Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Έρχονται αλλαγές στις μετεγγραφές των φοιτητών

Ο υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι την Τετάρτη θα ανακοινώσει αλλαγές στο καθεστώς των μετεγγραφών με στόχο να εξυπηρετηθεί η άπορη οικογένεια ενώ θα ληφθεί μέριμνα ώστε η διαδικασία των μετεγγραφών να τελειώνει νωρίς.
Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα τεθούν κριτήρια ώστε να αντιμετωπιστεί η οικογενειακή ανάγκη και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να λες ότι όταν έχεις ένα ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ μπορείς να σπουδάσεις ένα παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης».
Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι πρόκειται για παρέμβαση η οποία δεν απαιτεί χρήματα ενώ αυτό που χρειάζεται είναι η συναίνεση των πανεπιστημίων.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία με την οποία θα καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ). Η αρμόδια επιτροπή, που απαρτίζεται από υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και από τεχνοκράτες της Παγκόσμιας Τράπεζας πρόκειται να συνεδριάσει την Δευτέρα για να προτείνει οριστικά στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ποιο πρέπει να είναι το τελικό «μοντέλο» επιλογής των δικαιούχων.
Σύμφωνα με  πληροφορίες του www.dikaiologitika.gr, αναμένεται να προκριθεί η πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που δεν θα υπερβαίνει τα 180 ευρώ το μήνα.
Ο ρητός στόχος της πολιτικής του προγράμματος για το ΕΕΕ είναι η στήριξη προς οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. 

Σε αναμονή για το εφάπαξ όσοι έχουν αποχωρήσει από το Σεπτέμβριο του 2013

Η μεγάλη απόκλιση εισφορών και τελικού εφάπαξ οδήγησε τα Ταμεία να ζητήσουν από το υπουργείο Εργασίας οδηγίες.

Για μεγάλες μειώσεις στο εφάπαξ αν εφαρμοστεί ως έχει ο συντελεστής βιωσιμότητας προειδοποιεί ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας κ. Νίκος Καλάκος, κάνοντας γνωστό ότι έχει σταματήσει η έκδοση για όσους έχουν αποχωρήσει από 1/9/2013.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Καλάκος υπογράμμισε ότι έχει ζητηθεί οδηγία από το υπουργείο Εργασίας για τον τρόπο εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας καθώς σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις.

Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας: Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, Αλβανικής καταγωγής

Οι λαθρομετανάστες ήταν κρυμμένοι στην καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου

Συνελήφθη χθες (20-06-2014) το βράδυ, στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη διακίνηση μεταναστών. 
Επίσης, συνελήφθησαν και πέντε (5) αλλοδαποί μετανάστες, Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 36, 54, 43, 57 και 43 ετών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 55χρονος ημεδαπός, βρέθηκαν κρυμμένοι στο φορτηγό, πέντε (5) παράνομοι μετανάστες.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 55χρονος είχε παραλάβει, τους μη νόμιμους μετανάστες από το Ράγιο Θεσπρωτίας με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αμφιλοχία, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των λαθρομεταναστών, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διοικητικά μέτρα απαγόρευσης εισόδου στο έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 55χρονου ημεδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
δύο κινητά τηλέφωνα
το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, ένθετο με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», δωρεάν προσφορά η έκδοση για τα μοναστήρια της Ηπείρου, με τίτλο: «Αγίων και ηρώων θρόνος πέτρινος», του Ηπειρώτη δημοσιογράφου και συγγραφέα Πάνου Μπαΐλη


 Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, ένθετο με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», δωρεάν προσφορά η έκδοση για τα μοναστήρια της Ηπείρου, με τίτλο: «Αγίων και ηρώων θρόνος πέτρινος», του  Ηπειρώτη δημοσιογράφου και συγγραφέα Πάνου Μπαΐλη.
Αύριο με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»

Για πρώτη φορά δωρεάν με εφημερίδα μια έκδοση για τα μοναστήρια της Ηπείρου, με τίτλο: αγίων και ηρώων θρόνος πέτρινος.
Ένα διαφορετικό οδοιπορικό σε Γιάννινα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία και Άρτα με αναφορές στους χώρους λατρείας των Ηπειρωτών, την ιστορία και την παράδοση.
Κείμενα-Έρευνα Πάνος Μπαΐλης

Ο Πάνος Μπαΐλης γεννήθηκε το 1958 στο Άνω Κοτσανόπουλο Πρέβεζας και εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αθήνα.

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Απαντώντας σε δημοσιεύματα περί παράτασης της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι δεν δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καλούνται οι φορολογούμενοι να σπεύσουν και να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός των υπαρχουσών προθεσμιών, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου.

Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 3 εκατομμύρια δηλώσεις και εκκρεμούν ακόμη περίπου 2,8 εκατομμύρια.

Δικαίωμα ενισχύσεων και για τους νέους αγρότες

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Καρασμάνη, χορηγούνται από το εθνικό απόθεμα για το 2013, νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, σε όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα το 2011 και έπειτα, και δεν κατέχουν κανένα δικαίωμα ενιαίας ενίσχυσης.
Με την εν λόγω υπουργική απόφαση ενισχύεται η θέση των νέων αυτών αγροτών, καθώς με τις διατάξεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), βασική προϋπόθεση για την απόκτηση νέων δικαιωμάτων την περίοδο εφαρμογής της καινούργιας ΚΑΠ - 2015 έως και 2020 - θα αποτελεί η είσπραξη άμεσων ενισχύσεων το 2013.

«Σήμα» κινδύνου από τα Ταμεία, χρωστούν συντάξεις και εφάπαξ ύψους 3,1 δις

Το «σήμα» κινδύνου για τα Ταμεία και τη βιωσιμότητα των συντάξεων και των εφάπαξ, εξέπεμψε o πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ταμεία Θ. Καποτάς χτύπησε το καμπανάκι παρουσιάζοντας, στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία υπάρχει Ταμειακό «άνοιγμα» 5,1 δισ. ευρώ (- 2 δισ. ευρώ το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα και 3,1 δισ. ευρώ το κόστος από τις απλήρωτες συντάξεις και τα εφάπαξ).
Οι προϋπολογισμοί των Ταμείων για το 2014 προβλέπουν ελλείμματα άνω των 2 δισ. ευρώ (807,9 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, 462,7 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 720 εκατ. ευρώ, 181,3 εκατ. ευρώ στον ΟΓΑ, 91,3 εκατ. ευρώ στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, 66,2 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, 39,5 εκατ. ευρώ στο ΤΣΑΥ και 274 εκατ. ευρώ στο ΕΤΕΑ).

mobbing-Διαφθορά (3)

Να διωχθούν επιτέλους σύμφωνα με την διαθεσιμότητα και να σταματήσει η προστασία από τους πανεπιστημιακούς  που είναι στην κυβέρνηση, οι οποίοι λαϊκίζουν ασύστολα ενώ τα γνωρίζουν. 
Έλεος πια με τόσο λαϊκισμό.
****
Στο ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) που υπηρετώ, έχουν γίνει εκατοντάδες προσλήψεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ως εκ τούτου και με παράνομες προσλήψεις και άλλες, δήθεν νομιμοφανείς.

Γιάννενα: Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για κατοχή ηρωίνης


Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 0,9 γραμμαρίων.

Τρεις συλλήψεις στην Πρέβεζα

Συγκεκριμένα το προχθές το απόγευμα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί Ρομά, ένας 37χρονος άνδρας και μία 34χρονη γυναίκα, για απόπειρα κλοπής οπωροκηπευτικών προϊόντων από χωράφι στην περιοχή Παλιούρι Πρέβεζας.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες μαζί με δύο ακόμα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν οπωροκηπευτικά προϊόντα από χωράφι στην περιοχή Παλιούρι Πρέβεζας, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη  και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ  την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αργά το απόγευμα έγινε και η τρίτη σύλληψη στην περιοχή. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνέλαβαν 52χρονο ημεδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (7) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί επιταγών».

Αισιόδοξο διαγράφεται το μέλλον της «ΔΩΔΩΝΗΣ»!

«Φρένο» στην πτωτική πορεία που σημείωνε τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» έβαλε το 2013 η νέα Διοίκηση, πρώτη χρονιά που συνέταξε δικό της ισολογισμό.
Τα οικονομικά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ενώ η συζήτηση βάση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η «ΔΩΔΩΝΗ» έκρυβε και άλλη μια είδηση.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας θα γίνει εάν κριθεί, όπως τονίζεται, αναγκαία για την υποστήριξη των επενδύσεών της.
Σε ότι αφορά τα οικονομικά το 2013, η εταιρεία κατάφερε να σταματήσει την πτωτική τάση πωλήσεων της τελευταίας τετραετίας, ενώ πραγματοποίησε έσοδα της τάξεως των 83.1 εκ. ευρώ.