Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Παρακάλαμος: Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «ΑΦΩΝΟ» στο "PLEGMA cafe bar", το Σάββατο 24 Οκτωβρίου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για έκτακτη οικονομικής επιτροπής την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου


Ανακοίνωση για την Χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη διδακτική περίοδο 2015-2016. Πρώτη συνάντηση, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, ώρα 18.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Η Χορωδία είναι μέρος των δραστηριοτήτων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Τα μέλη της είναι Ηπειρώτες και φίλοι της ηπειρώτικης παράδοσης, ενώ για τη διδακτική περίοδο 2015-2016 θα λειτουργεί κάθε Τρίτη 18.00-19.00, εκτός των επίσημων αργιών, από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από σήμερα μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2015 και θα γίνονται με e-mail ή fax ή στο γραφείο της ΠΣΕ στις εργάσιμες μέρες και ώρες συμπληρώνοντας μια έντυπη αίτηση.
Η πρώτη συνάντηση των μελών της χορωδίας με τα μέλη του Δ.Σ. που έχουν ορισθεί ως υπεύθυνα για τη χορωδία, Ζαχαρία Καψάλη, Μαρίνα Τζάκου και το μέλος της χορωδίας Δημήτριο Δήμο και ενώπιον του Μαέστρου κ. Ευάγγελου Κώτσου θα γίνει την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 από 18.00 έως 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας τα 2103241137 και 2103243822
Fax 2103243281


                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος              Η Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Αρ. Δόσης          Ελευθερία Σιαμέτη

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την παρουσία της «Χρυσής Αυγής», στις εκδηλώσεις για τον Παύλο Μελά στο Παρακάλαμο

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση κομμουνιστές σύμβουλοι στην Περιφέρεια και στο Δήμο Πωγωνίου καταγγέλλουν στο λαό της περιοχής την απαράδεκτη στάση που επέδειξαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος Πωγωνίου σε ότι αφορά την παρουσία της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσή Αυγής σε εκδήλωση που διοργάνωσαν προς τιμήν του Παύλου Μελά.
Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου στην εκδήλωση προς τιμήν του Παύλου Μελά, ανέχτηκαν χωρίς καμία αντίδραση την παρουσία των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, δίπλα μάλιστα και σε μαθητές σχολείων της περιοχής που συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου στο πλαίσιο της εκδήλωσης.
Νομιμοποιούν έτσι και αθωώνουν στην συνείδηση και στην
πράξη μια δολοφονική οργάνωση που σπέρνει παντού το φασιστικό-ναζισιτικό της δηλητήριο.
Βέβαια δεν είναι πρώτη φορά που εκφράζεται ανοχή και δίνεται βήμα στη Χρυσή Αυγή από τους επίσημους εκπροσώπους της «δημοκρατίας».

Καταγραφή και αποτύπωση των Θρησκευτικών μνημείων για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού

Ως «Ερευνητικό απόθεμα» και «εργαλείο ανάπτυξης» μπορούν να χαρακτηριστούν οι δυο μελέτες οι οποίες εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του έργου Piltour.
Η «Μελέτη Καταγραφής Αποτύπωσης των Θρησκευτικών Μνημείων» αποτελεί ένα σημαντικό ερευνητικό έργο στο οποίο καταγράφονται και μελετώνται θρησκευτικά μνημεία της Περιοχής Παρέμβασης, ενώ στη «Μελέτη Ανάπτυξης Θεματικού Τουρισμού» ερευνά τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών. Αμφότερα τα μελετητικά έργα αποτελούν χρήσιμα εργαλεία τόσο για τη μελέτη της Θρησκευτικής Κληρονομιάς όσο και των προοπτικών ανάπτυξης των περιοχών.
Τέλος, οι  εταίροι του Έργου βρέθηκαν στο Ostuni, όπου συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του Έργου.
Μελέτη Καταγραφής και Αποτύπωσης των Θρησκευτικών Μνημείων
Στόχος της μελέτης η καταγραφή και αποτύπωση των Θρησκευτικών Μνημείων στην Περιοχή Παρέμβασης (Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας και Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών, Δημοτική Ενότητα Μετσόβου του Δήμου Μετσόβου, Δημοτική Ενότητα Καλπακίου του Δήμου Πωγωνίου).

Ιωάννινα: Θάνατος 36χρονης μετά τον τοκετό σε ιδιωτική κλινική

Μοιραία, για μία 36χρονη γυναίκα, στάθηκε η γέννηση του δεύτερου παιδιού, καθώς λίγο μετά τον τοκετό, νωρίς το πρωί έχασε την ζωή της.
Η άτυχη γυναίκα από την Θεσπρωτία, μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού της σε ιδιωτική κλινική των Ιωαννίνων, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με αιμορραγία και άλλες επιπλοκές.
Οι γιατροί, έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στην ζωή, όμως ήταν πολύ αργά.
Η ιατροδικαστική εξέταση που ζήτησε η οικογένεια της άτυχης 36χρονης, θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου της.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Καλό χειμώνα στο Πωγώνι με υγεία, αγάπη και περισσότερη αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο ... ενημερώθηκα για πολλά ... ας συνετιστούν κάποιοι

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Αφήστε τους να ζούνε στον κόσμο με τα πρέπει με τη "γραμμή" που κάποιοι για συμφέρον, σκύβουν το κεφάλι παύουν να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ παρτακισμός και υλισμός γι' αυτούς, είναι τα πάντα!!!
Εμείς ζούμε ... αγαπάμε ... προσφέρουμε ανιδιοτελώς ... ερωτευόμαστε ... κλαίμε ... ακόμη και στον πόνο του άλλου.
Κάνουμε λάθη ... έχουμε πάθη ... δακρύζουμε ... πονάμε ... τα δίνουμε όλα.
Μερικές φορές, αυτοκαταστρεφόμαστε .... στο όνομα της προσφοράς της αλληλεγγύης, αλλά ... ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΗ!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ!!! ΚΑΙ ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, πρόσωπο με πρόσωπο!!!
Δίχως ανυπόστατα κακόβουλα σχόλια!!!
Θα το ξαναπώ ... Δίκαιη θα είμαι αγώνες για την τιμή μου, για την αξιοπρέπειά μου θα κάνω, όσο χρόνο και να πάρει, μα σκληρότερη δε γίνομαι ... ας γίνουν αυτοί πιο ΑΝΘΡΩΠΟΙ....
Ευχαριστώ για την αγάπη σας.
Να είστε όλοι καλά. Φιλώ σας ...
Καλό χειμώνα με υγεία και ανθρωπιά...

Με εκτίμηση

Νανά Ζαφειροπούλου

Την επιτάχυνση των πληρωμών του ΕΣΠΑ ζήτησε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών

Με βασικό θέμα την αξιοποίηση και υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, την Τετάρτη το απόγευμα στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Υφυπουργό για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξη Χαρίτση, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Πουλάκη και Υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους, υπογραμμίζοντας παράλληλα και την μη συνδρομή- μέχρι και σήμερα-της Πολιτείας στην αντιμετώπιση του κόστους αποκατάστασης των ζημιών από τις θεομηνίες που έπληξαν την Ήπειρο το 2015.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε τις σημαντικές καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην εξόφληση λογαριασμών έργων που εκτελούνται από το ΕΠΕΡΑΑ, την ΕΕΤΑΑ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τη ΔΕΠΑΝΟΜ, που φτάνουν τους 5 και 7 μήνες, καθώς και από τους Αναπτυξιακούς Νόμους.
Αποτέλεσμα αυτών έργα- όπως π.χ. η αποχέτευση Φιλιατών- που τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς να κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν στις προθεσμίες που έχουν οριστεί. Άλλοι Δήμοι- όπως π.χ. των Βορείων Τζουμέρκων -περιμένουν επί μήνες να γίνουν πληρωμές από την ΕΕΤΑΑ, ενώ αντίστοιχη σχεδόν καθυστέρηση να παρατηρείται στις επενδύσεις των ΟΠΑΑΧ, LEADER, κ.α..

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 π.μ.

Την  Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με συνολικά 42 θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα οποία αναλυτικά είναι  τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 08-10-2015 συνεδριάσεως.
Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ’ τρίμηνο έτους 2015 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΟΛΟΜΟΔΙΩΝ – ΑΝΘΟΤΟΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΚΟΥΦΑ», προϋπολογισμού € 3.571.574,00 με ΦΠΑ.
Κατάρτιση και έγκριση των όρων της νέας διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΔΙΚΤΥΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΜΠΗΣ Δ.Ε. ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ» προϋπολογισμού € 4.002.000,00 με ΦΠΑ.
Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου», αναδόχου «ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕ», μέχρι την 30-11-2015.
Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κόμβους Αυγού, Μουσιωτίτσας, Παντάνασσας», αναδόχου Δημητρίου Λαγού, μέχρι την 23-02-2016.

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «CINEEM» κ. Θεολόγης Προκοπίου, σας προσκαλεί σε ενημέρωση των δράσεων της Α.Σ..

Ο  Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «CINEEM»  κ. Θεολόγης Προκοπίου, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον απολογισμό των δράσεων της Α.Σ., ο  οποίος  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  19 Οκτωβρίου  2015,   Ξενοδοχείο Du Lac Ιωάννινα,  Ώρα έναρξης: 17:30.

Συζήτηση και ενημέρωση της 19.00

1η Συνάντηση Εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στα Καμένα Βούρλα

Στην 1η Συνάντηση Εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού που έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στα Καμένα Βούρλα, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα τουρισμού, Ηλία Σανίδα, με τη συμμετοχή δέκα Περιφερειών από όλη την Ελλάδα και του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα.
Έλαβαν μέρος και οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης, Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος, Δυτικής Μακεδονίας, Παύλος Τσότσος, Θεσσαλίας, Γεωργία Κόκκαλη, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Γιώργος, Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Τουρισμού Αττικής, Ελένη Δημοπούλου και Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

Το πλαίσιο ανάπτυξης και υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για την επίτευξη της Ισότητας των Φύλων, όπως αυτός έχει αναπτυχθεί μέσα από τη λειτουργία της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, συζητήθηκε σε σημερινή της συνεδρίαση.
Την ενημέρωση των μελών για τις μέχρι σήμερα δράσεις της Επιτροπής έκανε η περιφερειακή σύμβουλος κ. Π. Μητροκώστα. 
Στους άξονες δράσης για ουσιαστικές παρεμβάσεις στα πεδία που απαιτείται, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, προεδρεύων της Επιτροπής κ. Οδυσσέας Πότσης υπογραμμίζοντας: 
«Σε επίπεδο άυλων προγραμμάτων, αν δεν μπούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, θα μείνουν γράμματα κενά περιεχομένου. Για αυτό πρέπει γρήγορα να προβούμε σε συγκεκριμένες δράσεις. Κατά την προσωπική μου άποψη η χειραφέτηση της γυναίκας επιτυγχάνεται μέσα από την εργασία και για αυτό θεωρώ πως πρέπει να στοχεύσουμε στην προβολή των γυναικείων συνεταιριστικών οργανώσεων. Για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι μέσω αυτής της προβολής. Με φιλολογήματα και μόνο δεν έχουμε χειροπιαστό αποτέλεσμα».
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης αποφασίστηκε η διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας τις επόμενες εβδομάδες στα Ιωάννινα για την παρουσίαση του σχεδιασμού της Περιφέρειας για την Ισότητα των Φύλων, κυρίως όμως για την προβολή τοπικών φορέων, δομών και συλλόγων, όπως συμβουλευτικά κέντρα, γυναικείοι συνεταιρισμοί, κ.ά..