Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Düsseldorf Γερμανίας κόβει την Πίτα του και γιορτάζει την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 19:00, στο Ενοριακό Κέντρο Άγιος Ανδρέας Düsseldorf

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν έξι παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο αλλοδαπός διακινητής, που αναζητείται

Συνελήφθησαν, χθες (21-02-2015) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, έξι μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας ένας διακινητής, που διέφυγε την σύλληψη και αναζητείται.
Συγκεκριμένα, σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο αργότερα και εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο ανωτέρω αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω διακινητής προωθούσε στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας (τρεις άνδρες και τρείς γυναίκες, ηλικίας από 26 έως 73 ετών, καθώς και ένα ανήλικο παιδί).
Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Εντοπίστηκε σε παραλία στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ποσότητα κάνναβης και βαρύς οπλισμός

Κατασχέθηκε κάνναβη, βάρους (55.842) γραμμαρίων, ένα πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov» με 30 φυσίγγια και ένα φουσκωτό σκάφος

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντοπίστηκε χθες (21-02-2015) το μεσημέρι σε παραλία στη θέση «Φτελιά» στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, ποσότητα κάνναβης και βαρύς οπλισμός.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν τέσσερις (4) σάκοι, οι οποίοι όπως προέκυψε από την καταμέτρηση, περιείχαν πενήντα (50) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (55.842) κιλών.
Επίσης, στο ίδιο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov», με γεμιστήρα που περιείχε 30 φυσίγγια και ένα φουσκωτό σκάφος.
Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών μέσω διαδικτύου!

Την αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών από τους πολίτες, μέσω διαδικτύου, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι: «το βασικό σενάριο που επεξεργαζόμαστε περιλαμβάνει την αξιοποίηση του διαδικτυακού ΚΕΠ και για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών».
Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για δημόσια έγγραφα, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο, καθώς θα απαιτείται η φυσική παρουσία μόνο για την παραλαβή εγγράφων.
Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με υπηρεσίες προκειμένου να αναφέρουν προβλήματα ή ελλείψεις στη λειτουργία της κρατικής μηχανής.
Για τον σκοπό αυτό το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για τη διαμόρφωση μηχανισμού υποδοχής των αιτημάτων από τις υπηρεσίες.

Ακόμη, οι πολίτες θα μπορούν να αξιολογούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το κράτος στέλνοντας τα σχόλιά τους στο διαδικτυακό ΚΕΠ και η αξιολόγησή τους θα λαμβάνεται υπόψη για τη βελτίωση των υπηρεσιών.

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η απελευθέρωση των Ιωαννίνων.


Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για 102α Ελευθερία της πόλης των Ιωαννίνων.
Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» το πρωί στο κέντρο της πόλης και παρακολούθησαν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας, ενώ παρόντες ήταν οι αρχές της περιοχής και βέβαια εκπρόσωποι και από τα τρία σώματα του Στρατού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Λειτουργία στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και συνεχίστηκαν με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, ενώ στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υποδέχθηκε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τους εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο γραφείο του.