Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την παρουσία της «Χρυσής Αυγής», στις εκδηλώσεις για τον Παύλο Μελά στο Παρακάλαμο

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση κομμουνιστές σύμβουλοι στην Περιφέρεια και στο Δήμο Πωγωνίου καταγγέλλουν στο λαό της περιοχής την απαράδεκτη στάση που επέδειξαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος Πωγωνίου σε ότι αφορά την παρουσία της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσή Αυγής σε εκδήλωση που διοργάνωσαν προς τιμήν του Παύλου Μελά.
Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου στην εκδήλωση προς τιμήν του Παύλου Μελά, ανέχτηκαν χωρίς καμία αντίδραση την παρουσία των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, δίπλα μάλιστα και σε μαθητές σχολείων της περιοχής που συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου στο πλαίσιο της εκδήλωσης.
Νομιμοποιούν έτσι και αθωώνουν στην συνείδηση και στην
πράξη μια δολοφονική οργάνωση που σπέρνει παντού το φασιστικό-ναζισιτικό της δηλητήριο.
Βέβαια δεν είναι πρώτη φορά που εκφράζεται ανοχή και δίνεται βήμα στη Χρυσή Αυγή από τους επίσημους εκπροσώπους της «δημοκρατίας».



Επιβεβαιώνεται αυτό που έχει δείξει η ιστορική πείρα πως σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η αστική τάξη, τα κόμματά της και οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Διοίκηση, γλυκοκοιτάζουν και επιστρατεύουν όποτε κρίνουν σκόπιμο τον εθνικισμό και το φασισμό για να διαιρέσουν τον λαό, να αποπροσανατολίσουν και να στοιχίσουν την εργατική τάξη και τη νεολαία πίσω από τα συμφέροντά τους. Να θυμίσουμε πως η Χρυσή Αυγή εκτός από δολοφονίες, στήνει δουλεμπορικά γραφεία "μόνο για Έλληνες" για να δίνει στους εργοδότες τους εργάτες με εξευτελιστικά μεροκάματα. Είναι το μαντρόσκυλο των επιχειρηματιών σε απεργιακούς αγώνες και κινητοποιήσεις εργαζομένων. Μέσα στη Βουλή αγωνιά μόνο για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και ειδικά των εφοπλιστών. Αυτή η εγκληματική φασιστική οργάνωση χτύπησε τους κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αυτή σκότωσε τον Παύλο Φύσσα και μετανάστες. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία του τόπου μας να απομονώσουν οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή. Να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και το φασισμό, που μόνο σκοπό έχει την υποταγή στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και στέλνει τον λαό στην εξαθλίωση. Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα, τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Διοίκηση που υλοποιούν αυτή την πολιτική. Αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα από τη μία να παρευρίσκονται μαζί με τη Χρυσή Αυγή σε εκδηλώσεις τιμής νομιμοποιώντας τους και από την άλλη υποκριτικά να τους καταδικάζουν, φραστικά πάντα, προστατεύοντας την αστική τους δημοκρατία. Στην Ήπειρο των χιλιάδων νεκρών αγωνιστών που πέσανε στον αντιστασιακό αγώνα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν οι απόγονοι των ναζί, οι εγκληματίες Χρυσαυγίτες. Σε κανένα χωριό, σε κανένα χώρο δουλειάς, εκπαίδευσης ή γειτονιά.