Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ο Σταύρος Ζηκόπουλος υποψήφιος για την Περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο της παράταξης "ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" με επικεφαλή τον Γιάννη Στέφο




 Δε θα είμαι υποψήφιος για το δήμο Πωγωνίου.

Μετά από 15 χρόνια πρόεδρος των αγροτών, 20 χρόνια στη Τ.Α. ως πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος και 40 χρόνια Αμπελουργός και ελεύθερος επαγγελματίας με το κατάστημα ΔΡΟΜΕΑΣ και το κατάστημα  το Πωγωνίσιο κρασί και τσίπουρο ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ στη Κοραή 15 στα Γιάννενα δε θα είμαι υποψήφιος στο δήμο Πωγωνίου.

Μέχρι που θα είμαι όμως καλά  θα δημιουργώ και θα δίνω τον αγώνα μου με την εμπειρία μου με τις προτάσεις μου τις δημοσιεύσεις τις αναλύσεις και τις μελέτες μου για κάτι καλύτερο για τον τόπο μου.

Δεν εγκαταλείπω θα είμαι υποψήφιος για τη περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο  της  παράταξης  "ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ"με επικεφαλή το ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΟ υποψήφιο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ.

ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ τηλ.6979003515

email stauroszikopoulos@hotmail.gr

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη σε επερώτηση με θέμα: «για το προσωπικό και τον εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας»


Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, συζητήθηκε η επερώτηση της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης» με θέμα: «Για το προσωπικό και τον εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου».

Την απάντηση- σύμφωνα με τον Κανονισμό του Π.Σ.- έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τα βασικά σημεία της οποίας είναι τα εξής:

Αν κλείνουμε τα «μάτια» στην πραγματικότητα, τότε μπορούμε να ζούμε σε μια κοινωνία, όπως τη φαντάζετε ο καθένας.

Πιστώθηκε η 5η δόση του επιδόματος θέρμανσης

 


Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην καταβολή επιπλέον ποσού σε δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, πιστώθηκε στους λογαριασμούς 7.640 δικαιούχων η 5η δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 892.228,52 ευρώ, για τη χειμερινή περίοδο 2022/2023.

Η 6η και τελευταία πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Ιωαννιτών

 


Οι επερχόμενες εκλογές στην ΤΑ διεξάγονται σε ένα πλαίσιο συρρίκνωσης των δημοκρατικών διαδικασιών, περιορισμού της έκφρασης των πολύχρωμων δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών και περιορισμού των αρμοδιοτήτων και της χρηματοδότησης των ΟΤΑ που εκφράζεται εκτός των άλλων στην υποστελέχωση και στην εκτεταμένη ανάθεση «έργων» με όρους αγοράς στον ιδιωτικό τομέα. Η παραπάνω κατάσταση έχει αναμφίβολα την σφραγίδα των πολιτικών της ΝΔ και στον χώρο της ΤΑ.

Οι δημοτικές  εκλογές  δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο άσκησης κομματικών μηχανισμών. Πρέπει να αποσκοπούν στην κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, οι δε αυτοδιοικητικές παρατάξεις να είναι θεσμοί ενεργής συμμετοχής των πολιτών στην κατεύθυνση της υλοποίησης προοδευτικών πολιτικών που δεν θα αντιμετωπίζουν τον Δήμο με όρους ιδιωτικής εταιρείας,  αλλά σε πλαίσια δημοκρατικού προγραμματισμού,  αποκέντρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών, τόσο στην διαμόρφωση αυτών των πολιτικών, όσο και στην υλοποίηση τους. 

Κεράσοβο Πωγωνίου: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαρτυρικώς θυσιασθέντων Κερασοβιτών, τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, ώρα 09:30

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Πωγωνίου, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κερασόβου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου Πωγωνίου και η Αδελφότητα Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου

                            Σας προσκαλούμε 

στην ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ υπέρ των μαρτυρικώς θυσιασθέντων Κερασοβιτών που θα τελεσθεί τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 και ώρα 09:30  στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΩΝ στην πλατεία  της Κεντρικής Εκκλησίας στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ηπείρου, για να αποτίσουμε όλοι μαζί φόρο τιμής στους συγχωριανούς μας που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ- 15 Αυγούστου 1944. Θα είναι μάλιστα μία ξεχωριστή ημέρα για το χωριό μας δοθέντος του γεγονότος ότι το Κεράσοβο έχει ανακηρυχθεί επίσημα από την ελληνική πολιτεία «Ιστορικός Τόπος» και «Μαρτυρικό Χωριό». Η τιμητική εκλεκτή παρουσία όλων των Αρχών και των Φορέων της πατρίδας μας θα προσδώσει στην σεμνή τελετή το σεβασμό και την τιμή που αρμόζουν στους ένδοξα υπέρ της πατρίδας θυσιασθέντες συμπατριώτες μας.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ,

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΩΓΩΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΩΝ

Δολιανά Πωγωνίου: ALL IN PARTY την Παρασκευή 11 Αυγούστου, ώρα 23:00

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος» διοργανώνει ALL IN PARTY την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, ώρα 23:00, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Δολιανών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου ενέκρινε – υπό όρους- τη χορήγηση δύο αδειών πλωτών μέσων στη λίμνη Παμβώτιδα

 


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στη σημερινή του συνεδρίαση κατά πλειοψηφία ενέκρινε – υπό όρους- τη χορήγηση δύο αδειών πλωτών μέσων για τη διενέργεια συγκοινωνιών πλόων στη λίμνη Παμβώτιδα, σύμφωνα με την εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής. 

Επίσης ενέκρινε  κανονιστικό πλαίσιο, όσον αφορά τη λειτουργία  δύο επιπλέον  πλωτών ως ταξί στη λίμνη Παμβώτιδα μετά από σχετική διαγωνιστική διαδικασία, και επιπλέον τη θέσπιση κανονιστικού πλαισίου, όσον αφορά την ηλικία των πλωτών μέσων που εκτελούν πλόες στη ίδια λίμνη.

Γιάννης Στέφος: Ανακοίνωση υποψηφίων της περιφερειακής παράταξης, την Παρασκευή 4 Αυγούστου


 Ανακοίνωση υποψηφίων της περιφερειακής παράταξης την Παρασκευή 4 Αυγούστου.

Σπύρος Ριζόπουλος: Έργα φαρσοκωμωδία και απόλυτη αδιαφάνεια της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου

 


Το οδοιπορικό του Σπύρου Ριζόπουλου έκανε στάση στην  Άρτα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου μαζί με τον εκλεγμένο και εκ νέου  υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της Π.Ε. Άρτας  Στάθη Νάνο, βρέθηκαν μπροστά σε ένα έργο πραγματικά ανεξήγητο.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο,  η Περιφέρεια Ηπείρου  άναψε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση μιας κερκίδας σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην Άρτα χωρίς να υπάρχει ομάδα στη συγκεκριμένη περιοχή που σημαίνει ότι ποτέ δεν προβλέπονταν να γίνουν αγώνες.

Στόχος του βίντεο είναι να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό ένα μικρό δείγμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η νυν Περιφερειακή Αρχή, σπαταλώντας πολύτιμους  οικονομικούς πόρους  σε έργα φαρσοκωμωδία και έχοντας την ισχυρή εντύπωση ότι δεν είναι υποχρεωμένη να λογοδοτεί σε κανέναν.

Δολιανά Πωγωνίου: Δημοτική βραδιά, την Τετάρτη 16 Αυγούστου

 


Δημοτική βραδιά, την Τετάρτη 16 Αυγούστου στα Δολιανά Πωγωνίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Νίκου Τάσση.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες του κοινωνικού τουρισμού

 


Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr  οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων, καθώς και το Μητρώο Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023- 2024 για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 25.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Τετάρτη 2 Αυγούστου και ώρα 10:00 μέχρι και την Παρασκευή 4 Αυγούστου και ώρα 15:00.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 3 Αυγούστου

 


Την Πέμπτη 3 Αυγούστου, οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00

ΧΑΠ και ζέστη: Επιπτώσεις και τρόποι αντιμετώπισης

 


Περαιτέρω δυσκολία να αναπνεύσουν αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα της ημέρες που η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40οC. Η υπερβολική ζέστη προκαλεί πρόσθετο στρες στην καρδιά και τους πνεύμονες και γι’ αυτό οι πάσχοντες θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα, προκειμένου να αποφεύγουν παροξύνσεις και επιπλοκές της νόσου.

«Οι υψηλές θερμοκρασίες χειροτερεύουν την ποιότητα του αέρα, καθώς αυξάνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ ο αέρας παγιδεύει περισσότερα σωματίδια και ερεθιστικούς παράγοντες για τους πνεύμονες. Οι πυρκαγιές που ξεσπούν αποτελούν έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα, αφού οι άνεμοι μεταφέρουν τα καμένα σωματίδια σε μεγάλες αποστάσεις, τα οποία καταλήγουν στους πνεύμονές μας. Η αφυδάτωση που επέρχεται λόγω του καύσωνα, ιδίως στους ηλικιωμένους, επηρεάζει αρνητικά τους πνεύμονες, αφού χάνουν την ιδιότητά τους να απομακρύνουν τα ξένα σωματίδια», εξηγεί η ειδικευμένη φυσικοθεραπεύτρια του αναπνευστικού κ. Μαρία Κουλοπούλου, Προϊσταμένη του τμήματος Πνευμονικής Αποκατάστασης στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου.

Επομένως, οι πάσχοντες από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, όπως και με άλλες χρόνιες αναπνευστικές μη φλεγμονώδεις παθήσεις, έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για συστηματική και επαγγελματική φροντίδα σε ακραίες κλιματικές συνθήκες.



Η φυσικοθεραπεία έχει κριθεί από πολλές μελέτες, μεταξύ των οποίων και μια που δημοσιεύθηκε στο  Journal of Clinical Medicine, ότι είναι αποτελεσματική και απαραίτητη για τη διαχείριση των συμπτωμάτων των ασθενών με ΧΑΠ. Η έρευνα δείχνει ότι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα πνευμονικής αποκατάστασης μπορεί να βελτιώσει την αναπνευστική λειτουργία και  φυσική κατάσταση των ασθενών και να αποτρέψει συμβάντα που θα μπορούσαν να θέσουν ακόμη και σε κίνδυνο τη ζωή αυτών. Η αύξηση της αντοχής στην άσκηση και στην κινητικότητα για την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων, λόγω της μείωσης της δύσπνοιας με την εφαρμογή διαφόρων θεραπευτικών ασκήσεων και τεχνικών αναπνοής, έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που υποφέρουν από τη χρόνια αυτή νόσο, συμβάλλοντας συνάμα και στην αύξηση του προσδόκιμο της ζωής τους.