικά μαθητές του Δημοτικού.
Οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται από την Ε.Κ.Α. Δωδώνη και τους Συλλόγους Δωδωναίας Κοιλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Δωδώνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι 28 Οκτωβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ιστότοπο: www.naiosdromos.gr