Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας: Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, Αλβανικής καταγωγής

Οι λαθρομετανάστες ήταν κρυμμένοι στην καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου

Συνελήφθη χθες (20-06-2014) το βράδυ, στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη διακίνηση μεταναστών. 
Επίσης, συνελήφθησαν και πέντε (5) αλλοδαποί μετανάστες, Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 36, 54, 43, 57 και 43 ετών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 55χρονος ημεδαπός, βρέθηκαν κρυμμένοι στο φορτηγό, πέντε (5) παράνομοι μετανάστες.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 55χρονος είχε παραλάβει, τους μη νόμιμους μετανάστες από το Ράγιο Θεσπρωτίας με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αμφιλοχία, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των λαθρομεταναστών, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διοικητικά μέτρα απαγόρευσης εισόδου στο έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 55χρονου ημεδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
δύο κινητά τηλέφωνα
το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.