Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: 2η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιείται η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» 2014 – 2020, στο ξενοδοχείο Grand Serai (ώρα έναρξης 10:00 π.μ.).
Στο πλαίσιο της Συνεδρίασης θα παρουσιαστεί η πρόοδος υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» 2014-2020 (Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, κ.ά.).
Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει:
Α) Εισαγωγικό Μέρος
1. Έγκριση Ημερήσιας Διάταξης
2. Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης
Β) Παρουσίαση-Πρόοδος Υλοποίησης του ΕΠ Ήπειρος 2014-2020
1. Πορεία υλοποίησης ΕΠ. Ενημέρωση για την ετήσια έκθεση υλοποίησης
2. Ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής της εξειδίκευσης του ΕΠ και της επίτευξης των ετήσιων στόχων. Νέες δράσεις προς εξειδίκευση.
3. Ενημέρωση για την μεθοδολογία αξιολόγησης και κριτήρια επιλογής νέων δράσεων.
4. Παρουσίαση της πορείας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.
5. Ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής των στρατηγικών Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων.
6. Παρουσίαση προόδου κάλυψης Αιρεσιμοτήτων.
7. Ενημέρωση, συζήτηση και έγκριση του Σχεδίου Αξιολόγησης  του ΕΠ.
8. Ενημέρωση για την υλοποίηση της στρατηγικής για την Πληροφόρηση και Επικοινωνία του ΕΠ.
9. Άλλα θέματα
Γ) Συζήτηση-Παρεμβάσεις
Δ) Συμπεράσματα-Αποφάσεις 


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Οι αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων στο 2ο συνέδριο, στο στάδιο ΤAE KWON DO του παλαιού Φαλήρου, από 13 έως 16 Οκτωβρίου

Δελτίο Τύπου
Ιωάννινα 6/10/16
Με την ολοκλήρωση, χθες 5 Οκτωβρίου, των προσυνεδριακών διαδικασιών, όπως: ανοιχτές στην κοινωνία παρουσιάσεις των θέσεων της Κ.Ε., διαλογικές συζητήσεις στις οργανώσεις, ψηφίσματα επί των θέσεων και διάφορων προτάσεων, αναρτήσεις κειμένων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τελικά των εκλογών αντιπροσώπων, σας παραθέτουμε τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  Ιωαννίνων που θα συμμετάσχουν στο 2ο Συνέδριό μας, που θα διεξαχθεί από 13 έως 16 Οκτωβρίου στο στάδιο ΤAE KWON DO του παλαιού Φαλήρου.
1.  Αλλαντάση Εσσάμ-Θεόδωρος
2.  Γαλανάκη Άννα
3.  Γαρούφης Αχιλλέας
4.  Ευθυμίου Χαράλαμπος
5.  Ζδράβου Βασιλική
6.  Καζαντζή Χρυσούλα
7.  Καπέρδα Σταματία
8.  Κολοκούρης Κων/νος
9.  Κράνος Λευτέρης
10. Κυριακάκου Γεωργία
11. Λέκκα Χριστίνα
12. Μιτοπούλου Κατερίνα
13. Μόκα Αθηνά
14. Μπακάλογλου Άννα
15. Μπασιούκας Κων/νος
16. Νάτσης Λάζαρος
17. Νούσης Στέφανος
18. Ντάνης Σπύρος
19. Ντάφης Βασίλης
20. Παπαϊωάννου Απόστολος
21. Παπαμιχαήλ Μανώλης
22. Παχατουρίδης Δημήτρης
23. Ρίζος Βασίλης
24. Σιώρος Δημήτρης
25. Σπέγγος Άρης
26. Στέφος Γιάννης
27. Τζούφη Μερόπη
28. Τσίκαρης Βασίλης
29. Φίλιος Φίλιππας
30. Φωτεινού Αγγελική


Το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Ιωαννίνων

EMY: Πρόγνωση για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με δελτίο της ενημερώνει για σημαντική μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής (07-10-2016) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.
Αναλυτικά, από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.

Τι ξέχασε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα

Δελτίο τύπου
6-10-2016

Με την ορμή της νιότης του (και όχι του πολιτικού του φανατισμού…) ο πρώην διοικητής του ΓΝ Χατζηκώστα κος Λ. Γεωργόπουλος θεωρεί ότι η μόνη πρέπουσα και αρμόζουσα κεφαλή στο νοσοκομείο Χατζηκώστα είναι η δική του.
Γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνουμε πώς θεωρεί ακέφαλο ένα νοσοκομείο που είχε διοικήτρια και μάλιστα άμισθη, ενώ ταυτόχρονα εκτελούσε και το χρέος της ως γιατρός αναισθησιολόγος.
Το παράδειγμα  μάλιστα της επιτυχημένης διοίκησης από την κυρία Μανατάκη μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάποτε πρέπει να έλθει η στιγμή που θα προχωρήσουμε  στην εισαγωγή θεσμών (όπως θα μπορούσε να είναι η εκ των έσω διοίκηση) που θα εμπεδώνουν τη δημοκρατική λήψη διοικητικών αποφάσεων, τη λογοδοσία των διοικήσεων και τον έλεγχο ως προς την ανταπόκριση των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας στις τοπικές κοινωνικές ανάγκες.
Δεν θα συνεχίσουμε την κριτική μας στο υπόλοιπο περιεχόμενο της δήλωσης αυτοθαυμασμού και μίξης ψεμάτων, αλήθειας και μισής αλήθειας. Όλοι οι παρόντες (και ήταν πολλοί) στις συναντήσεις του υπουργού μπορούν να κρίνουν και ίσως η κρίση τους να είναι η αιτία που στελέχη της αντιπολίτευσης σχεδόν μία εβδομάδα μετά προσπαθούν ακόμα να αποδομήσουν, χωρίς βέβαια επιτυχία, την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας.
Άλλωστε ως παιδί της ΝΔ πρέπει να ανταποδώσει στον πολιτικό χώρο που ανήκει το διορισμό του σε τόση μικρή ηλικία με ανύπαρκτη εμπειρία και παχυλό μισθό που θα ζήλευαν
όλοι οι συνομήλικοί του…

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων

Ερώτηση συνυπέγραψε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, σχετικά με την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Ο   Βασίλης   Τσίρκας,   βουλευτής   Άρτας   του   ΣΥΡΙΖΑ,   συνυπέγραψε ερώτηση   με   βουλευτές   του  ΣΥΡΙΖΑ προς   τους   κ.κ.  Υπουργούς   Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, Οικονομικών,   Ευκλείδη   Τσακαλώτο   και   Παιδείας,   Έρευνας   και Θρησκευμάτων,   Νίκο   Φίλη,   σχετικά   με   την   εισοδηματική   ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται ετήσια εισοδηματική ενίσχυση   οικογενειών   με   χαμηλά   εισοδήματα   και   τέκνα   υποχρεωτικής εκπαίδευσης.  
Δικαιούχοι   είναι   γονείς   και   κηδεμόνες   που   είναι   Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε., οι οποίοι έχουν παιδί που φοιτά στην   υποχρεωτική   εκπαίδευση   (μέχρι   το   16ο     έτος),   με   ετήσιο   εισόδημα (δηλωθέν ή τεκμαρτό) που δεν υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.
Είναι   εμφανές   ότι   το   τεκμαρτό   εισόδημα   των   3.000   ευρώ   είναι υπερβολικά   χαμηλό   και   σαν   άμεση   συνέπεια   με   δεδομένες   τις   τρέχουσες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε μια ενίσχυση που μπορεί να ανακουφίσει έστω και ελάχιστα την εισοδηματική τους κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε να καθοριστεί προς τα   πάνω   το   ύψος   του   τεκμαρτού   εισοδήματος   και   να   επωφεληθούν   της ενίσχυσης ομάδες με σοβαρές ανάγκες.

Κομπότι Άρτας: Σύλληψη 52χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Χθες (05-10-2016) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, συνέλαβαν 52χρονο ημεδαπό, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 52χρονο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (38,88) γραμμαρίων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Στο Νοσοκομείο από πτώση ο κ. Κάρολος Παπούλιας

Σήμερα το πρωί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος το διάστημα αυτό διαμένει στο Νησί και στα Γιάννινα, μεταφέρθηκε με κατάγματα μετά από πτώση που είχε.
Στο Νοσοκομείο που παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παραμένει για νοσηλεία στην Καρδιολογική Κλινική.
Είναι εκτός κινδύνου και φαίνεται ότι όλα εξελίσσονται ομαλά.

Έναρξη της αποστακτικής περιόδου από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβύκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7 § Ε του ν. 2669/2001), από   τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
•Η αποστακτική περίοδος ορίζεται από 17 Οκτωβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2016.
•Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, των αμπελώνων (συστηματικοί - κληματαριές) και την ποσότητα σταφυλιών που παρήχθησαν (από τις Δηλώσεις συγκομιδής) για όσες εκμεταλλεύσεις βρίσκονται καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο. Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (16 Δεκεμβρίου 2016) από το γραφείο 117 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη  βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.
•Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοκαλλιέργεια και δεν είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου προκύπτει θέμα νομιμότητας, επειδή σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1308/2013 και την ΥΑ 3323/99635/1-8-2014 (ΦΕΚ 2176Β/2014), απαγορεύεται η φύτευση νέων αμπελώνων χωρίς τη σχετική άδεια από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και επομένως η υπηρεσία μας δεν μπορεί να εκδώσει σχετική βεβαίωση.
•Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοτεμάχια  μεγαλύτερα του 1 στρ.,  προκειμένου να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση, απαιτείται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική  υποβολή  δήλωσης  συγκομιδής  για  το 2016  μέσω  της  ιστοσελίδας http://e-services.minagric.gr  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.      
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη & Ηλία Μάνη ή στο τηλέφωνο:   26510-87117.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από εξοχική κατοικία στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από εξοχική κατοικία στην Κόνιτσα Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 39χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 10-01-2013 έως 29-06-2013, από εξοχική κατοικία στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας. 

Πλατανιά Ιωαννίνων: Συνελήφθη, μετά από καταδίωξη 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απείθειας και αντίστασης

Ο δράστης προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και τη σύλληψη, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και εμβόλισε περιπολικά αυτοκίνητα

Συνελήφθη, χθες (05-10-2016) αργά το βράδυ στην Πλατανιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, αντίσταση και απείθεια.
Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ στη διασταύρωση Κουτσελιού, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 28χρονο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο 28χρονος δε συμμορφώθηκε προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, προσέκρουσε στο περιπολικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο αστυνομικών και τράπηκε σε φυγή.
Στη συνέχεια, με τη συνδρομή και περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ο 28χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη αφού προηγουμένως πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εμβόλισε το περιπολικό αυτοκίνητο.
Οι παθόντες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 π.μ.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,   με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 22-09-2016 συνεδριάσεως.

1.    Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη αναδασμού Περιμέτρου έργων «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου» περιοχών 1Τ, 2Τ και 3Τ Κοινοτήτων Μαργαριτίου – Καταβόθρας – Ελευθερίου», προεκτιμώμενης αμοιβής € 369.930,92 με ΦΠΑ.
2.    Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (σε υπέρβαση λόγω αύξησης ΦΠΑ και τακτοποιητικού ως προς τις ποσότητες) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή σαρζανέτ στην επαρχιακή οδό Ε.Ο. 22 Άγναντα (από διασταύρωση Σγάρας) και στην Ε.Ο. 21 Άγναντα - Καταρράκτης (κόμβος Αγνάντων)», αναδόχου Ιωάννη Σταύρου.
3.    Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (σε υπέρβαση λόγω αύξησης του Φ.Π.Α.) και της συμπληρωματικής σύμβασης του έργου  της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας προς Αμμουδιά», αναδόχου Κ/ΞΙΑ Γ. ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ – Ι. ΣΑΜΑΝΤΑΣ.

Ξεμπλοκάρουν 30.000 εφάπαξ με μείωση 18%

Όσο περισσότερο χρόνο ασφάλισης έχει κανείς μετά την 1/1/2014, τόσο μεγαλύτερες απώλειες θα μετρήσει

Ξεμπλοκάρουν περίπου 30.000 εφάπαξ για συνταξιοδοτηθέντες του Δημοσίου από 1/1/2014 μέχρι και 13/5/2016 άνοιξε το υπουργείο Εργασίας, τροποποιώντας το νόμο 4387 για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλος, το εφάπαξ που αντιστοιχεί στο διάστημα μέχρι 31/12/2013 για τους ασφαλισμένους των ταμείων του Δημοσίου που εντάχθηκαν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων θα υπολογίζεται με το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας και όχι με την πενταετία 2009-2013, που προβλέπει για όλους τους άλλους ασφαλισμένους ο νόμος Κατρούγκαλου (4387).
Αυτό έγινε για πρακτικούς λόγους, καθώς όσοι αποχώρησαν το 2015 θα έπρεπε να ξαναβγάλουν εκκαθαριστικά αποδοχών με την πενταετία 2009-2013, γεγονός που θα προκαλούσε νέα καθυστέρηση, γιατί οι υπηρεσίες κρατούν τις μισθοδοσίες των 5 τελευταίων ετών (2010-2015).
Το ποσό του εφάπαξ για όσους αποχώρησαν μετά την 1/1/2014 θα υποστεί μείωση μεγαλύτερη από 18% λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού. Όσο περισσότερο χρόνο ασφάλισης έχει κανείς μετά την 1/1/2014, τόσο μεγαλύτερες απώλειες θα μετρήσει στο βοήθημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς για κάθε πλήρες έτος μετά την 1/1/2014 το εφάπαξ θα μειώνεται κατά 1% - 1,5% επιπλέον.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και οι συνδικαλιστικές κορόνες

Μετά την επίσκεψη του υπουργού υγείας στην πόλη μας και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το ΠΑΜΕ είναι καιρός να δούμε τα πραγματικά γεγονότα.
Γενική παραδοχή πρώτη: 
είναι η μοναδική φορά που υπουργός υγείας έρχεται, ακούει, συζητάει και απαντάει για ώρες  χωρίς  αποκλεισμούς τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την  άοκνη προσπάθεια όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία για την στήριξη του συστήματος υγείας.
Γενική παραδοχή δεύτερη: 
Το σύστημα υγείας σταθεροποιήθηκε και δεν καταρρέει. Ή μήπως δεν ειπώθηκε αυτό και από τα χείλη συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ;
Γενική παραδοχή τρίτη: 
Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά να γίνουν, η προσπάθεια είναι στην αρχή της.
Συνεχίζοντας  στα γεγονότα:
 Οι 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν για πρώτη φορά
πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
 Τα δεδουλευμένα του 2014 θα καταβληθούν στους εργαζόμενους μέσα στο 2016.
 Τα νοσοκομεία μας υποστηρίζονται και θα υποστηριχτούν με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σαφώς και δεν αρκεί ο αριθμός, αλλά έγινε η αρχή, όταν οι τελευταίες προσλήψεις ήταν το 2009.
 Το πολυδύναμο κέντρο του Χατζηκώστα θα λειτουργήσει με σχέδιο και στόχο  βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και μελέτες.
 Τα Ιωάννινα θα είναι μια από τις πόλεις που θα ξεκινήσει μέσα στο 2017 η  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
 Ολοκληρώνονται οι αναμορφωμένοι οργανισμοί των Νοσοκομείων μας.
 Ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία.
 Έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για απεξάρτηση των νοσοκομείων από τους εργολάβους χρησιμοποιώντας ως πρώτο βήμα τις ατομικές συμβάσεις.
 Βρέθηκαν οι πόροι σε συνεργασία και με τις Περιφέρειες για ανανέωση του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού.
 Αλλαγή του συστήματος προμηθειών.
Τελειώνοντας πιστεύουμε ότι αυτό που λοιδορείται από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρέπει να γίνει σημαία όλων μας.
Ή εφαρμογή της δημοκρατίας και της αξιοκρατίας δεν έχουν κόστος σε χρήμα και έτσι μπορούμε να λύσουμε δυσλειτουργίες και ανισότητες στην καθημερινή επαφή των πολιτών με το σύστημα υγείας προσφέροντας έγκαιρα ποιοτική φροντίδα χωρίς επιβαρύνσεις και συναλλαγές.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων