Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Φαρμακευτικό υλικό παραδόθηκε χθες για τις ανάγκες πολιτών της Κόνιτσας από την «Αποστολή» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Κούτες με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες φτωχών κατοίκων της Κόνιτσας, παρέδωσαν χθες στο Κέντρο Υγείας της ακριτικής κωμόπολης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και ο Γεν. Διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» Κωστής Δήμτσας, παρουσία του Δημάρχου Κόνιτσας Παναγιώτη Γαργάλα, του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέα και του νέου Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανου Φούσα (ένθετη φωτό), που είχε και την πρωτοβουλία της προσφοράς.
Ο κ. Δήμτσας παραδίδοντας το υλικό σημείωσε ότι «πρόθεσή μας είναι να διαθέτουμε υλικό κάθε μήνα για ανασφάλιστους πολίτες που μπορεί να υπάρχουν στην Κόνιτσα, ή για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις του Γηροκομείου της, το οποίο θα μοιράζει η Μητρόπολη μέσω των συνεργατών της».
Ακολούθησε εξέταση πολιτών από κλιμάκιο γιατρών της «Αποστολής» και της Καρδ/κής Εταιρείας και ενημερωτική ημερίδα για ιατρικά θέματα στο Δημαρχείο της Κόνιτσας.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΟΥΣΑΣ: Όσοι έχουμε περίσσευμα δυνάμεων πρέπει να βοηθούμε…

Εκεί  ο Στ. Φούσας τόνισε πως «ζητούμενο σήμερα είναι να έρθει το κέντρο στην Περιφέρεια». Όσο για το υλικό που παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας, ο διακεκριμένος καρδιολόγος επισήμανε πως η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με τη σκέψη ότι «όλοι μας έχουμε περίσσευμα δυνάμεων απ’ το οποίο μπορούν να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας».
Στον χαιρετισμό του ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους της ακριτικής περιφέρειας όπως η Κόνιτσα, πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο».
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βούλα Τσιάρα, με θέμα τα καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και άλλοι επιστήμονες.