Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Θετική ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο


Κατά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, θετικά ανταποκρίθηκε ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο, αυτές τις πέντε ουσιαστικά ημέρες του χιονιά που έπληξε την περιοχή μας.
Αυτό τουλάχιστον, εκτιμά ο πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Ηπείρου, με βάση την απόδοση του μηχανισμού που βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία της Περιφερειακής Αρχής. "Οι υπηρεσίες κάνουν το καθήκον τους, δεν έχει λείψει καθόλου η υπηρεσία που συντονίζει τα πάντα" ήταν η δήλωση του κ. Καχριμάνη το πρωί της Δευτέρας.
Λόγω του παρατεταμένου παγετού είτε πέφτει αλάτι είτε όχι χρειάζονται παντού αντιολισθητικές αλυσίδες και προσοχή, όπως σημείωσε. Στην Ήπειρο δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά, όλοι οι δρόμοι στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτοί.
Ωστόσο, ο κ. Καχριμάνης προέβη και σε ορισμένες συστάσεις προς τους πολίτες, καθώς περιττές κινήσεις, σε δρόμους παγοδρόμια, μπορεί να είναι οδυνηροί για όσους δεν τα καταφέρνουν καλά.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων


Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία 

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από έρευνα που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη ληστείας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 34χρονος αλλοδαπός εμπλέκεται σε ληστεία που διαπράχθηκε την 02.00 ώρα της 08-10-2014 στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, όπου με την απειλή μαχαιριού, είχε αφαιρεθεί από τους χώρους της οικίας, το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Κλειστά θα είναι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείου Κεφαλοβρύσου


Κλειστά θα είναι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείου Κεφαλοβρύσου λόγω ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

13η διανομή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων


Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τη 13η διανομή του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες" και θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.
Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6:00-8:00.
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 21 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 25 Ιανουαρίου κατά τις ώρες 6:00-8:00 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας Λεωφόρος Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 20χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, σήμερα (07-01-2019) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 20χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για τα αδικήματα της ληστείας, εμπρησμού με πρόθεση, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοκατοχής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Καθαρός Καλαμά: Εκδήλωση: “Πόσο ακόμα; Τα προβλήματα και ο αγώνας για τον Καλαμά”, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ.



Μετά την αναφορά μας σε ευρωπαϊκά και εθνικά όργανα εγκαινιάζουμε το 2019 με μια εκδήλωση εφ’ όλης της ύλης.
Θα προλογίσουν ο πρόεδρος της Κίνησης Παναγιώτης Μίτσης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαμά Κώστας Στεργίου και θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις του Γιάννη Παπαδημητρίου, εκπροσώπου των οικολογικών οργανώσεων Ιωαννίνων με πολυετή εμπειρία από τους αγώνες για τον Άραχθο, και του Στάθη Αβραμιώτη, μεταπτυχιακού του ΕΜΠ, που θα που θα παρουσίαση την εργασία που κατατέθηκε στο πρόγραμμα του ΕΜΠ το καλοκαίρι στους Φιλιάτες.
Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος και οι Ορίζοντες Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα για τα Θεοφάνεια


Την Ηγουμενίτσα, την «Πύλη της Ανατολικής Μεσογείου», επέλεξαν οι Ορίζοντες Ηπείρου και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος για να συμμετάσχουν στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων.
Αρχικά στη δοξολογία, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου και στη συνέχεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.
Μετά την τελετή, ο Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε:
«Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά. Από την πύλη της Ανατολικής Μεσογείου, την Ηγουμενίτσα, όπου οι Ορίζοντες Ηπείρου επέλεξαν να γιορτάσουν με τους Ηγουμενιτσιώτες και τους Θεσπρωτούς τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού ευχόμαστε υγεία και ευτυχία.
Ευχόμαστε το 2019 να καταξιώσει και να καταξιωθεί από τους Ηπειρώτες ουσιαστικά, τιμώντας την ανάγκη για ανανέωση αλλαγή και το νέο. Ημέρα σήμερα ιδανική, ημέρα σύγκλισης Πατήρ Υιού και Αγίου Πνεύματος είναι η ημέρα του Φωτός, είναι η Ημέρα του Αγίου Πνεύματος και είναι η πιο κατάλληλη για να θυμίσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο ισχυρό από καθαρή ψυχή, καθαρή καρδιά και πάνω απ’ όλα καθαρά μυαλά. Αυτά τα τρία στοιχεία εύχομαι να είναι εκείνα τα οποία θα καθοδηγήσουν το 2019 όλους τους Ηπειρώτες σε μία νέα εποχή σε ένα γύρισμα σελίδας, ουσιαστικά αφήνοντας πίσω το παλιό και το τετριμμένο και προχωρώντας μπροστά για να ξεκολλήσουμε όλοι μαζί την Ήπειρο από τη λάσπη της στασιμότητας.
Εύχομαι και πάλι Καλή Χρονιά».

Παρακάλαμος: Με παγετό και τσουχτερό κρύο, ο εορτασμός των Θεοφανίων

Με παγετό, τσουχτερό κρύο και πολλά σημεία καλυμμένα από χιόνι πραγματοποιήθηκε φέτος, ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των υδάτων στον Παρακάλαμο.
Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε από τον πάτερα Διονύσιο, στη γέφυρα του ποταμού Λεμπούσδα, στην Κεντρική Αγορά.
Παρόντες ήταν η Δημοτική Αρχή και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.
Αρκετοί ήταν οι νέοι του χωριού που αψηφώντας το κρύο πήδηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού και προσπάθησαν να πιάσουν το Σταυρό.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας στην αίθουσα του ΚΔΑΠ Παρακαλάμου. 

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.