Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική πολιτική

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική πολιτική παρουσίασε σε ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα στο ΕΒΕΑ ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
Μεταξύ άλλων προτείνει ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ, το οποίο όμως θα προσδιορίζεται κάθε χρόνο ανάλογα με το όριο της φτώχειας.
Επίσης, προτείνει αύξηση του αφορολόγητου κατά δυο χιλιάδες ευρώ για το πρώτο παιδί, δύο χιλιάδες για το δεύτερο και τρεις χιλιάδες για κάθε επόμενο παιδί.
Προτείνει ακόμα μέτρα άμεσης φορολογικής ανακούφισης, όπως να καταργηθεί το χαράτσι για την πρώτη κατοικία, για τους άνεργους και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, προοδευτική αύξηση του συντελεστή φορολογίας για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ 23% και χαμηλό συντελεστή για τα βασικά είδη διατροφής.
Άλλη μία πρόταση είναι υψηλά αφορολόγητα όρια για το σύνολο της περιούσιας, πχ 300.000 ευρώ ανά άτομο, ώστε να μη θίγει η μικρή και η μεσαία περιουσία.
Όσον αφορά στο από που θα έρθουν τα έσοδα αναφέρει τα εξής:
Πρώτον από την πάταξη της φοροδιαφυγής, δεύτερον από τη μείωση της φοροαποφυγής και τρίτον από τη μεταφορά του φορολογικού βάρους από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα μεγάλα και υψηλά εισοδήματα και περιούσιες.

Αποστέλλονται από την εφορία, «ραβασάκια» σε 2,3 εκατ. φορολογουμένους

Αποστέλλονται από τις εφορίες «ραβασάκια»  προς 2,3 εκατομμύρια πολίτες - οφειλέτες που χρωστούν έως 3.000 ευρώ.
Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες με σκοπό την αύξηση των εσόδων από την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Να σημειωθεί ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια πολίτες χρωστούν έως 3.000 ευρώ, περίπου 100 χιλιάδες πολίτες χρωστούν από 3.000 - 300.000 ευρώ, 5.770 χρωστούν από 300.000 - 1 εκατομμύριο, και 1.500 χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Φαρμακευτικό υλικό παραδόθηκε χθες για τις ανάγκες πολιτών της Κόνιτσας από την «Αποστολή» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Κούτες με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες φτωχών κατοίκων της Κόνιτσας, παρέδωσαν χθες στο Κέντρο Υγείας της ακριτικής κωμόπολης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και ο Γεν. Διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» Κωστής Δήμτσας, παρουσία του Δημάρχου Κόνιτσας Παναγιώτη Γαργάλα, του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέα και του νέου Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανου Φούσα (ένθετη φωτό), που είχε και την πρωτοβουλία της προσφοράς.
Ο κ. Δήμτσας παραδίδοντας το υλικό σημείωσε ότι «πρόθεσή μας είναι να διαθέτουμε υλικό κάθε μήνα για ανασφάλιστους πολίτες που μπορεί να υπάρχουν στην Κόνιτσα, ή για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις του Γηροκομείου της, το οποίο θα μοιράζει η Μητρόπολη μέσω των συνεργατών της».
Ακολούθησε εξέταση πολιτών από κλιμάκιο γιατρών της «Αποστολής» και της Καρδ/κής Εταιρείας και ενημερωτική ημερίδα για ιατρικά θέματα στο Δημαρχείο της Κόνιτσας.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΟΥΣΑΣ: Όσοι έχουμε περίσσευμα δυνάμεων πρέπει να βοηθούμε…

Εκεί  ο Στ. Φούσας τόνισε πως «ζητούμενο σήμερα είναι να έρθει το κέντρο στην Περιφέρεια». Όσο για το υλικό που παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας, ο διακεκριμένος καρδιολόγος επισήμανε πως η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με τη σκέψη ότι «όλοι μας έχουμε περίσσευμα δυνάμεων απ’ το οποίο μπορούν να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας».
Στον χαιρετισμό του ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους της ακριτικής περιφέρειας όπως η Κόνιτσα, πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο».
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βούλα Τσιάρα, με θέμα τα καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και άλλοι επιστήμονες.

ΜΕΤΣΟΒΟ: Συνελήφθη 22χρονος για κλοπή σε εστιατόριο

Συνελήφθη χθες (03-03-2013) το μεσημέρι στο Μέτσοβο Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 22χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 02-03-2013 το βράδυ, ο 22χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος σε εστιατόριο, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Ανεύρεση πτώματος, κοντά στο Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 40χρονο Αλβανό, που είχε αποδράσει την 20-08-2012, με τη βοήθεια ένοπλων συνεργών του, από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις, από τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου
Την Πέμπτη (28-02-2013) το απόγευμα, βρέθηκε νεκρός άνδρας, σε απόσταση εβδομήντα (70) περίπου μέτρων από την κοίτη του ποταμού Δρίνου, κοντά στο Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς.
Από την αυτοψία του χώρου και την αστυνομική έρευνα, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 40χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος ως κρατούμενος των Φυλακών Ναυπλίου, είχε αποδράσει την 20-08-2012, με τη βοήθεια ένοπλων συνεργών του, από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις. (Σχετικό το από 30-11-2012 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου )
 Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Η Κόνιτσα εόρτασε τα 100χρονα Ελευθέριά της (1913-2013)

Φωτογραφία του κ. Παναγιώτου Τσιγκούλη
π καιρ γίνονταν τοιμασίες στν Κόνιτσα μ φίσσες, προγράμματα, μιλίες κα πρόβες χορωδιν γι ν παρουσιάσουν Δμος Κονίτσης κα ερ Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς κα Κονίτσης κάτι μορφο κα λαμπρό, πως ξίζει στν πέτειο 100 χρόνων κ τς πελευθερώσεως τς Κονίτσης π τος Τούρκους (1913-2013).
Μάλιστα, φέτος, 24.02.2013, συνέπιπτε μέρα τς νίκης ν ταν κα ργία, Κυριακή, πως Κυριακ ταν κα τότε. μέρα το ορτασμο ξεκίνησε μ τν κκλησιασμ (ν μονοεκκλησί) στν σημαιοστολισμένο ερ Προσκυνηματικ Να το γίου Κοσμ το Ατωλο στ κέντρο τς πόλης, που παρεβρέθησαν λες ο ρχς (στρατιωτικς κα πολιτικς) το τόπου.
Φωτογραφία του κ. Παναγιώτου Τσιγκούλη
παρουσία τν παιδιν π τ Σχολεα τς πόλεως μ τς γαλανόλευκες δωσε να διαφορετικ τόνο στν Ναό. πανηγυρικ Δοξολογία κα διαίτερη, γι τν περίσταση, εχ πο κολούθησε π τν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς κα Κονίτσης κ. νδρέα, πλαισιούμενο π τ ερατεο του δωσε ναν εχαριστήριο τόνο πρς τν Θε τν Δυνάμεων.
Φωτογραφία του κ. Παναγιώτου Τσιγκούλη
Στ ρον πεσόντων , πο βρίσκεται στ προαύλιο το Δημαρχείου, νεπέμφθη πιμνημόσυνη δέηση γι τος ρωες τς πελευθερώσεως τς πόλεως κα  κατετέθη στέφανος π τν Δήμαρχο τς Πόλεως κα παρχίας Κονίτσης κ. Παν. Γαργάλα, ς κπρόσωπο πάντων τν Κονιτσιωτν. φο ψάλη θνικς μνος κατευθύνθηκε τ πλθος το κόσμου στν αθουσα κδηλώσεων το Δημαρχείου γι ν παρακολουθήσει τ όρτιο πρόγραμμα.
Φωτογραφία του κ. Παναγιώτου Τσιγκούλη
Τν κδήλωση νοιξε Χορωδία τς . Μητροπόλεως μ τν εχαριστήριο μνο στν Παναγία μας «Τ περμάχ Στρατηγ» κα μέσως κα Τσούβαλη Ακατερίνη, Δημοτικ Σύμβουλος κα Πρόεδρος τς Κοινοφελος πιχειρήσεως κα κ. Δήμαρχος Παναγιώτης Γαργάλας  λαβαν τν λόγο, τονίζοντας τν ξία τς ορτασίμου ατς τμόσφαιρας γι τν πόλη κα τν παρχία Κονίτσης, πο εναι μι μέρα εγνωμοσύνης κα μνήμης. ξέφρασαν τς εχαριστίες στος συντελεστς τς ορτς κα σ΄ λους τος παρευρισκομένους πολίτες πο γέμισαν σφυκτικ τν αθουσα. Τν ορτ τίμησαν μ τν παρουσία τους Βουλευτς ωαννίνων κ. Κων. Τασσούλας κα πρ. Βουλευτς κ. Μιχ. Παντούλας.