Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμπαρίσταται στους πληγέντες από τις φωτιές στην περιοχή Πικερμίου-Ραφήνας-Μαραθώνα και προβαίνει στην συγκέντρωση φαρμάκων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Ανατολική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και σε όσους εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνας-Μαραθώνα και Πικερμίου, καθώς και με τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά από συνεννόηση με τους Προέδρους των Ενώσεων των Ηπειρωτών της Ανατολικής Αττικής και ειδικά με τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ν. Μάκρης-Ραφήνας, Μαραθώνα και Πικερμίου Δημήτρη Βασιλείου, αποφασίστηκε να καλέσουμε τους απανταχοιύ Ηπειρώτες αλλά και όποιον άλλον ενδιαφέρεται, να συνδράμουν στην συγκέντρωση παντός είδους φαρμακευτικού υλικού.
Υπεύθυνος για την συγκέντρωση των φαρμάκων ορίζεται ο Δημήτρης Βασιλείου τηλ: 6974496919, προς τον οποίον μπορεί να απευθύνονται όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν και χώρος συγκέντρωσης το οίκημα των Ηπειρωτών της Νέας Μάκρης, οδός τέρμα Αν. Τσίρκα, Ν. Μάκρη.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, για μεταφορά με σκοπό τη διακίνηση, ποσότητας κάνναβης


Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -58- κιλών και -640- γραμμαρίων και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Στην αυτόφωρη σύλληψη 51χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο με σκοπό τη διακίνηση, περίπου (59) κιλά κάνναβης, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, έπειτα από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα (25-07-2018), στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 51χρονος, όπου βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (58) κιλών και (640) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
έντεκα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 58 κιλών και 640 γραμμαρίων, που βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στην καμπίνα του οχήματος,
συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκε στην κατοχή του 51χρονου,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
κινητό τηλέφωνο.
Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τον 51χρονο βαρύνουν οι κατηγορίες της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 73 και 26 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 73χρονη κατείχε και επέδειξε  για λογαριασμό του 26χρονου ταξιδιωτικό έγγραφο που άνηκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενημέρωση σχετικά με την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου, με σκοπό την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων, έχει αναρτήσει στη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερωτικό βίντεο από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Το σχετικό link είναι:


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΙΝΠΚΑ Ηπείρου: Συμβουλές για τον τουριστικό προορισμό


Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου δίνει τις πιο κάτω συμβουλές στους Καταναλωτές τι ακριβώς πρέπει να προσέξουν κατά την διάρκεια της διαμονής τους στον τόπο του Τουριστικού Προορισμού τους.
Είναι χρήσιμο
. Να παίρνεις τον αριθμό του ταξί διότι μπορεί να ξεχάσεις κάτι.
. Να παίρνεις μια κάρτα του ξενοδοχείου που έχει τη διεύθυνση και το τηλέφωνο.
. Να γνωρίζεις το όνομα και το τηλέφωνο του αρχηγού του γκρουπ σε περίπτωση που ταξιδεύεις με ομαδική εκδρομή.
. Να ελέγχεις απόλυτα τα παιδιά σου όταν κυκλοφορείτε σε περιοχές με πολύ κόσμο.
. Να ρωτάς αν πίνεται το νερό της βρύσης.
. Να τοποθετείς τα χρήματα και τα κοσμήματα σε θυρίδα ασφαλείας στο ξενοδοχείο.
. Να διασφαλίζεις την τσάντα σου περνώντας τη διαγωνίως στον ώμο σου όταν κυκλοφορείς στο δρόμο.
Απόφυγε
. Να κυκλοφορείς σε στενούς δρόμους με ανεπαρκή φωτισμό και μη πολυσύχναστα σημεία.
. Να φοράς και να μεταφέρεις κοσμήματα μεγάλης αξίας κυρίως σε μεγάλα τουριστικά κέντρα.
. Να αφήνεις πολλά χρήματα και κοσμήματα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.
. Να ανοίγεις την πόρτα του δωματίου σου χωρίς να ελέγξεις πριν ποιος είναι.
. Να κυκλοφορείς με τη φωτογραφική μηχανή ή τη βιντεοκάμερα κρατώντας τα συνεχώς στα χέρια σου, διότι δίνεις στόχο στον υποψήφιο κλέφτη.
. Να αγοράζεις διάφορα είδη (ρολόγια, δερμάτινα, φωτογραφικές μηχανές κ.α.) από επιτήδειους που σε πλησιάζουν στο δρόμο.
. Να πίνεις νερό από τη βρύση, όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό.
. Να ανταλλάσσεις χρήματα στο ξενοδοχείο ή σε τουριστικό γραφείο διότι επιβαρύνεσαι ένα μικρό ποσοστό προμήθειας.
Σαν ταξιδιώτης, έστω και εάν φοράτε σορτσάκι και σαγιονάρες, εξακολουθείτε να είστε πολίτες μιας ευνομούμενης χώρας. ¨Έχετε υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα. Πρέπει, λοιπόν να τα ξέρετε, για να μπορείτε, ακριβώς, να τα προστατέψετε.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ:
• Όλες οι παραλίες είναι κοινόχρηστου χαρακτήρα και επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Στις οργανωμένες παραλίες, θα πρέπει να προβλέπεται ελεύθερος χώρος και για τους υπόλοιπους λουόμενους
• Η χρέωση για τη χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο
• Θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών
• Όσες παραλίες έχουν αντίτιμο εισόδου, είναι υποχρεωμένες να έχουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών, κατά τους μήνες Ιούνιο - Αύγουστο και ώρες 10:30-17:30
• Στις οργανωμένες εγκαταστάσεις, πρέπει να υπάρχει επισήμανση με ευδιάκριτους πλωτούς σημαντήρες των ορίων, που μπορούν να φτάνουν οι λουόμενοι
• Στις παραλίες με εγκαταστάσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει διάδρομος μέσα στη θάλασσα, πλάτους 7 έως 15 μέτρων και μήκους σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής
• Απαγορεύονται τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο, κλπ.) και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet ski, surf jet, sea beetle, sea bike) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες
• Η κυκλοφορία των παραπάνω θαλάσσιων μέσων απαγορεύεται τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 και 17:00
• Τα wind surf πρέπει να κινούνται έξω από τους σημαντήρες ή 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο των κολυμβητών
Το Γραφείο Προστασίας Τουριστών του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου είναι στη διάθεση του κάθε καταναλωτή ταξιδιώτη να τον ενημερώσει για τα δικαιώματά του, αλλά και να του συμπαρασταθεί σε κάθε προβλημά του .Γι’ αυτό μην διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία-παράπονο η καταγγελία στη Διεύθυνση Θ.Πασχίδη 52 ΤΚ 45445 Ιωάννινα-
Τηλ. /Φάξ 26510-65178. 

Δήμος Πωγωνίου: Πρόγραμμα ενημέρωσης για το Κτηματολόγιο Τοπικών Κοινοτήτων


Παρουσία των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Καλπάκι ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στο Δήμο Πωγωνίου.
Οι υπεύθυνοι της Κοινοπραξίας που έχουν αναλάβει την μελέτη κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου έδωσαν εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα των παρευρισκομένων που αφορούσαν μεταξύ άλλων τα έγγραφα νομιμοποίησης των δηλούντων, τους τίτλους και τα έγγραφα που θεμελιώνουν τα δικαιώματα ανάλογα με την αιτία κτήσεώς τους, τα έγγραφα νομιμοποίησης των δηλούντων και τη διαδικασία εντοπισμού των ιδιοκτησιών.
Να σημειωθεί ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν κατά τόπους ενημερωτικές συναντήσεις ως εξής:
Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται στα Δημαρχιακά καταστήματα ή στα γραφεία των Τοπικών Συμβουλίων.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού


Η ΕΜΥ με νέο έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για  επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές της Ηπείρου με  βροχές και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές κατά τόπους και δεν  αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Την Τετάρτη 25 Ιουλίου
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρα όλα τα  ηπειρωτικά
2. Την Πέμπτη 26 Ιουλίου
α. Κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία  (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια
β. Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα  ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης και της Αττικής).
3. Την Παρασκευή 27 Ιουλίου
Κατά διαστήματα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής) και πιθανώς οι Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας


Συνελήφθη, χθες (24-07-2018) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 7ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθη 38χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες (24-07-2018) το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 38χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 38χρονου, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν, τρία δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης, σε γλάστρες, στην ταράτσα του σπιτιού του.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι κατείχε στο σπίτι του μία συσκευασία με αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, βάρους (10) γραμμαρίων.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Θαλάσσια σπορ: πως να προφυλαχθείτε από τραυματισμούς


Ανεξάρτητα εάν συμμετέχετε σε waterskiing, wakeboarding, surfing, paragliding, kite surfing ή jet skiing η συμμετοχή σε θαλάσσια σπορ μπορεί να είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική εμπειρία! Αλλά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τους κινδύνους που σχετίζονται με κάθε δραστηριότητα, τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς και το πως να προφυλαχθείτε.
Κοινοί τραυματισμοί σε θαλασσινά σπορ
Το θαλάσσιο σκι και όλα τα παρόμοια αθλήματα περιλαμβάνουν έλξη του αθλούμενου  από μια βάρκα μέσω ενός καλωδίου ή σχοινιού. Κατά την διάρκεια τέτοιου τύπου αθλητικών δραστηριοτήτων υπάρχουν επιπτώσεις συχνότερα στο κεφάλι και την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, ενώ ειδικότερα οι τραυματισμοί στο θαλάσσιο σκι προκαλούν κακώσεις, μυϊκές θλάσεις και διαστρέμματα στα γόνατα, τους ώμους και τους αστραγάλους.
Σε αθλητικές δραστηριότητες υψηλών ταχυτήτων (skiing, surfing & kiteboarding) μπορεί να υπάρχει πρόσκρουση του αθλούμενου στην σανίδα πλοήγησης και μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα. «Ανεξάρτητα από την αθλητική δραστηριότητα που συμμετέχετε είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους αλλά και τους τρόπους πρόληψης όσο και αντιμετώπισης όλων των τύπων των αθλητικών κακώσεων που σχετίζονται με τα θαλάσσια σπορ» αναφέρει  ο Δρ. Νικόλαος Θ. Ροΐδης, MD, PhD, DSc, Διευθυντής του Τμήματος Ισχίου και Γόνατος, Νοσοκομείο Metropolitan General.