Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2016, το Σάββατο 11 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας

Με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας!

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, διοργανώνεται το κορυφαίο αντάμωμα του Πολυφωνικού Τραγουδιού στην Αθήνα!
Η πιο όμορφη, η πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας!
Με τις περισσότερες, παρά ποτέ άλλοτε, συμμετοχές πολυφωνικών ομίλων!
Η πιο ξεχωριστή στα δεκαεπτά χρόνια Μεγάλων Γιορτών Πολυφωνίας στην Αθήνα.
Μια κορυφαία γιορτή που πραγματοποιείται με τη στήριξη του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας! Δεκαέξι πολυφωνικοί όμιλοι και σχήματα από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Κάτω Ιταλία, σμίγοντας τραγούδια, είδη, γλώσσες, λαούς, φωνές και ψυχές ανταμώνουν στην πιο όμορφη, την πιο μεγάλη γιορτή των φωνών κάθε χρόνο! Η φετινή γιορτή έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή παρά ποτέ άλλοτε! Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι όμιλοι και τα σχήματα:  Οι κυράδες της Άνω Δερόπολης, ο όμιλος από το Άνω Πωγώνι (χωριά Πολύτσανη, Χλωμό), ο αντιφωνικός όμιλος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, το πολυφωνικό σύνολο “Χαονία”, τα πολυφωνικά σχήματα Αετόπετρας και “Πεντάτονο” (μαθητές του Βαγγέλη Κώτσου), τα πολυφωνικά σχήματα του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών “Χάονες”, του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Δερόπολη” , της Πολιτιστικής Ένωσης Βουθρωτού, το “Πολύφωνο” – Εργαστήρι Πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής. 
Και πέρα από την Ηπειρώτικη Πολυφωνία, συμμετέχουν το εξαίρετο αλβανικό πολυφωνικό σχήμα “Lot Kurbeti”, οι εξαίσιες Βουλγάρικες πολυφωνίες των “Rhodina”, οι  Terra Voce – γυναικείο σύνολο με πολυφωνίες της Κάτω Ιταλίας – και οι «Ιώ» με διφωνίες από Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα, Κάτω Ιταλία. Και πέρα από τις απαράμιλλες φωνές, η ατόφια Δεροπολίτικη κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα, σε εμβληματικούς σκοπούς της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης, σέρνοντας το μεγάλο κυκλωτικό χορό στην κορύφωση της γιορτής! 
Και πέρα από το κλαρίνο, τρεις Θρακιώτικες γκάιντς, στα χέρια του Χρίστου Δανάκη και των μαθητών του, σε Θρακιώτικους ζωναράδικους!
Και από δίπλα γκρεκάνικες κιθάρες και ταμπουρέλα!
Μια απίστευτα γενναιόδωρη γιορτή εν φωναίς και οργάνοις, με πολλές και πανέμορφες μουσικές προτροπές για χορό! 
Αληθινά μεγάλη η φετινή Γιορτή του Πολυφωνικού Τραγουδιού! 
Γιατί φέτος γιορτάζουμε όχι μόνο το ίδιο το κορυφαίο μας αντάμωμα αλλά και δύο σπουδαία νέα για το πολυφωνικό τραγούδι! Στις 14 Μάη, με πρωτοβουλία του Πολυφωνικού Καραβανιού, γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού!
Ενώ μόλις ανακοινώθηκε η εγγραφή του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά από πρόταση και διαμόρφωση του δελτίου από τον κερατζή του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρο Λαμπρίδη.
Έχουμε πολλούς λόγους να το γιορτάσουμε φέτος με την ψυχή μας στο θέατρο Πέτρας.
Η "Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2016" είναι το κορυφαίο ετήσιο αντάμωμα για τους φίλους της λαϊκής πολυφωνίας στην Αθήνα και, ταυτόχρονα, ένα κάλεσμα μύησης στο αποκαλυπτικό ταξίδι στα αθησαύριστα τοπία του πολυφωνικού τραγουδιού!
Ένα κάλεσμα σε μελλοντικούς ιχνηλάτες και σκυταλοδρόμους αυτής της σπουδαιότατης πολιτιστικής κληρονομιάς που, χάρη και στην εικοσάχρονη δράση του Πολυφωνικού Καραβανιού, δοκιμάζει υποσχετικούς μέλλοντες διαρκείας!  
Την εκδήλωση διοργανώνει η "ΑΠΕΙΡΟΣ" /Πολυφωνικό Καραβάνι. 
Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο “Πολιτεία” (Ασκληπιού 3).
Εισιτήρια θα πωλούνται και στα ταμεία του θεάτρου Πέτρας την ημέρα της συναυλίας – το Σάββατο 11 Ιουνίου! 



Ένταξη νέων προϊόντων στο Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου

Το Π.Σ. ενέκρινε την ένταξη νέων προϊόντων στο «Καλάθι αγροτικών προϊόντων Περιφέρειας Ηπείρου», με εισήγηση του Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Σιώλου. 
Τα σχετικά αιτήματα κατατέθηκαν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γκουμάτσας Θεσπρωτίας, και αφορούν στην ένταξη στην πρώτη περίπτωση προϊόντων όπως όσπρια- ψυχανθή-εναλλακτικές καλλιέργειες, και στη δεύτερη ρύζι παραγόμενο στη Θεσπρωτία.
Όπως επισημάνθηκε και από τον εισηγητή, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο πριμοδοτεί την κατεύθυνση παραγωγής προϊόντων, ενταγμένων στο Στρατηγικό Σχεδιασμό κάθε Περιφέρειας.
«Θέλει αρκετή δουλειά. Οι υπηρεσίες μας πρέπει να ξεχάσουν το γραφειοκρατικό κομμάτι, όπως είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα, και να δραστηριοποιηθούν σε αυτούς τους νέους τομείς», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας, υπεύθυνος του Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων κ. Βασίλης Ψαθάς αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κατάρτιση του στρατηγικού σχεδιασμού για τα αγροτικά προϊόντα, και του καλλιεργητικού πλάνου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, και στις ενέργειες σύστασης σήματος ποιότητας Ηπειρωτικού χαρακτήρα. «Είναι δύσκολο εγχείρημα. Μόνο για να προσδιορίσουμε τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και να τα ενώσουμε όλα μεταξύ τους, είναι δύσκολο, ακόμη και σε επιστημονικό επίπεδο. Δεν το αφήνουμε αλλά συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το θέμα». 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Πρέβεζα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονης ημεδαπής Ρομά, για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Πρέβεζα.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος μίας 45χρονης ημεδαπής Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι πρωινές ώρες της 04-01-2015 στην Πρέβεζα διέρρηξε σπίτι 79χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την αποκατάσταση της βλάβης του αξονικού τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας

Με το ποσό των 57.000 ευρώ η Περιφέρεια Ηπείρου επιχορηγεί το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση της βλάβης που έχει θέσει  εκτός λειτουργίας τον αξονικό τομογράφο.
Την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Όπως ανάφερε ο Περιφερειάρχης ενημερώνοντας το Σώμα, το θέμα τέθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά.

"Η Περιφέρεια - υπογράμμισε- ανταποκρίνεται και θα συμμετάσχει στην αγορά της λυχνίας. Έχει πολύ καιρό που δεν δουλεύει ο αξονικός τομογράφος. Όπως είχα  πει σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού υπάρχει πλέον η σχετική νομοθεσία, θα επεμβαίνουμε". 

Προτάσεις του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για την αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας


Στη συστηματική προσπάθεια που καταβλήθηκε, από τις αρχές του 2010,  για τον εντοπισμό των κλεμμένων εικόνων και λοιπών θρησκευτικών κειμηλίων, τον επαναπατρισμό τους, αλλά και για τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω λεηλασία των Ιερών Ναών και Μοναστηριών, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη συνεδρίαση της άτυπης ομάδας εργασίας της Unesco  για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στους Δελφούς.

 Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Περιφερειάρχης κλήθηκε να παραστεί και να απευθύνει τον εναρκτήριο χαιρετισμό με πρόσκληση της Γενικής Γραμματέως κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.
Βασικό θέμα της συνεδρίασης της Άτυπης Ομάδος Εργασίας της Επικουρικής Επιτροπής για την εφαρμογή της Σύμβασης του 1970 (Παρίσι) - στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από πολλές χώρες- ήταν η τυποποίηση των διαδικασιών κατάσχεσης πολιτιστικών αγαθών, δήλωσης- καταγραφής σε περίπτωση κλοπής τους και η παρουσίαση αποτελεσμάτων της διαβούλευσης με εκπροσώπους των αρχαιοπωλών, εμπόρων έργων τέχνης, οίκων δημοπρασιών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενημερωτική συνάντηση για την πρόληψη της οζώδους δερματίτιδας

Με θέμα την πρόληψη της οζώδους δερματίτιδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική συνάντηση αγελαδοτρόφων στην Περιφέρεια Ηπείρου. Συμμετείχαν στελέχη των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, μέλη συνεταιρισμών, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι δήμων.
 Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους για την κατάσταση που διαμορφώνεται και την προτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να γίνει  εμβολιασμός ζώων και στην Ήπειρο.
 "Ο εμβολιασμός- όπως εξήγησε μετά το πέρας της συνάντησης-  θα γίνει για τρεις συνεχόμενες χρονιές για να σώσουμε το ζωικό κεφάλαιο στην περιοχή μας  (το οποίο υπολογίζεται τουλάχιστον σε 70.000 βοοειδή). 
Έγινε μια συζήτηση επί όλων των θεμάτων. 
Υπάρχει ένα θέμα με τις παγίδες, που πρέπει τα ζώα να μπαίνουν, ώστε να μπορούν να  γίνονται τα εμβόλια.   Θεωρώ πως αν συνεργαστούμε όλοι μαζί θα πάμε καλά».
Ως προς το κόστος ο Περιφερειάρχης είπε ότι το μέγιστο που θα πρέπει να καταβάλλει ο κάθε παραγωγός είναι δύο ευρώ ανά ζώο, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια σκοπεύει να διαθέσει ένα ποσό "σαν μαξιλάρι σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε". 

Δήμος Πωγωνίου: Θέματα τακτικής συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 31 Μαΐου 2016


ΘΕΜΑΤΑ

62. Καθορισμός όρων δημοπράτησης ανοιχτού διαγωνισμού για την υπηρεσία «Δαπάνες αποκομιδής απορριμμάτων» Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 607.181,81€ με Φ.Π.Α. ΟΜΟΦΩΝΑ
63. Καθορισμός όρων δημοπράτησης «Συντήρηση αντλιοστασίων Δήμου» έτους 2016. ΟΜΟΦΩΝΑ
64. Ανάθεση εκτέλεσης & ψήφιση δαπάνης του έργου «Αποκατάσταση περιοχής στη θέση «ΣΥΡΤΟ» της Τ.Κ. Παλαιοπύργου» προϋπολογισμού 12.000,00€. ΟΜΟΦΩΝΑ
65. Ανάθεση εκτέλεσης & ψήφιση δαπάνης του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης περιοχής ανέγερσης αναψυκτηρίου στην Τ.Κ. Ρεπετίστας» προϋπολογισμού 12.300,00€. ΟΜΟΦΩΝΑ
66. Ανάθεση εκτέλεσης & ψήφιση δαπάνης του έργου «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Μερόπης» προϋπολογισμού 10.000,00€. ΟΜΟΦΩΝΑ
67. Ορισμός δικηγόρου σύνταξης γνωμοδότησης σχετικά με σύναψη νέας σύμβασης με την εταιρεία VICTUS NETWORKS A.E. ΟΜΟΦΩΝΑ
-  Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης μικρών έργων Δήμου Πωγωνίου. ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
68. Αποδοχή δωρεάς ανακατασκευής πέτρινης βρύσης στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Μερόπης Παλαιοπύργου από τον Εξωραϊστικό σύλλογο Μερόπης Πωγωνίου. ΟΜΟΦΩΝΑ
69. Ε.Η.Δ. Κατακύρωση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια υγρών Καυσίμων και λιπαντικών ( για τη Δ.Ε. Καλπακίου) και των νομικών προσώπων του». ΟΜΟΦΩΝΑ
70. Ε.Η.Δ. Κατακύρωση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Άνω Καλαμά». ΟΜΟΦΩΝΑ
71. Ε.Η.Δ. Κατακύρωση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου». ΟΜΟΦΩΝΑ
72. Ε.Η.Δ. Κατακύρωση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Δελβινακίου». ΟΜΟΦΩΝΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΤΣΟΒΟ: Υψηλού επιπέδου Εκδήλωση Ενημέρωσης Πολιτών με συμμετοχή καταξιωμένων Μετσοβιτών επιστημόνων

Στα λόγια του καθηγητή Δημητρίου Μπούμπα «αυτή η εκδήλωση ξεπερνά αντίστοιχες που πραγματοποιούνται στην Αμερική» συμπυκνώνεται η ξεχωριστή επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Μετσόβου για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα «Χατζηγεωργίου» του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής με τη συμμετοχή των καθηγητών-διευθυντών κ.κ. Στέφανου Φούσα,  και των Μετσοβιτών  επιστημόνων Δημητρίου Μπούμπα, Ιωάννη Γουδέβενου και Απόστολου Μπίσα οι οποίοι  ταξίδεψαν στο Μέτσοβο καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις,  προκειμένου να προσφέρουν στους συμπατριώτες τους υψηλού επιπέδου ιατρικές ομιλίες για την πρόληψη υγείας.
Φανερά συγκινημένος καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και της επιστημονικής τοποθέτησής του, ο καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μια θεόπνευστη ομιλία, συνεπήρε με την συναισθηματική του ειλικρίνεια και την επιστημονική του κατάρτιση τους συντοπίτες του και ευχαρίστησε θερμά τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μετσόβου για την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, το Δήμο Μετσόβου και τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Συγκινητικές και μεστές αναπολήσεων υπήρξαν και οι τοποθετήσεις τόσο του έγκριτου Καθηγητή Καρδιολογίας, πανελληνίως γνωστού, κ. Ιωάννη Γουδέβενου όσο και του φημισμένου χειρουργού, Διευθυντή Ουρολογίας του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κ. Απόστολου Μπίσα, οι οποίοι και εξήραν τη σημασία της εκδήλωσης και της ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με την πρόληψη ιατρικών παθήσεων.
Το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωναν έγκριτοι επιστήμονες, οι οποίοι και κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων πρόληψης αλλά και εναλλακτικών μοντέλων διαρκούς ανάπτυξης και αειφορίας του Μετσόβου, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων «Γείτονα» κ. Ελευθέριος Γείτονας, ο Οικονομολόγος κ. Σπύρος Βασιλείου, εκπροσωπώντας τη νέα γενιά επιστημόνων, οι γιατροί  κ. Γ. Δόβας, η κα Ευθαλία Στεφανάκη, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου και ο οικονομολόγος κ. Σταύρος Σταύρου. Παραβρέθηκε, ανάμεσα σε άλλους, η Νομίατρος Περιφέρειας Τρικάλων κα Στεφανία Κωστοπούλου.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, ο οποίος είχε ομιλία για την πρόληψη και αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, επέδωσε στο Δήμαρχο Μετσόβου κ. Κωνσταντίνο Τζαφέα έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, προσφορά χορηγών, αποδεχόμενος τις ευχαριστίες της Δημοτικής  Αρχής.
Η εκδήλωση αποτέλεσε τη συνέχεια ενός δεκαετούς οδοιπορικού του Στέφανου Φούσα, προέδρου της ΕΚΕ, σε μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα για την Πρόληψη Υγείας των πολιτών και με στόχο τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας.
Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ένα πνευματικό μνημόσυνο αφιερωμένο στον Ευπατρίδη Ευάγγελο Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
  • Συνελήφθη στο Τέροβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, μία 48χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών και χρηματικής ποινής (3.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα αγροτικά προϊόντα.
  • Συνελήφθη στο Τέροβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
  • Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 62χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για κλοπή.
  • Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 68χρονος ημεδαπός, διότι το μεσημέρι της 04-06-2016 στα Ιωάννινα, αφαίρεσε από 49χρονη υπήκοο Ρουμανίας, προσωπικά της αντικείμενα και ρούχα.
  • Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (3,6) γραμμαρίων.
  • Συνελήφθη στο χωριό Καραδήμας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης, προκάλεσε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, προκαλώντας φθορές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως. 

32ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στην Προσοτσάνη Δράμας στις 1, 2, 3 Ιουλίου

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (Π.Ο.Π.Σ. ΒΛΑΧΩΝ) γίνεται γνωστό ότι το 32° Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, θα λάβει χώρα στις 1, 2, 3 Ιουλίου 2016 στην Προσοτσάνη Δράμας.
Οργάνωση: Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.
Συνδιοργάνωση:
Σύλλογος Βλάχων Προσοτσάνης
Δήμος Προσοτσάνης

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Μετακομίζουν τα ΚΤΕΛ του Κηφισού και της Λιοσίων

Το πακέτο Γιούνκερ φαίνεται πως ξεκλειδώνει την μεταφορά των δύο σταθμών ΚΤΕΛ στην Αθήνα σε άλλο σημείο της Αττικής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το πακέτο Γιούνκερ άναψε το πράσινο φως για την μετεγκατάσταση των δύο σταθμών στον Κηφισό και στην οδό Λιοσίων σε νέο ενιαίο χώρο στην περιοχή του Ελαιώνα.
Το έργο αυτό αναμένεται να φτάσει σε κόστος τα 300 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το επιχειρηματικό σχέδιο, οι μελέτες κατασκευής, υλοποίησης και λειτουργίας του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων.