Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, δύο ημεδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (54) κιλά και (200) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθησαν, σήμερα (01-10-2018) το πρωί στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 54 και 34 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με σκοπό τη διακίνηση, μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, όπου βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, (3) σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (54) κιλών και (200) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
(23) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (54) κιλών και (200) γραμμαρίων,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 34χρονου ημεδαπού,
δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συγχαρητήρια στον Πωγωνίσιο νέο για τη συμμετοχή του στην Εθνική Παίδων

Ένα δικό μας παιδί, ο Βασίλης Ντότης του Ευαγγέλου μας έκανε περήφανους με τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα Παίδων.
Ο Βασίλης ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά το ποδοσφαιρικό του ταλέντο κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα.
Περιμένουμε και άλλες στιγμές περηφάνιας.
Μπράβο Βασίλη! Συγχαρητήρια!
Μακάρι σύντομα να δούμε και τα υπόλοιπα αθλητικά ταλέντα του Πωγωνίου μας να διακρίνονται!

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, ποινής κάθειρξης έξι ετών, για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
*Χθες το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 35χρονος αλλοδαπός, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχε αλβανικό διαβατήριο, το οποίο έφερε πλαστές σφραγίδες εισόδου - εξόδου.
*Χθες το βράδυ στο Βασιλικό Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι όπως καταγγέλθηκε, νωρίτερα είχε προβεί σε παράνομη κοπή πεύκων από αλσύλλιο στην περιοχή του Βασιλικού, προκαλώντας φθορές σε δύο κολόνες της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα τη διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή.
*Χθες μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, δύο ημεδαποί, 41 και 49 ετών, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
*Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, να μεταφέρει παράνομα έναν 36χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό.

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για την Παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας


Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την ανεξάντλητη δύναμη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που αποτελούν πηγή εμπειρίας, αξιών και γνώσεων για όλους μας.
Οι   ηλικιωμένοι   αποτελούν   βασικό   κομμάτι   της   κοινωνίας   μας   αποδεικνύοντας καθημερινά ότι ο τίτλος «απόμαχοι της ζωής» τους είναι αταίριαστος. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους έχουμε χρέος να σταθούμε με σεβασμό και αγάπη   και   να   τους   προσφέρουμε   όσα   περισσότερα   μπορούμε   για   μία   καλύτερη καθημερινότητα.
Ο Δήμος Πωγωνίου στέκεται δίπλα τους αρωγός, προσφέροντάς τους υποστήριξη, συντροφιά, κοινωνικοποίηση και ασφάλεια, μέσω των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», του ΚΑΠΗ και των Ομάδων Ηλικιωμένων.
Μέσα από την ουσιαστική αυτή υποστήριξη και την   ηθική   συμπαράσταση,   οι   άνθρωποι   της     3ης  ηλικίας   έχουν   τη   δυνατότητα   να μεταλαμπαδεύσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, στοιχεία απαραίτητα για όλες τις επόμενες γενιές.
Ιδιαίτερα   τη   σημερινή   εποχή,   που   η   οικονομική   κρίση   πλήττει   τα   περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, τα άτομα της 3ης  ηλικίας παίζουν εκ νέου ένα σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικογένεια παρέχοντας, ποικιλοτρόπως, βοήθεια και στήριξη στα παιδιά τους.
Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε αγάπη και σεβασμό.
Σας ευχαριστούμε για όσα έχετε προσφέρει και ευχόμαστε να έχουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα να σας τα ανταποδώσουμε.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα σωματική και ψυχική υγεία και ευημερία.
Χρόνια πολλά!                                                                                       

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

Κλοπή από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Εξοχή Κόνιτσας


Χθες (30-09-2018) καταγγέλθηκε  κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Εξοχή Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, χθες μετά τα μεσάνυκτα, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την κεντρική πόρτα του Ιερού Ναού και αφαίρεσαν από το τέμπλο  δύο εικόνες, ενώ διέρρηξαν και το παγκάρι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

«Καίει» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης


Στις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και με δεδομένες τις τιμές που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή διεθνώς, η τιμή ανά λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί  στα 1,15-1,20 ευρώ.
Καλεί συγχρόνως  την κυβέρνηση να μειώσει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 35ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς


Χθες το απόγευμα, στο 35ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το  θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Ανακοίνωση για τη διάθεση των εισιτηρίων της παράστασης ''Η Ήπειρος ταξιδεύει'', στο Ηρώδειο, τη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου


Το Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ανακοινώνει ότι, η διάθεση των εισιτηρίων για την παράσταση ''Η Ήπειρος ταξιδεύει'', που ανεβαίνει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 20.30', γίνεται, τηλεφωνικά μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 11876 και ηλεκτρονικά μέσω του site www.viva.gr
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους μέσω των τρόπων που υποδεικνύουμε.
Μόνον και εφόσον δεν προπωληθούν όλα τα εισιτήρια, με τους προαναφερόμους τρόπους, αυτά θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του προαύλιου χώρου του Ηρωδείου.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών της παράστασης, το Προεδρείο της ΠΣΕ προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να προμηθευτούν τα εισιτήρια τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά.

Το Προεδρείο της ΠΣΕ

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από την 1 Οκτωβρίου


Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:
Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.
Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.
Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.
Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Από πότε ξεκινά να μετρά η ασφάλιση στον ΕΦΚΑ για νέες και εκκρεμείς αιτήσεις αγροτών


Αναλυτικές οδηγίες για την έναρξη και διακοπή της ασφάλισης των ασφαλισμένων του κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών τέως ΟΓΑ, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι και ισχύουν από 18/7/2018, δίνει με εγκύκλιό του ο ΕΦΚΑ.
Οι οδηγίες αφορούν τόσο νέες αιτήσεις που υποβάλλονται μετά την ψήφιση του νόμου όσο και παλαιότερες που είχαν υποβληθεί πριν από τις 18 Ιουλίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, ως ημερομηνία έναρξης ασφάλισης στον ΕΦΚΑ (Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του τέως ΟΓΑ) λογίζεται η πρώτη μέρα του μήνα έναρξης εργασιών στη Δ.Ο.Υ. σε κάθε περίπτωση (π.χ. έναρξη εργασιών 19/5, έναρξη ασφάλισης 1/5). Ως ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης λογίζεται η τελευταία μέρα του μήνα διακοπής άσκησης ασφαλιστέας δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ..
Κατά τη διαδικασία υπαγωγής στην ασφάλιση του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του τέως ΟΓΑ, συμπληρώνεται Απογραφικό Δελτίο, το οποίο επέχει θέση Υ.Δ. ν.1599/86. Αντίγραφο του Απογραφικού Δελτίου χορηγείται στον αιτούντα την υπαγωγή, προκειμένου να προβεί σε έναρξη εργασιών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Η Δ.Ο.Υ. βεβαιώνει την έναρξη εργασιών χορηγώντας σχετική βεβαίωση, η οποία μαζί με το Απογραφικό Δελτίο και τα λοιπά δικαιολογητικά, αποστέλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία ΕΦΚΑ για την ολοκλήρωση της εγγραφής.
Πρόσωπα που έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και επιθυμούν διακοπή της ασφάλισης, υποβάλλουν σχετική αίτηση με τη βεβαίωση διακοπής εργασιών της Δ.Ο.Υ. και τα λοιπά δικαιολογητικά προς ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω δεν εφαρμόζονται στα πρόσωπα που απασχολούνται ως εργάτες γης και αμείβονται με εργόσημο για τη δραστηριότητά τους αυτή, εκτός αν έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις του τ. ΟΓΑ για άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Σπασμένη μύτη: Πότε μπορώ να αθληθώ ξανά;


Πάρα πολύ συχνοί είναι οι ρινικοί τραυματισμοί κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Ιδιαίτερα επιρρεπείς σε τέτοιους είδους κακώσεις είναι όσοι ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα συχνής επαφής που παίζονται με μπάλες, όπως μπάσκετ και ποδόσφαιρο, καθώς και αυτοί που κάνουν σπορ που απαιτούν έντονη σωματική αντιπαράθεση, όπως πολεμικές τέχνες (και κυρίως το kickboxing), πάλη και πυγμαχία. Χωρίς προσεκτική και άμεση φροντίδα, ένα ρινικό κάταγμα μπορεί να προκαλέσει μόνιμη παραμόρφωση της μύτης, ή ακόμα και αναπνευστικά προβλήματα, οπότε απαιτείται η διενέργεια ρινοπλαστικής για την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση της μύτης. 
«Η ενασχόληση με τον αθλητισμό προσφέρει στον αθλητή ευχαρίστηση και βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Όμως, δεν είναι πάντα ακίνδυνη. 
Εκτός από τους μυοσκελετικούς τραυματισμούς, που συμβαίνουν συχνά σε όσους γυμνάζονται, οι αθλητές   τραυματίζονται και στη μύτη, δεδομένης της προεξέχουσας και απροστάτευτηςθέσης της η οποία την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη. Τα ρινικά οστά είναι τα πιο συχνά τραυματισμένα οστά του προσώπου, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν με ακρίβεια το ποσοστό των ρινικών καταγμάτων, και ο λόγος είναι επειδή πολλοί δεν αναζητούν θεραπεία», αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. ΓεώργιοςΜοιρέας. «Όταν το κάταγμα είναι μικρό ο ασθενής ενδεχομένως να μην αντιληφθεί τη σοβαρότητα του τραυματισμού, διότι η επίσης μικρή παρεκτόπιση καλύπτεται από το ελαφρύ οίδημα της περιοχής και δίδεται προσοχή μόνο στη σύντομη ρινορραγία που συνήθως συνυπάρχει. Μόνο μετά την υποχώρηση του οιδήματος ο ασθενής θα μπορέσει να καταλάβει το κάταγμα, αφού μπορεί να διακρίνει μια ελαφρά παραμόρφωση στη μύτη. 
Στα σοβαρά κατάγματα, ωστόσο, η μύτη μπορεί να παραμορφωθεί εμφανώς ή να παρεκτοπιστεί αμέσως μετά τον τραυματισμό, η ρινορραγία να είναι σοβαρή και να προκύψουν προβλήματα αναπνοής εξαιτίας της παρέκλισης του διαφράγματος ή και όλου του οστέινου θόλου της μύτης» εξηγεί.Η άμεση διαχείριση του τραυματισμού είναι καθοριστική για την πορεία και τη θεραπευτική αντιμετώπισή του. Αρχικά πρέπει ελεγχθεί εάν έχει προκύψει σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι, (π.χ. διάσειση), ή τραυματισμός στον αυχένα.